» »

Primerna grafa za moje računalO!

Primerna grafa za moje računalO!

«
1
2

Meizu ::

Torej, moja "mašina" (prej ja, zdaj pa ne več:\) ima AMD64 enojedrni 3000+, 1.5GB DDR rama in pa mislim da 400W napajalc. Matična seveda podpira PCI-X in temelji na nForce4 čipovju. Katero grafo bi mi vi priporočali glede na ta sistem? (No, mogoče bi še malce navil proc, ampak trenutno mi ne povzroča problemov, glavni krivec bo grafa - premalo fps-jev) Torej, da bi ga karseda OK izkoristila? Ciljam namreč na TDU in pa prihajajoči NFS Pro Street. TDU mi zaenkrat izpljune ven poraznih 20 FPS-jev. Če je grafa v formi oz. če jo prime, pa naredi tudi 30FPS-jev, sam morjo bit res pogoji za to. Recimo prazna cesta, ali pa da dirkam kakšno progo. Torej, kakšno grafo mi priporočate, da se rešim teh težav, da bo delalo gladko vse na high (al pa večina) in pa da bom lahko "natepaval" tudi NFS PS? Osebno ciljam na kakšne X1950Pro, opazil sem tudi odlične cene rabljenih 8800GTS, a mislim, da bo moj komp vse skupaj zavural (šit, pa še splačalo bi se). Kaj pa kakšne starejše grafe, kot recimo 7800GTX in podobno?

Hvala za pomoč!

Meizu ::

Aja, pa še to: koliko bi pa mojo ocenli? Mam pa Club3D-jevo X800RX, katera mi v TDU-ju izpljune 20-25FPS-jev na high kvaliteti?

Pred dobrim letom dni, je še vedno stala okoli 45k...:\ 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

dzinks63 ::

:)) Kar x1950pro daj not pa še proc navij na kakih 2500 , pa še bo kar uporabno, ni pa za pričakovat nekih čudežev. Kake medium nastavitve na srednjih ločljivostih , brez finih bombončkov.

Meizu ::

Pa da menjam še proc?

EDIT: Rad bi namreč vsaj 50% pohitritev v grafiki. Vsaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Meizu ::

Kaj pa pravite na to, da trenutni namestim novo hlajenje in jo navijem do kraja? Bo kej bolje, al se ne splača investirat? V mislih (hlajenje) mam pa nekaj takega s tole stvarjo

Klemzz ::

izogibi se tegale "sendviča", sam sem ga kupil za testiranje, izkazal se je za poraznega...montiral sem ga na ocjano x1650pro in je bilo slabše kot stock hlajenje.

Meizu ::

Aha, kaj pa tole? Piše, da podpira Atijevo grafo X800 (R420). To pomeni, da podpira tudi X800RX oz. GT? Konec koncev, se podnožja med oznakami istega roda ne razlikujejo?

Klemzz ::

možno da paše, jst bi na tvojem mestu posegu po zalmanu vf900 sam nevem kok se ti to splača dajat na tvojo grafikuljo :\

Meizu ::

Ja, sej to tudi mene skrbi... Jst bi osebno kupu eno rabljeno X1950Pro, jo po možnosti še malce navil, v glavnem, da bi dosegu vsaj polovico hitrejši gameplay. Misliš, da bi tole sploh dosegu?

dukenukem ::

pomoje najbolje da ubodeš x1950

Meizu ::

Ja, zdej mi sam še tole manjka in sicer primerjava moje stare grafe s to, katero bi kupu. Moj Google ni našel nič, same neke čudne strani. Moja stara grafa je Club3D x800RX kupubi pa Club3DX1950Pro ampak bi ji dal novo hlajenje in jo malce navil. Pa vendar bi rad stock rezultate. Če najde kdomu bom hvaležen.


Po drugi strani pa. Sem našel na Bolhi eno dobro ponudbo in sicer za 949 evrou in sicer s sledečimi specifikacijami:

PROCESOR:.............Intel Core 2 Duo E6600 2X2,4Ghz
SPOMIN:..................2048Mb DDR2 Ram
GRAFIČNA:.................Geforce 8800GTS 320Mb PCI-e
TRDI DISK:...................400Gb SATA2 7200
DVD POGON:................DVDRW Snemalnik
NAPAJALNIK:................Silent Power
OHIŠJE:.......................Design Black
DODATKI:....................Zvočna, Mrežna,...

