» »

Saddam Hussein - OBSOJEN

Saddam Hussein - OBSOJEN

1 2
3
4

Pšenični ::

Res mal čudna primerjava.Puste naše rome pri miru pa se s terotisti ukvarjejmo.Pol k bo džamija u ljubljan bojo lahko kej prešvrcal, kakšno bazuko al pa kej tazga.

T-h-o-r ::

Mige, Mirage, T84 in tko naprej?
Vse kaj drugega


Shaking Hands: Iraqi President Saddam Hussein greets Donald Rumsfeld, then special envoy of President Ronald Reagan, in Baghdad on December 20, 1983.

Double_J ::

A veš za kaj se je šlo? Saddam je na tem srečanju svečano obljubil, da ne bo več delal zločinov. Ker obljube ni držal so ga kasneje odstranili.

T-h-o-r ::

Ampak če bi ga takoj umirili, sploh ne bi bilo problemov z množičnimi poboji

jype ::

Thomas> Razen v tem, da je bil Irak pod Sadamom "pod kontrolo". Ni bil. Bežali so k nam (in v ZDA in v Avstralijo) towelheadsi, kot praviš. Zdaj si dobršen del njih tukaj prizadeva za Kalifat. Ali pa njihovi tukaj rojeni potomci.

Ignoriraš problem. Problem niso tisti, ki so sem bežali pred Sadamom. Problem so tisti, ki sem bežijo pred verskim in etničnim nasiljem, ki se tam zdaj odvija. In odvija se zaradi napak ZDA, ne zaradi Sadama ali pa evropskih hipijev.

Če je pred Sadamom sem pribežalo 10 ljudi, potem jih zdaj pribeži 10.000. Približno taka bilanca je. Pa ne rečem, da je bil Sadam kul, ampak država je takrat funkcionirala, zdaj pa ne.

Podobno zgrožen sem nad npr. Somalijo, v katero si je zahod dolgo časa prizadeval prinest mir in stabilnost, zdaj pa to uspe takorekoč z levo roko temle towelheadom. Če bi še konkretno spoštovali človekove pravice, bi jih začel sponzorirat, ker za ljudi "tam dol" naredijo več kot ZDA in EU skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Double_J> A veš za kaj se je šlo? Saddam je na tem srečanju svečano obljubil, da ne bo več delal zločinov. Ker obljube ni držal so ga kasneje odstranili.

Ne vem, kdo ti je povedal to neumnost. Rumsfeld je prišel povedat, da bodo (zaradi iraških neuspehov v iraško-iranski vojni) poslali ustrezne količine orožja, pa da ne sme nobenmu povedat, tako kot Iran ni smel povedat, da ga v vojni proti Iraku podpira SZ.

Bivši CIA operativec je lepo povedal "We know for a fact that Saddam Hussein has weapons of mass destruction - we have copies of the receipts."

svit ::

Ha... upam da gre po stopinjah Sadama tudi Rumsfeld:

Skupina nemških pravnikov je v Nemčiji vložila tožbo proti nekdanjemu ameriškemu obrambnemu ministru Donaldu Rumsfeldu.

Pravniki od nemškega tožilstva zahtevajo, naj sprožijo obravnavo proti Rumsfeldu in nekaterim drugim uslužbencem v ameriški administraciji zaradi vojnih zločinov v okviru vojne proti terorizmu, predvsem zlorabe in mučenja ujetnikov v zaporih Abu Graib v Iraku in Guantanamo na Kubi. V izjavi so zapisali, da je Rumsfeld osebno ukazal in opravičeval mučenje.

Tožbo je v imenu saudskega državljana, ki je bil zaprt na Kubi, in 11 Iračanov, zaprtih v Abu Graibu v Iraku, vložil Center za ustavne pravice, ki ima sedež v ZDA. Vsi naj bi bili žrtve pretepanja, bili so prikrajšani za hrano in spanjo ter splolne zlorabe.

Tožbo so odvetniki vložili v skladu z nemško zakonodajo, ki omogoča kazenski pregon domnevnih vojnih zločincev, ne glede na to, kje so zločine storili. Rumsfeld je z odstopom s položaja obrambnega ministra, potem ko so republikanci izgubili na kongresnih volitvah v ZDA, izgubil imuniteto pred sodnim pregonom in ga lahko tožijo.

