» »

Nova zvocna kartica? kero vzet!

Nova zvocna kartica? kero vzet!

Pesimist ::

Iz danes na vceraj je ocitno MS Vista Updejt odstrano gonilnike za Live player 5.1 tak da mi vec ne deluje ta zvocna iz vceraj na danes po ponovni instalaciji viste. Pofukan MS... Nikjer vec ni za dobiti driverov in zgleda da jih tudi nebo nikdar. Anyway

Katero zvocno karto vzet zdaj. Kaj toti Aduiogy 2, 4 to so stare zvocne? Ker se samo Creative Audio SB Audigy SE OEM pa Creative Audio SB X-Fi Xtreme Audio OEM po vecina najdem. Cena zdaj ni vazna. Vazno mi je le da procesor cim majn obremenjuje.

jype ::

Saj maš onboard AC97 s spdif, a to ni dovolj?

Pesimist ::

ne ker je zvok zakurac v primerjavi z starim live playerom vedno bil in vedno bo.

zee ::

verjetno uporaba Windows XP Pro ni opcija?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

|Sawyer|> ne ker je zvok zakurac v primerjavi z starim live playerom vedno bil in vedno bo.

Kako pa to poslušaš? Ker s/pdif je enak na obeh karticah, kakšen ojačevalec imaš gor priključen, je pa seveda tudi v obeh primerih enako.

Če pa slušalke vštekaš direkt v mašino je pa jasno, da je zvok "manj mehak".

Pesimist ::

Za igre je pomembno. Za ostalo poslusanje mi dol visi. V igrah je vedno tak bol zrnati zvok da bi nejreje slusalke v steno fukno. Live player je vedno odlicno delal. Definitivno ni vec driverov v Visti jebani MS ali kdo koli je zahteval da jih odstranijo.

Ta Creative X-Fi Xtreme OEM pa tudi nevem kira verzija od vseh teh X-Fijev je. Eni pise da 15% pospesijo igre napram onboard zvocnim pri eni pa pise da samo mp3je in WMA, ter movie kompresiran zvok ojaca in dvigne v studio kvaliteto. Ta mi en k pomaga jaz bi rabo za igre :D

Pesimist ::

A8N-SLI
Druga mi tak ne ostane kot pa probat z tem seenkrat sej ne najdem nikjer FX gamer verzije brez one bedne faceplate za stelat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jani-G ::

Lep pozdrav !

|Sawyer| priporočam ti Sound Blaster CREATIVE X-Fi Xtreme, sam se jo včeraj naročil tako da jo danes dobim.
Da, prav imaš za Live ! 5.1. gonilnikov za Visto ne bodo izdali pri creativu, sicer možno je da se najde alternativa vendar močno dvomim, da se bo odnesla.

Vendar, da te opozorim tudi za X-Fi gonilniki še niso dodelani, tako da bo potrebno počakati še kak mesec (obljubljajo v Marcu), da bo zvočna zalaufala optimalno v Visti.

Zvočna je po netu kar pohvaljena, ne bom pa ti nalagal , najbolje da si kar sam pogledaš:
http://www.soundblaster.com/products/x-...

Ima pa pozlačeni konektorje, takoki da zagotavljajo manjšo izgubo kvalitete zvoka med prenosom, sploh če imaš kvalitetne zvočnike kot jaz (Logitech Z-5500 THX).
Če ti je zvok pomemben tako kot meni ti ne priporočam, da si kupiš kako cenovno nižjo kartico, ker je problem potpora gonilnikov, saj mnoge firme še dolgo ne bojo izdale kvalitetne gonilnike za Viso.

Lp Jani
Jani-G

Pesimist ::

Sem tudi naroco pri Rolanu za 158 euro. Gamer varianto ko ma tisi Xblabla ram. Ce me bo drzala tak dolgo ko me je liveplayer bo vsekakor vredna dnara pa tudi dosti iger podpira ta OpenAL al kaj je ze tak da bo verjetno ok. Tisti 15% boost pri igrah ko obljublaju pa bom se vido ce drzi. Ce jaz v mojem nascarju reicmo izklopim zvok skoci fps iz 107 na 120. Me res zanima ce drzi da bo potem tudi 120 >:D .

Zvok mi ni prevec pomembni je pa mi pomembna cim manjsa utilizacija cpuja. Ce pa je zvok dober poleg tega pa tolko bolse. Pa tisti 7.1 zvok ko z stereoslusalk naredi me tudi zanima kak deluje. Jaz mam sicer 5.1 slusalke ampak mam tudi stereo neki da vidim to cudo 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jani-G ::

Lep pozdrav !

Jaz sem jo tudi mislu naročit pri Rolanu, pa sem jo dobil malce ceneje v moji trgovini, kjer vse nabavljam, pa še skrbet mi ni treba za dostavo,da bi se kej poškodovala.
Drgač pa ko jo boš dobil, nisem prepričan,če ti bojo gonilniki iz CD-ja delovali, tako da si jih boš moral naložit iz neta.

Ravno sedaj sem jo domov prpeljal, jo bom prključil pa sporočim kako kej deluje.

lp Jani
Jani-G

Jani-G ::

Lep pozdrav !