Tele specifikacije mi precej ugajajo, zato me zanima, če je še človeško prodati moj komp z naslednjimi specifikacijami:

AMD 64 3000+ S939
1.5GBDDR RAM
Gygabyte-ova Nforce 4 plošča (se mi ne da gledat v specifikacijski list)
Club3D X800GT
160GB WD Caviar
Modano ohišje (pleksi steklo debeline 5mm torej dokaj trdno, nezlomljivo) z novim ventilatorjem 12cm sveti modre barve, ter dvemi novimi katodami 42cm modre barve
Pa valjda optični pogon, pa vgrajena Vreativova zvočna, katera podpira 5.1 ozvočenje (torej 5 zvočnikov, 1 woofer)

za 450€? Naj omenim, da je še vedno dober računalnik za pisarniško delo, igre tudi solidno tečejo (naprimer Carbon na high, potem Far Cry na very high, STALKER mi na skrajni medium (vleče že na high) teče z 60FPS-ji konstantno, če ne celo več) pa še izjemno truda in denarja sem vložil v modanje. Je človeško? Prosim komentarje...

Aja, podoben sistem, le nemodan in z 512MB rama pa en tič prodaja za 310€. Mislim, da potemtakem zahtevam ravno prav. Čeprav so rami dokaj sveži, in sem za dodatni paličici po 512mb rama odštel 25k nekdanjih SIT + katode in ostali naveden modding materijal, mislim, da bom potem le še pretiraval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Meizu ::

Joj, zdej sm pa že poln idej, prou težim... Kaj pa če bi dal gor X1950GT? Ima 512MB GDDR3 in jo en tip na bolhi z garancijo vred prodaja cenejše od X1950Pro. Mislim, da hoče zanjo 133€. Firma je pa Powervision. Nimam izkušenj z njo, tko da prosim spet komentarji na plano... No, hlajenje zgleda res ubogo, tko da obvezno še novo hlajenje gor... Pa mislim, da bom rešen za kakšno leto? Potem pa nabavim stroj...

EDIT: Popravljam, ni Povervision je Expertvision...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Klemzz ::

raj kup novo x1950pro, dobiš jo že za 150€.

Meizu ::

Gledam malce ja, Sapphire-ova X1950Pro je že za 169€ nekej okoli 39k, kar je tudi zame ugodno. Zdej pa še zadnje vprašanje pred nakupom. Kakšna je razlika med tole in tole kartico? Je razlika minimalna in gre stran metat denar, ali se res splača? Ker kot vidim ima stvar le povišan pomnilnik na 1600 iz 1400, kar bi mislim, da tudi pri navadni komot dosegel. Sam, kaj zdej, uzet Sapphire-a, Club 3D al kej x-tega?

Meizu ::

Hmm, sm prebral, da je grafa sicer ok, je najcenejša med vsemi podjetji, sam ma RAM zaklenjen, OC-jaš lahko samo core, pa še, če malce bolj pritegneš začne takoj metati vn artefakte. Tko da mislm, da bi se bolj splačalo doložit kakšen tisoč ali dva pa pobrati kakšno ASUS-ovo ali paClub3D?

Meizu ::

Zdaj gledam Gigabajtovo in Asusovo X1950Pro. Razlika med njima je 3k, specifikacije pa na las podobne. Sam Asusov hladilnik se mi zdi precej bolj pošten... Kaj vi pravite?

Klemzz ::

uzami asus, pa poglej mal kje je najceneje...na mimovrste je za sapphire x1950pro ultimate kr zasoljena cena... klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klemzz ()

xabre ::

7900gs, pa jo oreng naviješ in ti vse lepo laufa.

billgates ::

Si bom še jest sposodo to temo...imam dve leti star računalnik in ne morem več igrati veliko iger. Rad bi nadgradil grafično, a se mi splača?

