» »

Dial-up obupanec

Dial-up obupanec

punisher16 ::

Ja, prav ste slišali, še obstajamo ljudje z dial-upom.
Zanima me, če je možna kakšna alternativa, ker je ta dial up obupno predrag(nimam možnosti adsla), vsak mesec veliki stroški in sem se že malo naveličal vsega skupaj.
O satelitskem internetu tudi raje ne bi poslušal, ker sem se s tem par let nazaj ubadal in dvomim da je šla tehnologija pri nas kaj naprej.
Zanima me prek mobitela ali na kakšen koli drug način?obstaja kakšen dial up ponudnik pri katerem je neomejen 24 urni dostop s fiksno tarifo oz. pač odvisno od količine prenosa?
Kaj pa prek telefona, ki ima vgrajen modem? Pa da si pri mobitelu naročiš gprs paket podatkov, ki se jih ne plačuje na čas povezave, ampak na količino prenešenih podatkov?

Upam da je kaj od tega možno...hvala za odgovore
white trash hero

Redorange ::

Jst sem imel 5GB od Si
iz istega razloga kot ti, enih 6-7 mesecev nazaj.
Za brskanje po netu je dovolj, za kaj vleč pa bo že premalo
saj ko greš proti koncu meseca vidiš približno kje si z porabo in is pa potem povlečeš kaj dol

moraš pa pazit da se ti ne poveže na kero tuje omrežje, ker potem boš pa plačal da bo joj

punisher16 ::

Kok pa stane ta 5gb paket od simobila??Pa pol morš posebi mobitel si kupit ki podpira simobil, al kar uno pcmcia kartico dobiš v paketu?
white trash hero

Spajky ::

poglej, če imaš kakega frenda na vidni razdalji v bližini, ki bi lahko dobil ADSL, pa se zmenta pol in naredita Wlan povezavo ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

punisher16 ::

najbližji je ene 200m zračne razdalje, loh mal več...Sam kabla se pa za tok metrov ne splača vlečt, pa še čez reko gre...
white trash hero

residual ::

eno varianto ponuja mobitel kaka je pa cena pa sam presodi

Instant Internet MOBITEL


druga je Wlan od kolega z ADSLjem in prenos do rtebe po wifi anteni, kot je omenil Spajky.

tretja je satelitski internet

punisher16 ::

Najboljša varjanta je ta instant internet. 10 GB paket z neomejenim dostopom za 42€ na mesec.
Koliko prbl. je 10GB prenešenih podatkov za en mesec, če npr samo srfaš po internetu, tu pa tam kakšno pesm daš dol??Sej pomoje znese kar dosti, če se ne pretegneš z downloudom.
Je pa pač 24urni dostop.
white trash hero

Zgodovina sprememb…

residual ::

odvisno kakšne so tvoje želje, hitrost ali količina podatkov.

če boš samo browsal, kakšne male stvari dol vlekel je ta paket OK samo preveri pokritost UMTS signala pri tebi doma... brez tega tudi ta piksna interneta ni možna...

koliko podatkov boš prenesel je odvisno od tvoje aktivnosti, sedaj ko si na dial-up -u preden prekineš povezavo poglej koliko podatkov si prenesel med aktivnostjo... klikneš na tisto ikono kjer si povezan na internet. nekaj dni zapisuj količino podatkov ob vsaki prijavi in čas trajanja, nato pa si izračunaj (napovej) mesečno količino in izberi potreben paket. predpogoj pa je UMTS.

punisher16 ::

Sem že preverjal za umts prek mobitela...samo ni pokrito z umts signalom. Pa uni usb modemi od mobitela podpirajo tud gprs,edge, ne sam umtsa in hscdja(gprs je pa že po celi sloveniji pokrit, sam je počasen). Torej mi bo tisti modem v vsakem primeru delal. Sej meni se ne gre za neko enormno količino prenesenih podatkov, važna mi je 24 urna povezanost z internetom, v kar pa je 10GB dovolj za en mesec.
white trash hero

Tr0n ::

Kje se nahajas?

punisher16 ::

1 KM zračne razdalje od Ajdovščine(primorska). Ajdovščina je pokrita, samo pri meni ni več...
white trash hero

Tr0n ::

