» »

Feministke

Feministke

«
1
2

Mahdi ::

Je še kdo tak, ki se mu zdijo te zaprisežene feministke precej čez rob? Zmeraj imam to "srečo" da se v pogovor zapletem z neko tako žensko in potem enostavno ne najdemo skupnega jezika. Jasno, da sem za to, da imajo tudi ženske iste pravice kot moški. Se pravi, da se lahko udejstvujejo v javnem življenju in so lahko v splošnem svobodne. Vendar zdi se mi, da ta te novodobne feministke pretiravajo po celi črti, in posledično imam občutek da tak način vodi v obratni efekt, saj ne prinaša skoraj nič drugega kot to, da so moški navsezadnje same mevže.

Danes je že pravo čudo najti pravega deca, ki ve kaj hoče in se v svojih odločitvah ne pusti voditi s strani ženske. Vsi se kar nekaj podrejajo in dopuščajo da se z njimi dela kot s copatami. Pa da ne omenjam, da zaradi te tako zvane enakopravnosti žensk nataliteta pada.

Občutek imam, da imajo bejbe, ki feminizem tako ZELO poudarjajo, probleme z zavedanjem same sebe. Pred časom sem celo bral nek članek, kjer so se feministke pritoževale, češ da so moški krivi da je v politiki tako malo žensk. Po njihovem mnenju so moški tisti, ki odklanjajo ženske od političnih udejstvovanj in oh in sploh. Jst bi takole rekel... ženske so si same krive, ker jih je na vodilnih področjih tako malo. Dejstvo je, da je na splošno zelo malo žensk, ki jih politika sploh zanima, kaj šele da bi si na tem področju gradile kariero. Da ne omenjam koliko žensk sploh noče kandidirat.

En moj kolega je imel zanimivo primerjavo... zanj so namreč feministke prikriti transseksualci :D Pač rade bi postale moški, s to izjemo, da imajo še vedno lepe dolge noge, lepo zaobljeno tazadnjo in bujno oprsje. Njihov namen je poženščiti moške in se jim maščevati za vse gorje iz preteklosti. Kot da moški že tako niso bili dovolj izrabljeni.

Da ne bo pomote, nisem proti feminističnim gibanjem, če so takšna kot sem jih opisal v prvem odstavku (večja enakopravnost, enake pravice...), vendar zdi se mi da feministke postajajo že počasi ekstremistke, in se sploh več ne borijo za enakopravnost ampak za prevlado! Prepričan sem da nekatere veje feminizma vodijo ravno v to. Feminizem se je enostavno izrodil in zašel v napačno smer, kot že mnogo preteklih ideologij.

Mislim da je danes zelo težko govoriti o kakršnikoli diskriminiranosti žensk (ok razen tam na vzhodu), saj imajo na ogromno področjih celo več privilegijev kot moški. Zanimiva je tudi primerjava feministk in gentlemanov... recimo, če se ima ženska res za tako enakopravno, zakaj potem, ko ji tip odpre vrata na reče: ne hvala, sem enakopravna in jih znam odpreti sama?! Po eni strani bi bile rade enakopravne v vseh pogledih, po drugi pa želijo privilegije. Oboje pač ne gre! Kot sem že omenil, gre to gibanje danes v povsem drugo smer, kot je bilo sprva namenjeno, kajti danes je večina žensk feministk a) zato, ker je moderno, b) zato, ker jih je nek tip prevaral/pustil/razočaral/ :\ In potem hodijo okoli brez modrca in neobritimi nogami, vse v imenu enakopravnosti :\ Pri nas so feministke itak že dosegle kar je bilo za doseči (volilna pravica, delovne pravice, svoboda...). Novejši, sploh radikalni, feminizmi tretjega vala (v katerega spadajo možače) pa v ozadju skriva cilj za prevlado nad moškim, radikalni celo za popolno odcepitev žensk od moških. Morale bi se zavzemati za enakopravnost, ne pa za neko enakost, kdo pa hoče bit enak?? In potem pridejo študije "Are men neccessary?", kjer bluzijo o umetnih oploditvah in raznih izkrivljenih variantah lezbištva.