Krivih je več članov ameriške administracije
Poleg Rumsfelda so odvetniki zahtevali preiskavo tudi proti ameriškemu pravosodnemu ministru Albertu Gonzalezu, nekdanjemu direktorju obveščevalne agencije CIA Georgu Tenetu in drugim vojaškim in civilnim uradnikom ZDA, tudi poveljnikom v Guantanamu in Abu Graibu.

Center za ustavne pravice je tožbo proti Rumsfeldu zaradi zlorabe jetnikov v zaporu Abu Graib na Kubi vložil že leta 2004, a jim zaradi ministrove imunitete ni uspelo doseči ničesar.

Pentagon: Tožba je lahomiselna
Pentagon je tožbo proti Rumsfeldu označil za lahkomiselno. Tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva Bryan Whitman je dejal, da z vsebino 200 strani dolge tožbe še niso seznanjeni in da jo poznajo le iz medijev, povedal pa je, da so ZDA že dovolj podrobno preiskale zlorabe v Abu Graibu.
Ni ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svit ()

T-h-o-r ::

To je skor tako, kot da bi jaz v šoli razbil okno, potem pa bi šel sam preiskovat, kdo je storilec :D (tisto glede tega, da so že dovolj preučili abu graib)

Thomas ::

A ni nobenega dovolj pokvarjenega in zvitega odvetnika v NY, da s tožbo do kože oguli vse tele EU škrice? Pred sodiščem v Londonu, recimo?

IMO, da je. Zato se jaz namesto njih ne bi preveč duval. Tudi law war bodo izgubili tele Švabe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

svit ::

Thomas: in česa bodo te EU škrice obtožili? :D Nesodelovanja pri vojni v Iraku? :D Ne trapaj.
Ni ideje

Thomas ::

Sodelovanja s Sadamom, ko je veljal embargo UN. Naprimer.

Ker če se bodo šli pravne vojne, potem se ve, kdo bo izgubil. Ali na sodišču, ali pa ker ne bo zmožen uveljaviti sodbe, ker je vojaško zdaleč prešvoh.

Predstavljajte si pridržanje Širaka v Ameriki pod to obtožbo, ko ne bo več predsednik. Ali pa Šrederja ko bo prvič tam. Naprimer.

Če bi hoteli pridržati Busha po koncu mandata nekje v Nemčiji, bo Merklca morala nujno poslati svoje posebne enote nad svojo policijo, da bi nekoliko omilila ameriško jezo.

Ne se duvat brezveze, EUjčki!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Hehe, heh Tale Donald Rumsfeld zgleda da bo v 14 dneh prišel od nepogrešlivega do vojnega zločinca.Prav je da se amerikancem pove kaj si svet misli o njih-tudi s takimi ovadbami. Heh, Vstop Srbije v EU blokirajo zaradi Ratka Mladiča , pa majo tudi oni nekej takih Mladičev.

Trubadur ::

Kot recimo?
Berite Thomasa!

Pšenični ::

Mislil sem amerikance ne evropejce.Sicer pa kakšna je razlika med Mladičem in Rumsfeldom.Jest je ne vidim.

Double_J ::

A ste vidli Janšo, kako ponosno je korakal s sončnimi očali in eni posebni obleki po Iraku. Zabavno.:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Pšenični ::

Zgleda da ni na tekočem kaj se dogaja v Ameriški zunanji politiki.K kkšn pajac, pa če pomislim da so bli cajti, ko sem ga volil.Ja so bli cajti ko je mel še hrbtenico, tole zele pa rajši nebi komentiral.

Thomas ::

Predsednik stranke in vlade v Iraku, podpredsednik stranke in minister pa v romskem naselju. :D

Kot sem že povedal, razlika ni velika, oba problema pa potrebujeta rešitev in sta si v osnovi precej podobna.

Tudi se Strpneži "zavzemajo" za oboje enako, tako za cigane z bombo okoli pasu in cigane samo s kalašniki.

Kar seveda ni nobena naivnost, ampak destruktivnost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

"povedal pa je, da so ZDA že dovolj podrobno preiskale zlorabe v Abu Graibu."

Ja, samo pozabili so ugotoviti krivdo in izvršiti sodbo.

Bodo pač Nemci. No biggie. Amerika za Rumsfeldom ziher ne bo jokala. Če se zresnijo, ga morda še sami zaprejo. Ker je kršil zakonodajo in če si ZDA mislijo, da so pravna država, nimajo glede tega nobene izbire.

Thomas ::

A je to spet kakšen sarkazem?

