» »

Izginilo je 30 giga diska!? Ali naj uporabim killdisk?

Izginilo je 30 giga diska!? Ali naj uporabim killdisk?

ales_tomazic ::

Zdravo!
Problem je sledeči. Pred kratkim sem dobil nek virus, ki je najprej onesposobil vse .exe file in mi na koncu celo izbrisal register. Stalo me je precej časa in živcev, da mi je uspelo na novo naložiti windowse in spravit računalnik k delovanju. Vendar sem pri onem delu s particijami (ko nalagaš windows) po pomoti kliknil na delite partition c:, na kateri sem imel seveda windowse. Ob zadnjem nastavljanju particij, sem za c: določil 30 giga prostora in sedaj ko sem kliknil delite c:, mi je očitno to particijo izoliralo od sistema in mi ustvarilo novi c:, na katerega sem pozneje naložil windowse. Šele ko sem imel windowse že naložene, sem ugotovil, da obsega particija C: 30 giga, particija D: pa 100 giga. 30 giga prostora pa mi je izginilo, nima nobene dodatne particije, in trdi disk tudi ne kaže znakov okvare. Tudi z novim nalaganem windowsov ne gre, ker mi pri particijah da vedno samo 130 giga na razpolago. Poskusil sem tudi s programom partition magic 8, pa ni delovalo. Nekdo mi je svetoval, da uporabim program killdisk, in popolnoma izbrišem vse kar je da trdem disku in da i pol ob ponovnem nalaganju windowsov moralo spet vse štimat.
Naj to naredim? Naj naredim kaj druga? Ima kdo izkušnje s tem programom in ve če ima kakšne negativne stranske učinke? Upam da bote mi lahko pomagali. Lep pozdrav in v naprej hvala,

Aleš

asus ::

upporabi 8kilsko macolo:D

;-) ::

Control Panel,Administrative Tools,Computer Management,Storage, Disk Management...

kapiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

ales_tomazic ::

Zdravo!

Kapiš kapiš, samo ne gre! Tudi v disk managementu mi zazna samo 128,99 giga in ne dejanskih 160. Znotraj windowsov ne bo šlo po mojem nič.
Še kak predlog?

;-) ::

Jaz sem imel z maxtorjem iste težave...potem sem šel na njihovo stran in imajo neke programe ki odpravijo take težave...

Aja imaš SP2? Mogoče zato winsi ne zaznajo celega diska.

amigo_no1 ::

Katero matična , kateri disk ? Imaš zadnjo verzijo biosa ?
SP1 v win xp je dovolj.

S killdiskom ne boš dosegel nič pametnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

ales_tomazic ::

Zdravo!

Imam maxtorjev disk, kiro matično pa ne vem. Kar se killdiska tiče, mi res ni kaj dosti prinesel. Tudi po kompletnem izbrisu mi zazna še vedno samo 130 giga. Bom šel pogledat kako je s programi na maxtorjevi strani, pa pol poročam, če je delovalo.

amigo_no1 ::

cpu-z , aida32
za komponente v računalniku

;-) ::

ales_tomazic ::

OK! Uspelo mi je najti mankajočih 30 giga. Z killdiskom sem zbrisal vse na disku, potem na novo naložil windowse, ki so mi še vedno zaznali samo 130 giga, ampak za razliko od prejšnjič, je tokrat bilo teh 30 giga zaznanih v computermanagemantu, kot unlocated space iz česar mi je uspelo narediti novo particijo. Zdaj pa me samo še zanima, če dko ve, kako sfuzionirat paticijo d in f, da bi imel samo eno? Gre to tudi preko managementa?
Hvala za pomoč,

Aleš

bluefish ::

preko managmenta ne gre. Uporabi Partition Magic.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7 in disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
12569 (437) solatko
»

Premajhna sistemska particija

Oddelek: Pomoč in nasveti
212553 (2081) joze67
»

problem particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
181907 (1773) Izi
»

Izgubljeni prostor na trdem disku!

Oddelek: Strojna oprema
161193 (991) Caligula
»

trdi disk 160 G - javi da je 128 G

Oddelek: Strojna oprema
171261 (1070) K0K0

Več podobnih tem