» »

Mali oglasi- nesramnost prodajalcev

Mali oglasi- nesramnost prodajalcev

jackorsen88 ::

Pozdravljeni,
se opravičujem če že ta tema obstaja, samo mislim da ne. Namreč kar hočem povdarit v tej temi je nesramnost nekatrih prodajalcev . Kupoval sem plato:

1. sem našel oglas da nek uporabnik prodaja plato , se vse zmenima preko telefona, on reče , da bo plato poslal naslednji dan in je seveda ni. Ga kličem: reče:" ja bom jutri" OK. Potem pa dobim zasebno sporočilo, da je on palto uničo. Mislim to se mi ne zdi fer. Dobro sem pozabo na to plato.

2. isto najdem oglas za palto . Se vse zmenima za fiksen dan,on mi da telefonsko jaz njemu mojo... še povedal mi je kje se dobita, namreč plato bi naj prevzel moj kolega v lj. On se je s tem strinjal. Vse je blo že fiksno zmenjeno. Kličem njega en dan prej, da bi mi povedal kdaj se lahko palta prevzame. On se ne javlja niti na telefon niti na zasebna sporočila že 14 dni.

Ne vem meni se zdo to ne fer. Jaz nebi bil nič jezen, če bi človek reko, da je dobil ponudnika, ki mu je ponudil več. Normalno, da daš tistemu, ki da več. Ne pa da rečeš da si plato uničo ali pa še hujše, se sploh ne javlaš. ;((

A se vam to pogosti dogaja? Meni se je 2x zaporedoma . Napišite malo kaj menite o takih uporabnikih.;(( ;((
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Microsoft ::

Ce bi se ST kaj razvijal (pa se ne), bi mel ranking za userje, ki prodajajo robo. Pa ne tak po stevilu postov, ampak tak, ki bi omogocal, da kupec oceni (1-5, zvezdice, zadovoljsto, whatever) prodajalca. Kasneje bi se dodali sortanje po najbolj zanesljivih prodajalcih. Skoda, tega ne bo vsaj do leta 2057...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

JOKER ::

Res je to žalostno, kar se ti je zgodilo.
To je živa svinjarija.
Dobro bi bilo, da se ostali izognemu temu, takšnim neljubim dogodkom, da bi napisal ime UPORABNIKA. Glede na to, da so te 2x nategnili imaš pravico, da BARABE raskrinkaš.
Naj si potem pri sebi zamislijo, da niso ravnali prav in da jim ne bodo ljudje več nasedali.
________________________________________________________
Ka te češ ....

jackorsen88 ::

pa svinjsko je ko se ne odgovarja na zasebna sporočila, a pod statistiko vidim kdaj je on prijavljen na forumu. Mislim, kaj se folk gre. Ne vem.>:D Bomo vidli kaj bodo odgovorni rekli na to.
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

Gwanaroth ::

Napisi ime nategovalca, da se mu bodo drugi lahko ognili.
Lights often keep secret hypnosis..

AngelOfDeath ::

Mislim da je večji problem v tem da majo eni cene kar konkretno navite...

Se pogosto zgodi da rabljeno zadevo izven garancije prodavajo po višji ceni kot pa to stvar novo v trgovini dobiš...
edit: Slovnica

Gwanaroth ::

Hja no, če potem kdo dejansko kupi tako stvar, je nekaj z njim narobe. Za prodajalca si vsaj razlagam, da bi rad zaslužil.. kupec pa ?..
Lights often keep secret hypnosis..

sweeti007 ::

sreca da je na ST fizikalko ko pomaga da dopiše če je kaka cena previsoka:))

Fizikalko ::

;)

No, nekaterim to ni všeč, pa se ne zavedajo, da je taka politika v dobro vseh (razen nategunov,seveda - teh si pa na ST ne želimo).

#000000 ::

bebebe, isti kurac je s kupci sem že parkrat dobil paket nazaj, ker nihče ni prišel po njega na pošto in seveda plačat odkupnino. Se zmeniš da boš poslal, pol pa noben ne dvigne niti paketa niti telefona niti ne odgovori na mail. Zato ne pošljem več nobenmu nič, rajš naj pride osebno po reč, ali nabavi drugje. LP

cojss ::

Tudi mene so že parkrat zaj****. Dogovorjeno je bilo, da pridem v Ljubljano prevzet grafično. In ko končno pridem, se mi tipo ne javi več. Pa še več takih primerov je blo. Zato če sam kaj prodajam, vedno sporočim, če je prišlo do sprememb. In še zmeraj se je dalo lepo zmenit in ni bilo nikoli nobene zamere.

