» »

Comtron

Comtron

marx69 ::

Sem nov na forumu in vas najprej vse lepo pozdravljam..

Sedaj pa k "težavi" :

Kupil sem računalnik pri Comtronu v MB. In je sedaj po 6ih mesecih uporabe crknil napajalnik.. Ga odnesem na servis seveda pod garancijo in naslednji dan oni kličejo, da je v računalniku veliko praha in da bo potrebno plačati 2800 SIT da ga sčistijo :| Mislim WTF... Saj sem se full zbunil in se še mam tudi namen.. Drugače tako redno čistim kišto pa tud posesam kolko se da, samo odpret pa ga ne smem (garancija).. Potrebno pa še je tudi dodati, da njihova roba rada crkuje.. Pri njih je to drugi računalnik, ki sem ga kupil (prejšni bil 4 krat pod garancijo na servisu).. Pa je tud bil prah pa ni blo nič narobe :D

Vaša mnenja? Se splača še bol razburjati al jim plačati 2800 SIT za minuto dela? :| :D

LP

darkolord ::

Razburjat. Drugače bojo drugič rekli isto (al pa kaj podobnega, vsakič "samo" 3 jurje). Če ne tebi pa komu drugemu

joza20 ::

Lepo jim povej naj ne dajajo gor nalepke in boš sam počistil prah. Če se s tem ne strinjajo pa enostavno povej da naj prah kar pustijo,saj bodo komponente slej ko prej začele crkovat pa bojo pač menjali komponente namesto da bi ti očistili prah oz. to omogočili tebi.
Za čim prejšnje zapolnitev z prahom pa vzemi vrečko iz sesalca raztepaj pred ventom ki piha v računalo.>:D >:D >:D
Mislim da ti garancija velja po komponentah če odstraniš nalepko,drugače pa 2 leti. Nisem ziher, sam jih vprašaj.
LP

sniffo ::

nič smartass, to je dejstvo. zgoraj sam priznava, da je bilo s prejšnjim računalnikom isto. Pol je pa comtron kriv, da mašina crkuje. Računalniku je potrebno zagotovit normalne delovne pogoje. Se pa po drugi strani strinjam, da je čudno, da ti čiščenje zaračunajo.

Mr.Ecko ::

Nevem zakaj kupiš rač. z nalepko.Morajo ti dati garancijo po komponeth.

sniffo ::

nič jim ni treba. lahko pa ga upiš po komponentah pa boš mel ločeno garancijo. Oni ponujajo zadevo z nalepko in s tem ko ti ponudbo sprejmeš, se strinjaš z njihovimi pogoji. Pri vseh je tako.

Han ::

Osebno ne bi več kupoval pri firmi, s katere računalnikom sem že imel težave. :\ Mislim, da je na SLO trgu dovolj boljše konkurence...

joza20 ::

Morate pa vedeti tudi to da comtron ni kriv za okvare komponent. Je pač od dobavitelja dobil slabo robo. Mislite da ma vsaka trgovina svojega dobavitelja? Seveda ne. Recimo serija asusovih plošč kjer so crkovali ventilatorji na NB. Po vseh trgovinah so bile reklamacije, tako da sama trgovina ni kriva.
Glede nalepke pa še vedno mislim da jo lahko odstraniš in ti garancija velja po komponentah. Ne morejo ti kar tako črtati garancije. Saj oni bodo že vedli če si sam kriv za poškodbo oz. okvaro(ali pa tudi ne,odvisno kako veš zakriti zadevo).

Sem imel asusovo plato, pa sem nekaj gledal po kišti z baterijsko svetilko. Nisem opazil da so baterije stekle in tekočina se je polila po matični-po slotih za ram. Seveda sem lepo obrisal z vato in palčkami ter takoj dal pod garancijo, dobil sem novo plato.

Smisel nalepke:
še vedno obstajajo talenti ki se čisto nič ne spoznajo na računalnik in recimo pri prižganem rečunalo dodaja ali odstranjuje disk. Seveda velika možnost okvare, pol ba bi zagteval še garancijo.8-O 8-O 8-O
lp

darkolord ::

Računalniku je potrebno zagotovit normalne delovne pogoje.

lahko sesaš okrog PCja kolikor želiš, notri se bo še vedno nabiral prah.

kajpravis ::

Pred časom je bila že debata o čistoči računalnikov in debata o tistih, ki so pod garancijo. Poglej temo "higiena računalnika".

OldSkul ::

Prah se bo nabiral, pa če maš še nevem kakšne normalne pogoje okrog računalnika. Problem je, ker ga ne smeš odpreti, da bi spucal zadevo ane...
Isti problem imela sestrična. Prahu je mela notr nenormalno VELIKO, pa ker ima garancijsko nalepko, ki ni iz navadnega papirja, se jo da normalno odstraniti in nazaj dati, tako da ni bilo problema z čiščenjem!

