» »

Legalizacija

Legalizacija

1
2
3

jype ::

Saj ne pravim, da morajo zdaj vsi laufat v lekarno po THC in potem takoj za volan.

Lahko pa rečem, da je vinjen možakar že zbil očeta od deklice, zapohan pa še ne.

In padec sladkorja in dehidracija sta usodna za tistega, ki to doživi, ne za vse okoli njega.

SmeskoSnezak ::

Bog je ustvaril marihuano, človek je iznašel alkohol. Komu bolj zaupate? :))
@ Pusti soncu v srce... @

Vajenc ::

Ima kdo kak link, kjer pise kaj se dogaja s THCejm ob zauzitju?

Health_issues_and_the_effects_of_cannabis

gzibret ::

> Prevec vijugasto, pa komot. ;)

Ha ha ha. Se vidi, da še nikoli nisi bil zadet >:D .
Vse je za neki dobr!

Vice ::

Ha ha ha. Se vidi, da še nikoli nisi bil zadet
Mogoče pa ti ne veš kako je biti kvalitetno zadet >:D

Tic ::

Podvprasanje, po dosedajsnjih izkusnjah so vsi, ki so 'zauzili' prevec THCja se potem ubadali z dehidracijo in padcem sladkorja v krvi. Ima kdo kak link, kjer pise kaj se dogaja s THCejm ob zauzitju? Dehidracija in padec sladkorja v krvi sta lahko precej hitro zelo nevarna.

Hvala, ni težav.
persona civitas ;>

Tic ::

the lethal dose would be between approximately 50 and 86 g for a 68 kg (150 lb) person. This would be equivalent to 1-1.8 kg of marijuana with a 5% THC content (roughly average) taken orally (much more if smoked). It is important to note, however, that toxicity studies in animal models do not necessarily correlate to human toxicity. THC receptor distribution in the rat CNS is different from that of humans, meaning that there is the significant possibility that toxicity in humans varies from the published animal LD50 studies. There has never been a documented fatality from marijuana or THC overdose.

Studies of the distribution of the cannabinoid receptors in the brain explain why THC's toxicity is so low (i.e., the LD50 of the compound is so large): parts of the brain that control vital functions such as respiration do not have many receptors, so they are relatively unaffected even by doses larger than could ever be ingested under any normal conditions.
persona civitas ;>

;-) ::

Vir?

root987 ::

"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

BigWhale ::

Tic,

Tvoj odgovor pove marsikaj o tistih, ki THC 'jemljejo'. Saj ne, da so vsi taki, kot ti ampak, trend se pa kaze. Tudi 'bistroumnost' Snezaka je zanimiva.

gzibret,
Saj razlaga je precej preprosta, zakaj vijuganje, ker se reakcijski cas poveca, se je potem tudi tezje izmikati oviram in takoj, ko pride ena ovira na cesti, zacne avto tako lezerno po neki sinusoidi vijugat sem in tja po cesti. Ce ne bi bilo tega, bi samo malo trznil in bi blo ok... ;)

gzibret ::

Aja BW - misliš zelo dolge periode :D Take, ki se jih ne opazi :D
Vse je za neki dobr!

Tic ::

BigWhale: Kaj mulcu, ko ni nikoli pil naredi pol litra piva na prazen zelodec? Kaj pa enmu 'kroniku'? Grda primerjava, ampak če drugače ne dojameš. Efekti so drugačni.
persona civitas ;>

koyotee ::

Možnost bo da legalizirajo travo, če na naslednjih volitvah za predsednika države volite JELINČIČA :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

T-h-o-r ::

ja, če bi imel predsednik države sploh kakršnokoli moč

Tic ::

A ne vidte kako gre? V Amsterdamu ga pohajo, v Nemčiji lahko sadijo, v Avstriji se v trgovini lahko kupijo sadike, v Sloveniji se prodajajo semena, v Hrvaški deželi pa greš za 3 leta v čuzo.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

koyotee ::

Še sreča da nismo na hrvaškem :P
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

MarkV ::

Proti/za, vseeno mi je.

//evil=on
Po drogah večinoma posega neizobražena/slabo izobražena populacija iz nižjih družbenih/socialnih slojev. Od tod potem tudi bistroumne izjave o tem kako je trava zdrava, ipd.