Tayphoon ::

3 kompletne računalnike sem kupil že v življenu iz nič pa do zadnje komponente rabljeno in pri tem je bila pokvarjena 1 grafična katera je bila brez problema vrnjena in vrnjen denar in po vsem skupa celo vrjamem da se je uničila med pošiljanjem po pošti saj je bila čisto nova in še 11 mesecev garancije a jaz pač nisem hotel se s tem ukvarjti in sem jo vrnil.

In en pokvarjen napajalnik sem dobil ampak spet mislim da ni bil pokvarjen ampak le ni imel dovolj moči ker je bil takat 250 W jaz pa sem imel kar močne komponente. Tisti denar (2000 sit sem pozabil).

Vedno je bil pa prisoten strah ker dejstvo je da nekateri prodajajo namerno pokvarjeno robo ali hočejo napako prikriti.

Zato imam načela:

-Praktično nikoli ne kupujem preko uradne pošte zaradi tega ker se hitro kaj poškuduje.
-Nakupe nekje 10 do 15 tisoč sit je še možno če gre za stvar ki se na pošti zelo zelo težko uniči tvegam in kupim tudi na tak način a zelo redko in se temu izogibam.
-Pri večjih vrednostih VEDNO hočem osebni stik pri prevzemu.
-Če je stvar še v garanciji nisem tako močno v skrbeh če pa več ni pa ne kupujem če mi intuicija namigne da bi lahko bilo bilokaj narobe.
-Zelo nerad kupujem od posrednikov.
-Vedno mora cena biti takšna da se mi splača.
-In nikoli ne kupim po takšni ceni po kateri nebi mogel jutri prodati brez problemov.

Pa tudi prodajalec mi mora z besedo vedno jamčiti da je z izdelkom vse v redu in jaz moram razbrati da je temu res tako predvsem pri izdelkih večje vrednosti.

Ampak na koncu pa se je treba vedno zavedati nečesa:

Kupovanje rabljene robe je vedno tveganje predvsem če ni na njo več garancije in vedno moraš biti pripravljen na to da te nekdo nategne in zato z previsokimi zneski ni pametno lahkomiselno delati ker če je kaj narobe se lahko zgodi da ostanešđ brez denarja in izdelka.

Predvsem pa je desjtvo da pri nas praktično ne gre brez pogajanja ker so šraktično vedno cene večje od tistega za kaj bi ti dobil za izdelek če bi jutri prodajal.

Tako da če niste za pogajanja vam v Sloveniji odsvetujem nakup rabljene robe.

Edit:

Pa še enega načela se držim: vedno mora človek realno oceniti koliko je nekaj vredno in če prodajalec hitro spušča ceno pod tito vrednost ali je v osnovi stvar že BISTVENO pod ceno... takim svarem se je treba na široko ogniti.

Lahko pa se zgodi da izpogajaš ceno BISTVENO pod realno ampak pri tem moraš biti previden in tudi iz pogajan izslediti zakaj je pripravljen prodati za tako ceno. Včasih pač kdo res nujno rabi denar in da pod ceno ampak to je zel otežko izvedljivo in taki primeri so redki. Jsaz sem pri 3 računalnikih tako dobil 2 komponenti. To mislim da vse pove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tayphoon ()

Tilen ::

Microsoft, na ST se ne preprodaja. Tisto "malo" kar pa nekateri prodajajo, pa bi si v primeru ki ga omenjas, z 20 drugih racunov nabili rating.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Shifty ::

No jaz pa morm kar pohvalt uporabnike ST, ker sem v zadnjem mesecu kupil 3 racunalinke po komponentah+kar nekaj prodal. Pa ni bilo nobenih problemov, edino kar jaz nisem mogel nek dan prevzeti ampak sva se lepo zmenila in je bilo vse OK.
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX

Tayphoon ::

Pe še nekaj je:

Nikoli nebom pozabi mojih začetkov v tem "biznisu" nabavljanja rabljene opreme kjer je v enem primeru se mi zgodilo sledeče:

sem kupoval rač. komponento staro okrog leta dni in bil še pripravljen maksimalno dati 6000 sit za njo.

