» »

ECSKA DA ali NE

ECSKA DA ali NE

GregaB ::

Lep pozdrav.

Kupujem račenalnik in imam že nekaj ogledano :
AMD XP+1600
trdi disk od IBM 40Gb
256 DDR RAM-a
Geforce 2TI
in plata ECS-ka

Kot vidim v teh razpravah so s to ploščo lahko problemi in me zanima kaj bi vi naredil. Tam ko to kupujem nimajo drugih plat - razen neke Malkoni al neki tacga. Je pa ugodno tako da mi svetujte.:\

Jux ::

Itak - vzam ECS, sicer navijat ne bos mogu ampak zadeva bo pa delala ok.
Mogoce bi namesto IBM-a uzel maxtorja.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

TheJack ::

O napakah te plate je sicer res dosti slišati. Baje je bilo nekaj slabih serij.

No, kakorkoli že, jaz to plato imam, in izkušnje z njo so izredno pozitivne. Je hitra in stabilna kot skala.

AtaStrumf ::

Okoli te platke (ECS K7S5A) je bilo veliko kontraverznosti, a jaz imam z njo samo pozitivne izkušnje.

Baje je zunaj že ECS K7S6A, ki podpira DDD 333 in celo dovoljuje navijanje. A kdo ve kje se jo da dobit?

chucki ::

kura ste butast! zakaj se neda navija? jst imam durona 750 na 7,5x 124fsb to znese 933mhz! ne me................!;((
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

tha_man ::

Če boš dobil dobro serijo bo v redu delala. Moj sosed jo ima, pa laufa brez problemov. Jaz sem raje kupu DFI AD70-SC, pa mi ni žal (je hitrejša, pa še programček VCool za softversko hlajenje procesorja deluje, pri sosedu pa ne). Okrog 30k SIT pri PC Hand-u.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

LojzePek ::

Chuki kaj ne vidiš da folk misl, da se navija samo z Abitovimi platami (ki so zelo poceni).

ABX ::

Mogoče ker se ne da spreminjat napetost? :\
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Boky ::

Tudi sam imam to plato. Odkar sem dal noter AGP graficno(3 dni nazaj) so problemi z mzlim boot-om in obcasno freezanje izginili. Zaenkrat niso freeznili niti XP-ji niti win98. Zmrzujejo mi le 3dmarki 2001, ampak vedno na istem mestu, tako da sumim driverje za graficno(rage 128).
Kar se tice navijanja, mnozilnik ne gre spreminjati, lahko pa z TEM programckom nastavis fsb na vrednosti, ki je drugace v bios-u skrite.
Kar se tice diska, bi tudi jaz raje vzel kakega WD-ja ali Maxtora(oziroma ne ibm-a)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

g0Run7 ::

jst sem z mojo K7S5A zelo zadovoljen in tudi navil sem z cpufsb iz 1.4 na 1.5 kar sicer ni ne vem kak dosežek ampak vseeno.
drugače pa vse dela bp

AtaStrumf ::

chucki, ti pa nikoli ne razočaraš s kakšnim normalnim komentarjem, vedno lepo popizdiš pa je.

Skratka platke se NE DA navijat BREZ MODIFIKACIJE in to tako plate kot procesorja, zato nehaj že enkrat nabijat neumnosti. Ne da se vsem cinit uporov in DIP stikal in razdirat socketa ali/in rezat/barvat mostičkov na procesorju.

Na ABITki pa se da navijat lepo iz BIOS-a in to je plata, ki se jo da navijat. Če še nisi imel priložnosti tega videti je pa tvoj problem!!!!

Cosmo ::

Ok, da napisem zdaj to enkrat za vselej.
Plato se da navijat (ce lahko temu tako recemo) na ta nacin:
Fsb: z CHFSBjem (enabla skrite frekvence 112 124 138 150 166 -mislim da so te, ceprav plata podpira vec frekvenc, za te pa je potrebno uporabit CpuFsb, ki lavfa v Winsih)
Multiplier: ceprav plata podpira spreminjanje multiplierja je trenutno zelo malo verjetno da se bo ga v bliznji prihodnosti dalo iz biosa spreminjat, tako da na zalost ostane samo barvanje in rezanje mostickov
Voltaza: iz biosa ne, tudi plata ne podpira tega - resitev je cinjenje upora na en cip oz. rezanje in barvanje mostickov na cpuju.
Ram: razen nepopolnih nastavitev hitrosti rama (samo 2-2-3) ni nicesar drugega.

Upam da sem zdaj zadevo razjasnil :D

Drugace sem pa z plato kar zadovoljen, je pa res da je zelo priporocljivo imet najnovejsi bios
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cosmo ()

AtaStrumf ::

FSB lahko navijaš tudi če uporabljaš posebni overclockerski BIOS (iste nastavitve kot si ti napisal), drugače pa si kar lepo opisal kaj vse je treba postoriti, če hočeš to s plato navijat, kar pa itak velja za vsako plato, ki navijanja ne podpira, zato pravim da plata taka kot jo prodajajo ne podpira navijanja.