Mnogo feministk je v današnjem času naredilo več škode kot koristi. Sem za 100% enakopravnost, vendar za enakost pa niti pod razno nikoli ne bom.

jype ::

Opium> Da ne bo pomote, nisem proti feminističnim gibanjem,

O, pa si - dokler so ženske podrejene je vse v najlepšem redu, potem pa zadeva postane resna.

Opium> Danes je že pravo čudo najti pravega deca, ki ve kaj hoče in se v svojih odločitvah ne pusti voditi s strani ženske.

Predvsem je pravo čudo najti pravega deca, ki bi ženske spoštoval, namesto da nanje vali krivdo za lastne neuspehe.

Opium> Pa da ne omenjam, da zaradi te tako zvane enakopravnosti žensk nataliteta pada.

Pa te imamo! Ta stavek te jasno definira: šovinist si.

BTW, pravemu gentlemanu se tudi prave feministke pustijo razvajati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

residual ::

no če ti je kakšna ženska odpeljala najboljšega pivskega kolega v svoj brlog, kjer ga po tvoje obravnava kot copato, to še nezvali krivde na feminizem... pomeni da tvojemu kolegu kot kaže zenkrat podrejen položaj odgovarja...

Dokler meni nekaj paše me ne briga kaj ostali pravijo, in kot Esmeralda, človek slej kot prej spregleda da nekaj ne štima in gre dalje svojo pot. Enostavno se jim izogneš in je mir.

ripmork ::

In potem pridejo študije "Are men neccessary?", kjer bluzijo o umetnih oploditvah in raznih izkrivljenih variantah lezbištva.

dobro povedano.

Poznam peščico ženskih osebkov, ki so totalno feministične, zagrenjene, godrnjajoče živčne egoistične svinje, za vso gorje ki se jim dogaja so krivi vsi drugi le one same ne.
Se jih v glavnem izogibam kolikor se le da.
Na srečo pa kot pravim - je to le peščica osebkov, o večini punc ki jih poznam pa imam prav nasprotno, precej pozitivno mnenje:)

nevone ::

> Sem za 100% enakopravnost, vendar za enakost pa niti pod razno nikoli ne bom.

Sej ti ni treba biti. Ker enaki nismo. Je pa lepo, če smo enakopravni. Izraz enakopraven namreč pomeni, da smo enaki pred zakonom, da imamo volilno pravico. Enaki po naravi pa pač nismo. Pravo obvladamo mi, narava pa obvladuje nas. (Zaenkrat.)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

BigWhale ::

Vsako gibanje ima svoje extremiste.

Prevec se sekiras in obremenjujes s tem, da se bos moral podrejati. ;)

Keyser Soze ::

Jp, se strinjam. Se najdejo ženske, ki praktično prezirajo moške in vse kar gre z njimi - tudi druge ženske.

Ampak zaradi tega se ne gre sekirat. Pust jypeja naj uživa z ostalimi extreme feministkami. Ker je pravi moški. Po rugljevsko. >:D
OM, F, G!

Carousel ::

Se popolnoma strinjam z Opiumom. Tud men grejo tele zaprisežene feministke precej na 'organ', ker kot je že Opium povedal, se je njihova prvotna ideja in cilj obrnil v povsem drugo smer. Danes se take ženske več ne borijo za enakopravnost in pravice, ampak gre bolj v smeri obračunavanja ali celo komandiranja. Če je kdo kadarkoli poslušal ali bral o teh feminističnih gibanjih je lahko videl, da današnje feministke grozno pretiravajo v določenih situacijah, in meni osebno delujejo kot prezapete lezbijke (brez zamere lezbijkam).

Za moje pojme je družbena razlika med ženskami in moškimi zelo majhna. Dejstvo je, da so ženske enakopravne moškim, in v razvitih državah enostavno ne potrebujemo feministk! Druga zgodba so manj razvite dežele, kjer so ženske na bistveno slabšem nivoju kot tukaj.

