» »

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

««
4 / 13
»»

CCfly ::

Ko prideš v rescue mode in lahko pingaš ruter, je možno naložiti poljuben formware s pomočjo TFTP-ja. Kakšen IP pa imaš nastavljen na svoji desktop mašini ? Priporočam tudi da iz ruterja izklopiš vse ostale mrežne kable.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

murphyboy11 ::

saj sem napisu v restore mode pridem pingat pa ne morem tako da no go

murphyboy11 ::

aja pa še nekaj me zanima router mam razdrt gledam pin 9 ki pa je tolk majhen da ga z lupo komi najdem tako da mal kriza enga takratkega nahitr :D zanima me pa kje naj dobim zemljobaje je treba narest stik s zemljo pa še nekaj a pri pižganem routerju al kako ?????

Jose ::

Masa je na fotografiji (nemški link slika malo nižje) na linku povezana s pinom 9 (na fotografiji je prikazana tudi malo večja varianta ko na maso daš kontakt na drugem elementu na sosednjem elementu) z zeleno ali pa z modro žičko. Da pa je to delo za mirno roko vem tudi sam. Mogoče bi prišla prav še tretja in četrta roka.

Če se prav spomnim, je treba:
-povezati pin 9 oziroma kontakt na sliki z maso
-vklopiti napajanje routerja in imeti vklopljeno par (30) sekund
-izklopiti napajanje
-odstraniti povezavo (pin 9 - masa)
-Ob pritisnjeni RESET tipki vklop napajanja routerja
-zagon Recovery Tool od ASUSa in instalacija ustreznega firmwarea, zaenkrat priporočam originalnega. Alternativa temu je ukaz iz command prompta:
tftp -i 192.168.1.1 put WL500g_1.9.6.9_TW.txr , kjer je tisto za put pot do in ime firmwara, ki si ga prej downloadal nekam na disk.
-router se po končanem nalaganju firmwara samostojno restarta
-to lahko traja tudi nekaj minut, zato ti priporočam, da vmes poješ sendvič, spiješ kavo, ..., V NOBENEM PRIMERU POSTOPKA NE PREKINJAJ!!!! Raje malo dlje počakaj ...
-po uspešnem nalaganju firmwara imaš spet tisti osnovni IP routerja (192.168.1.1 z "admin" "admin"). NE HITI!

Upam, da bo šlo, JOSE.

P.S.: Računalnik mora imeti fiksni IP v rangu 192.168.1.X (X ni 1). Če imaš več mrežnih kartic oziroma mrežnih adapterjev jih moraš pred nalaganjem firmwara disablati. Mogoče je to bil sploh izvorni problem.

bm0267 ::

Lep pozdrav, imam eno čudno težavo z routerjem wl500g Premium in sicer...ne morem se povezat na domači računalnik iz službe preko REMOTE DESKTOP-a....situacija je naslednja, prej ko sem imel comp povezan direktno z kabelskim modemov je Remote desktop deloval...zdaj pa ko sem dal vmes router, nastavil statične IP-je, ter nastavil po navodilih v NAT serverju fowardanje porta 3389 na moj notranji statični IP (za vsak slučaj sem tudi vnesel prepuščanje tega porta tudi v routerjev požarni zid, probal ga tudi izklopit)....AMPAK ZADEVA NE DELUJE...
...firmware nisem nič posodabljal...

Prosim za pomoč, če je mogoče kdo imel podobne izkušnje....

BoSko
BoSko

amigo_no1 ::

Najprej naredi upgrade firmware-a.

tomi77 ::

PROSIL BI ZA POMOČ!?

to je bil moj prvi post:

pozdravljeni,

sem novopečeni lastnik ASUS WL-500gPremium routerja in PCI Wireless LAN kartice ASUS WL-138g V2...imam pa ogromne težave pri namestitvi oziroma pri postavitvi brezžičnega omrežja...poskušal sem sledit priloženim navodilom vendar brez uspeha. v preteklosti sem že nameščal router vendar ne brezičnega...a ima kdo nasvet...ali mi lahko posreduje postopek namestitve teh dveh komponent...ker res ne vem kje se mi zatika. kartico mi prepozna...pridem tudi do namestitve...vendar nikakor ne morem dobit omrežja...jaz kot začetnik....kaj moram vedet pri namestitvi...

hvala za pomoč!!!

to pa moj drugi:
pozdravljeni,

težave se mi še vedno vrstijo...zdej mi je uspelo konfigurirat router preko kabla....vendar ko poskusim vzpostavit brezžično povezavo z ASUS ONE TOUCH WHIZARDOM...mi na koncu napiše "Your Wireless card is not connected to an AP", nastavljeno pa imam enkripcijo WPA-PSK (TKIP)...res ne vem v čemu je težava...kartica mi omrežje prepozna....vendar pa se ne morem povezat

kaj delam narobe?

