» »

Pc za demo posnetke..cubase

Pc za demo posnetke..cubase

d3ftones ::

Pozdrav vsem!
Jah vse je enkrat prvič in js tud tukaj gor. Včeraj sem do 2h zjutraj bral forum.. Noro, ne konca in ne kraja. Zdaj me pa nekaj zanima oz. Ciljam na vse tiste, ki so pripravljeni pomagat. Kakšen procesor, kakšno matično, rama vem da bo 2gb, zanima pa me kakšen ram, je odvisno od firme, kvaliteta? Diska mislim da nebi potreboval več kot 200 oz. 250 gb toda spet kakšnega? Grafika ni nujno najboljša, je pa priporočljiva za kakšen novejši špilček in pa še zvočko če kdo priporoča. Pc bom uporabljal za malo boljše demo posnetke. Rad bi imel stabilen računalnik in hitro odziven. Pripravljen sem vložiti 250k. Kje, predvsem pa kaj kupiti.

Srečn nov let pa hvala, ful..

Nik$on™ ::

uradna slovenska valuta je €, ti si ceno napisal brez valute, zato smatram da jo misliš v €, samo 250.000€ to je malo dosti denarja za računalnik:D

bluefish ::

kot si že pravilno ugotovil boš potreboval vsaj 2GB RAM-a. Priporočam, da kupiš 2 x 1GB v kompletu. Za procesor se ozri po Intel Core2 Duo, grafična bo 7600 GT dovolj tudi za malo novejše igre za nezahtevnega igralca. Če se resno ukvarjaš z glasbo vloži veliko denarja v spodobno grafično kartico. Tema o tem na forumu že obstaja - malo poglej naokoli. Disk bo za začetek 320GB dovolj. Nabavi najtišjega (ponavadi seagate ali WD).
Dobra trgovina za nakup je Funtech. Priporočam ti, da stvar kupiš po komponentah. Sestavljanje namreč ob vseh navodilih ni težko.

KandazaR ::

Za to boš potreboval kako dobro polprofesionalno ali pa celo kako cenejšo profesionalno zvočno. Okol 300€.
BTW verjetno si mislil comp do 1000€

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

bluefish ::

da dobiš približen občutek za cene takšnih kartic si poglej to (tisto firmo, ki je na koncu).

d3ftones ::

NIKSON; vem,da je eu, samo..lokal patriotizem pa te scene...haha torej približno 1000-1100 eur za pc, brez monitorja,...
BLUFISH; je znamka, proizvajalca pomembna in megaherci tudi? Kakšen intel core duo? Kaj pa hitrost diska oz. kaj je ponavadi pomembno pri disku?
Vsem hvala za odgovore

d3ftones ::

BLUEFISH: pri prvem vprašanju v okencu zgoraj mislim na RAM :)

bluefish ::

mislim, da je trenutno najboljša izbira CORE 2 DUO E6400. Znamka RAM-a je odvisna od osebne naklonjenosti. Na forumu je mnogo uporabnikov, ki so zadovoljni z Goodram, Teamgroup, OCZ,.. Vsi ti RAM-i za ta procesor delujejo pri 800 MHz, nekateri pri 1000 MHz. Odločitev je tvoja (glede cene).
Diski so večinoma 7200 rpm. Tukaj je bolj težko "faliti" in izbrati neustrezen disk. Vzemi takšnega, ki ima 16 MB predpomnilnika in ima SATA2 priklop.

AndrewSmith ::

INTEL DP965LTCK, C2D, LGA775, i965P 118,93€
CORE 2 DUO E6600, 2.400 GHz 4MB 321,32€
DDR2 GoodRam 2GB kit (2*1GB) PC6400 800 DC kit 320,90€
Leadtek NVIDIA GeForce PCI-EXPRESS 7600GS 256MB 113,92€
WD 320 Gb, SATA300 , 7200, WD3200KS, 16MB cache 103,91€
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G 42,98€
Chieftec DRAGON DX-01B-D-U OP brez napajalnika 66,35€
Napajalnik LC 550W LC6550GP, 140mm, Fan, črn Ver 2.0 24pin 41,73€

Skupaj:1.130.04€
Cene:funtech.si

Kartico si pa izberi kako tu-- klik
Ce si bolj amater bo M-AUDIO DELTA AUDIOPHILE 192 kar dobra.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

d3ftones ::

CARJIIIII!