Pogajala sma se z prodajalcem te komponente zelo dolgo a neuspešno in ni mi hotel dati po tej ceni.

Jaz pa tudi nisem hotel več dati in sem šel v trgovino kupit novo.

In nova identična komponenta je tala 5500 sit.

Nikoli nisem in nikoli vrjetno ne bom čisto razumel kaj vse se je dogajalo ampak bila mi je to ena zelo kako bi rekel "dobra" šola! In izdelek ni bil v akciji v tej trgovini ampak je bila takšna njegova vrednost v vseh trgovinah.

jackorsen88 ::

en uporabnike je ganzi, ki se ni javljal na telefon in ni odgovarjal na sporočila. Sporočila sem mu pošiljal od 20.1, danes pa sem videl, da je bil nazadnje prijavljen na forumu 7.2. Tak da ne mora rečt, da sporočil ni videl ali karkoli. Drugi pa je oc-er, ki je "skuro " palto, no saj mogoče jo je , samo če se z nekom fiksno zmeniš, da boš stavr prodal pol ne delat z njo nekaj kar to stvar lahko uniči.

Saj vem da so problemi tudi z kupci in se dogajajo stvari,kot ste povedali, da kupci ne prevzemajo pošte, se ne javljajo na telefone itd..
V glavnem jaz ne razumem ne enih in ne drugih.

Upam, da bo ta tema vlila v galvo malo pameti ljudem, ki to počnejo.
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

shadeX ::

pametno da si odprl tako temo. vglavnem veliko ljudem bo prihranila težave...
vglavnem povedal bom še svoj primer...pred pol leta sem kupil sony ericsson k750i, vse lepo in prav. izdelek je bil kupljen okoli 20 januarja 2006.
meni je prodajalec rekel da ima izdelek še garancijo ( vse skupaj jo ma 2 leti )ok sm rekel in zmenila sva se za ceno..okoli 45 k..
telefon sem dobil in je delal lepo normalno in dela še zdaj vendar se mi je zdelo zelo čudno saj na telefonu je pisalo VODAFONE in prodajalec je rekel da telefon ni bil kupljen v slo. saj tako sem ga jaz razumel. doma pogledam v papirje in telefon je bil kupljen v ljubljani na simobilu. hmm kako pa da mi dela na omrežju MOBITEL. ja nič drugega ni kakor da je telefon bil odkodiran..ja...in s tem tudi odpade garancija ( zaradi posega nepooblaščene osebe v telefon ) in sm ga klical in je rekel da če se kaj pokvari bo zrihtal on. jah tudi to se mi ni zdelo pravično, oz zelo svinjsko da tega ni povedal že prej...

LP

OmegaBlue ::

shadeX, meni so na simobilu ob nakupu mobitela odklenili na vsa omrežja in piše tudi vodafone gor in garancija vseeno velja. Ni treba takoj skakat da zdaj je pa nekdo šaril po njem.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Čmrlj ::

Strinjam se z OmegoBlue, ker sem imel isti primer.

MadMax ::

Žal se ne morem strinjat s svojima predhodnikoma, ki sta najverjetneje kupila telefončke pri simobilovih pooblaščenih prodajalcih, ne pa pri simobilu neposredno (simobil center).
Pooblaščeni prodajalci so namreč razni dooji in spji, ki naredijo in obljubijo vse, da prodajo.
Zdaj, če gre za Nokia aparate, ki se lahko odklenejo prek kode (sepravi brez posega v telefon, zgolj prek tipkovnice), garancija normalno velja dalje.
Pri S-E pa je zadeva malce bolj komplicirana, saj odklep pomeni poseg v programsko opremo aparata, kar pa je v garancijskih pogojih jasno določeno kot nedopustno.
Poleg tega pa Svema na garancijski list jasno zapiše, za katero omrežje je aparat narejen.
Skratka: sonierikson + odklep = baj baj garancija.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

StratOS ::

Kar se tiče garancije ti je prodajalec dolžan "popraviti" vsak del telefona, le če ga predno obvestiš da ga boš dekodiral, mogoče za manjšo ceno tudi pri samem prodajalcu.
Sam sem imel podoben problem z lcd zaslonom pri enem telefonu, ki sem ga sam dekodiral.

