» »

Pikov as je padel

Pikov as je padel

1
2
3 4 5

Brane2 ::

A se komu sanja, kako bo to vplivalo na tecaj dolarja ? Naj bi zrasel, samo ni dolgo tega, kar so ameri zatrjevali, da ga namenoma drzijo nizko, da pritegnejo posle iz tujine...

Narocam robo iz tujine in mi ravno prav pride nizek US tecaj. Shit Saddam, nisi mogu zdrzat se en teden... >:D

Keyser Soze ::

SAdam je nepomembna zadeva. Moralna zmaga za Busha in tista neumna kljuseta, ki to smatrajo kot konec napadov v Iraku. Kvečjemu povečali naj bi se. Zaradi besa privržencev Sadama.

Sadam tam, Sadam tu,... Tako ponosni so na to, da izgleda da jim ni bil cilj vzpostaviti normalnega stanja v državi ampak samo dobiti sadama. Zato, da lahko Bush doma in vsvetu pomaha z njim. Da Sadam ni sposoben voditi spopada je bilo videti že na začetku vojne. Kaj šele gverile, ki se trenutno izvaja v Iraku. Američani nimajo pojma kdo jih napada. Nekaj bluzijo o elitni gardi, pa o privržencih režima. To je pa tudi vse. Obveščevalne službe so tam zopet za okras. Tako kot tistih 7 ali 8 špancev, ki so jih eliminirali.

Thomas pa zopet trobi svoje hvalospeve in išče linke.:D Patetično, da si zopet prišel na dan s temi mirovniki. Izgleda da te boli za Iračane in si tudi ti smatral prijetje Sadama za ultimativni cilj. Zelo površinsko. In nič več.

Pa da ne rečem še o profesionalnosti ameriške vojske. Kdor jim je dal info kje je Sadam je že neumen.
OM, F, G!

Nico ::

attackiko: Kakšna sredstva? Hja; sponzoriranje nasprotnikov režima, sabotaže...v praksi enako kot je to ustaljena praksa zda.:))
Everybody banana on your head!

upirna ::

Kolk mi grejo na živce ljudje, ki so izrazito proti stabilizaciji razmer v Iraku. Bodimo optimistično razpoloženi! Če je večino Iračanov tako razoložena, prepričana v slab včeraj, danes in še slabši jutri, potem se Irak res ne bo pobral.

Nico ::

Upirna: meni tudi. Sprašujem se če je napad bolj stabiliziral ali destabiliziral Irak.
Američani bodo mogli pobijat tiste, ki so nasprotniki "demokracije", enako kot je moral Sadam pobijat nasprotnike njegovega režima.
Everybody banana on your head!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nico ()

_sas_ ::

>Sprašujem se če je napad bolj stabiliziral ali destabiliziral Irak.

ja, samo je prej v stabilnih razmerah umrlo več ljudi na dan, kot zdaj v nestabilnih. in na veliko hujši način.

verjamem, da se da v iraku veliko bolj znosno živet kot pod sadamom ... in ko bodo vsi tisti $$$ namenjeni za obnovo prišli tja, ko se bodo naftna črpališča usposobla, vlada, vse potrebne institucije, ... bo še veliko bolj znosno.

razen nekaj skrajnežev bo verjetno kvarilo to znosno življenje ...

mchaber ::

>Prejšnjih 8 let so imeli predsednika Demokrati. Ne tumbaj Haber o stvareh, o katerih nimaš pojma!

:8)

Errare humanum est, in errore perservare stultum.:D
.

Thomas ::

Rop se spet nekaj usaja, naj "Iraško ljudstvo čimprej prevzame oblast!".

Dobronamerni ne govorijo tako. Dobronamerni hočejo, da Iračani prevzamejo normalizirano državo, ne pa take ki bo spet takoj potonila. Kdor je v resnici dobronameren, hoče da se ta zgodba dobro konča. Ni pa rečeno, da se tudi bo, toda izjava Toneta Ropa in izjave še nekaterih drugih politikov z "osi podlasice" - so žalostne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Jst ::

Za vse, ki misite, da se je čas demokratičnega Iraka začel, naj vam še jaz povem, kaj si misim o vsej stvari. Veselite se “zmago” (v velikih narekovajih), ki je samo medijske narave. Kje je resnica?

Jaz misim, da si na zahodu močno prizadevajo, da bi spodkopali in uničili demokratično kulturo, v kateri bi ljudje res zaživeli svobodo. Nekaj podobnega se dogaja tudi pri nas:

Referendum o vstopu v nato in eu. Obrambni misiter Anton Grizold je nekaj mesecev pred referendumom rekel, da presoja ne bi smela biti dana v presojo navadnim državljanom. Da ne vedo kaj so nacionalni interesi. Zame bedarija oz. strah, da se državljani ne bojo več pasivno podrejali vladavini.