Pa vasa centrala nima ne moznosti ADSLja (Telekom, Amis) ali VDSL (T-2)?

punisher16 ::

Sem vedel da bo eden vprašal:)
Ja ima, oboje...samo je problem, da imajo speljan kabel do ene večje vasi nad mano, ki je točno 5 km oddaljena od ajdovščine in je tam mogoč adsl. Problem nastane pri tem, da je ta kabel speljan do te malo večje vasi, vmes pa nima nikakeršnih izhodov oz. razdelilcev, da bi prišel adsl tudi do nas. In ko pride kabel do te vasi in nazaj do nas, je razdalje že več kot 5 km, kar je pa preveč za centralo iz ajdovščine. Saj so obljubljali centralo, bi moglo bit že maja narejeno, samo saj veste kako je s telekomom. Sama usta so jih.
No uglaunem, pejmo k stvari. Pomoje se mi najbolj splača ta instant internet od mobitela, pa tud če bo delal samo gprs.
white trash hero

Tr0n ::

Kabelsko mate? :)

punisher16 ::

Jp, od nekega lokalnega ponudnika, ki pa spet obljublja internet, samo tko kot vsi.
Ni mogoče nič od naštetega...sem se že poglabljal, kregal s telekomom, samo nič ne pomaga.
white trash hero

Amadeuss ::

Če je najbližji 200 m zračne zrazdalje stran ni problem....nabaviš zunanjo anteni, ki jih montiraš na streho pa si zmagu...sicer ni lih najbl pocen, sam bankrotiru pa tud ne boš zarad tega. Poglej mal na mimovrste....tm jih majo miljaužnt pa si pol mal poglej domet in izberi tisto, ki ti ustreza. Sam da je vidna razdalj apane boš meu problemov.

punisher16 ::

Vem da je najmanjši problem, samo so drevesa vmes, tko da lih nekih topol od 15 metrov nebi rad podiru:)
No vseeno, kakšna antena more bit, wifi??
Kaj še rabim od opreme razen antene?kakšen je sploh izhod iz antene, koaks mogoče?
white trash hero

Zgodovina sprememb…

residual ::

kaj ti bo Wlan povezava do soseda če tudi ta nima ADSL ?!?!? to je za primere kjer premostiš nekaj 100m razdalje do nekoga ki je bližje centrali in si preko njega sharaš internet.

če je cela vas brez spodobne ADSL centrale nimaš veliko opcij... gprs/umts, satelit ali dolgi wireless link do kakega ISPja v vidni liniji, tudi več km daleč z dobrimi a dragimi usmerjenimi antenami.

amigo_no1 ::

punisher16 ::

Ja, ta prijatelj ima adsl...Sam to je že sosednja vas, ki je še bližje centrali ko jst, oni jo pa majoiz ajdovščine. vmes pa je reka, zato ni kabla.
white trash hero

Amadeuss ::

Če daš anteno na streho je še vedno vmes drevje...?

punisher16 ::

ja, kar veliko drevja je vmes...
Pa tud una varjanta od astrasata ne pride v poštev, ker je predrago. Sicer imam vso infrastrukturo, samo moraš vsak mesec nakazovat denar v nemčijo, kar te pride zelo drago že zaradi provizije ki ti jo banke zaračunajo.
white trash hero

Zgodovina sprememb…

BlazP ::

5Km ne bi smelo biti problem za ADSL. Poznam ljudi, ki ga imajo na 8km. sicer samo 512K, samo vseeno bolje kot dial-up.
A to si preveril na Telekomu, pa so rekli, da ni mozno, ali sam sklepas, da ni mozno?

overlord_tm ::

Zdaj z evrom baje ni več take provizije ;)

Je kje kaka točka, kjer je vidna linija do obeh hiš? Potem lahko ke postaviš repeater.

Meni lovi wlan od hiše do vikenda, umes pa je kakih 8 km vidne linije, tako da razdalja ni problem. (Dela na že na privzeti moči, samo ji imam povečano za 30% da je malo boljši signal)

Pesimist ::

Ta instant internet je odlicna zadeva. Za brskanje po internetu z slikami je 10Gb dosti prevec. Sam mam trenutno 1Giga free iz akcije na itak paketa, Pa sem brskal kar nekaj pa sem komaj okol 60Mb nabral od zacetka akcije do dans, z slikami in vsem. Downloado sem malenkosti, mislim da vseskup okol 3Mb. Pac vecji del so forumi in kaksne review strani.