Pa še nekaj, če si že kopuješ telefon ti bo telefon 100% deloval v garancijskem roku, torej ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

MadMax ::

Second-hand prodajalec ti ni dolžan nič.
Te je pač nategnil, kaj se pa pustiš (če si ne vzameš 2 minutke za pregled papirjev).
Uradni prodajalec pa ob kršenju garanc. pogojev tudi ni dolžan nič zastonj ali ceneje popravljat.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

StratOS ::

Zamenjava zaslona je bila zastonj, pa še garancijo sem dobil podaljšano :D
Ne vem kdo je koga nategnil :D
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

iskra ::

Se mi še ni zgodilo, da bi mi telefon crknil pred potekom garancije - vedno sem jih mehansko znucal :D

Sicer pa, glede slabih izkušenj na ST oglasih:

En kekec mi je prodal RAM-e, ki so imeli še 5 dni garancije, kupljeni (servis) pa so bili v Lj. Kupil sem jih v NG. Stestiral sem jih na dan petka, ugotovil, da so skurjeni, žal pa je bilo to sredi poletja, tako da nisem imel prevoza v Lj. Če bi vzel mami avto, bi dal za benz več, kot so RAM-i vredni. Če je bil uporabnik ST-ja ne vem, pač dal sem oglas, da kupujem RAM in še par drugih malenkosti. Denar vržen stran :(

Tudi meni se je zgodilo, da sem se z nekom že dokončno zmenil za kak kos ali dva in se nato na dan prodaje, ko sem bil že na dogovorjenem mestu ni pojavil nihče. Morda bo iz tega en dan nastala kompilacija skritih kamer. Najprej bodo zavrteli zvočni posnetek pogovora po telefonu in nato tipa kko čaka u nalivu sredi niča. Ali pa kko se majstr zmeni, da se dobijo na železniški in pol ga trije tipi oropajo, ker vejo, da ima denar pri sebi.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

MadMax ::

StratOS:
V tvojem primeru seveda ti unga ki ti je rihtal, jaz sem pa pisal za shadeX-a... misandrstending pac.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Jan987 ::

Sam sem kako leto in pol nazaj kupovaj grafično preko oglasa na ST-ju ker je bila pač ugodna cena. Prodajalec je napisal da je grafična brezhibna in da ima še garancijo. No in kartico dobim domov, jo vstavim v računalnik in preiskusim. Slika je bila vsa popačena, in že v windowsih so se pojavlali zmazki , izginjanje slike itd. itd. skratka grafična je bila popolnoma zanič. Iz kartice so bile tudi spraskane vse nalepke (bila je ATI-jeva 9600xt) tako da sem pomislil da je morebiti modana iz 9600pro in sem poiskusil z biosom od 9600 pro a vseeno ni delalo. prodajalec zraven ni poslal nobenih papirjev in je obljubljubljal da je pozabil in da bo vse skupaj poslal naslednji dan v kuverti. No to se je vleklo kakšen mesec. Sam sem si med tem nabavil novo grafično, staro pa z odkupnino poslal nazaj zapakirano v ličen paket na katerega sem opremil tako kot da bi prišel od kakšne državne ustanove. Človek je paket sprejel in plačal in sam sem dobil denar (tudi vse stroške poštnin) on pa se mi ni več oglasil, niti me ni več poklical.

pač če je on mene poiskušal prelisičiti sem še jaz njega.

To je en dober primer kako mi je uspelo dobiti denar nazaj, sicer s kar nekaj truda ampak denar sem vseeno dobil. Sicer pa od takrat če kaj kupujem preko slo-techa ponavadi najprej pogledam malce zgodovino uporabnika in če je uporabnik na forumu samo kakšen dan tako da je sisal oglas potem je velika možnost da je prevarant.

MadMax ::

No, jaz sem sicer tle imel dobre izkušnje.
En serilell adapter je prodajalec poslal "na zaupanje" brez odkupnine in v paketu priložil frankirano kuverto, v kateri sem mu poslal kupnino.
Drug tak adapter se je podarjal, pa sem vseeno pustil nekaj simboličnega (čeprav me je že pot do LJ stala več kot je vredna zadeva :) ).
S kolegom sva šla v Cerknico po vodno zanj in P4 proc zame, oboje sicer osebno prevzeto a nepreizkušeno pri prevzemu. Vodno še vedno hladi njegov mlinček in proc tiktaka v mojem mlinčku.