AMD Sempron 2800+
512 mb DDR ram-a
ASRock K7 matična(ima samo agp x8 in pa navaden PCI)
ATI Radeon 9550(256 mb)

Zgodovina sprememb…

billgates ::

Saj vem, da je premalo rama ter slab procesor, vendar me zanima, če v poštev pride samo nov komp. Rad bi igral igre vsaj na medium. Se morda splača vzet ko bojo kakšne grafe agp z dx 10?

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

glej: proc maš slab, rama maš premalo...plata ti ni ne vem kaj.....in ti misliš dajat 100€ za neko low-medium agp? prodaj sistem pa kup vse na novo pa mir.

Meizu ::

Klemzz hvala, bom uzel Asusovo:)

Meizu ::

Ej poslušte, jest sm dobu tako ponudbo, da bom doli padu...:D :D Boli me k če mi jo bo komp zaviral, jo bom pa uštulu pač v nov komp, kadar kupim. Torej, en tip mi ponuja Ati Radeon X1950XTX GDDR4 512MB za SAMO 47k!!!! Mislite, da je to kak nateg? Ker, je res obupno poceni za tako grafo. Plus frekvence so obupno visoke. Jedro na 650Mhz, ram pa fura na 2000!! Mislim, da jo bom kar kupu. Plus komi 4 mesece je stara in še pod garancijo!! Se splača? Četudi zavira moj komp. Jo bom pa uštulu na nov komp, kadar kupim. Mislim, da bo takrat še dobra:D

Klemzz ::

hm...nevem...odloč se sam, grafa je lepo ocjana.

Meizu ::

Mislim, uporabnik ima dosti oglasov, uporabnik Bolhe je že več kot 1 leto, za sabo ima nekej okoli 50 oglasov, tko da zgleda pošten.

Nisem pa razumu zadnjega stavka. Kaj misliš s tem da je grafa lepo OC-jana?

jan01 ::

Pri funtechu.si imaš v akciji leadtekovo 7950GT za le 155€ in je veliko hitrejša od x1950pro(beri teste na anandtechu, xbitlabsu, ...). Sigurno best buy

Meizu ::

Jan, hvala za informacije!

AapocalypseE ::

Ati Radeon X1950XTX stock laufa na 650/2000 kaki overclock? Gledal sem da ta grafa nova stane okoli 380€ in on ti 4mesece staro proda za samo tolko pol nekaj ni vredu z njo 100%. Raje kupi novo in veš kaj maš.

pozitron ::

Tista leadtek 7950 gt je u bistvu 7900gt, ma samo 256 mb spomina in tut frekvence ma kot 7900gt se pravi jedro 450mhz in NE 550mhz(kot 7950gt), ram pa tudi samo 1320mhz in NE 1400 mhz.

MEDENA ::

magarac: uporabi €.

Klemzz ::

@StreetRacer, sry sm gledu XT namesto XTX :)

Meizu ::

Ja, sej bi uporabu evre, sam morm gledat glede na moč mojga kompa sedaj. Sej bi kupu 8800GTS, sam ne bom mel koristi z njo, ker jo ne bom mogu u polno izkoristit. Zdej to je bla pa lih prilika, kr je tolk poceni, drugače še zmeri razmišljam, da bi kupu X1950Pro, ali pa 80€ od nje dražjo X1950XT...

Meizu ::

Sej, 50k je nekako še razumljiva cena, kakšen tisoč več ali manj. Morm mal pogledat še kaj je kej strupenega za to ceno zunaj:D

dzinks63 ::

:)) Vse te grafične folk prodaja zaradi prehoda na DX10, ker večina jih ima plan kupiti 8800xx serijo. Zdaj če dobi za grafo 150 ali 200€ , se mu pač splača dodati še 100€ in ima problem DX10 in tudi zmogljivosti rešen. Sam v tem trenutko nebi kupoval grafe za 200€ na DX9 osnovi, ker jo boš prav kmalu zamenjal za DX10. In te grafične na DX9 se bodo še bolj hudo pocenile, ko bodo začele prihajat DX10 igre. Tako da v tem trenutku ugoden DX9 nakup , prav kmalu ne bo več tako ugoden. Cene pa bodo DX9 grafam še bolj padle zaradi prihoda hudo poceni ATI HD2600xxx DX10 graf. Tako ,da če res ne rabiš nujno v tem trenutku močnejše grafične, se sigurno splača še malo počakati. Trenutno edini smotrni nakup DX10 je ala 8800serija in HD2900, ker bodo aktualne še vsaj eno leto, vse drugo pa je trenutno gašenje požara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Meizu ::

Hja, a ve kdo, kdaj to pride? Zdej na googlu mi vrže čudne rezultate...

