» »

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

Razlogi proti legalizaciji ganje ?

ABX ::

... nimam nč proti tistim k ne kadijo ali pijejo, ampak zame so to šibki ljudje kateri nimajo razčiščenih pojmov kaj je življenje.



:)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

l_jst ::

Zato ker sm doživu že preveč situacij in preživel preveč tesnih noči v mladosti ravno zarad tega.


Mislm folk pa ne mi zdej slučajno jt iz pitja alkohola pa uživanja marihuane (občasno) na nasilje. Ker tidve stvari nista povezani. Če nekomu udar na agresijo al pa da ga zamori pol pa tut men ni jasn zakaj to dela. Se pa zavedam, da taki obstajajo (žal).

undefined ::

Uživanje substanc in pitje alkohola povzroča ljudem, da jim popustijo zavore in jim privre vse iz notranjosti navzven. Dostikrat je to agresija, malokrat tudi ni. A to sploh ni bistvo te debate. Bistvo je le to, da je uživanje tega brezpredmetno. Legalizacija gor ali dol. :)

IceIceBaby ::

Zakaj kadim travo (ubistvu jo ne, ampak teorerično govorim) ? Zakaj pa sexam, igram igrce, hodim na morje, se vozim s kolesom... Cause i feal like it. Zato ker je dobr, ker paše, ker se dobr počutiš po tem... Damn folk, a je res tolk težko razumet da ni vsak ki se ga včasih napije ali zakadi šibka oseba ampak se v petek zvečer s prijatelji rad sprosti in preprosto uživa.
Po vaših besedah sodeč tega ne razumete, in za mene so prej takšni ljudje šibki.

Iceman, nimam sicer nobenih študij pri roki ampak tko iz prakse bi lahko reku da veliko pijanih ljudi postane bolj agresivnih kot če so trezni. To vem iz lastnih izkušenj ker me je že parkrat kdo čist brez veze hotu na gobec.
Nisem še srečal zakajenega človeka, ki bi se hotu tepst. Pri poročilih še nisem videl naslova "s sekiro ubil soseda, v krvi našli THC". Zaradi ganje ne razpadajo familje. Vse to se zaradi alkohola dogaja. Kaj je bolj škodljivo presodite sami.
Odgovor na brezpredmetnost uživanja tega si pa zgoraj preberi. Nekaterim pač paše. In nekaterim je bolj pomembno da so sami s sabo zadovoljni kot pa da so všečni sosedom.

Radeon power, huh. Kaj pa je življenje ? Dej mi prosim povej, ker jaz sem prejšnji teden en kuki pojedu in zdej nimam pojma kaj je življenje. Kljub temu da delam fax, mam dovolj svojih dohodkov, vzdržujem svoj avto, imam svojega psa in sem s punco že precej let. Če mene vprašaš dost dobr vem kaj je življenje, ampak pri vsem tem še vseeno čutim potrebo da se ga od časa do časa nasekam ali pojem kuki (kadit ne maram ker mi gre dim ful na živce pa še škodljivo je).



Hehe, grem stavt, da je igra zaradi zapohanosti petkrat slabša. Sam si ne predstavljam kako bi ti dve stvari kombiniral.


Perci, a je važno kolk golov daš, al je važno kolk se maš fajn :)

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> potrebo da se ga od časa do časa nasekam ali pojem kuki (kadit ne maram ker mi gre dim
> ful na živce pa še škodljivo je).


Hehe, tale je pa dobra... ;>

krneki0001 ::

Za vse, ki ne preberejo vseh postov, kot recimo Iceman:
Jst kadim travo že 16 let. 1X na 2 meseca. en krat na dva meseca po en joint. To je manj kot se ga navaden smrtnik napije v dveh mesecih. In zato sem za legalizacijo, da mi ni treba skrivat tiste ene biljke, ki jo pridelam na leto za lastne potrebe. Če se ga pa eni zadevajo vsak dan, pa naj se ga. To je njihova stvar. Jst pišem zase ne za une zadetke, ki skos pohajo.
Pa še sam pridelam na svojem vrtu tisto biljko, brez kemikalij in brez dodatnih substanc, ki ti jih vsi dilerji danes dodajajo, da bi več prodali.
Imam družino, imam redno službo, imam svojo hišo in vse stvari urejene, 2 avtomobila. Aja, šolo sem končal vegovo brez problemov in brez učenja - bil sem tud eden izmed tistih ki smo naredili takrat poskusno maturo (eni izmed prvih smo bili, ki smo jo imeli, naslednje leto je bila že za vse šole) z zelo dobrim uspehom, brez da bi sploh pogledal v kako knjigo. Fax mam tut narejen.
Kaj še hočeš, a mislš da mi je trava delala probleme - to je zame čista sprostitev in odklop od celega sveta -> če hočeš tut ponovno rojstvo, ker si drug dan kot prerojen.