Takole stvar sem uštimal.
Gonilnike sem lepo naložu iz priloženega cd-ja in potem še posodobu preko neta.
Priloženi programi zaenkrat še ne delujejo (čakamo da creative izda gonilnike), konfigurirat pa se da seveda v control panelu.


Lp Jani
Jani-G

Pesimist ::

In kak je kaj kvaliteta? Jah kurc ce pa moja trgovina nima na katalogu tak da so si sami krivi da nisem pri njih vzel. PRi Rolanu sekm vceraj naroco pa se nisem niti confirmacije dobo. ;(

Tr0n ::

Hehe, ti si raje malo boljse slusalke kupi.

Pesimist ::

Ah ja prvo treba probat z pravimi 5.1 potem pa z enimi stereo da vidim ce je sploh kaka razlika pri igrah se :D

Tr0n ::

In zdaj bos dal ne vem kolko (160€?) zato, da bos mel malo boljsi zvok v igrah?

WTF man. :)

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Pesimist ::

ne ampak da bom sploh mel zvok v igrah :D . Luve player ne deluje vec na sodobnem Osu torej kaj mi pomaga DX10 karta ce nimam zvoka :D . Zvok z maticne plosce pa je tak najvecji shit kaj sem kdaj slisal. En je reko da je podoben live player. Ne meni nikol ni bil vedno bol grobo zrnato zato sem tudi live playera vleko vedno zram ker zvok na platah ni bil niti pol tak kvalitetni.

Zaenkrat mam Speedlinkove 5.1 pa sem kr zadovolni mi je pa ze tudi uspelo kabel precviknit tak da tak nebojo dolgo drzale :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Ah, integrirana zvocna je cisto cool, ce imas kolko tolko spodobno plato. Ce mas pa neki krs pa itaq da ne mors met kvalitete.

Pesimist ::

dokler nisi slisal primerjave :D. Drugac mam Asus A8N sli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Ma toti rolan sux pizda. 2 dni ze pa se ni potrditve narocila. Mislim majo neke mujote ko 1x na tedn gledajo narocilnince al kaj.
Pa da nebo kdo mislo sem bil v trgovini pa je reko da samo po narocilo se da to dobit. Pol sem pa sek preko glupe strani narocit z nekim bonus kodo popustom ki tak ni primla jau. Jebani rolan number 1 luzer firma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jani-G ::

Lep pozdrav !

|Sawyer| z zvočno naj se ti ne mudi. Polno kompatibilni gonilniki še niso zunaj.
Drgač pa mi ni uspelo zaluaft 5.1, sistema samo center in sprednja delata, kar sem seveda pričakoval.
Treba bo počakat.

Kar se pa tiče kvalitete zvoka nasplošno, pa določen folk še med "original" audio CD-jem in rip-ed (mp3) komadom ne sliši razlike.
Sej, če ti nabija kak uiber skomercializiran komad kjer se večinoma sampli slišijo pa bass tišči ven iz woferja itak da ne boš slišal razlike,
probaj si zavrtet kako klasiko, če ti pa to ne leži pa vsaj probaj kakšno Norah Jones varianto.
Pa ne me narobe razumet nič nimam proti komerciali,sam sem pristaš hip hopa,rep-a in jazza, vendar kdaj pa zapaše tudi klasika, ki seveda zaživi čisto v drugi podobi z kvalitetno soundkartico.Seveda brez dobrih zvočnikov tudi ne gre, zvočna za 40k ne velja nič, če imaš priključene zvočnike, ki si jih ves navdušeno vzel v kakem šparu ali »god forbidd« v lokalni speceriji.

lp Jani
Jani-G

McGregorSLO ::

Sam tok povem da X-FI (osnovni model, za ostale ne vem) je en crap. Zdele grem zamenjat... Teževa pri inštalaciji, težave z mikrofonom, težave soundom in mikrofonom skupi ( crash programa, igre), sm pa kje kar štekne zvok in neki škripa, mikrofon ne dela v MSNju, v ventrilo dela dokler ne zazenes igre, ... predvsem najcenejša varjanta nima ločenega mikrofona... tok bedne kartice pa še ne

na onboard vsaj dela vse, še moja prejšnja dela bolj (Soundblaster 128 (predpotopna))...

odsvetujem nakup

Me pa zanima če je audigy 4 isto sranje? ali ima kdo probleme z audigy 4 in igrami? tnx
Join the dark side!

Michaelosz ::

McGregorSLO


Mislim da si med redkimi... Verjetno maš kake probleme z kompatibilnostjo tvojega Windowsa (domnevam da ni original) in gonilniki.

5er--> ::

Windowsa (domnevam da ni original)

Kaj ma pa to veze?

Pesimist ::

Ce mislis stem ovo za 50 evrov Audio OEM verzijo. NA Creative forumah pravijo da ta sploh ne spada v Xfatality druzino ker nima nic osnovnih lastnosti teh kart. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7712132 (7991) Janac
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018230 (10566) sash69
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474844 (2998) Pesimist
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796320 (4787) strumf666
»

Creative X-Fi XtremeMusic zvočna kartic.

Oddelek: Zvok in slika
101665 (1467) bosko555

Več podobnih tem