» »

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

««
5 / 13
»»

pingec ::

Imam dd-wrt firmware, v mreži pa priklopljene 3 računalnike in xbox. No in zanima me, če kdo ve zakaj mi FTP povezava in pa streamanje prek mreže oboje iz PCja na xbox štekata? (FTP prenosi so okoli 20-90kb/s in verjetno tudi ko streamam filem je kaj takega in zato šteka.).

Kaj bi lahko bilo? Mora bit router, saj je s prejšnjim routerjem delalo vse v redu.

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

delfinus ::

Tudi sam imam xbox in ko streamam film na XboX iz diska na PCju ne steka nic in gre vse brez problema, cetudi imam na PC DL in UL do konca zabit preko mulce ali torrentov. Poskusi imeti testno na ruterju samo PC in Xbox, kako je potem?

pingec ::

Ja, saj takrat sta ponavadi samo en PC pa xbox prizgana. In res mi ni jasno zakaj stvar tako pocasi dela. Bi lahko se kaj sprobal :S ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zee ::

vklopi si QOS in nastavi večjo prednost multimedijskim vsebinam.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kix ::

Ojla MOJSTRI!

Kaj zdaj? A ga naj kupim al ne?

Mi je všeč to ker ma usb porte. Zelo priročno. Ali mogoče obstaja še kak router WLAN, ki lako poveže printerje in ostalo usb kramo?

Ali ta tehnologija še ni dodelana in naj počakam?

Hvala. Rad bi se namreč rešil svojega CANYONA, ki mi je naredil v dveh letih tolk sivih las....

lp
Kix

zee ::

osebno bi izbral tega Asusa, pregledal bi tudi kritike Linksysov, ki tečejo pod Linuxom, dasi so USB porti glavni razlog za nakup (vsaj v mojem primeru).

pri meni se je izteklo tako, da bom obdržal obstoječi router Linksys WRT54G in ga povezal z odsluženim prenosnikom Toshibo M30, ki bo opravljal vse z USBjem povezane funkcije. Še dodaten info: na tem prenosniku bom poganjal osnoven Gentoo Linux sistem brez grafičnega vmesnika z dodanim tiskalniškim strežnikom (Cups).

lp
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pingec ::

zee, kje pa so kaksne nastavitve za QOS v winsih?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zee ::

QOS nastaviš na routerju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pingec ::

QOS ne vliva niti malo na hitrosti, pa sem sprobal več kombinacij. Če dam en cheap router level on ki se pregreva, so hitrosti iz mojga kompa na xbox 2mbit/s pri tem aussu pa 50kb/s WTF?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zee ::

slabi kabli?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pingec ::

A slabi kabli dobro delajo na enem, slabo pa nadrugem routerju? Bom pa sprobal se z drugim kablom.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

myself ::

Malo sem prebral temo pa sem opazil da bi moral biti disk sformatiran na EXT3, da bi deloval preko tega routerja.

Zanima me če je možno na uradnem firmwaru usposobit NTFS particije tako, da se bo dalo brat in pisat na disk ?

zee ::

ne, ker v Linuxu ni mogoče pisati na NTFS particije, je pa mogoče pisanje na FAT32 particije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

myself ::

Če pa recimo naredim particijo EXT3 pa nebodo meli Windowsi nobenih problemov z pisanjem in branjem na disk preko ruterja in tudi če bi disk priklopil na prenosnik preko usb-ja ?

rfmw ::

1. S čim lahko na WinXP formatiram USB disk na te čudne particije EXT2/EXT3?

2. Ali dela FTP strežnik na 500gP samo na LAN ali tudi na WAN? Namreč, v manualu piše primer le za LAN (192.168.1.1), nič pa ni omenjen WAN. Da ne bom zastonj kupoval USB diska...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

steev ::

myself: Nekaj problemov je. mislim da si mors nek gonilnik instalirat za ext3. Link.

rfmw: Verjetno gre tudi navzven, sampak z olegovim firmwareom. Samo najbolje je, da se oglasis tukaj. Verjetno ti bo odgovoril uporabnik boleo, ki je res strokovnjak za ta router.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

mte ::

myself: Nekaj problemov je. mislim da si mors nek gonilnik instalirat za ext3. Link.