Witboy ::

@Bluefish: Hm... zakaj pa bi clovek, ki se pro ukvarja z glasbo, potreboval full dobro graficno?!?

bluefish ::

Grafika ni nujno najboljša, je pa priporočljiva za kakšen novejši špilček

Zaradi tega. Sicer pa bo 7600 GS tudi dobra.

Witboy ::

@Bluefish: Sprasujem zato ker si reku v svojem prvem postu... Če se resno ukvarjaš z glasbo vloži veliko denarja v spodobno grafično kartico.

bluefish ::

se opravičujem - lapsus. Vsekakor sem mislil na zvočno kartico, napisal pa grafično. :8)

d3ftones ::

ANDREWSMIT: zelo izčprno..ti zelo izčrpno vračam hvalo..Sier mislis da bi E-MU 1212M pasalo na matično..oz saj res kaj tista prva alineja intel...je madrbord?
BLUFIŠ:emu 1212m predobra??

d3ftones ::

btw BLUFIŠ..enkrat sem na studiocity spremljal neko ful hudo internetno stran deviantart z neki ful genijalnim smučarskim skakalcem al neki tazga..kje se da to videt?

bluefish ::

DeviantArt
O čem je bilo govora?

Tac20 ::

Mhm, ne kupit EMU če misliš igrce igrat, driverji za to kartico so dokaj grozni. Sam sem imel emu 1212m in v cubase-u se je dostikrat sesulo, ko sem vloplil kak efekt je zacelo hrescati in podobno in potem si zjebes celo stvar ki si jo delal. Če hočeš igrat igrice z vsemi bonboncki in zravn še lepo musko za domačo uporabo, ti priporočam kaj od družine x-fi.

EMU 1212m ni kartica za špile ampak izključno za delat musko, men ni delal zvok tko kot je treba v niti enem od novejših špilov.

Sam ti priporočam eno zunanjo USB zvočno kako m-audio ali kej podobnega, nisi povedal kako musko zelis delat, samo na racunalniku ali bos tudi kaj snemal (kitara, mikrofon,... itd)

Drgač pa priporočam isto kot ostali

6400 CoreDuo, 6600 če je keš
2bg ram OCZ (funtech)
En ornk napajalnik cca 100 eur
Eno fajn plato (asus 145 eur)
Grafična pa kaka od nvidie iz družine 7xxx gt bi bla ok


Če se misliš z musko baviti glej predvsem dobro matično plato, ram in proc, ter obilo placa na disku 320 gb bo za začetek ok, grafično pa kup 7300 gt, moj kolega ma, pa mu vse dela na nekih srednjih nastavitvah:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

d3ftones ::

BAYTE hvala..aha e-mu pol prawiš da ni..ma sej kot sem reku..snemal bom kitaro,vokal..to je to.. rad bi pač stabilen računalnik in odziven.. še zmeraj vprašanje ram (model,oznaka,proiz) prav tako matična (model,oznaka,proizv,...) hvala

bluefish ::

to kar je izbral AndrewSmith je dobra izbira, kar se tiče RAM-a in matične.

Tac20 ::

Presonus Firebox

M-Audio Fast Track pro

EMU 0404 USB


Tukaj če ti pomaga par linkov, nekaj takega kar ti iščeš, samo poceni to ni

Jst vem, ko si bom kupoval nasledno zvočno kartico, bo to zunanja USB, zdi se mi še najbolj praktično

d3ftones ::

jah za zvočko bi odšel tam do 200eur..kaj predlagaš..?