Nedolžna "travca" (redno jemanje) pokaže efekte v ~10 letih. Taki ljudje se težko skoncentrirajo, povišana je verjetnost depresije, kompulzivnih in obsesivnih motenj, ter drugih psihiatričnih bolezni. Če vulgarno karikiram, rečem, da ljudje ki kadijo travo postanejo bebci (če to niso bili že pred tem). Lepo rečeno, je zelo velika verjetnost, da postanejo duševni bolniki.
Po eni strani pa so droge zelo koristne, vsaj v evolucijskem smislu. Posebej tiste tanevarne, kjer je možnost over-dosea.
//evil=off

Legalizacija je koristna, ker je potem na trgu čista droga, kontrolirana in brez primesi, ki delajo samo še večjo škodo. Pojavi pa se problem, ker se lahko število uporabnikov poveča. Jaz bi travo legaliziral ampak na poseben način. Uživalci bi imeli svoje kartice (kot zdravstvene), v katere bi se beležil vsak nakup. Brez kartice ne bi bilo mogoče kupiti marihuane. S tem da si človek nabavi kartico, pa se zavestno odloči da bo večkrat in pogosto kadil. Ceno kartice bi postavil na ~100 evrov, tako da se folk nebi zajebaval. S tem je rešen problem tistih, ki bi hoteli "samo probati" in mogoče bi celo tak sistem zadržal število uporabnikov.

root987 ::

Pojavi pa se problem, ker se lahko število uporabnikov poveča.

Možnost seveda je da bi potem po marihuani posegali tudi ljudje, ki je pred tem niso kadili, a vsaj na Nizozemskem ni bilo nekega velikega porasta števila kadilcev marihuane.

MYTH: MARIJUANA POLICY IN THE NETHERLANDS IS A FAILURE. Dutch law, which allows marijuana to be bought, sold, and used openly, has resulted in increasing rates of marijuana use, particularly in youth.

FACT: The Netherlands' drug policy is the most nonpunitive in Europe. For more than twenty years, Dutch citizens over age eighteen have been permitted to buy and use cannabis (marijuana and hashish) in government-regulated coffee shops. This policy has not resulted in dramatically escalating cannabis use. For most age groups, rates of marijuana use in the Netherlands are similar to those in the United States. However, for young adolescents, rates of marijuana use are lower in the Netherlands than in the United States. The Dutch people overwhelmingly approve of current cannabis policy which seeks to normalize rather than dramatize cannabis use. The Dutch government occasionally revises existing policy, but it remains committed to decriminalization.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

krneki0001 ::

Marihuana naj bo legalna tako kot alkohol in tobak.
Osebno pa bi nabil kazni na miljon tolarjev in več za vse voznike pod vplivom alkohola in droge v sloveniji. Če se ga zadevaš se ga zadevaj doma, nikakor pa se pod vplivom teh substanc ne vozite z avtomobili.

Tic ::

Po drogah večinoma posega neizobražena/slabo izobražena populacija iz nižjih družbenih/socialnih slojev. Od tod potem tudi bistroumne izjave o tem kako je trava zdrava, ipd.

No tole je bullshit. Če te zanima več, te zasujem na PM.
persona civitas ;>

root987 ::

Osebno pa bi nabil kazni na miljon tolarjev in več za vse voznike pod vplivom alkohola in droge v sloveniji. Če se ga zadevaš se ga zadevaj doma, nikakor pa se pod vplivom teh substanc ne vozite z avtomobili.

IMHO bi bila še daleč najboljša rešitev da bi avto pred vžigom preveril ali je voznik pod vplivom kakršnih koli substanc. Ampak verjetno bo potrebo še počakati nekaj let preden pride kaj podobnega v zakonodajo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Vajenc ::

MarkV, nimaš pojma, oz. ti "evil" stavki ne pristojijo. Če je kokain znana droga bogatašev in višjeslojašev, moraš zraven upoštevati, da večina uživalcev kokaina poha tudi travo, iz povsem sprostilnih razlogov. Da je za nekatere bolezni cannabis sativa zdravilna ni skrivnost ali mit. Tudi zakaj so jo v ZDA zakonsko prepovedali ni skrivnost.