izbral sem nalašč ASUS router in ASUS pci kartico, da bi ja imel čim manj težav...vendar ni tako ://

need help!!!

hvala

Wox ::

Če izklopiš kodiranje ti dela ali ne dela?
Commodore 64

amigo_no1 ::

Najprej naredi upgrade firmware-a, naloži zadnje driverje za wifi kartico

nato postavi comp. z PCI Wireless LAN kartico v isto sobo , kjer imaš router (brez enkripcije, ssid naj bo NEzakrit).

firmware
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=WL-500gP
Klikni na zavitek All:
Version 1.9.7.2
File Size 7.75 (MBytes)


driverji wifi
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=WL-138g%20V2
Zavitek Drivers

Version 3.100.64.0
File Size 926.97 (KBytes)


Natančno preberi tudi navodila za oboje (najdeš jih na zgoraj omenjenih straneh)!

//clickable linki. jvolk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

Mirč ::

je ta router digitus dober za domaco rabo po hiši
lp

tomi77 ::

pozdravljeni,

moja nova situacija glede ASUS routerja in pci kartice je naslednja:

preizkusil sem se povezat prek izposojenega usb adapterja WLAn....in je zadeva brez težav funkcionirala...torej imam router pravilno nastavljen. z Asus PCI kartico pa nikakor ni šlo...pa sem se odločil it v trgovino zamenjat ker sem imel pač občutek da je kartica fuč. montiram novo kartico in zadeva ista kot prej. edino kar sem napredoval je to...da sem nekako omrežje vzpostavil....to se mi je zgodilo enkrat tudi z ta prvo kartico....vendar vse skupaj deluje zelo nestabilno...torej mi meče povezavo dol...ali pa hitrost niha...opazu sem celo da ko nimam povezave...če premikam navoj antene...torej malo zatiskam....se mi povezava vzpostavi. recimo v internet eplorerju....mi ne odpira strani ali pa mi odpira dosti časa....če pa premikam navoj antene mi stvar šiba....

grozaaaaa!!!! kakšen nasvet...a so te Asusove kartice res tako slabe? z usb adabterjem nobenih težav mreža šiba kot treba

zee ::

Odločam se za nakup tega routerja pa me zanima, če je mogoče preko USBja priključit tiskalnik ter, če zadeva deluje kolikor toliko spodobno.

hvala in lp.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Ja, lahko prikljucis tiskalnik, web kamero in prenosni disk. Tiskalnik mi dela, tudi disk mi, kamere pa nisem probal.
:|

s53zo ::

Hoj!

Imam problem in sprašujem za pomoč:

Preko WL500gp peljem IPTV (VLAN zgodba). Vse deluje frudi, moti me pa, da se, ko gledam IPTV, router na brezžičnem WLAN portu ne odziva. V isti sekundi ko izklopim IPTV stream WLAN začne delovati. Moja slutnja je, da se UDP multicasti prenašajo tudi na WLAN port in ga zabašejo. Kako omejiti VLAN UDP Multicast samo na LAN porte, WLAN pa pustiti pri miru za klasičen TCP/IP promet.

Firewall je zadnji dd-wrt (mislim da v23).

lp in hvala
S

murphyboy11 ::

no do danes mi ni uspelo vsposobiti routerja sedaj sem pa poiskusil še enkrat in po mngih resetiranjih isklaplanjih mi je nakako ratalo pridit do nastavitev samo enkrat ne vem kako ampak je ratalo vglavnem tam je pisalo da imam linksys wrt54g router WTF?????? po tem nism več mogel priti gor ima gdo kak predlog.... mi je pa zal da takrat nism flashal :SSS

amigo_no1 ::

Odnesi nazaj.

zee ::

pozdravljeni.
imam naslednji problem: na router sem naložil najnovejši uradni firmware 1.9.7.2, vendar pa zdaj ne morem naložiti nobenega "neuradnega". Kje bi lahko dobil starejše Asusove firmware, saj jih na Asusovi strani ne morem najti :'(

hvala in lp,
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

zee ::

salamenski Firefox!

našel sem stran s firmwari, vendar mi je kazalo, kot da je na strani samo izvorna koda za firmware. zloudal sem celotno kolekcijo firmware-ov ... dopoldan pa operacija flashanje na ta pravega. poskusil bom z 1.9.6.9.

hvala.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

Popravek. Najstarejši firmware ima oznako 1.9.6.8, niti sledi o čem starejšem, dočim so pa vsi "neuradni" firmwari narejeni za 1.9.2.7 oz. iz kakšne še oblj kriptične verzije (na dd-wrt je označeno, drugje pa niti pod razno).