LP
Nebivedu

undefined ::

Nebivedu, jest te razumem, sam ti mene ne razumeš. ;)

Keyser Soze ::

Še vedno niti enega utemeljenega razloga zakaj legalizirat.
Kot sem rekel višja stanja in večja kondicija posameznika ne pridejo pod utemeljene razloge.

Če pa ne moreš debatirat na nekem nivoju brez gandže, ne moreš igrat fuzbala brez gandže. Potem pa res ni nekaj v redu s tabo.

Redno igram košarko s frendi. Nobeden ne kadi trave, pa se vseeno spravimo k stvari z velikim veseljem. Pomoje večjim kot Trivial po dveh džointih k nogometu.

Debatiram s frendi težke debate, brez ljube trave, pa se vseeno razumemo, in ravno tako kot drugi ne rešimo problema lakote in nezaposlenosti na svetu.

Seksam. Tud brez trave. Kdo bi si mislil>:D . Pa sva tudi brez uspešna in zadovoljna.

Sprostim se brez substanc. Se usedem na verando, dam noge na mizo in sem vesel, ker sem zaključil dan in ni treba več delati. Just relax.

Še lepše če je sončni zahod. Jasen, ne meglen in rahlo omotičen. ŠE lepše če je v dvoje.

In vse brez trave. Kdo bi si mislil. A je to čudež ali abnormalno življenje. Mislite, da sem pri pravi?

Aja pa da ne bom pozabil. Tud žurat ga znam brez trave in pijače.

Res da sem recimo enkrat na leto pripit(če ne drugič, vsaj za novo leto). Pa verjemite, da ne bi jokal če bi prepovedali alko.

Je pa zanimivo, da ste vsi "konzumerji" na tem forumu popolnoma normali z ali brez trave. Večina ki jih pa jaz poznam znajo bit pa prav težki ko pokadijo enga. Pa tud v avto se marsikdo vsede, pa potem govori kako se lažje vozi pod vplivom. Hitrejši refleksi, x-ray vision ipd.:D

Izgleda da sem res naletel na manjšino. V enem ali drugem primeru.

whatson ::

Ottawa, 28. maja (STA) - Kanadska vlada je v torek predlagala zakon o delni legalizaciji posedovanja majhnih količin marihuane in s tem pošteno razjezila južno sosedo ter domačo policijo. Ameriška vlada je v zadnjih tednih krepko lobirala pri kanadskih kolegih, naj ne predlagajo takšnega zakona, ker jim bodo s tem povzročili vrsto težav. Po predlogu zakona posedovanje do 15 gramov kanabisa, kar po pisanju agencije AP zadostuje za tudi do 30 "jointov", ne bo več kaznivo dejanje, ampak samo navaden prekršek za denarno kazen. Kazensko bi preganjali le večje pridelovalce in trgovce z marihuano.
Pravosodni minister Martin Cauchon je v torek v parlamentu vprašal, ali je smiselno, da družba osebi, ki sprejme napačno odločitev, naloži breme kazenske obsodbe, ki jo bo spremljala do konca življenja. Obsodba poleg zapora omeji izbiro poklica, oteži potovanja in po Cauchonovih besedah predstavlja nesorazmeren ukrep glede na težo prekrška. Kanadska policija je odločno proti, prav tako tudi ameriška, saj se zaveda, da bo problem mamil težje nadzorovati, po mnenju kritikov policije, pa jih skrbi, da bodo veliko težje prikazovali uspešnost boja proti mamilom, če jim vzamejo "majhne ribe", ki jih je najlažje ujeti.

Ameriška vlada opozarja, da lahko pride do zapiranja meje in škode v trgovinski menjavi, vendar pa zagovorniki delne legalizacije trdijo, da so meje že tako ali tako težko prehodne zaradi vojne proti terorizmu. V primeru, da bo zakon sprejet, se lahko Kanada nadeja povečanega obiska turistov z juga, kar je nazadnje doživela v času vojne v Vietnamu, ko so jo preplavili ameriški begunci pred naborom. Nekatere ameriške države so sicer podobne zakone že sprejele in v Kaliforniji se posedovanje majhne količine marihuane kaznuje s kaznijo do sto dolarjev. Kanadski predlog zakona predvideva podobno kazen.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

krneki0001 ::