Zahod: tam porabijo več sto miljard dolarjev za marketing z namenom, da bi državljane spremenili v pasivne potrošnike. Zanimivo, da so se največje propagandne agencije razvile samo v državah, ki so bile najbolj svobodne. ZDA, Velika Britanija.

Kako se to odraža: ZDA so v prejšnjem stoletju surovo zatirala demokratična gibanja po svetu in hkrati podpirala finančno, vojaško in politično, celo hordo diktatorjev. Kako je potem mogoče, da so ZDA postala zaščitni znak demokracije?

Kakšno je stanje za Američane, ko je konec vojne. S popolnim uničenjem neke države imajo ameriška podjetja kje delati, ameriški investitorji kam vlagati in ustvarjati dobičke. V primeru Iraka, če je država bogata z nafto, toliko bolje.

Tukaj se zame stvari začnejo zapletati, kajti ZDA in VB so Huseina podrirale celo do leta 1996. Največjo podporo je bil deležen v 80ih, ko je Husein izvajal najhujše poboje. Ta podpora je vključevala infrastrukture, snovi in znanja za izdelavo orožja za množično uničevanje, kar se je končalo z iraško ofenzivo v Kuvajtu. Za zahod je bilo nesprejemljivo le toliko, kolikor je Huseinov vojaški vdor posegel v njihove interese na tem območju. Po umiku iz Kuvajta, se je podpora nadaljevala in mu omogočila zatreti upor šiitov. Ko pa je bila na koncu le sprejeta odločitev ZDA in VB, da napadejo Irak, je Bush izjavil marca 2003, da bo Irak okupiran, tudi če Husein prepusti državo. Iračani naj ne vodijo Iraka, prepustijo naj ga ZDA in lojalni VB.

Vendar takih stvari ni na straneh vplivnih ameriških medijev. Tudi glede prevare na predsedniških volitvah 2003 so bili američani najmanj informirani.

In potem se vsi američani veselij, kako pametni so, superiorni, bogovi. Da bodo v Iraku demokracijo uvedli. Smetana je pa zajetje samega Huseina, ki se ni niti malo upiral. Le zakaj. Bivši prijatelji so ga odkrili, pa še njihov denar je imel.

Preko medijev so pridobili še velik del sveta (ne samo politično podporo, tudi podporo navadnih državljanov, ki se tako veselijo koncu vojne). Saj ne rečem, vsaka vojna je kruta, njen konec treba proslaviti. Analiziramo še plan in kaj je bilo doseženo. Samo nekam hitro si sledijo vojne v katerih sodelujejo američani...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Edini resni problem, ki ga Zahod ima, je tolikšen del njegovega prebivalstva, ki je zafnan z antiglobalizmom in s podobnimi strupenimi memeplexi. Tradicionalizem, konzervativizem, nacionalizem .. so ne samo obvladljivi, pač pa so celo dobrodošli korektiv. Ampak antiglobalistične zablode, skupaj z občudovanjem iracionalizma Trtjega sveta ... pa je kar resen problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

Jst

Jaz misim, da si na zahodu močno prizadevajo, da bi spodkopali in uničili demokratično kulturo, v kateri bi ljudje res zaživeli svobodo. Nekaj podobnega se dogaja tudi pri nas:


Ja prav imaš.Preden so Američani uničili Jugoslavijo smo živeli v demokraciji in izobilju.Na nas ni bilo marketinških poizkusov.Zdaj pa smo v tem zamazanem kapitalizmu,kjer nas silijo kupovat stvari o katerih smo prej lahko samo sanjali.


Ti priporočam,da se hitro spokaš tja kjer misliš,da je demokracija.Verjetno Severna Koreja.;((

Keyser Soze ::

A veš kaj je žalostno videti?

Da recimo tudi v Sloveniji ljudje padejo pod vpliv propagande in drugih oblik posrednega nastopanja ameriške vojske in administracije.

A se spomnite, ko je padel tisti kip od Sadama? Tisti, ki so ga američani porušili z tankom?

Prijetje Sadama ima sedaj isti pomen kot tisto rušenje kipa. Človek je bil brez straže. Ni imel nikogar ob sebi. Bil je zapuščen, bil je nesposoben.

In on naj bi odločilno vplival na potek dogodkov v Iraku. Ja, lahko noč, no! Pa prijetne sanje.

In največji katch je, da ko se pogovarjaš z ljudmi, ki so nekaj bili ali so na področju varnosti in obrambe, imajo enako oz. podobno mnenje.

