» »

light show

light show

cmerac ::

Živjo, jas nisem prav dober tehnik ampak useno me zanima kako narediti light-show ...:\ Ali mi lahko to razložite in poveste kje naj kupim pripomočke ki jih rabim. Če ste ga sami naredili mi prosim pošljite sliko hvala!:)) :D ---- light show hočem narediti doma:D

Nitro Tech ::

Nihče noče nič o tem pa ti bom jaz namenil par stavkov:
Najprej lepo pozdravljen na Slo-techu. Kadar odpiraš temo na forumih vedno pazi, da ne sprašuješ o stvareh, o katerih že vrabčki čivkajo, stvareh o katerih se je že pisalo in v tvojem primeru, o preveč splošni stvari, ki je na internetu dokaj dobro podprta z razlagami, postopki... Forumi tudi niso tečaji, kjer bi ti nekdo razlagal korak za korakom kako in kaj.
Ker pa imaš šele 13 let pa ti verjamem, da ti tuji jeziki še niso ravno pod kožo zlezli in si tako omejen na informacije v slovenščini, ki o tvoji temi tudi niso nevem kako bogate.
Realizacij light show-ov je prav toliko, kolikor si jih lahko zamisliš. V splošnem pa jih lahko deliš na take, kjer mirjoče luči samo utripajo v eni ali več barvah, take kjer to isto še sveti v različne smeri in kjer se vse to še dogaja v ritmu glasbe ali pa je dogajanje odvisno od programa. Potem pa je tu še laser show...
Kakšno zadevo imaš torej v mislih? Mogoče kakšne supersvetle led diode zmontirane na nekaj kar bi vrtel motorček. Al pa lasershow. Spomnim se da so take laserske "kazalnike" za smesne denarje prodajal na raznih boljših trgih -oziroma jih še. Verjamem da se bo še kdo vključil v debato, saj smo konec koncev vsi začeli s takimi stvarmi pa dejte mal kravate snet in pomagat mladini :)) .

SaXsIm ::

Vzami štarterje za neonke, in ga veži pred žarnice. Boš videl kako lepo bo utripalo >:D
SaXsIm

cmerac ::

Če misliš, da ne znam dosti angleščine se motiš. :D Mene samo zanima če mi lahko poveč kako naj to stvar naredim ali pa mi napiši nekaj spletnih strani na katerih si lahko pomagam pri izdelovanju:D

Hvala za vnaprej :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cmerac ()

neoto ::

google-> lightshow ?? :\

Ali pa slovenski: http://www.elektro-n.com/ls.php

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

;-) ::

"Če misliš, da ne znam dosti angleščine se motiš. :D Mene samo zanima če mi lahko poveč kako naj to stvar naredim ali pa mi napiši nekaj spletnih strani na katerih si lahko pomagam pri izdelovanju:D "

V prvem stavku si že skor anglež, v drugem pa še SLOVENSKE slovenice ne obvladaš (poveč).
-sej ni nič narobe ampak ne se bahat če še glave nemorš držat pokonci.

drgač pa me zanima kok kaj stane kaki bol simple light-show že vnaprej narejen, da bi lučke utripale po taktu oz. se sukale po muzki???
pa kam se stvar prklopi itd.
(če smem)

neoto ::

Mene je prišlo cca. 10-15k (najdražje mislim da so bile vtičnice in releji) + delo, da sem si sam naredil. Bil je priklopljen na LPT vhod, imel 4 izhode, krmiljene z releji (tako da je bila omejena hitrost preklopov), galvansko seveda ločen od računalnika. Program pa je laufal na računalniku, zajemal zvok z zvočne (ta način je kompatibilen z vsemi programi za sukanje muske), naredil FFT na zajetem signalu in glede na nastavitve občutljivosti preklapljal izhode. Uporabljen je bil za malce popestritve na žurih pri prijatelju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

Racko ::

Tudi kaksen XMMS na Linuxu?

neoto ::

V wime-u pod linux-em nisem sprobal. Mogoče bi celo delalo (seveda če dobi wime tudi zvok z zvočne). Drugače pa program ni ravno bil namenjen splošni široki uporabi in je napisan samo za Windows, prav tako pa ni izpopolnjen. Napisan je kar v VB-ju, kjer je pa problem s FFT-jem, ker precej procesorskega časa požre...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

cmerac ::

Ni važno kako govorim slovenščino ali angleščino.:D Mimo grede fantje kje se lahko tako stvar kupi in koliko stane???:\

Azrael ::

Uporabne povezave.

Nič ne raziskuješ, kaj vse je že napisano in zbrano na tem forumu, ki ima, sicer ne ravno blestečo, ampak vseeno, funkcijo iskanja?
Nekoč je bil Slo-tech.

Nitro Tech ::

Poglej si tole:
http://www.twistedmods.com/article.php?...

Ta je na ledice in vse je lepo razloženo po korakih. Čisto osnovna zadeva krmiljena s printer portom. MOČNO ti odsvetujem gradnjo tega (ali česarkoli za priklop na PC) brez optokoplerjev! V nasprotnem primeru se ti lahko zgodi, da boš skuril port.

Poglej na Bolho!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moteče LED lučke na napravah

Oddelek: Loža
193717 (2962) Malajlo
»

4 kanalni light-show

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
82237 (2143) Azrael
»

[c/c++] USB krmiljenje

Oddelek: Programiranje
101594 (1175) David1994
»

Light Show

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162342 (1986) Mulc
»

Light Show

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81777 (1593) stromar

Več podobnih tem