Glede vožnje in kajenja pa se porodi tudi vprašanje "pravičnosti", po katerem postopku ti ugotavljajo zadetost. Če so to zenice je ok, če pa te peljejo na odvzem krvi, je do nas ki si privoščimo kakšen dimec na mesec, to krivično. Thc se najde v krvi še vsaj 14 dni po zaužitju, alko pa po enem dnevu zgine na dovoljeno mejo. S tem, da si z alko mačkom mnogo nevarnejši za volanom, kot en dan po kajenju đointa.

jype ::

Zato bi blo čist fino, če se vožnjo pod vplivom drog (kakršnekoli količine) prepove in je zadeva rešena za vse.

BigWhale ::

No, kljub legalni uporabi mehkih drog na Nizozemskem, me je tam na dan ustavilo vsaj kakih pet prodajalcev na ulici. Pri nas me se ni nihce. Pa sem bil tam samo 14 dni. :)

jype ::

Že zgledaš kot dobra potencialna stranka.

Mene ni ustavil nihče.

Tic ::

Mene tudi ne. V enem tednu, nihče. :)
persona civitas ;>

BigWhale ::

Jure, bo zgleda kar drzal, k v NY me je tud immigrant officer imel za albanca. :P

Tic ::

Če primerjaš London, tam so pa res prov nesramni tile dilerji.
persona civitas ;>

Doman ::

Sem za legalizacijo marihuane, ker jo tudi sam dokaj pogosto uživam. Imam obdobja, ko kadim tudi 3x na dan, potem pa nekaj mesecev nič. Je pa danes tako, da bo tisti, ki bo hotel kaditi marihuano kadil, saj se jo lahko dobi skoraj za vsakim vogalom. Tistemu, ki je rekel, da travo kadijo predvsem nižji sloji ter manj izobraženi ljudje bi dal pa eno brco v rit. Poznam več oseb, ki imajo končane visoke šole in magisterije od tistih, ki imajo le oš pa ob vikendih tudi kakšnega pokadijo.
Jaz sam nikoli ne kadim, saj nimam nobene potrebe po tem. Najlepše je kaditi skupaj z prijatelji in se zabavati kar se da dobro.:))

crazy kure ::

jusd do it- legalize it

Doman ::

Zanima me, ali je bil na Nizozemskem referendum za legalizacijo marihuane, ter kdo je bil pobudnik tega? Ali navadni smrtniki, državljani R. Slovenije nimamo nobene besede pri uvedbi tega zakona tudi z podpisovanjem peticije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

jype ::

Kakšne peticije?

40.000 podpisov v tolk-pa-tolk časa, pa mate referendum. Potem pa mensezdi 50% ljudi mora prit na volišča in več kot 50% od teh mora pravilno odgovorit na referendumsko vprašanje.

Če nardite smiseln referendum, potem pridem tudi jaz glasovat za bodisi dekriminalizacijo ali legalizacijo mehkih drog.

Tear_DR0P ::

pri legalizaciji bi verjetno največ zgubil prav pridelovalci na naših tleh

a obstaja mogoče kak stroj za vršičkanje - tko industrijsko, kot se da grozdje strojno obirat?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Industrijsko vršičkanje bi znalo biti precej problematično. Problem je da je med vršički še kar nekaj listkov, ki se jih ponavadi odstrani.
Lahko je biti prvi, če si edini!

steev ::

Nej bi se s sesalcem odstranjeval listje, samo mors met nastavek z manjso odprtion. Seveda, Pintar, pa to ni za tvoje male bule.
:|

koyotee ::

Seprav eno slo-tech stojnico na preserna pa gremo zbirat podpise, 100% bi jih zbral dost >:D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Doman ::

40.000 podpisov bi že zbrali. Problem je prepričati očete, mamice, babice, dedke da se sploh odpravijo na volišča in glasujejo ZA legalicazijo marihuane. :\

celada ::

Zakaj bi pa rabu da pridejo babice, dedki pa oceti na volisca? Ni potrebe, se bols je da ne pridejo saj jih bo manj glasovalo proti predlogu ;).

steev ::

Ker rabis 50% udeležitev.
:|

gzibret ::

> Ker rabis 50% udeležitev.