Sem pa imel negativno izkušnjo z uporabnikom elektro-n foruma, kateremu sem prek klika nakazal kupnino, on pa naj bi dal PCI USB kartico v navadno kuverto. In zato da je on dobil tistih 300SIT poštnine, mi je kreten poslal z odkupnino. Na koncu me je rabljena stvar prišla toliko kot v trgovini 300m stran...
Spet z drugim iz omenjenega foruma pa dobre izkušnje. Mi je po navadni pošti na zaupanje vnaprej poslal zadeve vrednosti cca 10kSIT. Šele naknadno sem mu naklikal.

Podobno na bolhi.

Skratka, mešano. Na srečo več + kot -.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Pesimist ::

Verjami da se dosti stvari tudi pri posti ze unici. Jaz sem prodal Xboxa 360 zaenkrat se paket ni prispel a sem zelo nerade volno poslal a vendar sem danes. Zakaj.
Sem naroco eno igro ki je imela aluminjasto ohisje. Kaj mislite kaksna je prisla do mene? kot da se je debela baba vsedla gor 5x.
Sem kupo DVD Pioneer kaj mislite kaksni je priso? Cela face maska je bla polomlena in delcki so se lezali v paketu tak da je garantirano pri posti se to zgodilo kljub nalepki da je zlomlivo. In zdaj jaz 400 evrov Xboxa poslem po pošti. Ce se kaj koli zgodi stem sicer je pakiran v dveh skatlah. Originalni in zunanji ampak ce se kaaj koli zgodi ali lahko grem na posto pa jim recem da so mi oni unicli in zahtevam dnar?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

zee ::

lahko greš in zahtevaš odškodnino. podoben primer je bil lani na kemijski fakulteti, ko je pošta uničila sondo od pH-metra, ki stane nekaj stoin evrov...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

KandazaR ::

Pri navadni pošti je obvezno doplačati za posebno ravnanje z paketi. Sem pa osebno vidu kako je ravnal en "poštar" z paketom v katerem je bla plata (sicer je bla pokvarjena->za v garancijo pa vendar). Model je iz avta vrgu paket na moj prag in hitr spelu.

Pesimist ::

jebes pol tako pošto jaz bi jo dol zapr! ;(

OmegaBlue ::

Nisem bral vsega samo MadMaxu bi rad odgovoril. Telefon je bil kupljen v Simobil centru v kranju pod globusom, odklenjen preko tipkovnice - Motorola V360. Za odklenitev sem samo poprosil prodajalca, ki mi je povedal da to ponavadi delajo šele po pol leta uporabe a je prošnji vseeno ugodil.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tic ::

S kolegom sva šla v Cerknico po vodno zanj in P4 proc zame, oboje sicer osebno prevzeto a nepreizkušeno pri prevzemu. Vodno še vedno hladi njegov mlinček in proc tiktaka v mojem mlinčku.

Me veseli :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

MadMax ::

OmegaBlue:
Če gre za odklep prek kode-tipkovnice, potem garancija velja naprej (prej sem sicer navedel Nokio, ker je najbolj znana po tem).
Za S-E to pač ne gre, je treba vštekat kabel in malo počohat softver...
Sicer je pa to odklepanje očitno neka nova politika zadnjega leta, kar nisem več v simobilovih vodah.
Je pa tudi res, da sam ne vidim smisla v zaklepanju na omrežje. Oni itak dobijo svoje, saj se moraš držat pogodbe (vezava) ne glede na tip aparata v katerem uporabljaš SIM. Pa tudi če ne uporabljaš sploh. Nikjer se ne zavežeš da boš sploh uporabljal storitve. Minimalne zneske pač plačuješ...
Korist od tega imajo kvečjemu tisti ki z odklepanjem zaslužijo kak evro.

KandazaR:
Doplačaš samo za povečano zavarovanje, ravnanje s paketi ostane (žal) isto.
Če paketek ne bi bil poslan kot najosnovnejši pač ne bi letel do tvojga praga, ker bi moral poštarju podpisat prevzem. Kaj pa se s paketom dogaja preden pride do tebe.... Nočeš vedet.