@LOL ::

Ne vem kako lahko prah vpliva na delovanje. Sam imam na Athlonu XP en bogi ventilator ki niti ni tako učinkovit, v apr letih sem prah spucal ene 1x ali 2x (na ventu še nikoli). Prah IMO ni nek izgovor za nedelovanje skoraj novega PCja. Sploh ne po 6 mesecih.
Comtron hoče samo nekaj zaslužiti, that's all. Ne daj se jim tem Comtrovim teletom
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

marx69 ::

sniffo - nikjer nisem rekel da je že prejšni računalnik crkoval zaradi prahu!!
Ker sploh ni bilo krivo to ampak njihove "kvalitetne" komponente! Pa btw je moja soba posesana 2x tedensko ampak prah se nabere povsod!
Tolko o tem! Sem pa plačal tistih 2800 sit in dobil tudi račun.
Ampak to še ni bilo vse.. Lepo sem jim rekel, da je kriv napajalnik... Oni so pa mislili da je plata pregoreta in so menjali.. Danes pa dobim računalnik nazaj in tada.. isto kot prej sedaj pa še bom računalnik enkrat vozil sem ter tja.. Mislim pravi strokovnjaki so to.. Zahteval bom itaq podaljšanje garancije pa mogoče še za bencin (nisem blizu Comtrona doma), ampak požretih živcev pa mi nobeden ne bo vrnil...

LP

StratOS ::

Jaz si pa tako al tako vstavljam komponente in čistim ne glede na tisto "nalepko".

Če si stvar kupil imaš garancijo na Vse sestavne dele, drugače bi lahko rekli, da si računalnik dobil ( seveda plačal tudi ) v najem. Seveda se zaradi garancije seveda predhodno zmenim, tako da mi ne glede na "nalepko" seveda upoštevajo tudi garancijo, komponento pa zamenjam/odtranim/vstavim sam.

Do sedaj še nisem imel nobenih nevšečnosti, le da pri izbiri komponent in sestavljanju računalnika le dobro preverim že prejšnje teste iste konfiguracije in njihovo "kompatibilnost".
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

marx69 ::

Ne še zdaj ni konec ;(( Kot sem že napisal mi računalnik doma ni delal ko sem ga prevzel iz servisa.. Sem ga peljal nazaj in pri njeh zdaj dela... S kablom in napetostjo je vse ok ker imam zdaj tudi drugi računalnik priključen in vse dela.. Zdaj pa bi mi oni še radi pribili 3000 sit za pregled ker je tam vse ok.. ;(( Že čiščenje zdaj pa še to mislim za po****** ;(( Res ne vem več kaj naj.. Vem pa da ko bo računalnik doma bo spet nekaj časa delalo in spet ne.. Kaj naj ko ne crkne del dokončno... ;(( Še kak predlog?

LP

darkolord ::

Čiščenje si plačal al ka?

marx69 ::

Ja so mi dali račun na katerem je pisalo : Čiščenje - 2880 SIT in kljub pregovarjanju ni šlo drugače ;((

Spock83 ::

Samo od prodaje se ne da veliko zaslužiti. Je pa res kriza, če imaš nalepo in računalnika ne moreš odpreti zaradi nalepke, da bi malo počistil. Potem pa ti pomolijo račun pod nos. Malo zgrešena politika.

bzp ::

marx69: pac ves kje naslednjic ne bos kupil racunalnika

Glede prahu pa ... zase upam trdit da nisem obsedenec s sesanjem, ampak tudi ce racunalnika pol leta ne odprem, je notri zanemarljivo malo prahu. Obstajajo mrezice za pred ventilator ki ujamejo vecino prahu. Kaj drugega ne uporabljam in mi nikoli ne bo jasno v kaksnih prostorih in pogojih se lahko nabere vec centimetrov debela obloga prahu. Ko sem se delal v rac. servisu sem enkrat dobil pol leta star racunalnik, notri pa toliko prahu da se je ventilator zatikal + namesto reber na procesorju je bila samo se kepa prahu. To RES ne moras dat v garancijo, to NI normalno okolje za racunalnik.

darkolord: lahko sesaš okrog PCja kolikor želiš, notri se bo še vedno nabiral prah.
Ce imas okoli racunalnika vse prasno bo notri sigurno prislo vec prahu kot ce posesas. Seveda se bo nabiral, ampak ce ga je v okolici manj, se bo nabiral pocasneje ne?

Mavrik ::

Jap, filtri na ventilatorjih se znebijo ogromnega kupa prahu. Moje ohišje jih je melo že kar po defaultu vgrajene in po pol leta je notri še komaj kaj prahu. Samo vsake tolko poberem dol s filtrov debele obloge, ki se naberejo.
The truth is rarely pure and never simple.

marx69 ::

Ja saj že jaz tudi dvomim v to da je sploh blo tak prašno.. Ker so klicali po čiščenju drugače bi bil šel pogledat... f**cking comtron ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron - težave z garancijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
788773 (5277) St235
»

Odstranitev garancijske nalepke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727211 (4749) winpirate
»

Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
506393 (4716) krneki0001
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422923 (1390) darkolord
»

Zaračunali 3.800 SIT za 10 minut dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
492964 (1969) DSmidgy

Več podobnih tem