To kar so feministke počele pred leti je bilo pozitivno in super, ter lepo kar so dosegle, vendar sedaj so se začele spuščati v raznorazne skrajnosti, kar na koncu izpade kot provokacija. Ne predstavljam si, da mi moja ženska ne bi bila enakopravna. Ni pa mi jasno, zakaj je treba vse to tako poudarjati. Dokler se bodo ženske izobraževale, bile neodvisne, si same gradile kariero, in dokler bodo živele v pravni in demokratični državi, ni nobene nevarnosti da bi bile zaničevane s strani moškega spola.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carousel ()

Avby ::

Nemorš vseh v isti koš metat. So ženske, ki ne razumejo recimo, zakaj bi bile majn plačane za isto delo ali z isto izobrazbo nebi mogle delati istega dela kot moški. Oziroma zakaj nebi mogle bit zdravnice, pravnice, duhovnice... In podobna aktualna dvorazredna vprašanja. To razumem.

So pa ženske ki so feministke pa same ne vejo kaj to je. Ali sovražijo moške ali pa hočejo skozi to, da so "feministke" vsiliti kakšno ideologijo lastno. Te pa znajo biti problem, ker so lahko tudi fanatiki. Ne pa feministke. Vrjetno so v slovarju zaradi nepismenosti pač prvo besedo pod F zamenjale in namesto da si govorijo fanatiki mislijo da so feministke.

Pa spet je razlika v tem če je dominatna ženska feministka ali ne. Sam mislim da to ni nujno.

mikena ::

Opium> Vendar zdi se mi, da ta te novodobne feministke pretiravajo po celi črti, in posledično imam občutek da tak način vodi v obratni efekt, saj ne prinaša skoraj nič drugega kot to, da so moški navsezadnje same mevže.

Itak, da je vsak moški, ki ženske 3x na dan NE udari na gobec, takoj mevža :\ Ti si zgleda tok na tekočem da veš, da so vsi moški po tanovem mevže?! Dragi moj, če ne bi bilo feminističnih gibanj, bi bilo normalno, da ženske svojega mnenja ne smejo izrazit. Še v 19. stol. so bili moški (tudi tisti izobraženi) mnenja, da je ženska brez duše in ni sposobna misliti. Kaj šele, da se sama odloča kaj bo počela s svojim življenjem.

Opium> Pa da ne omenjam, da zaradi te tako zvane enakopravnosti žensk nataliteta pada.

Heeeh??? No, pa da ne bo nataliteta padla, predlagaj svoji ženski naj rodi 10 komadov, in ti na tak način dokaže da ni feministka. Tebi je očitno bolj pomembna kvantiteta od kvalitete.

Opium> Občutek imam, da imajo bejbe, ki feminizem tako ZELO poudarjajo, probleme z zavedanjem same sebe.

Če se ženska zavzema za svoje pravice to ne pomeni da ima probleme z zavedanjem same sebe in tukaj absolutno ni govora o kakšnem podrejanju! Ne gre se za maščevanje, gre se le za enakovrednost na določenih pomembnih področjih, kjer je ženska podrejenost povsem neutemeljena. Feminizem ne zagovarja matriarhata, ampak se preprosto upira patriarhatu. In feminizem na splošno NI negativno nastrojeno gibanje, kajti kot takega ga lahko vidijo le šovinisti! Grozno pa je to, da so ljudje prav zaradi teh šovinistov negativno nastrojeni proti feminizmu, ker mislijo, da hočejo hudobne ženskice zavladati svetu... svašta :\ Prosim, ljudje najprej si razjasnite pojme.

Definicij feminizma je toliko kot feministk, oz. toliko, kot vseh žensk. Jst si upam živeti po svojih željah, se znam postaviti sama zase in sem neodvisna ter se ne pustim nadvladati nobenemu moškemu... in ne, zaradi tega se nimam za neko zapriseženo feministko, oz. kot bi Opium rekel razvpito lezbijko :\

Mahdi ::

Jao, pa sej se ne gre tuki za nek "mačizem", ampak se gre le za to, da feministke v določenih pogledih enostavno pretiravajo in se s svojimi gibanji preprosto smešijo. Cameron, iz tvojega pisanja bi človek lahko razbral, da si prepričanja, da 'dec' pomeni moški, ki te mora 3x na sukniti na gobec, da ti pokaže kje ti je mesto :\ Ne, to ni to. Dejstvo je, da so danes moški postali prave copate in nujno potrebujejo ženske, predvsem tiste feministke, da jih postavijo na trdna tla.