A se da ločit med tema dvema stanjema - ko si sarkastičen in ko nisi?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Se da, če tvoje stanje duha lahko zapopade vsaj približno sliko realnosti. Sicer, razumljivo, ne.

jype ::

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6156656.stm

Lepo, da stojijo za lastnimi načeli, tudi ko gre za njihove vojake.

Pšenični ::

Res lepo ,samo zakaj ne polovijo tistih ,ki so to sprožili.Spet se lovijo majhne ribice, v smislu zagotavljanja demokracije.Če so Miloševiča ,Gotovino , in še koga spravili v hag potem je naslednji lahko Bush ,Rumsfeld, pa še kakšn bi se najdu.Najlepše je bit pameten in pravičen za druge.

jype ::

Ker kitajska, ki ima edina dovolj veliko vojsko in gospodarstvo, da pride po Busha v ZDA, nima niti pred svojim pragom pometeno, tako da jih težko pozoveš, da naj delajo red v svetu. ZDA so še vedno, apart for their imperialist neocon agenda, najboljši kandidat za svetovnega policaja.

Odin ::

>Ker kitajska, ki ima edina dovolj veliko vojsko in gospodarstvo, da pride po Busha v ZDA

Od kot pa to tebi? Kaj je to zdaj neka svetovna zarota in je pravzaprav Kitajska taka vojaska sila?

jype ::

Odin> Od kot pa to tebi? Kaj je to zdaj neka svetovna zarota in je pravzaprav Kitajska taka vojaska sila?

Kakšna "zarota" ?

Kitajska je daleč največje svetovno gospodarstvo in v hitrem vzponu. Če kitajska naredi embargo na ZDA, postanejo ZDA nenadoma najmanj konkurenčno gospodarstvo na svetu, takoj za EU, ker ko Apple ni več "made in china, designed in california" nenadoma stane vsaj štirikrat več. Storitveni sektor lahko preživi kolaps industrije na Japonskem, kjer dejansko lahko roboti zamenjajo poceni delavce, ne pa v ZDA, kjer high-tech industrija outsourca na kitajsko, da lahko sploh tekmuje na trgu.

A se vam zdi, da je invazija na Irak imela kaj opraviti s Sadamom? Nimate pojma. Če ne bi ZDA zasedle Iraka, bi ga kupile kitajske naftne družbe, tako kot je potem leto po invaziji praktično kupila Iran.

Ampak Kitajska si ne beli glave z nekakšnimi abstraktnimi rečmi, recimo človekovimi pravicami. O, ne, ni potrebe. Pomemben je cilj, ne pot.

Thomas ::

> Kitajska je daleč največje svetovno gospodarstvo in v hitrem vzponu.

Bull. Ni največja ekonomija in ni najhitreje rastoča.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Ceprav so tvoje teorije o Kitajski, ki kao svet gor drzi, malo zabluzene, me se vedno zanima kako bo Kitajska prisla po Busha v Amerikio?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Odin ()

jype ::

Odin> Ceprav so tvoje teorije o Kitajski, ki kao svet gor drzi, malo zabluzene, me se vedno zanima kako bo Kitajska prisla po Busha v Amerikio?

S kolesom.

Thomas> Bull. Ni največja ekonomija in ni najhitreje rastoča.

Is too.

Thomas ::

The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) says that this year Azerbaijan has become the absolute world leader in the economic growth rate.

In its report publicized in London on Nov 13, the EBRD says that in 2006 Azerbaijan’s GDP has grown by 26%. No single country — even China — has shown such a result. Azerbaijan’s spurt is due mostly to the launch of the Baku-Tbilisi-Ceyhan oil pipeline and continuing integration into the world economy.

The EBRD reports especially high development rates in the CIS, which has become the most dynamically developing international regional economic structure, reports Azertag.

To remind, the State Statistical Committee of Azerbaijan reports that in Jan-Sept 2006 the country’s GDP grew by 34%.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Še o velikosti.



World Largest Economy

o US Economy

o Germany Economy

o France Economy

o UK Economy

o China Economy

o Japan Economy

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Not even China. Noro. Torej bo Azerbajdzan naslednja velesila. Samo se namnozit se morajo na miljardo in pol, pa bo.

Odin ::

> S kolesom.

Ja se mi je zdelo. Se s Tajvanom bi imeli velike probleme prit, kaj sele da bi po Busha hodili v Ameriko. Sej ne recem, kr fajn se razvijajo Kitajci, ampak jih pa kr precej precenjujes.