Aja, nekaj novega. A ni bila udeležba na referendumu o osemenjevanju samskih žensk pod 30%, pa je bil izid vseeno veljaven :\
Vse je za neki dobr!

steev ::

Nevem. Tako je nekdo rekel na zacetku te teme. Da morate biti vdeležba več kot 50% in od teh jih more bit več kot 50% za.
:|

PaX_MaN ::

Legalizacija zna bit problem.
Predvsem zaradi dilerjev - nastala bi konkurenca.Cene se bi nižale in nekaterim se enostavno ne bi splačalo več ukvarjati s tem.
Preusmerili bi se v bolj "donosne" posle>:D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Nejc Pintar ::

50% udeležba ni potrebna, skoraj na nobenem referendumu v zadnjih nekaj letih ni bilo 50% udeležbe.
Lahko je biti prvi, če si edini!

root987 ::

Legalizacija zna bit problem.
Predvsem zaradi dilerjev - nastala bi konkurenca.Cene se bi nižale in nekaterim se enostavno ne bi splačalo več ukvarjati s tem.
Preusmerili bi se v bolj "donosne" posle>:D.

Ja in? Kdor bo hotel kaditi samo marihuano bo z legalizacijo veliko pridobil, dilerji pa bi ali a) legalizirali svojo obrt b) prešli v kakšno drugo industrijo ali kot si že sam rekel c) šli v bolj donosne posle.

Prvi in drugi niso za nas noben problem, na tretje pa bi se lahko država še bolj osredotočila.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

PaX_MaN ::

legalizirali svojo obrt

Dvomim. Država bi ziher kaj zase vzela.To pa seveda nikomur ni všeč.Itak, če zdaj kršijo zakone in jih boli patak, zakaj jih potem ne bi?

Pod "donosne" sem bolj kot ne mislil preusmeritev na ostale prepovedane droge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

root987 ::

Dvomim. Država bi ziher kaj zase vzela.To pa seveda nikomur ni všeč.Itak, če zdaj kršijo zakone in jih boli patak, zakaj jih potem ne bi?

Seveda bi lahko, ampak ni zagotovil da bi njihova marihuana bila cenejša od tiste, ki bi se prodajala v coffee shopih (če bi se ubral nizozemski pristom, se ve), ki bi jih vodila ali država ali zasebna podjetja z državno koncesijo. Nenazadnje, slednja bi si tudi konkurirala, med tem ko bi morali nelegalni preprodajalci med stroške šteti tudi tihotapljenje.

Pod "donosne" sem bolj kot ne mislil preusmeritev na ostale prepovedane droge.

Ja, vem. In tudi ostajam pri tem da če bi legalizirali marihuano bi se lahko vsaj deloma bolj posvetili ostalim (veliko bolj nevarnim) drogam.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tic ::

Dvomim. Država bi ziher kaj zase vzela.To pa seveda nikomur ni všeč.Itak, če zdaj kršijo zakone in jih boli patak, zakaj jih potem ne bi?

Za to, ker bi kazni še vedno obstale. Mislim, pa da bi se bilo treba sfokusirat pred podpisi in referendumom na to, da volilno telo sprevidi, kaj ganđa v resnici je. Lahko bi vzeli kanadski model, kjer lahko ljudje z različnimi bolezenskimi težavami, po predpisu zdravnika, gojijo travo za lasne potrebe ali jo kupujejo v ti. medicinskih klubih. Slična zadeva v 11ih zveznih državah ZDA.

Ko bodo ljudje razumeli, zakaj se gre, pojdite pobrat 50.000 podpisov.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Nejc Pintar ::

Problematika trave je neizobraženost ljudi.

Veliko ljudi ima travo za trdo drogo, ne poznajo njenih učinkov in samo kažejo s prstom. In to ne le starejši, veliko takih je tudi med mladimi. Zato je potrebno predvsem izobraževanje.

Sploh pa se ne borimo za to da bi se pohalo povsod in povprek, ter da bi bila ganja dostopna v vsaki trafiki. Borimo se za to, da lahko doma mirno gojimo za lastne potrebe in da to lahko mirne vesti skadimo.
Lahko je biti prvi, če si edini!

koyotee ::

Tako je. Če lahko klošarji fehtajo za vino, zakaj js nebi smel uzivati?
Ima kdo kako idejo kako bi se glasilo referendumsko vprašanje?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tic ::

Ja.

Če lahko klošarji fehtajo za vino, zakaj js nebi smel uzivati?

- Da

- Ne
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21743953 (32222) jype
»

Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31678384 (69622) Okapi
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13425657 (22366) jype
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37235185 (25365) tomi66

Več podobnih tem