Iceman: Jst sm za legalizacijo, ker so cigareti, alkohol in teblete v lekarni dovoljene. Od tablet ki se dobijo v prosti prodaji si lahko zelo zelo zadet, pa ti noben ne bo moril, če boš vozil avto, od alkota lahko spiješ 2 pira pa lahko voziš avto, zakaj nebi po 3h dimih lahko vozil avto tudi pod vplivom trave. Čeprav sam tega ne delam, ker pokadim 6 jointov na leto. Ampak poglej to z druge strani - če dovolijo to prodajat v posebnih trgovinah, bodo imeli nadzor nad prodajo in posledično tudi nad pridelovanjem, ker ljudje, ki tega ne prijavijo(pridelovanja) ne morejo prodajat. Država dobi denar, od prodaje tega - davek naj bo 50% in več. Zarad mene tut 100% davek, sam da bo potem res nadzorovano. Vsak ki ima travo pri sebi, naj ima še potrdilo, kje jo je kupil(naj mu ga da prodajalec), pa na potrdilu naj bo cena, vsebnost THC-ja in količina.
Če nekdo ima robo pri sebi brez potrdila kazen 500k sit.
Pa za alkohol nej tut nardijo, da morajo VSI vozniki imeti 0,0 promila alkohola v krvi. Kazen naj bo pa tut 500k sit. To se mi zdi najbolša varjanta. Ne bo več vinjenih voznikov na cesti in bo manj nesreč. Men se je sosed zadnč zaletu, in so ga moral operirat na živo brez anestezije, ker je bil tok pijan. Jst osebno bi mu nabil kazen 500k sit, ker se je zaletu pod vplivom alkota in je ogrožal še druge na cesti. Dobil pa je 15k sit kazni zaradi povzročitve nesreče.

LP
Nebivedu

Gadjit ::

To je to Keyser Soze!!! Se cist strinjam!
V življenju je več poti sam zbereš kero boš furu!
Vseen mi je za tiste ko kadijo ganjo!
Z njimi nočem met resnejšega opravka!
puhec: cao, in
sXe: ja, nc OK, se vidma

Edn je u temi napisu: mam dva auta8-O pa vegovo sn naredu pa faks..
Nimam dveh avtov pa fotr ni direktor pa ne kadim ganje pa sem srečn!


Razlogov proti nimam it's up to U!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gadjit ()

IceIceBaby ::

kajzr soze, alkohol je čist legalen pa te noben ne sili pit right ? Prav tako te noben ne sili da uživaš marihuano, pa naj bo legalizirana ali ne.
Jaz sem to temo odprl predvsem zaradi odnosa ki ga imajo ljudje do te "droge". Na svetu je tolk substanc ki so velik bolj nevarne od ganje in jih lahko kupiš v interšparu, ampak ko rečeš ganja se pa nekateri kr za glavo primejo pa grejo stran. V filmih vidiš kako se ga v baru nacejajo s pirom in debatirajo da so sina razdedinili ker je pokadil en join. Ker z drogo se pa že nebodo ukvarjal. V poročilih slišiš vsak teden kako je nekdo po prepiru v gostilni zaštihal med rebre soseda ali pivskega bratca, ali kako je nekdo povzroču prometno nesrečo kjer je 5 mrtvih zato ker je bil nažgan...
Ampak ne, alkohol je ok. Koga briga če razdira familje, spodbuja nasilje in če zarad njega umre toliko in toliko mladih na leto. Sam da se mladina ne drogira ne ?

Jaz ne mislim da si ti kej čuden ker ne piješ in ne kadiš. Ampak sam si reku da si vsaj 1x na leto pijan. A si zato šibka osebnost, a nisi prej reku da so droge za šibke. In zakaj bi se jaz moral za novo leto napit če mi alkohol ne paše. V čem je fora da mi nekdo brani pojest tist kuki. Ne gre samo za legalizacijo ampak za odnos ljudi do alkohola na eni strani in do "droge" na drugi. Verjetno bi me marsikdo obsojal če bi bil za novo leto na kašni mal bolj konzervativni žurki zadet od ganje. Verjetno bi se najdu kdo ki bi komaj stal na nogah in bi mi razlagal kako bom končal na cesti z žličko in iglo.