Saj ponavadi ne dostopaš direkt do tega diska... ftp je itak ftp, samba je pa itak windowsem izgleda kot navaden sharan disk. Tako da preko routerja dostop do diska ni problem.

Je pa tisti gonilnik treba inštalirat če hočeš do diska dostopat preko usb-ja in ne preko routerja, kar pa itak ne vem če je ravno dobro, da se kaj preveč priklaplja/odklaplja zadevo - odvisno kateri programi laufajo iz routerjevega flasha in kateri z diska.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

steev ::

Seveda, saj je bilo v tem tudi govora. Se pravi za prek usb-ja.
:|

waineck ::

A Pri asusu WL-500g Premium se porti za torrente odprejo pri port trigger ali kje? LP

amigo_no1 ::

NAT Settings / Virtual Server.

na strani 4 imaš eno sliko
[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

pingec ::

A bi kdo vedu zakaj se z racunalnikom ne morem prijavit v omrezje? Imam Default nastavitve, AP, channel 6, B-only. Kišta omrežje vedno zazna, ne more se pa gor povezat, tudi če nastavim na routerju da je omrežje odprto brez kakršnekoli zaščite, vedno javi da se ni moglo povezat gor. Kaj bi lahko blo narobe?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

waineck ::

Imam en problem. Najprej sem imel čist normalno nastavljen router in nevem kako ampak sedaj sem si inštaliral te možnosti za download manster in stuff z cd-ja. Nastal je problem da se noče več povezat na internet . Probal sem ga resetirat in vse mogoče in vseeno se noče povezat. Namestil sem tudi zadnji firware iz asusove strani (1.9.7.2) in tudi ne dela . Kaj bi moral še nastavit da je tako ključnega pomena da bi se mi lahko spet normalno povezal na int prek routerja???

zee ::

ne nameščaj Asusovega firmware-a, ker je zanič. Tale router je IMHO krasna zadeva in dela ko šus, samo če namestiš gor kakšen neuraden firmware.

pišem iz lastnih izkušenj, ker sem podobno kot ti, namestil najnovejši Asusov firmware in mi potem ni delalo prav nič. mislil sem že, da bom moral uveljavljati garancijo, nakar sem namestil neuradni firmware in zadeva deluje brez problema od takrat naprej.

ostali uporabniki tega foruma ti lahko to samo potrdijo.

EDIT: dodal pojasnilo
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

steev ::

Absolutno. Probaj olegov wirmware.
:|

mte ::

Ali obstaja kje kakšna res kratka obrazložitev razlik med dd-wrt, olegovim in openwrt firmwarom? Zakaj bi nekdo želel eno, drugi pa drugo? Lahko bi šel gledat specifikacije, vendar me bolj zanimajo tiste glavne razlike v dveh stavkih.
hvala,
lp

njok ::

Olegov fw je modificiran asusov in je bolj prilagojen tem skatlam. dd-wrt pa je osnovan na openwrt in deluje prakticno na vseh ruterjih s temi broadcomovimi cipi (in mnogo drugih).

Glavne razlike, ki jih opazim, so neprimerno boljsa preglednost in videz na dd-wrt-ju in podpora za usb na olegu (pri dd-wrt-ju mislim da si moras fw sam scompilat, mogoce se motim).

Kaj vec od olega ti ne znam povedat ker sem ga imel namescenega samo za kratek cas, dd-wrt v23sp2 pa imam vec mesecev na asusu wl500gp in linksysu wrt54g in (sploh od final razlicice naprej) nimam pripomb.

forplan ::

Imam ruter asus 500g deluxe.

Zanima me če se da nastaviti tako, da ko se vklopi drug računalnik na drugem ip, da se potem povezava deli, ali pa da dobi drugi računalnik višjo prioriteto in uporablja net koliko ga pač, ostalo pa gre primarnemu računalniku.
Rezultat naj bi bil tak:Ko jaz uporabljam 100% povezave bi se to znižalo, ko se bi v omrežje povezal prenosnik in da bi prenosnik uporabljal toliko povezave kot je pač rabil na mojem pa bi internet deloval pač z ostalo prosto hitrostjo.Potem ko pa se bi prenosnik izklučil iz omrežja pa bi jaz zopet dobil 100% povezave.

