» »

Odklop diska v živo

Odklop diska v živo

LojzePek ::

Če maš racka, se da nekak nastavit v winsih, da ti ni treba mašine ugašat, ko ga ven al pa noter potegneš (upam da nisem prevč vulgarno napisal). Pozna kdo to?

jetam ::

Hot-swap po angleško...

3LeR. ::

ja sam ne vem ce to dela z IDE diski...za SCSI pa vem da se da to nardit...
postena zadevca ce mas raid 5 :D

LojzePek ::

Torej IDE odpade?

3LeR. ::

ja kokr jst vem to dela sam z SCSI ji sam ne dam roke v ogn 8-)

ADF ::

Npr. :

Promise ATA RAID Hot Swap Chassis & Housing

The SuperSwap hot swap drive chassis and housing combination works with Promise SuperTrak SX6000/100/66 and FastTrak100 TX4/TX2/66 RAID cards to deliver continuous PC operation even if a drive fails. Accepts Ultra ATA/100 or 66 drives in its aluminum drive carrier. Each housing occupies a 5.25" bay to allow quick replacement of a failed drive. Patent-pending ATA Sideband Technology™ helps protect drive and system components during replacement while the PC or server is operational. SuperSwap even communicates with Promise ATA RAID cards to allow continuous enclosure monitoring.

tec ::

Baje se da v win2000. Nekdo je pisal enkrat, da disk disejblas v system, mal pocakas in ga potegnes ven. Ko ga vstavis nazaj, spet das na enable, mal pocakas in lahko naprej delas.

LojzePek ::

tec :

to sem tudi jaz slišal nekje. Kaj pa v praksi?

Mr.B ::

Dela , sicer moraš pazit.
Predvsem je to uporabno , ko z diskeditorjem na prvi sektor diska vpišeš same nule.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tec ::

Hja no..jest nisem se poskusal kaj takega. Kar se mene tice, je prevec rizicno

ABX ::

Z SCSI dela 100%. Za IDE pa ne vem. Hujši serverji imajo tako postavljene diske da jih kr iz sprednje strani povlečeš ven.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ToniT ::

No ja... To (menjava diskov od spredaj) ima že Netfinity 5000, ki ni glih nek hudi server! Zadeva deluje 100%, vendar ni to za igranje, ampak se uporablja predvsem pri serverjih, ki morajo delati 24h na dan.

bloo screen ::

V mariborskem POWERPLUSU jih bojda majo IDE HOT SWOP RACKE cena okoli 28.000 SIT (pizda je drago). Navali narode>:D
Life is a rollercoaster

boogoo ::

Ta stvar dela z IDE diski tudi, vendar le v Win 2000/XP. Pa ni treba kupovat racka za 25 kSIT, mam jaz navadnega za 3kSIT na kljucek (tak kot na 386kah :) ) in dela. V bistvu sploh ne rabiš racka, če maš dovolj jajc, lahko to nardiš tudi z samim diskom brez racka.

Postopek za odstranitev med delovanjem pa je takšen: mas disk not, gres na nadzorno plošča->system potem pa desno klikneš na disk ki ga želiš izključit in potem klikneš na disable, in lahko brez blue screena vzemeš disk iz rač.
Če želilš disk vklopit med delovanjem je podobno, daš disk/rack v rač, ga vklopiš etc. potem greš spet v system, klikneš najprej na 'Scan for Hardware changes', potem če je vse vredu se ti pokaže diseblan disk in ga še samo enablaš. To je postopek, če je bil disk diseblan, drugače pa ko ga priklopiš ga avtomatsko najde. To je to.
Edino jaz mam neki čuden disk, ki ga ne gre vklopit ko ga daš v rač. med delovanjem, ven pa ga gre vzet (ma pa kr nekaj bad sectorjev, pa ne od tega). Včasih se pa lahko tudi zgodi, da winsom nekaj zasmrdi in iz lepega miru ko disejblaš disk hočejo met restart, ampak ni pogosto, vsaj pri meni.

Aja pa če se bo kdo opogumil in to probal brez racka mu svetujem, da najprej priklopi ide kabel, šele nato napajanje.

LojzePek ::

To pomeni, ko disejblaš disk, da se disk izklopi, al je še vedno vklopljen ?

Ker vklopljenega diska nebi jest ven vlekel.

boogoo ::

Ko ga disejblaš winsi onemogočijo njegovo uporabo(branje/pisanje), drugače pa je še vedno pod napetostjo.

Mate ::

O tem je ze blo govora na tem forumu, pa tud novica je bla.

Stvar se cist komot da narest, vsaj jest sm diske pa CD-ROM ze najmanj ene 15krat zamenju pr przganem compu, je pa seveda pogoj win 2k al pa XP, pa diska ne smeta bit v RAIDu.

Postopek je pa ta, da ko dajes disk notr najprej prklops strom kabel, potem sele ostalo (vsaj jest sm tko delu, pa tud bl varno se mi zdi, ker ko prklops power kabl nastane tist zacetn sunk napetosti, kar pa za plato ni lih najbols) pol gres v device managerja pa das scan for hardware changes.

Za odklopt pa najrej uninstallas disk, odklopis IDE kabel pol pa sele power kabel.

To oboje dela, samo ce bo kdo na ta nacin kej skuru jest ne odgovarjam.

Ales ::

Hmm, prepričan sem, da bi tudi linux to brez problema preživel, glede na to kako mount deluje... V DOS-u pa hot-swap deluje, preverjeno :D

Če kopiraš par sto diskov zapored in računalnik ugašaš se ti najbrž zmeša. Je pa res, da bodite pozorni kako disk priklapljate na elektriko. Imejte konektor naravnost, ne postrani, drugače boste hitro naredili kratek stik ali pa vsaj dovolj velik napetostni sunek, da ugasnete računalnik. Varovalka na plati se namreč kaj hitro naveliča trpeti numnosti.

Enako lahko počnete tudi z raznimi karticami, npr. mrežnimi itd. Samo PCI se mi zdi nekoliko štorast za to (še nisem poskusil), ISA sloti so pa čisto priročni. Enako pa priporočam, da jo iztaknete naravnost in *hitro*.

Pa če se kaj skuri ne bit jezni na koga drugega kot nase...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stikalo za trdi disk

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
222084 (1432) misek
»

Mobile Rack IDE ATA100/133

Oddelek: Kaj kupiti
181611 (1399) alesp56
»

ACPI, APM, diski in Linux! :)

Oddelek: Operacijski sistemi
8935 (823) Jebiveter
»

mod diska

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
421731 (1137) segi
»

IDE Hot Swapping?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
141589 (1589) texhex

Več podobnih tem