Tac20 ::

sj tok so tele zvočne, firebox je mal več, drgač pa m-audio je 200 eur, emu pa se mi tud zdi, jst bi vzel m-audio na tvojem mestu. Evo tle sm zadnjič zase nekaj iskal pa si sestavjal ampak ker še kako leto ne bom kupoval izvoli:

d3ftones ::

kako da neboš kupil?

zcetrt ::

Če kupuješ stacionarni računalnik, zunanja zvočna kartica sploh ni obvezna. Notranje so kar bistveno cenejše, motenje pa za "malo boljše demo posnetke" niti pod razno ne bodo moteče, če jih boš sploh zaznal pri ustrezno nastavljenih nivojih. Bistveno težje se je znebiti ostalih šumov.

X-fi mi osebno ni všeč, saj je bolj igričarsko usmerjena. Bleščeči vmesniki in kaotično razporejene bolj ali manj nepotrebne funkcije ter nepraktični vmesnik mi ne pašejo preveč. In ravno vmesnik oz. priključki so tudi zelo pomembni. Da imaš 3,5mm jack ali celo cannon, kaj šele kombiniran vhod, je velik luksuz, saj ne potrebuješ šopa pretvornikov. Zato ob morebitni odločitvi za notranjo kartico preveri, kako praktična je čelna plošča, če sploh je.

Najpomembneje je, da kartica podpira ASIO gonilnike. V grobem, ni latence oz. zamika.

Za sistem naj ti drugi svetujejo. Sam posedujem prenosnik s P4 3Ghz in 1GB rama ter zunanjo M-audio Firewire Audiophile kartico in vse deluje tekoče in brez težav, edino, kar me žre, so vhodi, ki so le chinch. Latenca je minimalna, omogočen pa je tudi direct monitoring. Cenene M-audio USB zunanje variante po spominu izpred 3 mesecev, ko sem si znova ogledoval ponudbo, niso bogve kaj. Nekatere se mi zdi, da celo ne podpirajo ASIO goninlnikov.

Veliko izbiro zvočnih kartic pri nas imajo v AudioPro v Ljubljani (za Tuš Cash and Carry). Znali ti bodo tudi kaj svetovati.

Še opozorilo: Snemalna tehnika je žakelj brez dna, kar se € tiče...
4.

d3ftones ::

ZCETRT: v prvi vrsti se ti zahvalim za obsežn odgovor.. si mi odprl novo obzorje..najprej me zanima kakšne posnetke snemaš,dj ali kitara..ker potemtakem lahko razmišljam o neke spodobnem prenosniku z velikim diskom in ramom..ker to kar bom ustvarjal jaz bojo bolj ideje zlepljene skupaj (odigrane na kitaro) torej..še enkrat..kakšno zvočko..pa kr konkretno z odgovorom
hvala

Tac20 ::

Ja samo z x-fi bo lahko igral normalno igrice, ostalo mu bo pa sralo po vsej verjetnosti.
Ne kupuj neko cheap sranje, zgoraj sem ti podal kartice ki bi bile primerne za to kar rabis, pa nikakor niso scis. USB karta je prednost, kot si ze omenjal zarad šumov, in meni ker jo lahko vklapljaš in priklapljaš recimo na laptop na kak drug računačnik itd.

Če kupuješ notranjo vzemi tisto audiphile ko ima veliko priključkov še zravn ker ti bo slej ko prej vse prav prišlo. Pa ti bo ziher, slej ko prej.

Kot sm napisal v drugih temah x-fi so zame osebno jajca, še posebi driverji so grozni, zadaj ne mors vtaknit noter nic ker ni prostora itd, tako da to kupuj v primeru če je musk:igrice nekje 50/50, drgac pa kej bolj glasbeno usmerjenega vzemi (govori za x-fi music ki ga sam imam)

ASIO podpira veliko kartic, nazadnje se spomnim da sm imel SB live 5.1 pa je podpirala že tiste KX driverje

Bolj pomembno od same opreme je pa seveda znanje, ko iz določene opreme iztisneš vse kar ti ponuja, to traja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

mte ::

