» »

Pomoc glede ADSL in telefonski kabel dolzina

Pomoc glede ADSL in telefonski kabel dolzina

Cinderela ::

Moj ADSL je bil vceraj od stirih dalje dozdaj offline ker se ni mogo sinhronizirat. Po stanovanju mam nekje 20 metrov telefonskega kabla. Ko sem probo modem prikljucit blizje na meterski telefosnki kabel se pa je sinhroniziro brez problema. z Local signal-to-noise margin 9.5 dB do 10 dB je nonstop nihalo.

Zdaj zjutraj ko so se lastnosti kabla spet spremenile se je ponovno spet lahko sinhroniziro na dalsi kabel kot ze enkrat prej ko sem mel isti problem in sem mislo da je modem fuc vednar le z 9dB. Mislim da dokler se je 8.5dB se lahko sinhronizira potem pa je fertik spet. Fora je le da je sihroniziran tak dolgo dokler nena kdo telefon dvigne potem pa vse padne. Vecinoma casa se vspostavi nazaj ampak je ze blo ene 4x ko se ni in ene 2x ko ga sploh nisem vec mogo vec kot 8 ur nazaj povezat.
Ok vcem je to fora? Kaj je bolse da modem priklucim na krajsi telefonski in UTP potegnem do kompa? Kolko metrov UTPja se dela brez izgub. Telefonski kabel nikakor nemore bit poskodovan sej se prakticno ne premika nikdar in vecinoma zjutraj dela kot zaj.
Predvidevam da zaradi vrocine so se spremenile lastnosti kabla in je tezje se sinhronizirat zaj?


To je zdaj statistika. Vceraj zvecer ko se pa na to dolgi kabel ni vspostavo se pa je na krajsega z 9.5 do 10 dB kar je bolse kot v najbolsem primeru na dalsem kablu.

Statistika modema je trenutno to.

Upstream power 12.6 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 38.5 dB
Local signal-to-noise margin 9.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 27.5 dB
Remote signal-to-noise margin 8.5 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

whatever ::

Kolko metrov UTPja se dela brez izgub.


Kolikor se meni zdi, naj bi prenos po UTP laufal do dolžine okoli 100 metrov.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Gregor P ::

"Fora je le da je sihroniziran tak dolgo dokler nena kdo telefon dvigne potem pa vse padne"

To pomeni, da imaš najverjetneje vse skupaj napačno zastavljeno, zvezano. Imate v hiši, stanovanju več telefonov z isto tel.št., ali kaj podobnega in si na enega izmed njih priklopil modem? Če da, potem ti bo vedno linija padla, ko bo nekdo dvignil slušalko. To pomeni, da moraš poklicati tehnika, da ti naredi "čisto" linijo že na samem priključku in ti spelje samostojen telefonski kabel do modema oz. vtičnice, kamor ga boš priključil; šele nato pridejo telefoni na vrsto.

In da, 20 m kabla od tel. vtičnice je res preveč. Recimo, da bi bilo bolj primeno, če bi imel zgolj 2 m do modema in od tam naprej UTP.

Vendar je po mojem bolj težava v tistem prvem.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Cinderela ::

povezano je cist isto kot je blo prej za ADSL1 in je delalo vse normalno. Samo modem je zamenjan. Telekomovi tehniki so povezali. ISDN telefon 2 stevilki in 2 telefona.

Ko sem priklopo cist blizu modem pa gledo statistiko modema in dvigno telefon se je tam vidlo da so oni decibeli padli na -4 kr potem pa linija padla in se nazaj povezala ko se je telefon odlozo. Od fticnice pa greta dva svoja kabla vsak na svoj telefon. Tak da povezano je 100% vse tak kot je blo za ADSL1. Samo zakaj bi blo 20 metrov telefonskega kabla prevec sej pa od centrale do sem se je 2.5km tak da teh 20 metrov je drobiz.

In kak dela UTP do 100m? Dobro al lih tolko da se dela z modemsko hitrostjo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

OZZY ::

Zdej maš verjetno sagema prej pa calista...Sagem je šrot..Dva frena sta mela iste probleme in sta ga menjala za ganymeda in sedaj dela BP . Sagem je zlo občutljiv na nihanje linije...tud telekomov tehnik mi je to potrdu...Sicer pa si lahko narediš kombinacijo utp kabla pa gor daš priključek za telefon (sicer rabiš samo dve žici od utpja ampak dela)...Sem tko naredu na svojem drugm priključku pa super laufa.
Go with the flow.