Odvinso kaj pac delas, jaz reicmo nebi zacel downlaodat pesmi preko tega. Za brskanje im mogoce kak mp3, ti bo se 1Giga zadoscal. Za dolvleko kot si reko par pesmi bi tudi moralo zadostovati. Sicer kolko je to par pesmi? Za kasne stream vsebine kot video pa bi ze pazil malo.
Edge signal na mojem telefonu se mi poveze z 115kbps kar cisto spodobno za surfanje z slikami, torej hitreje kot tvoj trenutni dialup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

punisher16 ::

Ni vidne linije, ker so sama drevesa, in če je vidna linija je v zraku...Glede sat. interneta, se ne izplača, ker sem ga imel kaka pol leta. za vsak mesec hodit na banko, delat swift kopije in pošiljat v nemčijo se ne izplača pod nobenim pogojem. Glede adsla sem pa že velikokrat preveril kako je, in vedno me gladko zavrnejo.Če bi gledal razdaljo je od mesta do vasi naprej od mene pa nazaj do moje vasi kake 7 km, lahko malo več. In nevem če bi delovala ta stvar, pa tudi če bi, nevem kam se bi šel lahko zmenit in jim dopovedovat, ker so tisti delavci od telekoma trdi ko hlod in nimajo pojma o stvari.

Sawyer ti maš prek mobitela kar, nimaš tistega modema dodatnega?
Hmm, pol praviš da tebi ne lovi umts, ampak imaš kar prek edge signala? Ja glej, js sem na internetu na dan okol 4 ure če sm doma, lahko tudi več, dam povprečno na mesec enih 20 komadov dol, to je pa tudi use.
Pol praviš, da 1GB paket bi zadostoval??Pa imaš stalen vpogled v količino porabljenih podatkov?
white trash hero

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Ja no moj telefon ne podpira vec kot edge tak da.. Prek mobitela pa mam zato, ker sem dosti na terenu, doma mam ADSL. Zdaj pac, ko je akcija itak paketa mam 1Giga zastojn do konc leta. Drugace pa bi uporabljal 100Mb paket pa onemogocil predvajanje slik in je tudi 100Mb dovol. Pac predrago je 20 euro placevat za sekundarni net.

Pa se pocasni Edge 115kbps telefon mam. Mislim da je hitrejsi 280kbps al nekaj takega. Ampak tebi bi tisti modem bil dosti boljsi ker polnjene telefona nonstop sux. Pac se vezes za 12 mesecov in placas tistih 40 euro al kolk pac je za modem pa fertik.
Na planetu mas vpogled v porablene podatke po novem ja. Celo surfanje po mobitelovem omrezju, planetu je zastojn zdaj.
Konckoncu lahko pac probas z 1 giga pa potem dvignes na 10Giga. To pa definitivno nebi porabo pa ce si 24/7 povezan gor.

Po eni strani je zelo lepo meti internet, ki je prakticno vsepovsod dostopen. Samo zaenrkat se nisem pripravlen kompletno preit na to zadevo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Daedalus ::

Jaz bi vseeno testno na streho od bajte vrgel en wifi router, pa malo pogledal, kaj se dogaja s signalom na drugi strani. Za probat je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pesimist ::

Nekak tak bi jaz reko. Ce imas internet samo za brskanje, email, pa kaki stikl za downloadat. Je mobitelov mobilni internet skoraj idealna odlocitev. Torej ce ti ni vazen odzivni cas, ne igras iger prek neta in ti ni vazna hitrost, kar ti nebi smela bit glede nato, da ne downloadas lih giga podatke, bi jaz vzel mobitelov internet. Zelo dobra stran tega je pac, da ga prakticno lahko vedno z sabo nosis. Vsej v sloveniji :D . To je meni zelo dosti vredno.
No sicer si povedal kaj pocnes z internetom, samo nevem ali je to po tvoji prosti volji ali zato ker si prisiljen zaradi dragega dialupa.