OOTBOXZY ::

Kje dobit overclockerski BIOS za to plato. A das lahko link za download na tablo?
HVALA
LP

OOTBO XZY

Boky ::

tukaj. Samo pomoje bolse imeti kerega od zadnjih biosov(mojaplata z zadnjima dvemani stabilna) in jo naviti z CHFSBjem.

Boky ::

Sicer ne spada sem, ampak vseeno. Z najnovejso sandro dobim v memory benchmark-u 1150/1100(not imam DDR), docim sandra pravi, da so rezultati za referencni sis735 so 1757/1663. Tisti, ki imate enako plato a lahko napisete koliko dobite vi (the man, ce se ti bo dalo prosim stestiraj pri kolegu)?
Aja not imam durona 1200. Masina laufa na 100/133.
Thanx !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Cosmo ::

Mam Athlona 1000 na 138 mhz & najnovejsi bios (dram slew na fast, timing na ultra 2-2-3), pa dobim v sandri 2002 1035 pa 1029 mb/s. Aja mam pa sdram ne ddr, tak da me cudi da mas taki rezultat..hmm updataj bios pa agp drivere (oz chipset - 1.09)

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

AtaStrumf ::

Jaz imam Athlona XP 1600+, 256 MB DDR RAM-a vse na Turbo in seveda ECS K7S5A in mi Sandra navrže 1723/1650. Imam pa na 133/133, tako da sam procesor ni nič navit, niti FSB, niti RAM. Če bi lahko navijal bi bili rezultati občutno boljši.

Boky ::

Ok,se pravi vse stima, samo mocnejsi proc treba nabavit pa bo.
Drugace pa samo za info vsem tisitm, ki imate durone na teh platah, da ne boste sli skoz to kot sem jaz. Ne poganjat plate v asinhronem nacinu(cpu/memory :100/133). Po enem tedu zajebancij, testiranja, probavanja vseh moznih bios-ov, menjavanja graficnih kartic, rama in bluzenja po forumih ter spreminjanju vseh moznih nastavitev v biso-u (le cpu/memory sem vedno pustil na 100/133), sem na koncu ugotovil, da je bi vzrok za nestabilnost mojega sistema z to plato ravno asinhroni nacin delovanja memorije in procesorja. Plata zgleda neve pravilno in stabilno delat v 100/133 nacinu(nestabilnost se v tem nacinu z zadnjima dvema biosoma le se poveca).
Zdaj(v100/100) je sistem stabilen v kombinaciji tako z DDR-jem kot sdram-om plus najnovejsim biosom (dram slew na fast, timing na ultra 2-2-3).
Ce je na plati DDR je v 100/133 celo pocasnejsa kot v 100/100. Z Sdram-om v drobovju je sicer v 100/133 hitrejsa, a kaj ce zmrzuje (sem probaval tudi z najbolj konzervativnimi nastavitvami v biosu pa 3dmark ni prisel vedno skozi).
Je imel se gdo podobne probleme ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

AtaStrumf ::

Jaz sem imel prej Durona 800 in je popolnoma brez problemov delal na 100/133. Tvoja platka je defektna, če ni stabilna na teh nastavitvah. Če imaš možnost, jo pojdi zamenjat OBVEZNO, sploh če misliš imeti Durona še nekaj časa. Jaz sem hotel Athlona XP še posebej zato da mi sedaj dela na 133/133, ker sem bil prej na Abit-ki razvajen in sem odklenjenaga Durona 800 laufal na 6x133=800 in mem tudi na 133 in to na default voltaži. Skratka obvezno menjaj!!! To se je že zdavnaj govorilo da naj ta plata nebi delala dobro v 100/133 samo če ni z njo nič narobe MORA delat. Moja je delala, pa tudi zdaj bi če bi hotel Athlona malo odviti.

Boky ::

Tudi na Owworkbnech-u imajo ljudej podobne probleme. Baje da sis735 ne obvlada najbose 100/133. Sicer pa je meni z starim biosom tudi delalo vredu, le obcasno je masina freznila. Z novim je postalo vse skupaj bolj krizno( z kerim biosom si ti poganjal durona na tvoji plati ?)
Jutri nabavi kolega podono konfiguracijo moji. Ce bo pri njemu delalo vredu, se bom zbuno. Ce ne, bom pac moral ziveti z tem, dokler ne nabavim kakega XP-ja. :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

SeTAr ::

Jaz pa furam durona 1000 ze vec ko en mesec na 100/133 pa ni blo se niti enga sesutja za katerega bi lahko okrivu plato...

Boky ::

Pol si zgleda imel sreco pri izbiti.
Drugace pa, tukaj se tudi pojavljajo preoblemi z stbilnostjo pri 100/133.
Zanima kater ram uporabljas in kateri bios ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sandra memory test na ECS K75A

Oddelek: Pomoč in nasveti
91206 (1000) Boky
»

Ahlon XP + DDR RAM = ?????

Oddelek: Navijanje
6915 (758) tha_man
»

Plošča QDI KinetiZ-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
81483 (1347) Jux
»

Kdo od vas ima ECS K7S5A?

Oddelek: Kaj kupiti
201293 (914) g0Run7
»

ECS K7S5A DA ali NE?

Oddelek: Kaj kupiti
181372 (929) AtaStrumf

Več podobnih tem