Torej, meni se postavlja vprašanje zakaj NE legalizirat. Kot je nebivedu reku. Če bi bla stvar zakonsko urejena bi bil nadzor večji, ilegalna trgovina bi verjetno propadla ali pa bi se njen obseg bistveno zmanjšal (a poznaš koga ki ilegalno alkohol prodaja ?), uporabniki bi imeli zagotovljeno kvalitetno robo, oziroma bi točno vedeli kaj je not, pa še mogoče bi spreobrnili kakšnega alkoholika in namesto da bi doma ženo pretepal bi pojedu 3 sendviče pa zaspal.
Pa še enkrat. Noben ne govori o ljudeh ki droge zlorabljajo. Tistih bo vedno dobolj in se strinjam s kaznimi 500k za vožnjo pod vplivom droge in podobno. Ampak zato ker par bebcev ne zna živeti brez droge smo drugi prikrajšani za marsi kaj.

IceIceBaby ::

Gadjit, evo še en primer. A v družbi kjer se popije pivo ali 2 si zadovoljen al tudi s takšnimi ljudmi nočeš met opravka ?
Kaj pa če kdo od tvojih prijateljev kadi cigarete ?

Keyser Soze ::

Opa pazi. Nisem za legalizacijo zato, ker bo preveč zlorab.

Tudi dvojna merila mi gredo zelo v nos. Tako, da če ti bo kdaj kakšen kronik oz. pijanec dajal nauke o škodljivosti droge, ga kar pošlji nekam. Ti tudi jaz dam prav. Ampak nespametnost drugih še ne utemelji legalizacije droge. Že sedaj je preveč legalnih.

Če kdo kadi cigaret, v redu. Dokler ga jaz ne kadim skupaj z njim. Takrat je konec lepobesedičenja.

Pijem samo če mi paše, me ne more nobeden prisiliti. Pa verjemi da mi paše zelo redko. Marsikater vrstnik se mi je velikokrat čudil, da ne rečem da me je obsojal, zato ker nisem hotel piti.
Kako pa misliš da me gledajo prijatelji, ko si namesto piva naročim "dva deci gostega"? Pa vseeno ne popustim. Pač.

Jokati kaj dela alkohol pa tudi ne mislim. To kar si povedal kst je lep primer zakaj legalizacija ne pride v poštev in zakaj bi morali tudi alkohol prepovedati oz. ga zelo, zelo omejiti. Kar pa ni tako preprosto.

Verjemi, da bi marihuana že davno tega bila legalizirana, če ne bi bila škodljiva. Ker pa gre vsa zakonodaja v smeri omejevanja porabe alkohola, cigaret in podobnih stvari, bi legalizacija marihuane bila v bistvu korak nazaj.

krneki0001 ::

Kst se podpisujem pod tvoje vprašanje?


@gadjit: Noben od nas ki smo za legalizacijo ne govori o zadetkih, ki vsak dan skadijo par jointov, ampak o osebkih ki skadimo do 10 jointov letno al pa mal več, kar pomeni enga do dva na mesec. A smo mi zarad tega tok šibki? Jst sploh ne pijem alkota - sm ga pa full, pa mislm da noben ne bo podru rekorda iz Volka(Kranj) kjer sem v 4 urah spil 17 redbulov z 17 deci vodke. to je bilo pred 7mimi leti, k sm bil še brez familje pa k smo mulci norel naokol pa ga zares žural. Sam od takrat ne pijem več in mi alko sploh ne zapaše. Seveda da sem in še vedno znam žurat tud brez alkota al pa ktere kol druge droge. Zapaše mi pa kak joint kdaj. A sem zarad tega šibak???
Moj fotr ni direktor, pa mat tut ne. Vse kar mam sem zaslužil na svojih žuljih in sem kupil sam s svojim denarjem, ter sem že od 18tega leta sam. Odselil sem se od staršev za svoj 18 rojstni dan. Tko da ne moreš rečt fotr direktor pa ma vse kar hoče. Poleg tega sem sam tut srečen, še najbolj ko sem s svojo familjo.

LP
Nebivedu

Gadjit ::

kst: ne družim se s takimi ljudmi, če pa se že, sem se sam odloču da bom v njihovi družbi in če mi kej ne paše grem lahk pa stran.
Mam enga prjatla ko kadi cigarete, enkrat je on strpn do mene enkrat pa js do njega.

Gadjit ::

nebivedu: that's my point u don't need joint to be happy!
BTW: Ma tist o fotru direktorju ni blo za tebe mišlen, OK si ponosn na to kar maš ,js pač ne spadam v to skupino da bi se hvalu. To nč ne dokazuje.

krneki0001 ::

Marihuana ni legalizirana. Prepovedal so jo zdravniki, ker drugače nebi mogli služit na ljudeh tok velik kukr so. Trava ima tudi svojo drugo stran - je zdravilna za kar nekaj kroničnih obolenj. To je ena izmed mnogih stvari zakaj so jo prepovedal.

