» »

Zakaj šarada okoli Gasparija?

Zakaj šarada okoli Gasparija?

1
2
»

Double_J ::

V tedniku Demokracija je bil 2. decembra 2004 objavljen pogovor z dr. Milanom Balažicem, univerzitetnim predavateljem in avtorjem knjige Slovenska demokratična revolucija 1986-1988. V pogovoru je dr. Balažic med drugim poudaril, da je dr. Janez Drnovšek kot predsednik predsedstva nekdanje Jugoslavije podpisal dokument, ki naj bi ustanavljal koncentracijska taborišča ter dal proste roke zveznemu predsedstvu in represivnim organom, da "uvedejo izredno stanje, v bistvu izvedejo državni udar"

Drnovšek je bil že od začetkov kariere pokvarjen. Tudi sedaj s svojim mirovništvom prinaša mir, tistim v taboriščih.:\

TESKAn ::

Ja, Demokracija je pa res 'verodostojen' vir o Drnovšku...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

No ja, ne branim Drnovška, pa tud njegovih kolobocij ne podpiram...sam takele obtožbe v javnost dajat brez trdnega ukaza je precej neodgovorno, še posebej, ker:

ki naj bi ustanavljal koncentracijska taborišča ter dal proste roke zveznemu predsedstvu in represivnim organom, da "uvedejo izredno stanje, v bistvu izvedejo državni udar"

Pazi na poudarjen del - govori sam za sebe. Me res zanima, od kje Balažicu tale podatek. Ga grem mogoče kaj pobarat, za vir.

Sicer pa - odgovor Drnovška. Pa naj si vsak svoje misli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

marx : Nikoli nisem trdil, da je doktorat merilo uspešnosti! Ampak če se na razpisu za governerja ne zahteva doktorat, potem ne vem no. Potem se niti srednja šola ne rabi, saj navsezadnje ni merilo uspešnosti!

Zakaj potem zahtevamo od zdravnikov šolo? Saj bi mogoče znal operirati že mesar, ki malo boljše pozna anatomijo prašiča. Tisto bulo pa bi ja že znal vrezat. Šole pa itak ne rabi, saj to ni merilo uspešnosti ne?

TESKAn ::

Se pravi, jaz, ki bom 'ubogi' univ. dipl. ing., ne bom mogel nikoli znat toliko, kot dr.? Ne vem, to mišljenje, da če imaš doktorat, si de facto pametnejši od onega brez njega, je malo zgrešeno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Calligula ::

V 21 stoletju, ko je vecina solskih in izobrazevalnih sistemov tako v riti, ko je toliko bolj kvalitetnih informacij na voljo in to celo v realnem casu, nobena fakulteta,.. ne zmore ponuditi cloveku toliko in celo pravilnega znanja, kot si ga lahko angaziran posameznik zagotovi sam.

Doktorski naziv je sicer lahko neskodljiv, ni pa zanemarljivo, da prevec premocrtne akademske izobrazbe tudi zavira invoativnost ipd..

Je razlog, da najboljse, najuspesnejse podjetniske,.. ideje niso plod nekih ultra akademskih dohtarjev ampak inovativnih mladih posameznikom.

Problem je ze to, da so vsi svetovni geniji (cca 90% oz celo vec) svoje genialne dosezke dosegli pred 27 letom oz nekaj podobnega-skratka preden so se porocili. Ker so pred tem inovativni, se skusajo dokazati... in je razlika, ce v tem casu nekdo inovativno razmislja z svojo glavo ali pa si v svoj spomin tlaci podatke (pogosto med tem ze ovrzene) predhodnikov ipd..

Je pa res, da za guvernerja neke tako lesene institucije kot je centralna banka to ni tako pomembno, ampak splosno pa ne precenjujte pomena nazivov.

