» »

HTML in resolucija ekrana

HTML in resolucija ekrana

feliche ::

Oj,
Delam internetno stran s tabelami in sedaj imam problem in sicer, kako narediti, da bi stran bila vedno na sredini ekrana, ne glede na velikost ekrana oz. resolucijo in da bi z leve in desne bil neki prazen prostor. Sedaj mi je stran čisto na levi strani, jaz pa bi hotel, da bi bila na sredini.
thx

mte ::

1. ne delaj s tabelami
2. začni se učiti css

Razlogov je več, med drugim tudi ta, da boš dobil bolj pametne odgovore, če boš uporabljal nekaj kar je standardno in uporabljamo tudi drugi. Sicer pa nekaj kode za začetek (za primer kombinacije tabele/css), da ne bom samo godrnjal:

CSS:
body {
 text-align: center
}
#mojatabela {
 width: 50em;
 text-align: left;
 margin: 0 auto;
}


HTML:
<body>
<table id="mojatabela">
...
</table>
</body>

feliche ::

Ja, sestrinjam. No pol mi pa napiš samo del kode v css ali v html, kako eno eno splatno stran nastavim tako, da bo ne glede na velikost ekrana vedno na sredini z robom na levi in desni strani.
thx

mte ::

popolnoma enako kot s tabelo zgoraj, le da imaš namesto table elementa nek div.
lp

MihaFirst ::

Kok samo pametni, a ne mte? :D

Se strinjam, CSS rulz, ampak če ga zanima kako poravnat tabelo mu pač odgovorte :\

V Dreamvievarju enostavno označiš celo tabelo in daš sredinsko poravnavo, širino pa nastaviš v pixlih, če more bit vedno ista širina oz. v %, če hočeš da ti vedno isto praznega ostane na obeh robovih.

V drugih programih je verjetno podobno, dvomim pa, da pišeš kodo na roke, sicer bi itak že znal CSS :)

mte ::

edward: očitno si ti tako pameten, da ne vidiš, da sem dejansko napisal tudi odgovor.
To, da predpostavljaš Dreamweaver, tudi ni nekaj kar je on vprašal, če smo že pri tem, kdo kaj odgovarja. Dvomim, da si začetnik sploh lahko privošči licenco zanj, ampak pustimo to.

Ne gre za to, da bi rad jaz težil s kodo, nekdo bi pa rad klik-klik rešitev. Gre za to, da tisti, ki bo delal klik-klik in ne bo imel pojma, kaj se dogaja spodaj, se bo kmalu znašel v škripcih. Tako bo za vsako malenkost hodil na forum in čakal odgovore, zgubljal živce po nepotrebnem, na koncu bo pa na net objavil skropucalo brez repa in glave. Verjetno so izjeme, ampak zelo redke (trenutno se ne spomnim nobene). Nisem še videl dobre spletne strani, katero je delal nekdo brez znanja html/css, ker to žal ni enostaven postopek kot pisanje pisma v Wordu.
Zato vsakemu začetniku priporočam, da si že takoj na začetku vzame nekaj časa za osnove, (nekaj uporabnih povezav je naštetih v odebljeni temi) ta čas bo pa kmalu prihranil, če se bo kasneje ukvarjal s tem. Če se pa ne bo, pa naj si naloži Wordpress in bo imel vse takoj narejeno. Saj ne rabiš 20-metrskega bagerja za pol kubika zemlje skopat, da bi za take stvari moral uporabljat Dreamweaver.
lp

MihaFirst ::

Se strinjam s tabo in oprosti, ampak odgovora nisem zasledil (površno branje) :\

Še offtopic: lepo in edino pravilno je, da se zavzemate za to, ampak... a kdo res verjame, da imajo vsi ljudje, ki uporabljajo Dreamweaver zanj tudi licenco? :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297332445 (56594) htmltroubles
»

Kontaktni Obrazec

Oddelek: Izdelava spletišč
352248 (1617) c3p0
»

Postavljeno na sredino

Oddelek: Izdelava spletišč
231610 (1295) opeter
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
766906 (5913) Jackass
»

Dreamweaver

Oddelek: Izdelava spletišč
121163 (958) mte

Več podobnih tem