Avby> So ženske, ki ne razumejo recimo, zakaj bi bile majn plačane za isto delo ali z isto izobrazbo nebi mogle delati istega dela kot moški.


S tem se strinjam. Dejstvo je, da se nekatere feministke zavzemajo celo za to, da bi opravljale tudi tista dela za katera so eksplicitno določena samo za moške. Vse je lepo in prav dokler ostanemo samo pri kuhi in pospravljanju. Kaj pa če recimo vzamemo za primer neko kmetijo. Tam je delo veliko bolj razdeljeno in ni veliko žensk, ki bi bile sploh sposobne opravit "moška" dela. Ne morejo si vse privoščiti "enakopravne delitve" dela, ker to pomeni, da bi morale opravljati delo, ki ga fizično mogoče niti niso sposobne narest. Pač možgani moškega in ženske niso enaki, ane? Torej je logično, da se tudi po sposobnostih razlikujemo. In posledično tudi ne moremo biti enako plačani. Gre sicer za hudo posploševanje, ker je vsak posameznik drugačen, ampak v grobem se pa da pogruntat, kateri spol ima boljše predispozicije na določenem področju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mahdi ()

Avby ::

Ja saj zato pa se ponavadi ne borijo zato da bi lahko kosile travo pa kidale gnoj. 8-)

Pač zakaj nebi mogle biti duhovnice recimo ali pa zdravnice ali sodnice... Ti bolj družbeno priznani in prestižni poklici. Tu se ponavadi zalomi. Mi nevemo dan danes več, ampak dejstvo je da včasih ženske niso smele delati niti v tovarni. To pa je zagotovo potem posledica moške ideologije. In tu potem pride ženski feminizem prav pomoje.

mikena ::

Itak, da določena dela opravljajo samo moški, že zaradi fizične konstrukcije, ampak ženske so uporabne za veliko več kot samo za gospodinje, kar pomeni, da tut ''pater familias'' lahko kdaj kaj skuha itd.

Pa še nekaj bi komentirala iz uvodnega posta glede politike:

Opium> Pred časom sem celo bral nek članek, kjer so se feministke pritoževale, češ da so moški krivi da je v politiki tako malo žensk. Po njihovem mnenju so moški tisti, ki odklanjajo ženske od političnih udejstvovanj in oh in sploh. Jst bi takole rekel... ženske so si same krive, ker jih je na vodilnih področjih tako malo. Dejstvo je, da je na splošno zelo malo žensk, ki jih politika sploh zanima, kaj šele da bi si na tem področju gradile kariero. Da ne omenjam koliko žensk sploh noče kandidirat.


Po mojem mnenju se ženske v večji meri ne vmešavajo v politiko ker jih noben ne jemlje resno, in so tam pač zaradi neke statistične številke, češ koliko žensk je v naši stranki. Dejstvo je da se mora danes ženska v politiki prekleto bolj izkazat kot moški, da bi jo pri nekaterih političnih pogajanjih sploh resno vzeli.

Opium> Pač možgani moškega in ženske niso enaki, ane? Torej je logično, da se tudi po sposobnostih razlikujemo. In posledično tudi ne moremo biti enako plačani. Gre sicer za hudo posploševanje, ker je vsak posameznik drugačen, ampak v grobem se pa da pogruntat, kateri spol ima boljše predispozicije na določenem področju.


Če bi na podlagi predispozicij spola govorili kdo ima boljše sposobnosti bi potem danes ženske vodile parlament ker: 1. imajo bolj izražene govorne sposobnosti, 2. ker imajo desno in levo možgansko polovico tako povezano, da lahko delajo več del hkrati ... kar pomeni da bi se lahko delale da spijo in bi kvačkale hkrati.. medtem ko naši politiki le spijo.