Edit:
Router je očitno pokvarjen, saj internet dela zelo nestabilno. Po spominu sem firmware "nadgradil" na 1.9.6.9, ki je bil naložen že na začetku, vendar router še vedno šteka. Da, poskusil sem naložiti tudi neuradne firmware, vendar se ni niti eden namestil do konca tako, da router roma v reklamacijo.
H sreči imam doma še Linksysa WRT54G, ki dela bp.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

JohnyB ::

no kupu sm USB disk ga priklopu na omenjeni ruter, sedaj pa ne vem kje naj bi mobu vidt omenjeni disk!?

nastavu sm user list, a je potrebno še kaj ?

edit: sem že ugotovu, oz prej ni neki disk delov zato ga nsim vidu
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohnyB ()

Wox ::

@zee: Če imaš Linksysa, zakaj se potem sploh ubadaš s tem čudakom?

Torej kateri firmware je za ta Premium najbolj priporočljiv? Trenutno imam zadnjega, uradnega. Problem je v tem, da PPPoE povezavo vzpostavi, vendar po določenem času nedejavnosti povezavo prekine. Nato povezave ni več zmožen vzpostaviti. S samo povezavo je vse OK, saj zadeva brez routerja deluje brezhibno.
Commodore 64

steev ::

Oleg je zelo v redu in dd-wrt.
:|

zee ::

@Viharnik:
tale router sem kupil za svojega prijatelja, ki se ne spozna toliko na računalnike, si je pa zaželel brezžično povezavo po hiši in tiskanje (brezžično) tako, da je bil ta skoraj edina izbira. Če ne bi bil pogoj USB tiskanje, bi tudi zdaj zagotovo vzel kakšnega Linksysa z Linuxom.

Prekinjanje povezave boš izključil tako, da boš nastavil v IP Configu, čas, po katerem prekine povezavo na 0.

@steev:
Kolikor sem bral, Oleg ne podpira tiskanja. naj me kdo popravi, če se motim.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Wox ::

steev: Hvala. Bom mogoče probal, če tista nula ne bo pomagala.

zee: Sem v čisto istem šmornu. Sem kolegu priporočal Linksysa, ker ga sam imam in dela kot urca, pa ga niso imeli, sem mu predlagal asusa deluxe, ker so ga vsi hvalili. Ker deluxa več niso imeli, mu je prodajalec predlagal premiuma, ki je kao novejši in še boljši kot deluxe. Zdaj pa je sama zgaga s tem routerjem. Bom probal s tole 0 v nastavitvah. Sem čisto spregledal to stvar.
Commodore 64

zee ::

tudi jaz bi jo, če me ne bi vsakodnevno imel opravka z Linuxom, kjer ima 0 tudi drug pomen.

upam, da se mi rata zdilat za enga Deluxa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

DD-wrt pomoje ne podpira tikanja. Sam imam olega in print server redno uporabljam. pri originalu je printati zacelo sel po 10 ali 15 sekundah, tukaj pri olegu pa takoj.
:|

zee ::

edini razlog, zaradi katerega bi osebno kupil ta router je tiskanje, vendar moj tiskalnik ni podprt.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Ker tiskalnik pa maš. In si prepričan da ni podprt.
:|

zee ::

Tiskalnik je KONICA MINOLTA magicolor 2400W. Na Asusovi strani je ni med podprtimi tiskalniki, čeprav mi ni jasno zakaj (print server za tiskalnik pride ~200 € !!).

sicer pa zadeva laufa na Linuxu ... za Linux obstajajo driverji za to zadevo. Samba tudi laufa gor. Hm, mogoče bi se dalo zadevo nekako nahecat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

steev ::

Mah pomoje da more delat. Od kod pa si? Da ti posodim router in sprobas. Imas nekoga, da ti pososdi router ali pa da ti k njemu prides in sprobas?
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

zdravc ::

Jaz tudi imam Asusa 500Premium in mi od prvega dneva dela brez problemov. Kupil sem ga ravno zaradi podpore tiskalnikom.
Nanj sem priklopil Canona S500, ki tudi ni podprt, pa vseeno dela.
Preizkusil sem tudi disk in pa usb kljuc. Oboje je delovalo takoj.
V nastavitvah moras samo nastaviti za tiskalnik na kateri usb port si ga priklopil - gornji ali spodnji.
Pri tiskanju sicer driver jamra, da tiskalnik ni prisoten, vebdar vseeno izpise.
kdor zna pa žih

pingec ::

kako nastavit printer na dd-wrt ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zee ::

@steev:
upam, da do naslednjega konca tedna dobim kakšen dobro delujoč primerek tega routerja, ko bom sprobal delovanje tiskalnika. Poskušal sem že na temm, ki ga imam, vendar ni šlo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Pa probej z olegovim fw. In probaj z raw in lpr protokolom (pri olegu lahko nastavlas). Meni raw bolje deluje.
:|

zee ::

najprej router, nato pa igračkanje :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

Popravek:
Uspelo mi je naložiti Olegov firmware in router je delal brez problema. Brez problema zato, ker sem ga nato moral izključiti, ker sem šel od doma. V vsakem primeru pa bistveno boljše kot s katerimkoli uradnim.