Meizu ::

Še zadnje vprašanje, preden se podam v nakup: Ali bo občutna razlika med grafo, katero imam sedaj (X800GT) in med X1950Pro?

Ali bom potem, po vaši logiki, lahko "natepaval" NFS Pro Street brez zatikanja na več kot povprečnih detajlih? Ciljam seveda na resolucijo 1280x1024, saj se moj zaslon najbolje počuti ob tejle resoluciji (pride slika najbolj ostra in mehka)? Ker drugače definitivno kupim 8800GTS, pa četudi bo komp zaviral, bom navil proc do smrti, ko bom kupu nov komp, pa bom grafo še tja vgradil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

billgates ::

Namesto x1950xxx bi jes vzel katerokoli iz serije 8800xxx. če vzameš gts, vzemi z 640 mb pomnilnika. Četudi boš zamenjal x800 z x1950xxx bo razlika občutna.

Zgodovina sprememb…

billgates ::

Čeprav ti bo pa ostali računalnik "nazaj držo" grafo, tak da bi si cel nov komp omislu z podporo za dx 10.

Meizu ::

Ja sej gledam zdej, da bi menjal plato, proc in ram, pa bi zraven dobil še 8800GTS... Sam me pride dokej €€€...

Prodal bom zdajšnje komponente in doložil za nove. Mislim, da je to še najboljša ideja...:\

billgates ::

Malo €€€, malo muzike.:D

Meizu ::

he, jebiga:D

nuclear ::

billgates rekel je da bo igral na 1240x1028 tko da potrebe po 640MB ni.. 320MB je čis enaka ko 640MB verzija, le da se 640MB verzija izkaže pri resolucijah 1600x1200+.
---------------------------------
Js mam podoben problem... Imam P4 3GHz, 1,5GB rama, radeon 9550 in me zanima, katera grafa bi še MAXIMUM izrabljala, oz katero grafo bi maximum moj sistem izrabljal?

7800GS, 7900GS? če res ni možnosti, bi pač zamenju sistem z novo plato, procom, rami in 8800gts 320... skratka nov komp :|
me pa bol nagiba na kako karto k bi še bla maximum iztržek, do 35.000SIT.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Meizu ::

Hehe, jst sm mel srečo, sm dobil od enga prek bolhe za 47k rabljeno, 4 mesece staro še v garanciji X1950XTX 512MB GDDR4, katera ima prestavljen bios function da se ne pregreva. V idle naj bi imela 45 stopinj maximum pa 65. Imam pač precejšnjo srečo. Mislu sm nabavt tudi 8800GTS, sam mam komp mal preslab za to grafo, to mi je bla lih priložnost pa sm zagrabu. DX10 grafo bom dau not, ko bom kupoval celoten nov komp;)

Tko, da če najdeš kaj podobnega kupi pač to, kar je ugodno, drugače pa če imaš AGP potem si uzemi 512MB AGP verzijo X1950Pro, sm gledal, je dokaj uredu, drugače, če pa maš PCI-E sm opazu se že za ta dnar da dobit 7950GT, kar je tudi kul grafa pa kjerkoli gledaš je poceni že. 7900GS pa nebi uzel, ker jo X1950Pro poseka. Vsaj po testih katere sem zasledil prek neta. Osebno mislim, da je sedaj v sredinjski rangi najpametneje uzet X1950Pro, saj za svojo ceno nudi dokaj. Poskusi uzet ASUSOVO katera ima nekoliko boljši hladilnik, s heat pipe sistemom plus ventilator, pa še dodatna oprema je dokaj bogata. Pa še ful seksi je...:\ Jst sm jo že naroču, pol pa je pršu tip z X1950XTX, pa sm si reku, kurc sej je sam 3k več, pa še ful boljša je, pa sm uzel to. Drugače bi tudi jaz definitivno uzel X1950Pro;)