Za bolnike z astmo je v kanadi že nekaj časa zakon, da jo lahko imajo s seboj in da jo lahko gojijo doma - omejeno količino seveda. To bi lahko bilo tudi pri nas, ker je znanstveno dokazano da trava pomaga proti astmi in bronhitisu - sploh kroničnemu. Alkohol recimo nobeni stvari ne pomaga. Tobak tudi ne. Kava zviša pritisk za 15 minut potem ga pa zniža še bolj kot je bil prej nizek - dokazano. Čaj - tut z njim se ga da zadet, če ga zviješ pa skadiš, pravi čaj je pa ravno tako droga. Zakaj potem nebi še trave legaliziral. Pa naj jo ljudje kupujejo v lekarnah, pod kamerami in z ustreznimi obdavčitvami.

Stvar kako in kolikokrat bo travo užival je pa stvar posameznika, ker jst enga zapohanca k vsak dan skadi 1 ali več jointov ne bom šel spreobračat in mu to dopovedovat kok je to slabo - enostavno ga bom izloču iz svoje bližine. Tako kot sedaj delam to za pijance - izločim jih iz svoje družbe in imam pol mir.

LP
Nebivedu

Binji ::

Jao Keyser Soze ti res ne stekas a? Itak da je legalizirano sej so lobiji izdelovalcev cigaret in alkohola premocni, da bi vladi to ratalo. Sej v Ameriki so prepovedali alkohol pa jim ni dosti pomagalo (prohibicija). Sam gangsterji so se okrepili, da ne omenjam crnega trga.
Ganja pa zatu ni legalizirana ker se more vlada delat da kako ona skrbi za zascito prebivalstva pred evilevil ganjo, ki hoce uniciti vse clovesko. In dedki, mamice ploskajo. Mi se pa za glavo drzimo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kuglvinkl ::

Nekdo se je bolj ozrl v naftni lobij. Konoplja kot taka je industrijsko izredno uporabna. Če pa obstaja določena vrsta konoplje s THCjem, pa samo prav pride pri čaranju hudiča glede same rastline. Zanimiva misel, kolk je resnična mi pa ni dano zvedet. Mi je več ali manj vseeno.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Verjemi, pri nas ni tolk močan ta lobi. Ja pa "kultura" pitja nekako zakoreninjena pri slovencih.

Pa tudi deci vina po kosilu ni škodljivo. Prekomerno pitje je pa zopet isti problem kot kajenje marihuane.

Kolikor vem se travo inhalira, kar pomeni, da jo "potegneš" v pljuča. Kar je mnogo bolj škodljivo kot pa kajenje cigaret.

Konec koncev, marihuana nima takšnih pozitivnih učinkov napram negativnim, da bi jo bilo potrebno legalizirati.

Sid Izprijeni ::

> Konec koncev, marihuana nima takšnih pozitivnih učinkov napram negativnim, da bi jo bilo potrebno legalizirati.

Na to pa moram replicirat. Nisem sicer čisto natančno podučen, ampak mislim, da ima THC gotove prednosti pred nekaterimi drugimi tabletami proti bolečinam. Trava al prozak, to je zdaj vprašanje!

Pa ni ti treba travce inhalirat direkt. Imaš varianto vodne pipe, kjer se dim lepo ohladi, trdni delci se pa tudi malo zabremzajo. Nenzadnje pa lahko poješ kuki ali spiješ bang in ni nič grdega dima v stvari.

Alko je dober za zdravje v pravih količinah, kava za budnost in nizek pritisk, ganđa pa za prenašponane živce. Predoziranje je pa vedno problematično. Tudi s hrano, ker so zelo debeli ljudje bolj okorni, manj delovno učinkoviti in bolj obremenjujoči za zdravstveni sistem zaradi statistično večjih težav s srcem, da sklepov ne omenjam. Naj prepovemo cvrtje in svinjsko mast?

Ganđa je zgolj tabu. Če jo legaliziramo, bo tako kot z alkotom ali boljše. Nekaj bo totalnih potheadov, nekaj bo občasnih vikend uživalcev, večina pa bo to storila enkrat na leto ali nikoli. Kaj veš, mogoče se pa celo izkaže, da bo narod bolj miren in manj suicidalen...

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

IceIceBaby ::

Kajzer soze, ganja se lahko kadi, poje ali spije. Če mene vprašaš je ganja v hrani ali pijači najbolj "zdrava" droga. Nobenih problemov zaradi dima, nobenga razžiranja jeter... Seveda pa ne pravim da je taka oblika popolnoma neškodljiva, le manj škodljiva kot ostale legalne droge.
Btw...ne poznam nobenga ki cigater ne inhalira.