Poskušal sem tudi priključiti gor tiskalnik, vendar brez uspeha. Napaka je verjetno v gonilnikih za tiskalnik, kajti tiskanje je bilo neuspešno, medtem ko je router lepo povedal, da je gor priključena KONICA MINOLTA magicolor 2400W.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

A pa si nastimal vrata tiskalnika na ip od routerja.
:|

misamisa ::

Živjo,

Pravkar sem poskušal namestiti tale router (preko žične povezave) in ni šans da pridem na stran z nastavitvami preko IE.

Povezavo mi najde, grem v IE, vpišem default IP (probal z 192.168.1.1 in 192.168.1.2) in namesto da mi odpre nastavitveno stran mi reče da se moram connectat....vedno isto. V glavnem ne morem in ne morem na njega.

Sem pogledal troubleshooting in ni sploh nič omenjeno. Kaj delam narobe? Je mogoče kaj kriv IE 7?

Hvala za pomoč!

zee ::

@steev: sem sem. res pa je, da se mi je tako mudilo, da sem mogoče spustil kakšno kljukico. bom poskusil spet naslednji vikend.

@misamisa: IE7 nima nobene zveze s tem. poskusi odklopiti vse računalnike in ADSL iz routerja in ga zresetiraj-odklopi mu štrom. čez nekaj časa nato priključi štrom in doštekaj ADSL, šele nato pa mrežo; potem bi moralo delat. pa čimprej si namesti Olegov firmware, ker tale od Asusa, ti bo skrajšal življenje za nekaj let...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Zee, pa probej oboje LPR in RAW protokol.
:|

zee ::

@steev:
Poskusil sem že oboje, vendar ni šlo. hitro iskanje po forumih za "Asus WL500g Premium in Minolta" je pokazalo, da moram izklopiti "Bidirectional support" ali nekaj takega. Fletno bi bilo, če bi mi uspelo porihtati tiskanje, ker bi potem lahko z brezžičnim omrežjem pokril celotno hišo (kupil bi enega takšnega Asusa in ga uporabil kot gateway, medtem ko bi obstoječega Linksysa (ustrezno nadgrajenega seveda) preko WDS-a povezal z Asusom).

Opazil pa sem, da ima tale Asus precej slabši domet kot Linksys, saj v sobi, ki je natanko nad mojo (kjer sta oba routerja), signala od Asusovega routerja ni, medtem ko je signal od Linksysa 100%.

Na Asusu sem medtem že vklopil SSH in povečal pomnilnik na 32 MB :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Upam da ti bo delal. Več ti jaz ne znam pomagat. To glede signala pa je veliko nastavitev; na katerem kanalu deluje, nekaj lahko celo v konzolo pišeš, da si povečaš signal. Malo poišči po forumih (kaki wlan-sat).
:|

zee ::

tiskanje deluje, če izklopim bidirection support :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

steev ::

Wiiiii. Ql potem. In kva je fora tega bidirection? :):\
:|

zee ::

"Click to get setting and status information from your printer" (pomoč pri Enable bidirectional support).

zdaj pa nakup tega routerja, gor namontirat Olega, na Linksysa kakšen dd-wrt firmware potem pa vklopim WDS na obeh in imam wireless in tiskanje po celi hiši ... MEGA!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

JohnyB ::

no jest mam pa zdej velik problem

sm z partition magic dal v Ex2 disk, ko sm pa hotu dat nazaj na NTFS je neki zabluzil, ...

poanta, zdej mi v partition magic nad diskom piše BAD in ga ne morem spremenit v nič!

winsi ga ne prepoznajo, sam pa ne morem dat nazaj v nobeno particijo, prav tako ne morem na disku NIČ naredit

primer:
ko dam na NTFS zahteva reboot, ko rebuta pa javi napako in gre nazaj v winse, kjer odprem program..

help!
Apple iMac

zee ::

vstavi disk v računalnik (zmontiraj ga kot običajen disk) in ga sformatiraj od tam.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

JohnyB ::

ja sej sm rešu tko da sm prklopu na Linux sitem pa se je zadeva poštimala

:D
Apple iMac

zee ::

tudi jaz bi se odločil za to možnost, ker izključuje šraufarijo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
««
4 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710104 (3523) bimmer-mb
»

Asus RT-N16 DD-WRT print server

Oddelek: Omrežja in internet
61073 (963) errhec
»

Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

Oddelek: Omrežja in internet
96739 (3143) coyotee
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415220 (12967) neres
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433499 (2264) trnvpeti

Več podobnih tem