» »

Do 50% manjša hitrost preko routerja?!?

Do 50% manjša hitrost preko routerja?!?

exdrumer ::

Pozdravljeni.

Imam težavo z routerjem ASUS RX3041, ker mi po priklopu nanj pade hitrost tudi do 50%.V preteklosti sem že uporabljal ASUS-ov router vendar drug model, pa nisem nikoli imel takšnih problemov kakor sedaj.Zanima me če obstaja kašna kombinacija nastavitev, ki bi jo lahko uporabil za izboljšanje hitrosti.
Hvala

Gwanaroth ::

O kaki hitrosti tle govoriš? Interneti, ali lokalni prenosi ?
Lights often keep secret hypnosis..

exdrumer ::

Tukaj je govora o internet hitrosti.

trnvpeti ::

update routerja naredi!

exdrumer ::

Sem že pogledal na net pa ni nobenega novejšega firmwara. Skoraj ne verjamem, da bi bil router enostavno tako zanič, ali pač.:(

cendof ::

Pozdravljeni,

že en lep čas nazaj sem pisal o mojem problemu, ki pa je končno rešen. :D

Težava je bila, da pri ADSL 1M nisem v povezavi modem+router+PC dobil hitrosti 1M, ampak cca. 300k. Povezava modem+PC pa je delala OK. ;(

Zato sem naredil en dan obhod po našem kraju (router+moj modem) in pri kolegu naletel ravno tako na modem 821+ in stvar ravno tako ni delala. Nato pa sem naletel na starejšo različico 821 in stvar je špilala. Seveda, ko sem klical na Sinfoniko ni nihče vedel nič - razen, da je za to zadolžen Telekom. Zgodilo pa se je nekaj neverjetnega - drugi dan po pritožbi je prišel Telekomovec in sem mu stvar pokazal in mu rekel, da naj prinese 821. Drugi dan mi ge je in stvar špila. :P

To je sicer kopija mojga posta iz 03.05.2006.

coldman ::

Tole me je pa precej presenetilo. Ze kaksna 2 meseca imam podobne tezave, pa sploh nisem pomislil na to da je kriv modem - isto je bil zamenjan 821 z 821plus.Sem mislil da so krivi kabli - kar precej metrov gre zunaj po zraku. Imam pa smc router. Pri meni je obcasno prihajalo do prekinitve povezave in zmanjsanje hitrosti. Bom poklical za zamenjavo. Ce bom zrihtu ze vnaprej hvala.

Gwanaroth ::

Meni se je isto dogajalo z 821+, dokler ga nisem razdrl in ga pustil brez zgornje ploskve, tako, da se ne pregreva (topel zrak se lahko prosto dvigne in uhaja). Od takrat nimam težav in tudi sam modem je precej bolj hladen, za razliko da je bil prej dejansko vroč na otip.
Lights often keep secret hypnosis..

cendof ::

No, morda pa ima zraven tudi kaj SMC? Tudi sam imam SMC in to BR14. Sicer stvar špila OK - celo dva sem postavil na dveh lokacijah - kot sem rekel, super. No, prej je blo treba 821+ z 821 zamenjat. Na drugi lokaciji pa je 822+ in dela b.p.

exdrumer ::

Predvidevam da so 821, 821+ in pa 822+ tipo ADSL modemov, zanima pa me pri katerem ponudniku internetnih storitev. Jast imam pri Siolu in ne verjamem da mi bojo kar zamenjal modem.

cendof ::

Ja, oprosti. To so vsi ADSL modemi. Jaz sem na Sinfoniki(821+ -> 821) in VOLJi (822). Imen teh modemov pa ne znam napisat: Calisto 821 in Calisto 821+ - se mi zdi in G...xyz... 822+ oziroma nekaj tacga. :D

Kot pa jaz vem je ta oprema vsa od Telekoma in kao ISP nima nič zraven. Vsaj v mojem primeru je bilo tako. Aja, zamenjava 821+ z 821 je bila v manjšem kraju, kar nekaj km iz Ljubljane, kjer so Telekomovci očitno veliko bolj prijazni - vsaj kakor berem.

exdrumer ::

Hvala za nasvet, sedaj mi ne preostane drugega kakor trd in krvav boj z Siolovci oz telekomovci>:D

cendof ::

Poročaj. Nas vse zanima...

coldman ::

Danes nam je zarad strele šla telefonska centrala pa sm povprašu onga telekomovca o tem modemu 821 ko sm mel glih šanso. Reku mi je da mi brez problema zamenja 821+ z 821 sam je reku da ma samo stare, ki so že bli pokvarjeni in nato popravljeni. Pa tud je reku da 821+ bi naj bil novejši in da bi blo čudno če bi novejši povzročal težave, starejši pa ne. Tko da sm se odloču da ohranim 821+. Moram pa še pogledat pa preizkusit switch, kr sem opazu da so problemi na računalnikih ki so na switchu+routerju. Tisti, ki so direkt na router delajo kr OK.

exdrumer ::

Ti primeri, ki so zgoraj navedeni se vsi nanašajo na calisto 821 ali calisto 821+ adsl modem, jast imam pa modem od siola in to je Sagem F@st 3344. Čez vikend bom odnesel router nekam kjer imajo calisto 821 modem in bom točno videl pri čem sem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskra Callisto 821 -geslo

Oddelek: Strojna oprema
246147 (4335) simnov
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32963533 (27228) JoskoMacher
»

ADSL problem ki ne izgine

Oddelek: Omrežja in internet
51341 (1013) Soprano
»

ADSL - povezava se po par urah ne odziva več!

Oddelek: Omrežja in internet
71448 (1320) Bass0
»

ADSL problem (telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
282997 (2144) TribesMan

Več podobnih tem