Ne moremo mimo tega, da so si moški prilastili položaj zaradi fizične moči in ne toliko zaradi psihičnih sposobnosti. Potem takem tudi moški ne bi smeli biti frizerji... potem tudi moški ne bi smeli biti kuharji, ker pač ženske kuhamo tisočletja, in bog ne daj da bi moški imeli kaj z modo, ker je to področje žensk, in se takega moškega takoj označi za geja.

Pa vendar, vsakič ko kateremu moškemu uspe na t.i. ženskem področju, ga povzdvigujemo do nebes: od modnih kreatorjev, kuharjev, frizerjev. Medetem ko pa če ima ženska izraženo voditeljsko sposobnost, dominantnost in moč, jo takoj opišejo kot možačo, najbolj ogabno feministko, lezbijko, ali kot nekoga ki hoče tekmovat z moškimi in jih nadvladat. Pri tem se zanemarja dejstvo, da ima ta oseba voditeljske kvalitete in bi bilo super če bi jih izrazila ... ne glede na spol.

Mislim da do nesporazumevanja prihaja ravno zato, ker ima vsak izoblikovan svoj pogled na feminizem in na to gibanje. Npr. Opium ob besedi feminizem pomisli na tiste ženske ki hočejo nadvlado, jaz pa bo besedi feminizem pomislim na tiste hrabre ženske v preteklosti, ki so bile tako pogumne, da so se upale upreti in postaviti zase ter zahtevat svobodo. Stvar interpretacije če mene vprašate.

Avby ::

Sem ravno razmišljal. Potem pa mi povej 1 poklic katerega še ni opravljala ženska uspešno?

Samo 1 stvar mi najdi pa ti dam prav, da je delitev na moško in žensko absolutna. Jaz nasprotno menim, da je ženska sposobna vsega. Recimo ko vidiš žensko na strehi ki opravlja poklic Krovec-klepar tudi pade marsikateri stereotip a ne? Pa šetudi tega ni v Slo še ne pomeni da tega ni. :)

jype ::

Avby> Potem pa mi povej 1 poklic katerega še ni opravljala ženska uspešno?

Saj v tem je hec - ni ga.

Po drugi strani dela barske plesalke moški ne morejo opravljati, celo če se pobrijejo še vedno nekaj manjka (in je nekaj odveč).

Carousel ::

@Cameron: Jasno da nihče nima nič proti tistim "normalnim" feministkam, ki se ne pustijo diskriminirat, ne dopuščajo nasilja in se znajo postavit same zase. Meni osebno grejo na živce tiste ekstremistke, in pa razni feministični shodi, kjer ženske delujejo kot neki pretepači in da dan vlečejo neke 1000 let stare zadeve, ki jih uporabljajo samo še na divjem vzhodu. In mislim, da je Opium imel mislil ravno na to vejo feminizma.

Pa še nekaj glede tistega, da imajo ženske nižje plače kot moški ... meni je to precej razumljivo. S to statistiko se ponavadi opleta zelo pristransko. V medicini imajo ženske nižje plače v povprečju - seveda, saj je večina medicinskih sester žensk, ki imajo plačo pač nižjo kot zdravniki. V gradbeništvu pa imajo ženske v povprečju višje plače - tu so večinoma inženirke, kar seveda zviša povprečje glede na stotine gradbenikov na terenu s poklicno izobrazbo. Veliko dobro plačanih služb zahteva delavnik od jutra do večera, delo ob vikendih, nadure ... in to si ženske z družino težko privoščijo. Seveda bo napredoval prej nekdo, ki je pripravljen prebiti v službi več časa (in ponavadi so to moški).

Problem je v sistemu kot takem. Če človek dela cele dneve in je karierist iz nekih ambicij in da si lahko privošči razkošje, pač naj to počne. Samo potem je bolje, če nima otrok. Tudi če je moški. Če pa mora delati cele dneve, da sploh preživi, je pa to totalna anomalija sistema. Vsakdo bi moral v osmih urah zaslužiti za normalno življenje.

jype ::

Carousel> Meni osebno grejo na živce tiste ekstremistke, in pa razni feministični shodi, kjer ženske delujejo kot neki pretepači in da dan vlečejo neke 1000 let stare zadeve, ki jih uporabljajo samo še na divjem vzhodu. In mislim, da je Opium imel mislil ravno na to vejo feminizma.