Konec koncev, marihuana nima takšnih pozitivnih učinkov napram negativnim, da bi jo bilo potrebno legalizirati.


Kako da ne. Negativni učinki za telo in za okolje so zelo neškodljivi v primerjavi z alkoholom.
Dobih učinkov je pa precej. Verjetno veliko več kot od cigaret in kave, pa tudi alkohola. Tam kjer je ganja legalna za medicinsko uporabo se uporablja za zdravljenje glavkoma, depresij in lajšanje posledic astme. Verjetno bi se še kaj našlo.

Gan?a je zgolj tabu. Če jo legaliziramo, bo tako kot z alkotom ali boljše. Nekaj bo totalnih potheadov, nekaj bo občasnih vikend uživalcev, večina pa bo to storila enkrat na leto ali nikoli. Kaj veš, mogoče se pa celo izkaže, da bo narod bolj miren in manj suicidalen...


Se strinjam. Kot sem že pakrat povedu v tej temi, z legalizacijo bi država prevzela nadzor nad prodajo ganje. Dvomim da bi se komu še splačalo švercat in na črno prodajat. Poleg tega bi država pokasirala davke, ki bi seveda bili precej visoki. Pa še konoplja je taka vsestranska rastlina da bi tisti ki jo vzgajajo lahko imeli dvojno korist. Liste in cvetove bi prodajali za drogo ostalo pa porabili za 1000 drugih stvari za katere je konoplja uporabna.

Vins ::

Hja, kokr si jst predstavljam sceno po legalizaciji :

plusi:

- poha se isto, ker se ze zdej dobi travo za vsakim vogalom
- drzava pobira velike davke - velik kesha za proracun
- poveca se stevilo turistov - velik tujega kesha za slovenijo
- manj pijanih in agresivnih ljudi in vec zadetih in umirjenih, tudi voznikov - (po mojih izkusnjah se bolj varno vozi pod vplivom THC kokr pod alkotom). Seveda bi bila voznja pod vplivom cesarkoli prepovedana, sam sej vemo kok se folk tega drzi.
- zmanjsanje kriminala, ker prodaja trave pac ne bi bil vec prekrsek
- zmanjsanje moznosti za cloveka, da pride v stik s trdo drogo (ce kupis travo v coffee shopu, ne rabs pridt v kontakt z dilerji, katerih dolocen procent dila tudi trde droge)
- kontrola nad kvaliteto trave (! imho zelo pomembno, me kr glava boli ko vidim kaksna strupena pizdarija se ponekod kadi)

minusi :

- mogoce kaksen pothead vec
- stare mame sirom sveta se zgrazajo, ker imamo v sloveniji legalizirano DROGO (ker pac travo stejejo skup s heroinom in podobnimi svinjarijami)
- stare mame po sloveniji se zgrazajo, ampak scasoma dojamejo, da trava ni enako heroin

dejte mi pomagat razsirit ta seznam, predvsem sm swoh pri iskanju minusov :)

OwcA ::

Nekateri se sprašujejo, kaj so razlogi za legalizacijo. Četudi bi ne bilo niti enega (kar je daleč od resnice), je dovolj da se dokaže, da ni pretirano škkodljiva, saj vendar živimo v demokraciji, ki bi se naj karseda izogibala prepovedim. Rahlo karikirano (in laično), bi se lahko sklicevali tudi na to, da ni nihče kriv, dokler se mu nasprotno ne dokaže.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

Travo in alko bi strogo omejil na 21+ leto starosti in seveda legaliziral, prav tako bi alkotu povečal ceno še za kakih 100%. Cigarete ne bi imele te omejitve, bi jim pa nabil ceno na 1000 SIT na škatlico. Potem pa naj kupi, kdor ima denar, državica pa si bo lepo večala proračun. ;)

Sid Izprijeni ::

> Travo in alko bi strogo omejil na 21+ leto starosti in seveda legaliziral, prav tako bi alkotu povečal ceno še za kakih 100%. Cigarete ne bi imele te omejitve, bi jim pa nabil ceno na 1000 SIT na škatlico. Potem pa naj kupi, kdor ima denar, državica pa si bo lepo večala proračun.

Alko in tobačni lobi bi pa spala in se tiho strinjala. Pa tudi država bi res mastno zaslužila s tistimi, ki bi si bodo omenjene razvade še lahko privoščili.

Ne vem, če...:\

Pa še domače žganjekuhe bi se razpasle tako kot na Finskem. IMHO.

