» »

Nakup: Zunanji disk

Nakup: Zunanji disk

widek ::

Prosil bi vas, da mi pomagate pri izbiri zunanjega diska in prav tako ohišja, uporabljal bi ga za shranjevanje projektov (kar pomeni, da je priporocljivo, da je zanesljiv) in, da ima FireWire priključek.
Cena se lahko giblje do 50k(~ cca 210EUR).
Padel mi je v oči tale WD My Book Premium Edition 320 GB

Če je kdo pripravljen deliti kak nasvet, be my guest.
Hvala!
ˇZivljenje NI potica!

mte ::

Jaz ga imam. Je pa tako - sam disk je sicer tih, ampak kaj ko ventilator dela vedno ko je disk v uporabi. Izklopit se ga ne da, gre pa hvala bogu po 10min neuporabe v stand-by.
Samo delovanje je ok (razen ko nanj povežem še fw zvočno kartico, ampak ni nujno, da je tu kriv disk) drugače.
Ne vem, jaz bi naslednjič poskusil posebej disk in posebej ohišje (po možnosti brez ventilatorja in z dobro toplotno prevodnim ohišjem), pa tudi garancije je tukaj več (3 leta za navaden disk, wd premium 2 leti). Vendar bi prej poskusil ugotoviti kakšen fw čip ima gor in koliko je zadeva kvalitetna.
lp

maci ::

Tudi jaz bom moral nabaviti nov prenosni disk v ohišju.

Odločam se za kakšnim no name ohišjem ter diskom ali pa kakšno od oblik priznanih imen (WD My Book, Teac, ...). Kakšna je razlika med temi ohišji - kvaliteta, uporabnost, ...?
Disk bom namreč uporabljal kot mrežni disk (povezava z routerjem Asus) tako da bo delal 24/7. Želel bi, da ni preglasen in da se dobro hladi, saj mi je en disk že preminul razadi tega.

borchi ::

kateri fw čipi so pogosti v ohišjih in kateri so boljši od ostalih?

mogoče kdo ve kateri čip ima tole icybox ohišje?

oz. iomega 2,5" s 120Gb diskom?

zanimiva mi je tudi tale iomega 3,5" s 320Gb.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

l-note ::

Sam sem pred tremi tedni kupil disk Seagate 320Gb, ter ohišje LC EH-35BFR 3.5' HDD Case (USB 2.0, Firewire, Aluminum). Glavni razlog za izbiro tega ohišja je bil ravno priključek firewire. Ampak, kmalu po nakupu se je ravno to izkazalo tudi kot glavna in edina težava. Namreč, to ohišje vsebuje chipset Profilic PL-3507, ki je znano po tem, da je imelo včasih izjemno bugast firmware. Posledice tega so izguba podatkov, če je disk priključen preko firewire vmesnika. V Windowsih se to opazi tako, da se začne pojavljati error: The disk is corrupt (nekaj podobnega). Preko priključka USB 2.0 teh problemov NI. In ravno to se je zgodilo tudi meni (po nekaj minutah delovanja diska na firewire-u, do podatkov nisem mogel več dostopati - niti preko USB). Potem sem začel malo googlati za tem chipsetom in našel ogromno tem na forumih, ki opisujejo ravno to težavo. Rešitev: Najnovejši firmware. Ampak, kot nalašč, je bila uradna stran Profilica tisti teden offline (in kot sem opazil malo prejle, je sedaj SPET). No, po enem tednu so stran končno usposobili in zdownloadal sem si najnovejši firmware (ki je trenutno 2006.04.20.149 [Checksum 4D6F]). Čip sem z njim poflashal in od takrat naprej deluje BREZHIBNO (od takrat sem skopiral vsaj 100 GB podatkov, disk pa je deloval vsaj 30 ur).

Pa še tole: Zanimivo je tudi to, da je bil originalen firmware na na mojem čipu iz leta 2004, samo ohišje pa je bilo narejeno konec leta 2006. Izgleda, da imajo še veliko zalogo starih čipov ali pa se jim jih preprosto ne ljubi flashati z novejšimi firmware-i.

Tule je pa še screenshot, kjer sem primerjal hitrost prenosa preko USB 2.0 (modra) ter Firewire (rdeča).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slušalke CX 300 ali CXL 400 in kje

Oddelek: Zvok in slika
252035 (1688) nanoleet
»

Nakup grafične 8800 GTS 640 ali 2900XT?

Oddelek: Kaj kupiti
332483 (1358) jimyboy
»

naj nadgradim staro al kupim novo?

Oddelek: Kaj kupiti
251656 (1300) AapocalypseE
»

Kateri 37 colski LCD-TV

Oddelek: Kaj kupiti
71489 (1189) trdoreh
»

izbira: 7950 gx2 ali 8800GTS s 320Mb rama

Oddelek: Kaj kupiti
121656 (1238) msedem

Več podobnih tem