Irak pa naj bo čim dlje v rokah koalicijskih sil. Bravo Thomas. Še ena veleumna izjava vredna piškavega oreha. Iračani so nesposobni? No ja so, ampak so še vedno sposobnejši od američanov. Ki so by the book in to je vse kar znajo. Imam občutek, da je pri tebi isto.
OM, F, G!

Hy ::

No kje naj začnem?Aja lep naslov teme DMouse:))
Ko sem bral to temo in njene odgovore sem zasledil
nekaj zanimivih in pomojem resničnih sporočil in
vendar je povsot kjer je dobro tudi nekaj slabega in
tako je tudi v tej temi z lepim naslovom.In ravno ta
sporočila so me priprevile do tega da tudi jaz pustim
svoje mnenje v tej temi.
No pa začnimo:

Sadama so imeli ujetega že prej. Samo čakali so, da bo podpora javnosti Bushu najnižja in ker mu sedaj slabo kazalo so se odločilo sporočiti novico, da so ga ujeli.

Po mojem mnenju resnična izjava.Zakaj?
Zato ker je potpora Bushu res začela padat
sedaj pa se mu je zelo hitro spet dvignila
pa še ravno pravi čas je (s tem ne mislim na
božička in vse kar spada zraven)vendar na
bližajoče se VOLITVE v ZDA.Kako prikladno.

Druga izjava me ni tako razveselila


Skrajno neumna izjava Fastwind, skrajno neumna.


(ta izjava se nanaša na tisto zgoraj)
Izjava čistega zagovornika Busheve administracije.
(Jebiga nekateri še zdaj ko je priteklo že toliko
časa niso uzrli resnice ampak jo še bodo.Upam.

No kot ste verjetno že ugotovili nisem
zagovornik Busheve administracije.
Zakaj ne? Hja razlogov je veliko:D

No tu je še eno sporočilo ki mi je tudi zelo
všeč


Za vse, ki misite, da se je čas demokratičnega Iraka začel, naj vam še jaz povem, kaj si misim o vsej stvari. Veselite se “zmago” (v velikih narekovajih), ki je samo medijske narave. Kje je resnica?

Jaz misim, da si na zahodu močno prizadevajo, da bi spodkopali in uničili demokratično kulturo, v kateri bi ljudje res zaživeli svobodo. Nekaj podobnega se dogaja tudi pri nas:

Referendum o vstopu v nato in eu. Obrambni misiter Anton Grizold je nekaj mesecev pred referendumom rekel, da presoja ne bi smela biti dana v presojo navadnim državljanom. Da ne vedo kaj so nacionalni interesi. Zame bedarija oz. strah, da se državljani ne bojo več pasivno podrejali vladavini.

Zahod: tam porabijo več sto miljard dolarjev za marketing z namenom, da bi državljane spremenili v pasivne potrošnike. Zanimivo, da so se največje propagandne agencije razvile samo v državah, ki so bile najbolj svobodne. ZDA, Velika Britanija.

Kako se to odraža: ZDA so v prejšnjem stoletju surovo zatirala demokratična gibanja po svetu in hkrati podpirala finančno, vojaško in politično, celo hordo diktatorjev. Kako je potem mogoče, da so ZDA postala zaščitni znak demokracije?

Kakšno je stanje za Američane, ko je konec vojne. S popolnim uničenjem neke države imajo ameriška podjetja kje delati, ameriški investitorji kam vlagati in ustvarjati dobičke. V primeru Iraka, če je država bogata z nafto, toliko bolje.

Tukaj se zame stvari začnejo zapletati, kajti ZDA in VB so Huseina podrirale celo do leta 1996. Največjo podporo je bil deležen v 80ih, ko je Husein izvajal najhujše poboje. Ta podpora je vključevala infrastrukture, snovi in znanja za izdelavo orožja za množično uničevanje, kar se je končalo z iraško ofenzivo v Kuvajtu. Za zahod je bilo nesprejemljivo le toliko, kolikor je Huseinov vojaški vdor posegel v njihove interese na tem območju. Po umiku iz Kuvajta, se je podpora nadaljevala in mu omogočila zatreti upor šiitov. Ko pa je bila na koncu le sprejeta odločitev ZDA in VB, da napadejo Irak, je Bush izjavil marca 2003, da bo Irak okupiran, tudi če Husein prepusti državo. Iračani naj ne vodijo Iraka, prepustijo naj ga ZDA in lojalni VB.

Vendar takih stvari ni na straneh vplivnih ameriških medijev. Tudi glede prevare na predsedniških volitvah 2003 so bili američani najmanj informirani.