Bolj je fora, da se reči dovoli, pri tem pa propagira prednosti nedrogiranja. Sčasoma to folku pride v kri. V Ameriki si že kar burek, če kadiš navadne čike. Prepovedano sicer ni (razen na določenih mestih), vendar kultura čikov izgublja na splošni popularnosti. Isto bi po moje bilo z ganđo.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

IceIceBaby ::

Owca, točno to. Trava se diskriminira, in to diskriminacijo je po moje treba odpravt. To je point celotne teme :)

Sicer je tudi naslov teme "Razlogi PROTI..." in ne ZA. To pa zato ker v vseh 3 straneh še nisem videl enenga pametnega razloga proti legalizaciji. ZA jih imam dovolj.

undefined ::

> To pa zato ker v vseh 3 straneh še nisem videl enenga pametnega razloga proti legalizaciji. ZA jih imam dovolj.

Logično, kar nočeš videt, tega ne vidiš, pa če ti en na nos nalima. :)

l_jst ::

Veste kaj ne pr tem, da usi merno žremo genetsko predelano preškropleno, mastno nezdravo hrano. In pijemo vodo k je tko na pou pou pitna (Že kr velik vodovodou).

In če si pač še mal škodujem s tem, da se ga občasno zakadim ja so f***ing what?
Pa BTW usak dan an veliko udihavamo (inhaleramo) izpušne pline. Ja dejmo avtomobile, tovarne pa use kr prepovedat.

Pa če more bit prepovedan use kar zasvaja ljudi pol pa pa lohk kr use prepovemo med drugim tut računalnike.

Ker sorry to, da slišm, da je nekje model k je 24-48h sedeu za kompom zato ker ni nikol ustou dobu krvni strdek in umru. Če to ni zasvojenost, da sam tolk cajta brez predahaha špile nažigaš pol pa nevem kaj je zasvojenost.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

IceIceBaby ::

Iceman, jaz sem odprt za pametne argumente. Ampak jih nisem zasledil.

Če si pa tolk prijazen mi jih pa lahko izpišeš na kratko.

undefined ::

I_jest, zakaj mlatiš prazno slamo?

> Če si pa tolk prijazen mi jih pa lahko izpišeš na kratko.

A me imaš za svojega slugo, ali kaj? Tebi ni toliko, da bi topic prebral, jaz pa naj bi zate delal izpiske? :)

IceIceBaby ::

jaz sem temo odpru in prebral vsak post, nekatere tudi večkrat. Amapk še vedno nekak ni pametnih razlogov proti. Je blo nekaj razlogov, ampak nobenga pametnega.

Če pa ti trdiš da so pametni razlogi proti pa napiš tudi spodi al pa povej kje je to napisano.

Gandalfar ::

A moji niso bili dovolj 'pametni' ? ;-)


Se zmeraj vstraj na tem, da se ljudem niti ne bi smelo dati moznosti, ker so v osnovi ovce in bodo pojedli, popili, pokadili vse kar jim pride pod roke.

Na drzavi je, da poskrbi za njihov nadalnji osebnostni razvoj.

Binji ::

Gandalfar za to je itak ze prepozno. In to par deset tisoc let prepozno
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Gandalfar ::

Pomojem pa ni .. samo odlocit se moramo kam zelimo pripeljati to naso civilizacijo :)

OwcA ::

@Gandalfar: vprašanje je kam bo čreda odblejila, v kolikor jih bodo vodile prav takšne ovčice kot so one same. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

IceIceBaby ::

Gandalfar, meni se ne zdijo. Če se gremo to, pol je treba prepovedat praktično vse kar je nevarno. Od avtomobilov, nožev in ostrih kamnov naprej. Da ne govorim o alkoholu, neostiku, tramalu in podobnih stvareh.

Na državi je da ti omogoči tvoj razvoj. Na vsakemo posamezniku pa je da te možnosti izkoristi ali pa ne.

Sicer je tole zdej res mal nerodno. Kdo sem jaz da bom presojal kolk so tvoji razlogi pametni. Ampak jaz si sigurno nebi želel živeti v takšni totalitarni državi.

Gandalfar ::

a dvomis v mojo sposobnost vodenja ;-)


Sej pomojem, da ni tezko. Ce imas dober plan ti ni tezko ugotavljat odstopanja in potem nazaj popravljas delovanje drzave.. ne pa tko kot zdej k se ljudje vsakih 10let na novo premislijo kaj hocejo..

OwcA ::

@Gandalfar:
Sej pomojem, da ni tezko. Ce imas dober plan ti ni tezko ugotavljat odstopanja in potem nazaj popravljas delovanje drzave..