> Not even China

China sele kaka deseta pride na vrsto. Da se pa sploh ne menimo koliko imajo oni denarja per capita, koliko pa Americani. Da ne bos prevec iskal... Link. Amerika - 3rd, China - 87th.

Trubadur ::

Danes ali jutri.
To bo še krvi na silvestrovo.

CNN BBC
Berite Thomasa!

Thomas ::

Nisem ziher, da ga ne bodo kam založili. Kot so že Afganistanci mulo Omarja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sumadinac ::

Afganistanci imajo mulo Omarja kot američani Busha

Samuel ::

jype... kake ti pišeš glede Kitajske :\ Kitajska največja gospodarska sila, my ass...
Kitajska je sposobna samo producirat in piratsko kopirat, pravi razvoj prihaja in BO prihajal iz USA.

metalc ::

Obešen danes ob 4h zjutraj po našem času (ob 6h po iraškem). Lahko bi razpredali, zakaj so ga usmrtili tako kmalu po obsodbi (še v ZDA mora obsojenec čakati več let na izvršitev) in zakaj nekomu ni bilo do tega, da bi mu sodili še za dosti hujši zločin v Halabdži.

T-h-o-r ::

Ker mu ne bi mogli ničesar dokazati.

Daedalus ::

Kitajska je sposobna samo producirat in piratsko kopirat, pravi razvoj prihaja in BO prihajal iz USA.

Ma ja. In ti dejansko misliš, da bo tkao tud ostalo, na veke vekov, amen? Poglej si malo zgodovino...velesila si lahko nekaj časa, nikakor pa ne vseskozi. In tud ZDA ne bojo vedno prve in edine.

Sicer pa Sadam ne pomeni nikakršne razlike več. Če Ameri mislijo, da bojo z enim obešanjem rešili karkoli, se IMO grdo motijo.

Kera komedija:

"Fair trials were unimaginable under Saddam Hussein's tyrannical rule," Bush's statement read. "It is a testament to the Iraqi people's resolve to move forward after decades of oppression that, despite his terrible crimes against his own people, Saddam Hussein received a fair trial."

Res, to je pa zdaj sveto dejstvo, ki bo Iračane prepričalo, da se naj nehajo klat med seboj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Pšenični ::

Z obešanjem Sadama se končuje neko obdobje in začenja neko drugo.Se je amerikancem res mudilo, to ne pomeni nič dobrega.Kakšna bo prihodnost Iraka?
Verjetno sledi na eni strani veselje šitov in kurdov ,ter razočaranje sunitov.Nato pa se bo verjetno spet zavrtela spirala nasilja.Mislim da se tukaj zadeva ne bo pomirila tako kot v Romuniji ko so ustrelili tistga diktatorja(ime sem pozabil).Lahko bi ga vsaj ustrelili(Sadama) in s tem ne bi poniževali sunitov- po mojem mnenju.Lahko rečem ,da sedaj lahko pričakujejo Američani, da tisti ki se jim bodo mašćevali ne bodo izbirali sredstev.Drgač pa ,heh ,heh špaga to je pravi srednji vek- živa groza, heh.Kako bi rekel Bush, da se že vidijo obrisi demokracije v Iraku.

Samuel ::

@ Daedalus: nič ni večnega, pravijo.. vendar bodimo realni... Kitajska je 10-11x manjše gospodarstvo od ZDA, preteklo bo še mnogo let, da se bo to občutno spremenilo (tudi ZDA rastejo mimogrede)... denar, ki ga ZDA namenjajo za razvoj in za vojsko (to oboje vzdržuje nadvlado dolečene nacije nad drugimi) PRESEGA (ali je pa tam tam) skupne izdatke VSEH ostalih držav SKUPAJ!

Thomas ::

ZDA imajo primat zagarntiran še vsaj za eno stoletje klasične zgodovine. Nobenega novega ni na vidiku, če pa že kdo, pa prej Indija kot Kitajska. Še prej pa EU, ampak samo, če se zgodi kakšen srednje velik čudež.

Ampak ne si delat iluzij. ZDA bodo na vrhu do konca zgodovine.

Sicer pa, Kitajci močni kot ZDA, bi bila katastrofa za nas vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr_M ::

Sicer pa, Kitajci močni kot ZDA, bi bila katastrofa za nas vse.

s tako oblastjo verjetno res.
ampak, ce bodo pa komunisti kdaj spokal, potem bo pa edina katastrofa ZDA. (sej ne dani ze zdej, ampak je malo manjse zlo).