Ce pa dosti downlaodas pa seveda to ni primerna odlocitev, za igranje iger pa je vprasljivo, sej ne poznam odzivnega casa razlicnih prenosov in tudi prenos podatkov med kaksno 1 urno seanso je verjetno okrog 100Mb.
Moja uporaba mobitelovega interneta je vbistvu omejena na telefon (brskanje z operomini, MSN z kolegi) , razen zdaj ko so nam senkali 1Giga podatkov. Zdaj pac delam znjim kot z ADSL internetom minus downloadanje in streamanje videa/radia kar preko laptopa.

dolenska ::

jaz sem oddaljen od centrale 4km po zraku. po cesti je 5km, kabla je vrjetno pa še nekaj 100m metrov več. imam paket 2/384(za upload ne vem) in deluje super. moj frend je še 1.5km bolj oddaljen od centrale po zraku in po cesti, pa ima 4/512 paket, katerega sicer popolnoma ne dosega ampak večina pa.
mslim da bi tut pr teb moral delat.

gruntfürmich ::

anteno za oddajat al za sprejemat al za oboje, ne vem točno, lahko sam nardiš. za probat je.
pa jst bi na tvojem mestu še probal s kablom. čisto zares.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

punisher16 ::

z anteno ne bom niti probal, ker ni varjante, ker ni vidne točke. Sem bil prej na strehi in se niti za odtenek ne vidi hiše, če pa še to računaš da piha burja pozimi...
Najboljša in najbolj racionalna opcija se mi zdi tale instant internet. Probaš najprej z mega prenosom podatkov(1 giga),pa si pol drugi mesec nadgradiš, če ti tisto ne zadostuje. Pa tudi če ni umts omrežja, je še vedno edge omrežje veliko hitrejše kot pa isdn. Saj bi probal wlan, samo se mi ne izplača, že zaradi stroškov nakupa opreme ne.
white trash hero

Spajky ::

ma kaj niti Ajdovščine (ali kakega drugega kraja blizu okoli) ne vidiš direkt iz tvoje bajte? Če ja, pa najdi tam eno žrtev z Adsl za potegnit wifi povezavo; 100€ materiala (wifi : najcenejši G ruter Buffalo+Netgear Usb key) malo pleha + malo dela pa ja ne bi bil problem; na forumu od www.wlan-sat.com imaš "cero"-ta iz Vipave blizu za pomoč pri tem.

Najkasneje v 2 mesecih bi si izplačal investicijo, pol pa tudi če kolegu plačuješ/sofinanciraš mesečni 1Mbit ADSL je finančno in drugače enkrat bolje kot da si na Dial-up-u ... 1km zračne vidne razdalje pa sploh ni problem za tudi enako wifi brzino s pomočjo kake "konzerve" kot antene :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gruntfürmich ::

ja, tko kot je spajki zapisal. tista drevesa ne bodo neki težek faktor verjetno. seveda pa bo ta instant internet, kot ga ponuja mobitel, postal standard, oz zelo razširjen. tko da je verjetno v tem prihodnost, če boš šel v to smer.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

punisher16 ::

Kocka padla, učiraj sem šel na mobitel in naročil instant internet in usb modem, ki je zdaj tako oglaševan. Danes so mi že priklopli, 1 giga paket, ki stane 22 e na mesec. Zaenkrat je hitrejši kot dial up in preko edge signala dela, ko bo pa še umts razvit pa bo še hitrejši. Če mi pa 1 giga na mesec podatkov ne bo dovolj, se pač razširi na 10giga. Sej js sem iskal samo neko trenutno rešitev da mi zmanjša stroške, ne neko dolgoročno rešitev, tako da ko bo adsl nebo problema. Zelo enostavno za namestitev in sorazmerno hitro.
Proti dial upu ima vse pluse zaenkrat, tako da se bo verjetno res tudi to začelo razvijat.
white trash hero

Pesimist ::

Jah sej ni izgledlo, da imas sploh kaksno izbiro, ce odkrito povem. :D
Slej ko prej se bo tudi to dalje razvijajo, kot cenejsi in podatkovno vecji paketi. Sem skoraj preprican, da bo mobilni internet prevzel vodilno vlogo enkrat v bliznji prihodnosti.

dzinks63 ::

:)) Normalno , isto kot z telefonijo, vse je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo (5,10let?). Tole kopanje jarkov in polaganje kablov, že malo diši po zgodovini. Brezžični paketi se bodo povečevali in cenili tako dolgo , da bodo prevzeli primat.