Če se to ne da pa bi prosil če veste za kakšen program, ki bi to omogočal.
da se strinjam

njok ::

V nastavitvah (govorim za dd-wrt, verjetno tudi drugje) bos lahko nasel QoS nastavitve, kjer je mozno prioritete nastavljati tudi glede na LAN port ali MAC naslov.

Nisem pa preprican, da bo stvar delovala tako kot bos zelel, zadnjic sem na dd-wrt forumu zasledil da tak nacin filtriranja lahko ureja samo LAN promet, na WAN povezavo menda vplivajo samo port/service nastavitve.

Mogoce sem narobe prebral, mogoce je bil to bug, ki so ga odpravili, lahko pa da je problem se vedno prisoten. Najbolje da stestiras.

Sasha05 ::

Imam sledeči problem:

pred dvemi dnevi sem kupis router asus wl500g ter ga vključil v svoj LAN kot router, namreč povezujem se na T-2 preko svojega routerja na katerem laufa FreeBSD, asus pa rabim samo zaradi oddaljenih mašin torej ne got gateway, temveč kot router ali access point. Na oddaljeni mašini inernet ter LAN normalno deluje toda ne morem doseči DOWNLOADE-a nikakršne vrste, ali mi kdo lahko pomaga, saj je assus tukaj samo dodatni router ali access point ter nima vključenega NAT-a ter prav tako svojega FIREALL-a (vse je diseable-ano)

vnaprej hvala
Lp,

Sašo

Primoz78 ::

Omislil sem si tale router a pojavil se mi je problem pri nadgradnji firmware-ja...hotel sem nalozi WRT firmware pa mi ga noce nalozit...pise pa mi, da ni pravi firmware za tale router...sedaj imam nalozeno verzijo 1.9.7.2....a se komu sanja kaj bi bilo lahko narobe?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

SasoS ::

firmware flešaj z recovery toolom

steev ::

Ja. Imaš ga na priloženem cd-ju.
:|

krho ::

Ni potrebe.
Vse se da s tftp v windowsih.

rabiš:
wl500g-clear-nvram.trx
wl500g-recover.trx
dd-wrt.v23_asus.trx

Zadeva gre nekako takole: router daš v recovery mode: potegneš iz elektrike, pritisneš reset in ga držiš, ko vtakneš noter elektriko, držiš reset toliko časa, da začne utripat power ledica, nato spustiš reset in flashas.

obvezno nastavi svoj ip na 192.168.1.10 gateway , dns lahko pustiš prazno
1. recovery mode
2. tftp -i 192.168.1.1 PUT wl500g-clear-nvram.trx počakaš, da se router resetira (bo power ledica normalno gorela ~30s)
3. recovery mode
4. tftp -i 192.168.1.1 PUT wl500g-recover.trx počakaš, da se router resetira (bo power ledica normalno gorela ~30s)
5. recovery mode
6. tftp -i 192.168.1.1 PUT dd-wrt.v23_asus.trx počakaš, da se router resetira (pri meni power led NE sveti, ko se zboota ddwrt, opazuj router ~1m)
opazuj power ledico na router, ko ti tftp napiše, da je zaključil

druga stvar. Še komu pri Premium verziji ne dela power led po flashu s ddwrt?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

Primoz78 ::

Hvala vsem 3...bom danes poskusil...saj za to kar rabim dela tko kot mora tudi z original...sam ce se da se kaj izboljsat seveda bom to poskusil...drugace pa nikakor ne morem porihtat, da bi mi dlancnik (Qtek 9600) delal z WPA ali WEP enkripcijo...mislim, to je problem dlancnika verjetno...bomo vidli, ce bo z novim FW-jem kaj boljse...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

zee ::

osebno bi priporočil Olegov firmware. Namestil prejšnji teden na svojega Asusa, ki zdaj dela ko šus - z ddwrt sem imel tudi sam težave.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Primoz78 ::

Hmmm a to ma potem isto nastavitve preko web interface kot ASUS-ov original ali je kako drugace?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

zee ::

vse ostane isto, edino opcij, ki jih lahko nastavljaš je več + avtomatsko ti podvoji količino pomnilnika v uporabi na routerju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

krho ::

zee, jaz imam s ddwrt vseh 32M rama.
Edino, kar mi ne dela je power ledica. QoS rula. :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

zee ::

Potem se pa opravičujem za širjenje neresnic.