In potem se vsi američani veselij, kako pametni so, superiorni, bogovi. Da bodo v Iraku demokracijo uvedli. Smetana je pa zajetje samega Huseina, ki se ni niti malo upiral. Le zakaj. Bivši prijatelji so ga odkrili, pa še njihov denar je imel.

Preko medijev so pridobili še velik del sveta (ne samo politično podporo, tudi podporo navadnih državljanov, ki se tako veselijo koncu vojne). Saj ne rečem, vsaka vojna je kruta, njen konec treba proslaviti. Analiziramo še plan in kaj je bilo doseženo. Samo nekam hitro si sledijo vojne v katerih sodelujejo američani...

...by Jst

Pravilno.




The show must go on

Zdej pa v šolo.

BigWhale ::

Nehajte se obmetavat z drekom, dajte raje s kamni, vas bo bolj bolelo in mogoce izucilo.

Grrr...

PS:

Zakaj pikov as?

MadMicka ::

Američani so po Iraku delili igralne karte, na katerih so bili narisani pripadniki Sadamovega režima ter seveda ponujali nagrade za informacije o ljudeh na teh igralnih kartah. Sadam je bil narisan na pikovem asu.

_sas_ ::

na karte so bili narisani po pomembnosti ... in ker je pač pikov as najvišja karta ... :D

attackiko ::

Po mojem mnenju resnična izjava.Zakaj? Zato ker je potpora Bushu res začela padat


"Potpora" je začela ponovno rast Bushu že pred časom, samo v Mladini tega niso objavili :'(

Jebiga nekateri še zdaj ko je priteklo že toliko časa niso uzrli resnice ampak jo še bodo.


In resnica je, da je bil Sadam ves čas pri Bushu na obisku? :O no, nekateri v Iraku tudi menijo, da gre za veliko potegavščino in tisto sploh ni Saddam.. prav možno.. vsaj za nekatere tukaj..

Pa ne da bi bil kak hud zagovornik Busha, samo ne maram bull*ita, ki ga trosijo ljudje.

BigWhale ::

> na karte so bili narisani po pomembnosti ... in ker je pač pikov as
> najvišja karta ...

u, u, u,... to je pol tko k nage babe na kartah... Fino fajn!

Le zakaj niso talal 'crnega petra'.

upirna ::

Jst, ti si zame največji bedak na forumu. Zakaj? Ker si s svojo dolgo izjavo le povzel (pa še to slabo) intervju v Sobotni izadji Dela. Pol pa mislš kolik si pametn. Prodajaš tujo pamet! ;( ;((

p.s: oprosti, ker te žalim, sam na živce mi gre prodajanje tuje pameti

uprina, watch it!

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Upirna, saj ne prodaja tujega znanja.

Navajanje nekih dejstev, ki jih pozna večina ljudi - to zame ni tuja pamet. Je pač napisal nek povzetek tega "ljudskega" znanja.:\

Pa to ga še ne naredi kretena. Nekateri ljudje na tem forumu vseskozi prodajajo neko tuje znanje, pa jih nimate za idiote.
OM, F, G!

mchaber ::

>Le zakaj niso talal 'crnega petra'.


:\

> Nekateri ljudje na tem forumu vseskozi prodajajo neko tuje znanje, pa jih nimate za idiote.

Sad but true.:O
.

upirna ::

Keyser Soze, jaz mislim, da povprečen Slovenec ne razmišlja tako in to ni ravno ljudska pamet.

Pa nikakor se ne strinjam s tem, da se zahod trudi znebiti demokracijo, saj poizkuša z marketingom sprati možgane....

A veste kaj ste pozabili? Da tukaj ne pere samo en človek, ena stranka (tako kot v diktaturah) ampak skušajo prati še drugi. To je prednost demokracije. Da lahko vsak pere možgane, če le ima dovolj denarja.

Jst ::

upirna:

Potemtakem je zate vsak bedak, ki da kakšen edu link (tukaj Thomas izstopa - ne mislim to o tebi, Thomas), vsak ki spiše novico na slo-techu, vsak ki ti pove, kaj je gledal v poročilih. Potem si tudi ti bedak, saj se o veliko stvareh pogovarjaš (o vsakdanjem življenju), katere so te naučili že v osnovni šoli. Knjige imajo tudi svojega avtorja. Razmisli malo. Sam spremljam politično dogajanje po svetu že nekaj časa, preko medijev kot so časopis, televizija, internet. Na podlagi informacij si potem človek izoblikuje svoje mnenje. In je bedak. Ker se je to naučil, ne pa sam spomnil.

uh
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bodom ::

nevem ce je bla ta fotka ze postana tule:
saddam

>:D :D

BigWhale ::

> Jst, ti si zame največji bedak na forumu.