Tic:
;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

jackorsen88 ::

raz...di pa me tudi to, ko daš oglas da kupuješ neko stvar, pol pa te ljudje kontaktirajo, pa sprašujejo kolko daš, jim odgovoriš pa pol ne dobiš odgovora. No saj vsi vemo kaj to pol pomeni, samo lahko bi vsaj napisal kako in kaj, mislim saj maili so brezplačni:D
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

iskra ::

jackorsen88: še en primer na to tematiko: kupoval sem grafiko v rangu GF 5700 na AGP vodilu in verjeli ali ne, sem dobil 10 ponudb za PCI-e in 2 za AGP :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

jackorsen88 ::

LOL iskra

mislim folk ne zna brat ali mislijo da ti ne znaš:)) . Ne vem no. Vsak te hoče nategnit, se vidi, da se še fajn balkansko obnašamo , kjub evropa gor evropa dol. Pol pa še poglejte TA oglas, se vam ne zdi pretirana cena?:\ Meni se zdi mislim kaj te folk misli da prodava .8-O No saj ni edini samo pač za to plato se zanimam in bol takšne oglase gledam. Za to plato abit nf7 s v2.0 pa sem videl že "svako jake" cene od 20€ pa vse do 60€. :\ ccccccccc

100 ljudi 100 čudi
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Kar se tice cen oglasov...

Eni pac prodajajo potem to nekaj mesecev. Na koncu se najde nekdo, ki rabi to rec in da ta denar. Sej v koncni fazi, ni velika razlika med to in realno ceno.

Sam sem prodajal DFI LanParty Ultra-D plato cca 2 meseca. Bila je pa prakticno nova, ko sem jo zacel prodajat - stara 1 teden. Ker sem placal veliko, tudi nisem hotel prodat po pol cene. Pa ceprav so se na bolhi prodajale za take denarje.

Zato je cena cisto relativna stvar. Ce npr. prodaja tip Mobilca Bartona, ki se zelo dobro navije za 70€ in potem spusti kupcu na 60 ali manj. Je to dober nakup - za tistega, ki to potrebuje. In s tem procesorjem lahko se kar nekaj casa prezivi na Socket A platformi.

Enako je z dobrimi graficnimi na AGP vodilu. Enostavno se drzjo okoli 80-100€. Kar je zelo veliko. Vendar, ce jo kdo rabi... bo pac dal. Tako pac je, ce nimas vec denarja, da zamenjas cel sistem na PCIe in pri enaki graficni prihranis lahko 50€.

Drugace se je vedno potrebno barantat. Se nikoli nisem kupil po nazivni ceni - popust mora bit vsaj simbolicen.

Do zdaj se nisem imel problemov z nabavo ali prodajo rabljene opreme. Zelo vazno je, da se ze po telefonu zmenis in vprasas za detaile. In tudi to, da ti ponudi moznost vracila, ce ne ustreza.

lp

aljazh ::

Drugace se je vedno potrebno barantat. Se nikoli nisem kupil po nazivni ceni - popust mora bit vsaj simbolicen.


Ljudje, ki izsiljujejo popuste, mi gredo najbolj na živce. Se po telefonu dogovoriš vse podrobnosti, kupcu artikel ustreza, tudi glede cene nič ne protestira... nakar se pripelješ na dogovorjeni kraj prevzema in kupec izstreli: "Pa je to zadnja cena? Če daš za toliko vzamem, sicer pa ne."

Očitno je, da kupec nesramno taktizira s tem, da bom raje prodal nekoliko ceneje kot pa se zastonj pripeljal nekam in poleg tega še nekoristno izgubil moj čas.

Takšnemu kupcu iz principa ne bom popustil niti za cent. Če sem jaz izgubil čas in bencin, ga boš pa tudi ti. I'm very sorry.

Ne trdim, da ti tudi tako ravnaš, a me pogrejejo kupci, ki želijo izsiljevati nižjo ceno. Če ti cena ne odgovarja, ne kupi. Simple as that.

Ali pa primeri, ko nekaj prodajaš po že tako nizki ceni, pa ljudje še vedno sprašujejo "ali je to zadnja cena". Včasih se komaj zadržim, da ne bi takšnemu osebku zabrusil, če hoče, da mu osebno pripeljem in zraven še plačam 100€, zato ker mu je uspelo najti moj oglas.

kixs ::

aljazh:
se s tabo cist strinjam. Vendar se sam vedno po telefonu ali emailu vse zmenim, tudi glede zadnje cene.

Kaj je za tebe nizka cena ali visoka je cisto relativno! Sem ze prej napisal.