Tole prikliče natanko dve asociaciji, Krasni novi svet in Svet znotraj. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Gandalfar ::

v Svetu znotraj so se meli cisto fajn :)

Kaj pa oni vedo kaj je dobro za njih ;-)

kaj pa trava samo, ce uspes dokazat svoj trden namen in mocno osebnost?
Za vse ostale pa najstrozje prepovedana in preganjana pod smrtno kaznijo (ter vse druge droge enako?)

Potem bodo to uporabljali samo ljudje, ki si tega res zelijo in ne tisti, ki jim je "dolgcas"

OwcA ::

@Gandalfar:
kaj pa trava samo, ce uspes dokazat svoj trden namen in mocno osebnost?
Za vse ostale pa najstrozje prepovedana in preganjana pod smrtno kaznijo (ter vse druge droge enako?)

Ideja je zanimiva, je pa tudi diskriminatorna, ali če hočeš kontraverzno, slaba ker tako le zvečaš možnost, da "odpadejo" osebki močnega duha, namesto šibkih.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gandalfar ::

sibkih sploh ne spustis zraven, ker noces met se vec ljudi, ki jih moras potem preko sociale podpirat oz. se ti zniza povprecna sposobnost druzbe..

na tadobrih bi pa lahko ugotavljal zakaj pride do tega. Ceprav bi ti ze sam test zagotovil, da cetudi je 'mocna' osebnost sibka, da se je sposoben izmazat in naprej delat za druzbeno dobro.

OwcA ::

@Gandalfar: Zanimivo. Moraš pa zato vložiti veliko sredstev v vzpostavitev takega sistema. Oziroma, če že zagovarjaš zakon močnejšega, čemu potem socialne podpore?

Ironično pri vsej stvari je, da je velika verjetnost, da bi bili ljudje za, saj nihče sam sebe ne vidi kot šibkega. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gandalfar ::

čemu potem socialne podpore?


zato, ker mi je clovek bolj uporaben ziv kot mrtev. Pa ceprav samo kot vir energije (matrix style..)

vendar je lahko _bolj_ uporaben kot nekdo, ki je sposoben zahtevnejsih opravil

OwcA ::

@Gandalfar:
zato, ker mi je clovek bolj uporaben ziv kot mrtev.

Potemtakem se lahko mirno odpoveš podporam, kot jih poznamo dandanes in uvedeš delovna taboišča za vse socialno ogrožene. Tako lahko natančno uskladiš kar daješ s tem kolikor dobiš.
vendar je lahko _bolj_ uporaben kot nekdo, ki je sposoben zahtevnejsih opravil

Kako?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jRk0 ::

jaz naprimer, kadim ganjo samo, ko mi je. Pa naj me clovek se tako sili, ne bom vzel jointa v roko, ce mi ni. In so casi, ko ne skadim nic par mescov pol pa spet kaka 2 mesca kadim kolko tolko redno (med vikendom pa malo cez teden tu pa tam).

Pol pa naenkrat neham, ko mi ne pase. To je volja:D

Cigarete bi jaz stokrat prej prepovedal kot pa marihuano.
You fuck up once, you loose two teeth.

Gandalfar ::

in uvedeš delovna taboišča za vse socialno ogrožene


te provokacije sploh ne mislim komentirat..


Kako?


Zdej verjetno je tu dosti odvisno kako dalec smo v tehnoloskem razvoju. Ampak verjetno se bo vedno nasla naloga, ki je ne bo sposoben opravljati stroj oz. se tako mocen AI. Ce pa zmanjka teh nalog potem smo pa dosegli visek in se koncno lahko vsi zapohamo do smrti ^_^

Seveda se bo pa minimalni standard z leti tako zelo zvisil, da bodo 'luzerji' tisti, ki bi v danasnji 'neoptimizirani' druzbi bili nekje pri vrhu.

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

gand, owca, kaj ma že to veze z legalizacijo ? Mogoče ma, ampak v tej temi naj bi se govorilo predvsem o sedanjosti in bljižnji prihodnosti :)

Gandalfar ::

predstavlja eno dost futuristicno idejo zakaj je trava slaba..

prav tako predstavljam idejo psihotesta pred uporabo drug in kako bi lahko uporaba droge skodljivo delovala na usmerjeno druzbo..

ampak ja je micken zabluzeno :>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21743961 (32230) jype
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13425657 (22366) jype
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36954253 (35157) Matija82
»

Legalizacija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1019163 (7470) koyotee
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936202 (5293) g0Run7

Več podobnih tem