In ne, ne strinjam se, da bodo ZDA vecno na vrhu, ker oni se bojijo sami sebe in strah je najvecji sovraznih clovestva. Zato pa imamo te krizarske vojne.

edit: pa da ne bom prevec OT. Glede Sadama....HURA!! :D koncno ena pametna stvar od njega.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Samuel ::

se čisto strinjam z Thomasom...bila bi katastrofa

že nekaj let imamo stike s Kitajskimi partnerji in ti ljudje so čisto prfuknjeni. Najslabše kar se ti lahko zgodi je Kitajski direktor.
To samo goni ljudi delat, boli njega za kakršnekoli izgovore, socialo ali karkoli.. al boš delal al boš pa crknil....
Seveda, Kitajcev je dosti, če ne boš ti dober, jih itak čaka za tabo 100milijonov, ki te bodo nadomestili.

Res si ne želte Kitajcev, prosim, ker niti pod razno ne veste kaj vas čaka.... :\

Pšenični ::

Amerika ma primat, je močna in tako potrebuje v gospodarskem smislu ves svet.Brez gospodarsko uspešne amerike ne bo uspešne evrope, gospodarstvo je že toliko povezano .Res je, da nameni ogromno sredstev za vlaganje v vojsko in s tem posledično tudi spodbuja svoje gospodarstvo.Vendar vojna v iraku še traja, prav tako v afganistanu.Naslednje vojno žarišče je iran ,ki je zaradi nenačelne Ameriške poliike do bližnjega vzhoda postal oziroma se trudi postati vojaška regionalna sila.
Mislim da je Američane oziroma Busha še ni srečala pamet.S tem ko demonstirajo svojo moč tako da obesijo bivšega vodjo neke države samo še prilivajo olje na ogenj ,tako v Iraku ,kot v kontekstu globalne vanosti.

T-h-o-r ::

Brez gospodarsko uspešne amerike ne bo uspešne evrope


in obratno :\

Vajenc ::

Sadam je ubešen. In če se bo zaradi tega zamislil vsaj en badasmadafaka iz npr. problematične Afrike, je Sadamova smrt uspešen projekt. Amerika bo s tem tudi lažje umirila fanatične Sunite v okolici iraških vrtin.

Sicer pa je ZDA že dosegla svoj vrhunec-vrh, ki si ga je začela lastiti pred ~ 100 leti in čisto možno je, da kakšna Kitajska prevzame štafeto, le še barvo zastave mora zamenjati. Dokler pa tega ne naredi, ni za skrbet, saj komunizem danes ne paše nobenemu drugemu močnemu gospodarstvu, kot le Kitajski (pogojno Venezueli). Indija pa je IMO trenutno še vedno tako "raztresena" in birokratsko neurejena, da nima niti časa razmišljati o kakšnem osvajanju drugih dežel (Pakistan je izjema, pa še ta je bil včasih Indija).

Pšenični ::

Amerika bo s tem tudi lažje umirila fanatične Sunite v okolici iraških vrtin.

To je mišljeno verjetno bolj kot vprašanje.Meni se zdi da so suniti ravno tako presenečeni kot ostali svet, kaj se bo pa zdaj dogajalo naprej.Heh ,ko bo prvi šok mimo zna biti še vroče v Iraku.

Vajenc ::

Ne, tko si jaz mislim da bo. Več fanatičnosti, kot so jo kazali zadnje leto - dve, je IMO ne premorejo. Sedaj ko je Veliki umrl, bo za njem ostala le še kakšna slika v stilu Tita in popikon, reševati ga ne morejo več, številčno pa so Suniti itak v manjšini.

_marko ::

Sem prej razmišljal o usmrtitvi Sadama.
Torej, kaj je boljše za razmere v Iraku. Ali se ga obesi ali pusti v zaporu do konca življenja.

Najprej me moti to, da se ga je obeslo in ne usmrtilo na nek manj boleč način.

Pa pustimo to.
Vseeno se mi vse skupaj zdi boljše za izboljšanje razmer v Iraku, če tam ni prisotnega Sadama.
Nekega "vzornika" upornikom več ni. Jeza pa tudi ne traja tako zelo dolgo.

Kaj mislite?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329298 (17305) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348178 (28740) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312495 (9656) Luka Percic
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414455 (10360) Thomas

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556354 (34307) Tomi

Več podobnih tem