Naj te samo spomnim, da nas tukaj niti ne zanima kdo je zate najvecji bedak na forumu. Ce bi pa to vseeno tako zelo rad razglasil, pa si sprintaj en A3 plakat in si jo nalepi na vhodna vrata. Da bos vedno, dan za dnem vedel kdo je to.

Jst ::

Če zajetje Huseina res ne predstvalja le simbolični padec režima, kot to interpretirajo UN, potem naj se po čim hitrejšem postopku organizirjo svobodne volitve, katere bi res lahko pomagale vzpostaviti demokracijo v tej državi. Jasna opredelitev odgovornosti v okviru ljudstva je demokracija. Kako bodo ZDA reševale ta problem je drugo vprašanje. ZDA si prizadevajo odpisanje zunanjega dolga Iračanom, ki znaša približno 120 miljard dolarjev. Bush poziva k sodelovanju tudi vse države, ki so bile nasprotnice vojne. A vam to niti malo ne smrdi? Zagovorniki nedanjih akcij naj mi povejo dober argument, zakaj Iračani niso sposobni voditi države. Kako ZDA definirajo "obnovo Iraka"? Upam da ne tako, da postavijo svoje ljudi na oblast, potem pa glede na svoje politične odnose z drugimi državami, razvijejo zunanjo politiko države. Izrael je tako ali tako že njihov. Naslednji cilj: demokratizirati vse middle east države.

Aja, pa da me ne bo kdo spet proglasil za bedaka:
Viri:
1. Delo od pol leta nazaj pa do včeraj.
2. www.24ur.com
3. www.cnn.com
4. www.slo-tech.com
5. ... and many more
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MadMicka ::

Jaz bi samo dodal, da svobodne oz. poštene volitve same po sebi ne pomenijo demokracije. Demokracija je skupek vrednot, ki se v določeni družbi razvija desetletja in desetletja, da ne rečem stoletja. Če pogledamo v Irak, obstaja velika verjetnost, da bi na svobodnih volitvah zmagala opcija, ki ni naklonjena ZDA in ki ne bo pristala na ločitev vere od države. Sploh ne, da bi bil črnogled, samo hočem poudariti, da preden bo Irak prišel na točko, kjer je npr. sedaj Turčija, bo preteklo še veliko vode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Zato naj bo Ameriška okupacija Iraka še dolga. Ene 10 let.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Ja, vso nafto naj pa prepustijo lokalnim trgovcem in 'pridelovalcem', ki jo bodo imeli pravico izvazat.

Saj so tam vendar zato, da vzpostavijo demokracijo in ne zaradi dobicka, mar ne?

;)

poweroff ::

Zanimivo, kako so eni nesposobni razmišljati z lastno glavo. Ko Bajuk v parlamentu zavpije, da se drugače misleče primerja s hitlerjanci, po vseh forumih završi enak očitek.
Ko pa Thomas piše, da iz Mirovnega ištituta veje totalitarizem ali da so mirovniki navdušeni nad Sadamom (pa ne eno, ne drugo ni res), je pa vse OK.

Jaz nasprotujem vojni v Iraku, vendar sem vesel, da so Sadama prijeli. Pravzaprav bi ga morali že prej - recimo takrat, ko se je rokoval z Rumsfeldom in ko je z ameriškimi bojnimi strupi moril lastno ljudstvo. Ampak bolje pozno kot nikoli.
Upam, da mu bodo sedaj sodili. Pravično - ker če mu bodo pravično, bo obsojen z najstrožjo kaznijo. Samo tukaj je spet paradoks... sodili naj bi mu, ZDA pa nasprotujejo mednarodnemu kazenskemu sodišču, ki bi bilo pristojno ravno za takšne Sadame.

Napadi se pa verjetno ne bodo končali. Mislim, da je očitno, da jih Sadam ni vodil. Se zna zgoditi celo nasprotno... tisti, ki so se do sedaj potihem bali, da bo Sadam prišel nazaj na oblast, tega stranu sedaj nimajo več. Pa verjetno Kurdski uporniki še niso pozabili, kako so jih izdali Američani leta 1991 (mirno so gledali, kako so Sadamovi helikopterji tokli po upornikih in jih polivali s kerozinom in jih žive zažigali! - zgoraj ameriška letala, vmes Sadamovi helikopterji, spodaj pa begunci in uporniki...).