gruntfürmich ::

daj punisher, preveri še pls tvoj ping na speedtest.net (¸¸.´¨¨`.¸¸. -> LINK pa poročaj za mariborski server!!! me zanima, tko informativno. pa ne samo 1 meritve opravit.:)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

todman74 ::

Kako sem jaz nerazgledan...sem mislu,da je edge možen samo pri Simobilu:\

puniher16

Če maš še opremo(SS2 kartico) za SAT internet in imaš dostop do satelita Sirius 5E,
lahko zlovdaš ene 4 do 5 giga podatkov s polno hitrostjo 1Mb/s za ene 20€.
Pogoj je,da imaš Mastercard,potem pa lahko vse upravljaš od doma.
Lahko me vprašaš kaj ,če te zanima.

punisher16 ::

Samo v vednost...zdej že en teden uporabljam instant internet in se mi zdi odlična zadeva. Edge signal je malce počasnejši, samo sedaj mi lovi tudi HSDPA in UMTS signal, in je stvar zelo hitra, če upoštevam da je zadeva tudi mobilna, lahko zaključim da se izplača. Edini minus kar je, je to da so paketi malce dragi, pa da ni neomejena količina prenosa podatkov, ampak se bo tudi to s časom izboljšalo.
Torej, instant internet se po mojem mnenju izplača, če nimaš možnosti adsla in za tiste, ki so veliko na poti.
white trash hero

gruntfürmich ::

ja, itq bodo cene padle, sem ziher. daj še pls izmeri ping do maribora, z zgornjim linkom.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

todman74 ::

punisher16
Ti očitno sploh nisi v takih "rovtah",kot sem jaz mislu...namreč pokritost z UMTS je zelo slaba
in ven iz večjih krajev sploh ne seže.Me prav preseneča,da ne moreš imeti ADSL.....v naselju,
kjer je doma moja sestra,ni ne duha ne sluha o UMTS,pa imajo že kar dolgo ADSL......se pravi
si v bistveno boljšem položaju kot jaz...jaz se matram s GPRS in SAT kombinacijo.

Loki ::

a tistega neomejenega paketa gprs pa simobil nima vec?
I left my wallet in El Segundo

Ted ::

Simobil ma zdaj nove internet pakete z usb vodafone kartico, sem videl reklamo. Za 21 evrov dobiš 1 gigabajt prenosa, za 40 evrov pa 10 gigabajtov. To bi moralo zadoščati tudi za bolj resno uporabo.
Mah...

Tilen ::

Hudo je gledat to dial up žalost. Ponekod pa imamo neomejen kabelski dostop do interneta že 10 let ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

punisher16 ::

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://ww...

todman...sem se tud js ene 3 leta nazaj matral z gprs pa sat. kombinacijo in se mi finančno ni izšlo. Pa še prek telefona gprs sm mel, stalno prazna baterija, preveliki stroški, moč povezave stalno nihala in potem sem obupal in ostal na dial-upu.
Ja, saj vem da je smešno vse skupaj, ker mi umts lovi , do adsla pa nimam možnosti, samo kaj hočem, če so pa pri telekomu čudni in so jih sama usta namesto da bi kaj naredili. Maja letos so nam oblubli adsl, seveda pa še zdaj ni obljuba izpolnjena... Saj sploh ne živim v rovtah, 1 km po cesti iz Ajdovščine.

Evo ping...prvič 98ms,drugič 115ms, tretjič 94.
Še poročam...
white trash hero

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Ki mas ping? Mene zanima kaksen je z Edge, UMTS in HDSC pa naredi reje v cmd.exe ker tista slikica ne pove kaj dosti o kvaliteti. Na mojem telefonu je ping okol 90-750 ce se ne motim. Skace tak nekvalitetno. Ampak kaki USB modem bi skoraj mogo bolse delat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do interneta?

Oddelek: Omrežja in internet
204007 (2506) miha07
»

Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splača

Oddelek: Omrežja in internet
293641 (2606) tictac
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5211028 (8638) bf4ed
»

simobilov internet

Oddelek: Mobilne tehnologije
172235 (2095) Ice-Heki
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192695 (2352) jerriho

Več podobnih tem