Eno vprašanje imam: kako je s tiskanjem na tiskalnik, ki je priključen na router, v Linuxu? Je treba kaj dodatno nastavljati ali PreprostoDeluje™ ?

hvala vnaprej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Men pri olegu preprosto deluje :D

Samo nastavit mors protokol (raw ali lpr, ce se prav spomnim; in ja meni raw bolje dela, hitreje))
:|

tigrr ::

Nekej ne štekam..

pol leta nazaj sem kupil 2 komada 500gP.

Firmware 1.9.6.7.

Vse dela bp. Print server, WDS, USB disk, Bittorent. Edino pri velikih datotekah izgleda, da ima neke probleme z BT downloadom.


Se mi ne splača updejtat na FW 1.9.7.2 ? Res se mi ne da zakomplicirat zadev kar se nastavljanja printerjev in diskov tiče... Kake imate kaj izkušnje z novim FW ?

tigrr ::

Izgleda, da so problem torrenti, ki imajo dolga imena direktorijev (preko 32 znakov). Ima še kdo podoben problem ?

zee ::

ne, a si ti imel v mislih Asusov uradni FW ali je govora o kakšnem drugem?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tigrr ::

ja, originalni Asus-ov.

Sem uspešno nadgradil na uradni 1.9.7.2. firmware, vse nastavitve v ruterju so lepo ostale.. Po občutku je BT download sedaj stabilnejši, sem pa opazil, da mi BT Download Master včasih pokvarjene datoteke na USB ključ spravi. Velikih datotek še vedno ne vleče dol.

Mogoče bi bil problem lahko v USB ključu, če je ta prepočasen (USB 1.1) ?

zee ::

po mojem mnenju da. drugo težavo predstavlja sam FW, ki je tako-tako. meni (in drugim) dela bistveno bolje z Olegovim ali dd-wrt FW-jem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tigrr ::

Resetiral router, še enkrat vpisal nastavitve in voila, zadeva deluje bp. Ključ z USB 1.1 upočasni BT, sicer pa zadeva 100% špila. Sedaj je v routerju vključen tudi QoS, škoda ker nisem pomeril pingov prej in po FW upgrade-u..

trenutno edini razlog za prešalatanje na Olega je skripta za ugašanje HDD-ja na USB.

PhotoBlaz ::

Imam Asus WL500g Premium, pa me zanima nastavitve za maximalen zaklep Wireless omrežja. Imam originalen firmware.

Hvala!!

PhotoBlaz ::

Nimam ravno sreče očitno s tem Asusom WL500g Premium.
Sploh ne morem priti do njega preko //192.168.1.1 ampak na omenjenem naslovu pridem preko njega direktno na Calisto modem. To se mi dogaja odkar je zmanjkalo elektrike za par sekund.
Je pa zanimivo, da se vsi računalniki, priključeni na router kljub temu vidijo med seboj. Še bolj zanimivo je pa to, da se ne da na njem narediti Hard-reseta z zadnjim knofkom. Če držim 5s kot je omenjeno v navodilih se ne zgodi prav nič.

Ima kdo kakšno rešitev za moj problem, ali je to že zadeva oveljavljanja garancije(zadeva je stara 1 mesec)?
Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PhotoBlaz ()

amigo_no1 ::

wpa2-psk z aes enkripcijo (z max. dolžino "random" gesla) , skrij&spremeni privzeti ssid (oddajanje) , mac filtriranje .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Primoz78 ::

A je komu uspelo usposobit Local printer pod Visto?...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
««
5 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710112 (3531) bimmer-mb
»

Asus RT-N16 DD-WRT print server

Oddelek: Omrežja in internet
61087 (977) errhec
»

Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

Oddelek: Omrežja in internet
96752 (3156) coyotee
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415261 (13008) neres
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433512 (2277) trnvpeti

Več podobnih tem