Glede demokracije na Zahodu me pa res zanima, če kdo vidi v temle kaj čudnega... Evropska komisija ima v EU pristojnosti vlade in parlamenta. V EU Parlament se poslance voli, v Komisijo pa se predstavnike imenuje. Imenujejo jih vlade držav članic.
Se pravi poslanci, ki so neposredno voljeni nimajo dosti pristojnosti, komisarji, ki so imenovani pa jih imajo. Ljudska iniciativa pa je seveda zmanjšana na minimum. Se pravi ne samo, da ljudje nimajo možnosti neposredno vplivati na odločitve - še posredno ne morejo vplivati (preko poslancev). Aja, pa komisar ne predstavlja države, pač pa se mora obnašati nadnacionalno (formalna zahteva).
V bistvu torej lahko ljudje vplivajo samo tako, da preko nacionalnih volitev vplivajo na sestavo parlamenta, preko tega na sestavo vlade, preko tega pa na izbiro komisarja. Komisar pa je formalno neodvisen od države, torej formalno ljudska volja nanj ne sme vplivati.
Se komu zdi tak model "demokracije" čuden?

Da ne govorimo o tem, da so že dokazali, da uspeh na volitvah oz. sprejem nekega zakona zelo visoko korelira z vloženim denarjem... ok, če smo cinični so volilci pač ovce, samo a ne bi bilo smiselno poiskati mehanizme, ki bi ljub temu omogočili demokracijo, ne pa, da se nevednost volilcev le izkorišča?

Keyser Soze ::

Vsi smo za.>:D

Izropati Irak s čim manjšimi stroški. Ko j.... Iračane. Tako ali tako ni nobene koristi od njih. Vsaj tistih 90%, ki noče američanov v svoji državi.

Kdo jim je pa dal pravo glasanja? Tem Iračanom. Kaj pa mislijo da so? Se bunijo v svoji državi proti okupatorju. Naj bodo hvaležni, da ne vejo kdaj jim bo v glavo priletela kakšna uporaniška ali pa po pomoti koalicijska krogla. Tako kot tisti otroci v stabilnem in tako uspešnem Afganistanu. Ampak tisto je bila samo pomota. Pač, postranska škoda. Se zgodi. Ej, sorry man. Shit happens.

Me zanima kdo bo to povedal tistim parim familijam in njihovim sorodnikom, ki bi danes pomoje najraje nekoga obesili za kakšne okončine.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Matthai, glede sistema oblikovanja v zakonodajalno in izvršilno oblast EU menim, da ni stvar nič čudna. Pač, gre kombinacijo med neposrednimi volitvami in posrednimi volitvami, tj. za t.i. posredni sistem delegatov, kot smo jim rekli v bivši Yugoslaviji oz. elektorjev, kot jim rečemo v ZDA. Lahko bi kvečjemu razpravljali o primernosti ene ali druge ureditve, vendar jaz osebno vem o teh stvareh premalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Svoj očitek mirovnemu inšititutu sem tudi utemeljil. Simpatiziranje z "nezahodom", ki naj bi ga pustili pri miru, samo sprejemali begunce od tam, brez vprašanj seveda. In jim tukaj v polni meri dovolili njihovo kulturo, religijo in civilizacijo. LOL!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Ubiti otroci v Afganistanu? Shit happens, ja. Če nehajo z vojaškimi operacijami, bo Afganistan v državljanski vojni ali pod Talibani. V obeh primerih bo (že zaradi necepljenja) umrlo vsako leta desettisoče otrok. Pozahodnenje je edino upanje Afganistancev, Iračanov ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Idealna resitve bi bila, da se amerika postavi za vzgled drugim! Pa ne taksna kot je sedaj ampak taksna kot bi lahko bila. Meni sta mama in babica vedno govorili naj najprej pred svojim pragom pometem, potem naj se pa na sosedovega spravljam...

Ja, tko je to, nekdo, ki ima demokracijo tako nekako klisejsko postimano v svoji drzavi se gre in ureja demokracijo drugje. Bah! Naj se grejo res pravo demokracijo in uredijo svojo drzavo tako kot treba, so cisto self sustained, ne rabijo tuje delovne sile, naj prestavijo proizvodnjo nazaj na svoj otok. Delovnih mest bo juhuhu. Naj bojo resnicno drzava za vzgled drugim. Tako pa niso, zato jih pa ljudje ne marajo.

Ne pa da drugim probavajo vsiljevati nekaj kar je samo povrsinsko vredu. Saj mogoce na dalec zgleda bolje kot nekaj kar je ta drugi imel do sedaj ampak to je na njem, da se odloci, da zamenja.

Ce nekaj popravljas, popravi tako, da bo win-win situacija za vse, ne samo za nekatere.