Pred nekaj meseci sem zelel kupiti Geforce2 Pro (se pravi ne MX) ali pa Geforce3. Ponujal sem 2K sit za dvojko in 3K sit za trojko. Toliko sem bil namrec pripravljen placat. Ce je pa tipo hotel za dvojko met 3.500 SIT za trojko pa 4.500 SIT, pa seveda nismo prisli skupaj in sploh ne verjamem, da so do danes to prodali. Sam sem pred dobrimi 3 leti prodal svojo Geforce 3, ki se je zelo dobro navijala za 10K takratnih SIT. Danes prav gotovo ne more bit vredna vec kot 3K.

Sam sem to kupoval za stari racunalnik in bi mi prav prislo. Ni mi pa bilo nujno nabavit. Zato tudi nikoli ne bi tega preplacal.

Zame je bila tista cena previsoka, za njih pa moja prenizka. Ce so se zaradi tega pocutili uzaljene... ne vem, vendar tako pac je v racunalnistvu. Cene padejo tako nizko, da se niti podarit ne splaca. Razen seveda, ce nekdo isce prav to.

Sam sem prejsni teden nabavil en star a legendaren racunalnik - Amigo 1200. Ze nekaj casa sem studiral ali bi si jo umislil ali ne... Pred novim letom sem potem videl eno Amigo 600 s 20Mb trdim diskom na bolhi. Tipo jo se danes prodaja za 60€ in je ne namerava spustit. Ponudil sem mu 30€ s tem, da pridem iskat na primorsko. Poleg tega ni v najboljsem stanju in podobne se na raznih eBayih prodajajo od 10€ naprej. Seveda moras se dodat postnino. Vendar me eBay ne zanima, ker je prevec zmesnjav in zelel sem pred nakupom preizkusit.

Potem sem seveda nekaj casa cakal... da bo se kdo kaj ponudil na Bolhi, tudi nekaj mailov sem poslal na bivsi Amiga klub. Pac... zelo se mi je zazelela ;)

Vmes sem postudiral, da za to kar js rabim, bo najboljsa izbira Amiga 1200 in se to z razsirjenim spominom in kaksno turbo kartico.

In glej ga zlomka. Res se na bolhi pokaze ravno taka. Brezhibna A1200 s turbo kartico 030, matematicni koprocesor in MMU ter z dodatnim 4MB rama. Ter celih 540MB trdim diskom. Poleg spadajo se diskete in joyticki. In na koncu celo zelo dobro ohranjena.

Edin problem... tipo seveda hoce 80€. Ga poklicem, se lepo pogovoriva in na koncu mu povem svojo zadnjo ceno, ce je seveda vse tako kot mora bit. Rekel je, da me bo poklical, ce ne bo boljse ponudbe. Cez vikend sem jo nato sel iskat v Ormoz. Cena je bila 60€, s tem, da sem za gorivo dal se dodatnih 8€. Imam pa zdej tako kot sem jo hotel. :))

Zdej pa primerji mojo za 60€ in tisto s primorske za 60€ (A600, 1Mb rama in 20Mb diska). :P

Isti dan sem potem sel sproti v Celje, kjer je en prodajal PCMCIA CompactFlash adapter, ki sem ga potreboval za to Amigo. Bil je edini, ki se je prodajal in imel je ceno 10€. Ker sem se menil z njim po poti, sem ga cisto pozabil vprasat za zadnjo ceno (imam pac tako navado). Ko sem prisel k njemu na dom, sem ga seveda to vprasal. Meni se je bolj primerna cena 8€ (pac 2K starih SIT). Ker je niti nisem mogel probat, ce dela. Sva se za tok tudi zmenila in ce slucajno ne bi delala, da jo dobi ob priliki nazaj. Zdej ali sem bil prasec ali ne... nisem rekel, da je ne bom vzel za 10€. Seveda sem cez nekaj dni opazil v eni trgovini, da se nova taka prodaja za 6€. Tako sem zdej pac na zgubi. Ce bi pa njemu takrat rekel, da je nova 6€ in da dam 4 ali 5€, bi bil pa prav gotovo prasec, vendar tako bi pravzaprav moral - a ne?

Evo, v tem primeru imas vse, od "izsiljevanja" do uspesnega pogajanja :D

In se kaksna je dejanska razlika v ceni, ko si nekdo nekaj zeli, nekdo drug pa ne bi placal za to niti 1€.