Močno priporočam kakšno zvočno od Presonusa namesto m-audio, ker imajo precej boljše mikrofonske predojačevalce (klasa A). Se zelo pozna, še vsak ki je imel v rokah nekaj od presonusa je to potrdil. Seveda imaš na voljo tudi precej dražje zvočne, ampak bi rekel da za ceno presonusa je to to.
Firebox ima 2 mikrofonska + 2 linijska vhoda, vse je balansirano. Vendar mislim da se ti splača vzet večjega Firepoda (8 mikrofonskih vhodov). Nesmiselno se mi zdi kupovat računalnik z namenom delat muziko in snemat, potem pa je zvočna kartica ozko grlo, bodisi zaradi slabše kvalitete ali premalo vhodov...
lp

d3ftones ::

VSEM ŠE ENKRAT RES LEPA HVALA!
je pa pri meni ob vsem tem nastala zmeda.. mte torej praviš presonus? hm...
OK če vam povem kako bo stvar pri meni zgledala v praksi bom lažje prišel (seveda s pomočjo VAS) do spoznanja. Imam sobo, v tej sobi naj bi kmalu stal pc z dobro matično, dobrim ramom, dobrim procesorjem,... poleg miza na kateri bo računalnik pa moj kitarski ojačevalec in kitarca..na ojačevalec pa bo nastavljen kvaliteten SENHEISERjoe mikrofon za snemanje zvoka iz ojačevalcev..skratka KAKŠNA ZVOČKA? težko se odločim...
PS v upoštev pride tudi to, da bom nekoč ko bom ponovno nabral in zaslužil denarčke (eurote) :) kupil še predojačevalec za kitarski ojačevalec..takrat pa bom lahko povezal kitaro direktnov predojačevalec in predojačevalec direktno v zvočko...
to kaj spremeni dejstvo? :)

ja ja,wem da sem malo zatežil, pa vendar...pomoč prosim

Lp

d3ftones ::

pa še to.. torej..zunanja ali notranja zvočka....
PS kako pa je potem z matično (kakšno,..) ploščo če se odločim za presonus oz. njej podobne zvočne...

HVALA ;)

mte ::

Najmanj kar mora imeti zvočna je vhod, ki je impedančno prilagojen za kitaro. Če ima dober preamp, toliko boljše. Je pa tako - zvok bo dober toliko, kot je dober najšibkejši člen v verigi. Če boš imel slabo kitaro in bo vse ostalo na nivoju studijske opreme, zvok ne bo dober. Če boš imel odličen preamp in bolj tako-tako zvočno kartico, spet ne boš dobil vsega, kar bi lahko.
Notranjih zvočnih folk ne priporoča preveč zaradi vseh motenj, ki se dogajajo v kišti.
Če govorim za presonus, mora plata imet firewire (priporočljivo tavelik vhod), potem pa zna bit še en problem pri določenih intel platah, ki niso ravno najbolj kompatibilne glede firewire. Točno ti ne vem povedat, ampak en kolega je imel ta problem na nekemu novem dell laptopu, vsake toliko se je nekaj usulo. Ampak to je zaenkrat edini primer, da sem slišal zanj, prav tako eden od zastopnikov (znanec od znanca) še ni naletel na kaj takega.
Še enkrat - plata in procesor v današnjih časih nimajo niti približno take vloge kot kvaliteta zvočne kartice. Razen če bi snemal precej kanalov hkrati in na vsakem kanalu imel nekaj software efektov. Ampak potem bi razmišljal o vsaj 8-kanalni zvočni.