Thomas ::

Na Zemlji ni prostora za več kot za eno civilizacijo. Je prostora za 10 milijard ali še več ljudi, za 1000 ali več držav. Toda ni prostora za več kot eno civilizacijo. Samo za optimalno ga je. Kot je edino število sprejemljivih tumorjev za človeka 0 - tako je edino sprejemljivo število "nečloveških" civilizacij 0. Nobene šeriatske (Iran) ali kumunistične (Severna Koreja) države ne rabimo.

Da bo pa v Ameriki vsak mustang imel svojega odvetnika prej, preden se lahko izboljšuje pravno stanje v Zimbabweju - je pa neumen predlog.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Thomas nekateri so tudi sanjali o čisti državi. O čisti naciji. O državi brez nasprotnikov.

Sadam je bil eden od njih.:\ Da ne govorimo o WW2. Nacija neomadeževanih.

Lepo vedeti, da delita isto mnenje.

Amerika za zgled. Take fušarije kot jo proizvaja amerika bolje da nobeden ne vzame za zgled.

Shit happens. Je lepo vedeti, da se strinjaš s tem ter zopet daješ primere koliko bi jih umrlo. Špekulacije niso ravno neka dejstva. Si šel med vedeževalce?

Za moje pojme se ta šhit ne bi smel zgoditi. To je eno dejstvo kako sposobni so tvoji idoli. Kratko malo so nesposobni. In za takšno napako bi pod mojim poveljstvom vsakdo o tem premišljeval v kakšni kehi. Najmanj.

Nesposobnost je vse kar so do sedaj pokazali američani. In na žalost nič več.

Vendarle pa jim je uspelo prepričati nekatere s svojo sivo propagando. Kajneda?
OM, F, G!

Thomas ::

O kakšnih idolih govoriš? Jest samo ne kritiziram policaja, kako da je bil neobrit, ko je aretiral morilca. Ko se bo pa ta policaj bodel s kakšnim prekrškarjem ... me pa oba na smrt dolgočasita.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Ti bi kritiziral policaja če bi bil neobrit.

Če bi pa pretepel do smrti tega morilca bi pa rekel samo:"ČE bi živel, bi pa vsako naslednje leto enega ubil. Mislim, da je potrebno vse obravnavati na ta način."

Američani so imeli veliko priložnosti, a se za mene v nobeni niso pretirano izkazali. Na žalost je lahko amerika še tako razvita in ima še tako briljantne ume v svojih vrstah. Ampak to ne odpravi dejstva, da jo vodijo povprečni idioti. In v vseh teh primerih o katerih je največ prelitega žolca v zadnjih treh letih so ti povprečni butli glavni pri vsaki stvari.

To pa je zelo zaskrbljujoče. Prvo streljaj, potem sprašuj. Čisti Texas.
OM, F, G!

poweroff ::

Thomas - mislim, da premalo veš o Mirovnem inštitutu, da lahko trdiš kaj oni delajo in kaj so oni prepričani. Si kdaj pomislil, da medijska prezentacija MI (v MAGu) ne odseva dejanskega stanja?

Glede MAGa ti lahko povem zakaj so tako naperjeni proti MI... preprosto. Delali so analizo MAGovega pisanja o Kučanu in udbomafiji in si postavili nekaj preprostih vprašanj... recimo "kdo je Kučan", "kako je vrednoten", "kaj je udbomafija", itd. In potem odgovore poiskali v MAGu... pač, direktni Magovi citati o teh vprašanjih.

Priznam, da se je zanimivo bralo. V tisti analizi se je razkrila vsa beda Magovega pisanja o Kučanu, UDBI in komunizmu. Najlepše je bilo pa to, da so jih analitiki MI "zaklali" z njihovimi lastnimi besedami.

Seveda so bili pri MAGu besni. Zato so začeli medijsko kampanjo proti MI. In zato potem folk, ki bere MAG tem medijskim konstruktom naseda.

Thomas ::

Mene MI moti že dlje kot moti Maga. Sorosovi podvigi po v Vzhodni Evropi mi gredo na živce. Na Hrbtu Slovencev in podobnih se gre Soros vojno proti kapitalizmu, v katerem je on "samo špekulant", ki pa dobro živi. Vsa antiglobalistična gibanja, ki nasprotujejo razširitvi minimalnih standardov z Zahoda na cel svet - sovražim in preziram. Tako kot bi preziral gibanje, ki bi se zavzemalo, da "narkoza ni za Afričane, saj imajo bogato tradicijo vračev". Nazadnjaki na hrbtih drugih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Na Zemlji ni prostora za več kot za eno civilizacijo.