Prava vrednost je samo v glavi kupca :) Ce pa prodajalec zeli na tem zasluzit, si je pa sam kriv, ce tega ne proda. Razen seveda, da mu se dovolj sluzi, da je ne proda pod njegovo ceno.

Ce je pa cena razumljiva, pa se nikoli nisem zahteval "popusta". Pred novim letom sem namrec za zelo dober denar kupil GF 7900GT. Nisem ga niti vprasal za zadnjo ceno. Toliko kot je zahteval, toliko je dobil. Danes se pa rabljene se vedno prodajajo po 20% visji ceni.

Vse razumem... tako pac je.

lp

Čmrlj ::

Evo še ena moja slaba izkušnja s kupcem.Vse sva se zmenila za ceno,pa še prosil me je če bi mu lahko postavil sistem oz.sestavil komp(+ instalacija winsow,vseh driverjev,antivirus......),ker sam ni nikoli tega delal.Seveda sem mu,ker nism pes in vse te 4 ure je bil zravn in gledal,na koncu pa model da 5k sit manj kot sva bila zmenjena.No potem mi je prekipelo in sem rekel da mu za ta denar nedam in da je zdaj cena zanj 10k višja če hoče.Seveda ves trmast se je obrnil in šel,vendar me je po pol ure spet klical da bi le vzel,a jaz sem ga sladko zavrnil in prodal komp nekomu ki ga je resno potreboval,in mi je plačal še pivo:D .Takemu seveda rade volje spustim ceno,če je le možno,ne pa nek izkoriščat .4 ure le ni malo,in če bi meni kdo to naredil,kar sem jaz njemu,bi mu dal 5k še povrhu ne pa glihal za 5k.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

jackorsen88 ::

čmrlj te si vredu odreagiral, jaz bi ga pomoje z silo napal hehe. samo to pa je sleparija. Kak si sploh upa kaj takega, mene bi blo sram.Mislim,če se zmeniš za neko ceno pol to drži. Baranta se preden se postavi fiksa cena. Svašta . >:D >:D
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

kixs ::

Sem se ravno spomnil. Pred leti sem prodajal ene pol leta stare avto zvocnike za zadnjo polico (ovalce 200W). V trgovini sem jih kupil za 16K. Potem sem avto zamenjal in sem jih prodajal za 10K.

In tako me en tipcek poklice, da bi to prisel iskat. Se zmenva. Pride on in kolega in mi da na roko 7K. Jst sam 8-O

Tole pa ne bo dost... in mi zacne, da nima vec, da je porabil za bencin, itd. Mu recem, da potem ne bo pa nic. In potegne ven "cankarja", js pa mu vrnem "preserna".

Se dobro, da smo se zmenili v enem lokalu zraven mene. Ker drugace bi itaq dobil popizditis.

Ja, mas vsega...

Čmrlj ::

Imel sm zdaj še en primer,ko mi je en ponudil 2x512mb teamgroup extreme v zameno za Cellshocke 2x1gb.Model mi je napisal,da mi da svoje rame pa 80 eur,jaz pa sem mu rekel da njegovi so vredni cca 100 eur ( vsaj za tok jih jst dobim rabljene) in ni šans ds bi menjal.In kaj mi gre model odpisat: "haahahahahaa za 100evrov, model ti si zihr čefur ker drugač nebi mogu bit tok neumn":\
A pred enim tednom mi je ponujal 150-180 eur pa teamgroupe.:\

Gre za uporabnika Machine--

Eni so res bedni

Žal mi je edino to, da se nisem zmenil z njim, da pride po rame pol bi ga pa zbil kot .....>:D

Smešno mi je tud to, da taki modeli na velikoi žalijo in se niti ne zavedajo da s tem kršijo 169.člen 1. in 2. odstavek,za kar je zagrožena kazen do pol leta zapora ali denarna kazen in jih tak posameznik kot sem jaz ipd.preprosto lahko toži.8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38382744 (26191) budnost
»

Cena po dogovoru !? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9617839 (14459) loveJDM
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25552968 (43557) kuglvinkl

Previsoka cena komponent ki se prodajajo na SLO-TECH (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
514226 (3041) Stepni Volk
»

Goljufije z malimi oglasi

Oddelek: Loža
252770 (2081) Tero

Več podobnih tem