Pa ne pozabi na tih napajalnik in hladilnik za proc. in nasploh čim manj ventilatorjev (najbolje nič)!
lp

Law_Enforcer ::

Za snemanje kitare in vokalov se ti splača vreči oko še na Toneport. (cena 125€ za UX1 in 195€ za UX2)

d3ftones ::

ta toneport je verjetno potrebno imet skupaj z zvočno..je ta toneport kompatibilen z zvočnimi karticami tistimi, ki so mi jih predlagali?
Hvala

mte ::

Toneport JE zvočna. Sicer malo bolj specializirana, ampak bi znala bit ena izmed dobrih opcij zate. Pozanimaj se malo okoli glede kvalitete preampov in efektov. Meni osebno line6 ojačevalci na splošno niso preveč všeč (imam pač raje naraven ton kot sintetično simulacijo), drugih njihovih stvari pa ne poznam, tako da ti ne morem nič reči.
lp

Axis69 ::

Takole,

jaz sem imel podobne ambicije in potrebe (demoti s kitaro pa to - no zdaj sem že malo bolj ambiciozen) kot ti, kompa nisem (še) apgrejdal ampak mam tm enga Athlona 2,16 giga pa 512 RAM-a, 250 diska. Glede zvočne: kupil sem E-MU 0404 usb. Zakaj? Dobri reviewi, dobre specifikacije in hud bundle softwarea, sicer jasno vse Lite verzije (omejene, da ti gre pogosto na živce, ampak si pa legalen, cenejše apgrejdaš itd....ampak z malo iznajdljivosti, prilagodljivosti, več časa in potrpljenja se da naredit spodoben demo...recimo - Cubase LE maš omejene plugine inštrumentov in efektov, pač bouncaš in se moraš sproti odločat, kaj ti je všeč, pač zasnameš na nov audio track in starega zbrišeš. Sofware je od sequencerjev do VST-jev (prečekiraj sam), zlata vreden pa je Proteus VX - čez 1000 krasnih zvokov, pa apgrejdi so poceni in precej dobri. Jaz sem navdušen. Glede mojih izkušenj: snemanje na PC itaq ni tako stabilno kot na Maca v pro studiih in se pogosto kaj obesi. Mene daje procesor, ampak ni prehudo, tudi z ramom gre, jasno da pa je 2 giga majka (jest mislim, da bi osebno mel dost giga do 1,5). Sama karta: ni najbolj stabilna in ti včasih frizne komp (ekran obstane, miš tut, pa nič ne prime in je treba seč dol z roko in ročno reštartat), zato je sprotno shranjevanje nuja. Ne vem, če bi jo uporabljal live (sam itaq je možno, da ni kriva karta ampak prešvoh komp, to moram še pogruntat). Včasih pade ASIO ven iz synca, al pa začne hreščat, ampak pač sejvaš, ponovno zaženeč Cubase (loada se tam cirka minuto, še ne), pa delaš naprej kt da ni blo nč. Kvaliteta zvoka - meni se zdi zelo zelo dobra. Karta je pa tudi praktična, ker ima direct hardware monitoring (se pravi da ti snemaš pa gre zvok skoznjo in ni nič latencyja), pa gumbe gor, tko da ne rabiš mikserja al pa z miško premikat slajderjev... Ma svoje pomanjkljivosti (ampak če sem prav preštudiral, se narod NE pritožuje sam nad tistimi kartami nad 1000 € - Apogee, RME, MOTU, pa še te so večinoma za Maca, kjer je težav bistveno manj - če greš na forume, pač prebereš vse sorte horror zgodbe, ampak fora je v tem, da narod ponavad ne gre na forum zato, k ga nč ne zanima in kr nima problemov. Tko da - za 200 EUR dobit tok dobro karto pa tok enga hudga đabe softvera...
Premisl!

Sicer pa LP vsem, jest tle prvič, bom tut jest kdaj kej vprašu. Lepo ustvarjite najlepši izraz človekove kreativnosti - glasbo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu zvočne

Oddelek: Zvok in slika
231746 (1282) __Devil__
»

Kaj je ASIO in kako se uporablja?

Oddelek: Zvok in slika
72362 (2221) neres
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235214 (4926) zcetrt
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
494079 (3083) igor0203
»

Zvočna kartica :optimum cena - kvaliteta

Oddelek: Kaj kupiti
402853 (2255) mte

Več podobnih tem