Z nazivi ma kdaj clovek tudi bolj odprta vrata in s tem vec moznosti za uveljavljanje, prisotnost v medijih,.. v realnosti pa res pomembne dosezke dosegajo tisti z lakoto po inoviranju in ne tisti z lakoto po doseganju nazivov. Poznamo precej ljudi, ki jim ob koncu dneva nekaj pomeni le njihov naziv, v praksi pa nic od njih. Seveda pa so ljudje z nazivi nek bazen kjer so sposobni ljudje pac bolj koncentrirani.

Avby ::

Smešno bi bilo (daleč od tega, da si želim to), da bi se najčrnejši scenarij uresničil, kot so kazale takrat interne analize Banke Slovenije in domnevno ravno zato ("zaradi izdajstva navzven") Gaspari ni postal guverner.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

McMallar ::

Gaspari ni postal guverner zato, ker je Bajuka konstantno opominjal na bližajočo inflacijo.

Avby ::

Da vem. Ampak javnost so nafopali, češ da je izdal državo in pošiljal ven informacije, katere so metale slabo luč na Slovenijo. Šlo pa je le za študije in analize za črni scenarij. Kaj bi bilo če bi bilo. in celo nevem če so bile dejansko poslane te analize navzven ali je šlo le za interne analize.

No to zdaj ni bistvo. Mene zanima, kaj če bi se dejansko najbolj črne napovedi uresničile? Prav takšne kot so bile napovedane po najbolj črnem scenariju? Potem bi nekdo res izpadel dvojni butelj?

Luka Percic ::

Kaj pa vem, neodvisen strokovnjak, bi se težko odpravil v politiko. Predvem pa najbrž nebi zahteval podporo levega bloka( ki jo je kasneje dobil le "na pol").

Sej ne trdim, da ni bil strokovnjak, le njegova domnevan neodvisnost je zbledela.
Bil je in- in še vedno je - strankarski človek.

Mamo druge strokovnjake, manj "odvisne" in nevidim nobene škode v prevetritvi. Razem v galami ki je nastala okoli tega.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Seveda. Če bi Drnovšek popuščal Janši, pol bi šele dobili pravega neodvisnega kanditata, ka-li? Daj ne s takimi, ko se dobro ve, kaj je bil problem. Ni naš, to, in čisto nič drugega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Avby ::

Ta novi pa tudi ne bo tiho. Ker je logično da ne sme biti.

dukenukem ::

ma dj, drnovšk je že odpisan,raj o janši kj povejte ,zdele on jebe državo v glavo

Luka Percic ::

Seveda. Če bi Drnovšek popuščal Janši, pol bi šele dobili pravega neodvisnega kanditata, ka-li? Daj ne s takimi, ko se dobro ve, kaj je bil problem. Ni naš, to, in čisto nič drugega.



Drnovšek mora popustit Janši(v bistvu parlamentu, ampak ok), saj le ta potrdi kandidata.
Če je ta podpora brezveze, umaknite jo iz procedure. Če ni, naj se drnovšek prilagodi.

Sej mi tudi volimo parlamentarc, in nam morejo le tej ugajat. Če nam ne, nebojo izvoljeni.

Drnovškovo jokcanje je bilo nekako tako, kot da bi neizvoljen politik jokal, da ga volilci niso izvolili, ker se jim ni podredil. No shit sherlock!

Zgodovina sprememb…

Avby ::

Takrat se je bilo še smiselno prepirati o Drnovšku in krivdi. Sedaj mislim da ni več faktro v enačbi.

Pač zanima me kaj bi bilko če bi se najbolj črn scenarij uresničil. Ljudje bi potegnili kratko. Ampak bi se kaj s tega naučili? Pomoje da ne.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova vlada - strokovnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30421881 (13628) mtosev
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161883 (1397) Zeberdee

Predsedniške volitve 2007 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26911041 (10844) koyotee
»

Ustavni sodniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807082 (5015) poweroff
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037196 (5757) Eschelon

Več podobnih tem