Cinderela ::

Zanimivo fora je da sem mel Sagema prvo in Calistoja 821+ izposojenega. Takrat ko se mi je prvic to zgodilo da se ni htel vec povezat Calisto zvecer se je povezo na Sagema cisto vredu. Tudi decibeli so bli 9.5dB na tem istem dolgem kablu. Torej calisto je padno dol se ni vec povezo vse do jutra medtem ko je sagem lepo delal. Potem sem Sagema zamenjoza Genya in isti drek kot Kalisto. Ko Geny dol padne se ne poveze vec zvecer.
Zdaj trenutno napram do nekje 10 pred deveto je se blo 9dB zdaj pa je ze 8.5. Ce bo se nizje padlo kot do mislim da se nebo vec povezalo. Vceraj je blo lih pred zacetkom tekme nemcija svedska ko je foter klicat htel na kabelsko je vse dol fuknilo pa nisem nic vec mogo se povezat. Tak da nekje od tej ure dalje ziher nepridem vec online ce dol sinhronizacijo fuknem.

Sej telefona nerabim vbistvu niti vec tak da telefonski kabel je oni debelejsi okrogli iz fticnice potegjen. A se bi dalo kak ADSL povezat gor? Predvidevam da bi bolse delo kot pa ploscati telefonski kabel na razdaljo eli pac?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Antonius ::

S čim generiraš visoke frekvence, da lahko meriš slabljenje?

Cinderela ::

vecina modemov ma self diagnostiko danes.

SasoS ::

Tvoj telefonski kabel verjetno ni sukan zato se tistih 20m pozna veliko več kot 2.5km prej. Tudi Adsl2+ je dosti bolj občutljiv na motnje (višje frekvence) kot adsl1.
UTP dela do 100m s polno hitrostjo (100Mbit).

MiranRxx ::

Cinderela:
vecina modemov ma self diagnostiko danes.

ali ves ce jo ima ta modem:
callisto 821+
tudi. Ter kako se jo starta.
Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MiranRxx ()

Cinderela ::

Hmja ocitno se potem popoldan ko se zunaj lepo zagreje oslabi kabel potem pa lih par metrov fali da dela se lol. Vglavnem ce se slucajno sihrnonizira po kaki sreci dela samo takoj ce dobim kaki incoming al outgoing call pa spet jovo nanovo vse padne. Ocitno bo res treba UTP ampak to pomeni trganja gor sten omg. Se prej pa nej prvo ugotovi telekom zakaj mi sploh ISDN prekinja ADSL pri korektni instalaciji ki so jo sami opravli za ADSL1 nekoc.

calisto 821+ nevem. Ce lahko dostopas v statistiko v kolikor mas kodo poglej 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

OZZY ::

jaz sem tud ugotovu, da men isn prekinja t-2 povezavo ko pokličem ali me kdo pokliče ..ela nekaj dni nato pa do tega pride ampak se potem povezava nazaj vzpostavi in spet dela. Samo je malo moteč. Zgčleda da je fora v razcepnikih.
Go with the flow.

Cinderela ::

Hm ne ni razcepnik. Zdaj so mi popravli. Prej sem mel profil 9db pa se ni vec povezo ko je padlo pod 8.5.
Zdaj so me dali na neki profil 6dB 16ms pa ne prekinja vec in poveze se tudi. Zdaj lahko tudi vidim da je od nekje 10te urde dalje se samo 8dB in se zato ni povezo vec ko je bil 8.5 - 9 profil. Vse vec kot 6 pa spet zacne prekinjat ISDN. To najbol vidim ko resetiram modem se poveze z 7dB in dvignem slusalko prekine in ko se ponovno vspostavi pride na 6dB potem pa ne prekinja vec.
Ampak to ocitno pride z ceno in ta je ping 30ms napram prejsnem 14ms.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

ELEKTROLJUB ::

Cinderela @

A se morda nahajaš kje v bližini Domžal?
LED svetloba je prihodnost...

Cinderela ::

ne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159888 (11755) kixs
»

4Mb + tel + tv po kablu

Oddelek: Omrežja in internet
71301 (1201) borut_p
»

Problem s hitrostjo povezave - AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
61036 (969) zelodko
»

PPPoE vprašanje - storitve in motnje na liniji

Oddelek: Omrežja in internet
272098 (1777) Ovchka
»

Sinhronizacija modema

Oddelek: Omrežja in internet
51672 (1629) Tilen

Več podobnih tem