Šit sm se prou razpisal:D

AapocalypseE ::

Pomoje si si vzel predrago grafo glede na to da je DX9 in da boš mogo zamenjat cel računalnik kar hitro, ker ostale komponente niso več vredu. Pol pa boš lahko spet daval ven cca. 250€ za DX10 grafo nevem se mi zdi ven metanje denarja za brezveze. Ta X1950XTX pa ne bo več kaj dosti vredna, če jo boš hotel prodat, ker je DX9. X1950PRO bi že bila dovolj dobra in še po možnosti kaka rabljena samo toliko, da bi lahko igral nove igre oz. najboljše menjava celega računalnika.

Zgodovina sprememb…

nuclear ::

Magarac js ne rabim x1950pro, ker jo moj procesor tak ne bo mogu cele izkoristit.. tko pa mislim da bi eno 7800GS ali še mogoče 7900GS pa lahko maximum izkoristu... pač mam na agp še grafo, in plato.. sj drgač bi si en cenen e4300 vzeu, in 7800GS na pcie, in konc fajta, ampak na žalost pri meni ne gre...

ker mi ostaneta le 7800GS ali 7900GS za pentium 4 3GHz procesor.. če pa to ne bo ok delalo, pa mi ne preostane, da kupim vse novejše dele, ker pod 7800GS ne grem, če že kupujem.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Meizu ::

nuclear, te popolnoma razumem, ja...

@StreetRacer ni metanje dnarja ne... Rabljena X1950XTX id tegale možaka (pa še z garancijo) me bo prišlo 47k, X1950Pro iz trgovine pa stane okoli 43k (mislim ASUSOVO, druge mi ne dišijo), tko, da nevem, kaj se tu ne splača. Kakršno grafo imam sedaj, in kakšno bom imel, ko bom kupu to rabljeno... Razlika bo tako očitna, da se mi res splača... In še zelo poceni je... V trgovinah stane še vedno 90k +- on mi rabljeno 4 mesece z garancijo da za 47k... Če bi se zdej spravljal pa kupovat 8800GTS, bi moral dat najmanj 69k, kar pa mi je zaenkrat še vedno preveč. Meni se torej splača. In ne skrbi ne, novega kompa gotovo še en čas ne bom imel, saj sem ga dobil kakšno leto nazaj. Tko da brez skrbi, verjamem, da mi bo X1950XTX še dolgo služla v kompu;)

AapocalypseE ::

Hočem ti povedat da bi ti X1950PRO isto delala kot ti ta XTX, ker ti niti ene od teh dveh ne izkoristi tvoj comp, tako da za X1950PRO bi dal dosti manj za isti učinek. Čez čas pa boš tak moral zamenjat celotni sistem in s tem tudi grafo z DX10. Za mene je to metanje denarja vstran.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Moj prodajalc v trgovini dokej obvlada računalništvo saj je ga je študiral in je rekel, da bo X1950Pro popolnoma izkoriščena. Če je že z stock procesorjem tako, potem lahko z navitim vsaj na tričetrt izkoristim tudi X1950XTX;) Konec koncev: Saj je le 3k razlike! 3 kebabi, še to ne:P

Meizu ::

Pomojem, bom z X1950XTX vseeno dosegal boljše rezultate.

AapocalypseE ::

X1950XTX še jaz z mojim X2 4200+ nebi izkoristo 100%, tak da nebi o tem. :) V mislih sem imel rabljeno X1950PRO, ki bi stala dosti manj in bi ti dovolj dolgo služila, dokler nebi nabavil novega računalnika.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup grafične kartice do 150€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
643943 (3943) PROTOTIP
»

DX 10 ali DX 9 grafa? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
80137644 (21863) macgajver
»

7900gs ali 7950gt ali 8800gts ?

Oddelek: Kaj kupiti
271733 (1423) jerry_p
»

GF 7900gs VS GF 8600GT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1199242 (7405) macgajver
»

kera grafa k 3000+ 64 939

Oddelek: Strojna oprema
131186 (945) pozitron

Več podobnih tem