Res je! Ampak ni na Ameriki, da bi sodila, kdo je in kdo ni cloveski in kdo sodi na zemljo in kdo ne. :) Dasiravno si to pravico jemljejo. In kot 3/4 ateist si upam rect, da ima to pravico edino Bog (ja, z veliko zacetnico). :P

Mustang odvetnika? Ne, ne, samo, naj najprej pred svojim pragom pometejo in ko bo njihov prag res cist, naj se spravijo kritizirat sosedovega. Situacija ni enobitna, ti pa na stvari gledas kot na 0 in 1. Ampak ni tako.

Naj za zacetek spremenijo ustavo. Drugi amandma recimo, TO bi bila poteza v pravo smer.

:)

PS:
> Vsa antiglobalistična gibanja, ki nasprotujejo razširitvi
> minimalnih standardov z Zahoda na cel svet - sovražim in
> preziram.

V bistvu si precej precej nestrpen... ;) Se huje :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Thomas ::

> Ampak ni na Ameriki, da bi sodila

A to je tvoja sodba? Je na tebi, da sodiš o tem? Nekdo pač mora, (samo) najmočnejši pa more.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Tako daleč smo že, ampak še vedno v divjini. Kjer odloča zakon najmočnejšega.

Da, to je bistvo demokracije.:\

P.S.: Zdaj grem pa v fitnes, da bom lahko bolj demokratičen.:|
OM, F, G!

BigWhale ::

> A to je tvoja sodba? Je na tebi, da sodiš o tem? Nekdo pač
> mora, (samo) najmočnejši pa more.

Mnja, demokraticno, ni kaj... ;>

Thomas ::

Da ne bi veljal zakon najmočnejšega - je nemogoče. Paradox, kontradikcija .. ne gre! Žal ali ne žal, to dejstvo je fundamentalno kakor gravitacija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Kakšna neumna izjava. Ravno zato, ker ne velja zakon močnejšega, lahko govorimo o pravni in socialni državi, o občem človeškem napredku.

attackiko ::

Saj so tam vendar zato, da vzpostavijo demokracijo in ne zaradi dobicka, mar ne?


Jaz bi enkrat rad slišal vsaj grob izračun dobička, ki ga bodo imele ZDA s to vojno.

Tukaj je par številk, da ne boste več v prazno nabijali:

letni prihodki od iraške nafte - $13 mia
odstotek iračanov popolnoma odvisnih od pomoči - 60%
število iračanov - 26 mio
prihodki od nafte na iračana na mesec - $41

letni proračun ameriške vojske - $400 mia

Torej, če bodo imperialistične barabe izplenile vso iraško nafto in pustile večino iračanov umreti od lakote, bodo v dobrih 30 letih pokrile en letni vojaški proračun. Za en BDP ZDA pa bodo nakradli v 846 letih (ko bo nafte že davno zmanjkalo).

Keyser Soze ::

Če velja zakon najmočnejšega, zakaj potem ne dopuščate pozivov na osebne obračune. Zakaj Thomas ne izda svoje identitete?
Pa se pojdimo zakon najmočnejšega. Meni osebno to ni nobena ovira.

Attackiko, a ti vidiš samo denar. C,c,c,c, materialist.

Ampak, kaj pa nacionalni interesi. Resnično proameriška država na vzhodu. Oh, mokre sanje našega Buša. A veš kakšna izhodišča za širjenje svoje religije dobijo z Irakom Američani?

PA ni samo nafta. Nafta je samo prvotna nagrada iz serije Afganistana - Iraka - ....(upam da ne bo spet Buš velejubljeni korektno in demokratično izvoljeni predsednik). So še kakšna rudna bogastva, ipd.

P.S.: Za nekoga je tistih 41 dolarjev čisto OK plača. In z njo lahko preživi sebe in družino. Pardon, pa saj na vsakega pride 41 dolarjev.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

mchaber ::

>Torej, če bodo imperialistične barabe izplenile vso iraško nafto in pustile večino iračanov umreti od lakote, bodo v dobrih 30 letih pokrile en letni vojaški proračun. Za en BDP ZDA pa bodo nakradli v 846 letih (ko bo nafte že davno zmanjkalo).


In ti res misliš, da bo cena nafte ostale nespremenjena dokler je ne zmanjka:\?

> Zakaj Thomas ne izda svoje identitete?

Seveda jo je izdal.Samo poiskat jo moraš.Če jo res rabiš?:O




Evropa pa samo gleda dogajanje,namesto da bi investirala več sredstev v alternativne vire goriv.Motor na vodik bi ZELO zmanjšal odvisnost od črnega zlata.
.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348183 (28745) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026238 (18657) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1508020 (6864) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556354 (34307) Tomi
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17610141 (7830) Thomas

Več podobnih tem