Meni gre pa na živce stalno pozabljanje na dejstvo, da je v Sloveniji vsaka peta ženska bila močno pretepena, vsaka sedma pa posiljena. Če so feministke edine, ki so pripravljene poskušati vplivati na družbeno klimo v odnosu moških do žensk, potem naj jih bo še več.

Opium opleta s šovinističnimi floskulami in pri tem hote ali nehote žensko takoj postavlja v podrejeni "kaj se ma baba za vsajat" položaj, čeprav je jasno, da je neenakopravnost rezultat precej globlje zakoreninjene tradicije, ki ne bo šla stran, če se ne bo pojavil antipod, katerega del so tudi sodobna feministična gibanja.

Ne glede na to, kako so ekstremne feministke zafnane, je to še vedno precej milo in neškodljivo v primerjavi z ljudsko (moško, se razume) podobo idealnega moškega, ki s svojo žensko dela kot z multipraktikom z nastavki za seks, kuhanje, pranje in pomivanje in jo v primeru okvar ali neustreznega delovanja servisira s pestmi.

Carousel ::

Avby> Sem ravno razmišljal. Potem pa mi povej 1 poklic katerega še ni opravljala ženska uspešno?
Samo 1 stvar mi najdi pa ti dam prav, da je delitev na moško in žensko absolutna. Jaz nasprotno menim, da je ženska sposobna vsega. Recimo ko vidiš žensko na strehi ki opravlja poklic Krovec-klepar tudi pade marsikateri stereotip a ne? Pa šetudi tega ni v Slo še ne pomeni da tega ni. :)


No ja, 'neuspešno' delo je malo čuden izraz, jst bi ga zamenjal za besedo 'slabše' opravljeno delo. Ne mi rečt, da neka povprečna ženska (ne govorim zdej o tistih možačah) bolje opravlja delo v nekem rudniku, od povprečnega moškega. So dejansko poklici, ki jih ženske zaradi slabše fizične "razvitosti" niso sposobne enako opravljati kot moški. To sedaj ne pomeni, da niso sploh sposobne, ampak se gre le za to, da so slabše sposobne.

Isto tako je pri športu. Tudi ženske igrajo nogomet, boksajo in vozijo rally, pa vendar je povprečno dober nogometaš vedno nekoliko boljši od povprečno dobre nogometašice.

_marko ::

Lepo vas prosim no...

Ženske so v več poklicih SLABŠE.
Zakaj? Zaradi BIOLOGIJE!

Nehajte se slepit no, pa izumljat neke enakopravnosti, kjer je dejansko ni.

Pa, da nebo kdo napak razumel. Seveda so ženske enako vredne kot moški. Samo ponekod niso tako sposobne.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko, lahko našteješ en poklic, ki ga moški lahko opravlja bolje kot ženska in hkrati bolje kot robot?

Mahdi ::

jype> Meni gre pa na živce stalno pozabljanje na dejstvo, da je v Sloveniji vsaka peta ženska bila močno pretepena, vsaka sedma pa posiljena. Če so feministke edine, ki so pripravljene poskušati vplivati na družbeno klimo v odnosu moških do žensk, potem naj jih bo še več.

Opium opleta s šovinističnimi floskulami in pri tem hote ali nehote žensko takoj postavlja v podrejeni "kaj se ma baba za vsajat" položaj, čeprav je jasno, da je neenakopravnost rezultat precej globlje zakoreninjene tradicije, ki ne bo šla stran, če se ne bo pojavil antipod, katerega del so tudi sodobna feministična gibanja.

Ne glede na to, kako so ekstremne feministke zafnane, je to še vedno precej milo in neškodljivo v primerjavi z ljudsko (moško, se razume) podobo idealnega moškega, ki s svojo žensko dela kot z multipraktikom z nastavki za seks, kuhanje, pranje in pomivanje in jo v primeru okvar ali neustreznega delovanja servisira s pestmi.

Nič jst ne opletam s šovinističnim floskulami, ampak samo govorim o tem, da so nekatera feministična gibanja enostavno patetična in izhajajo iz polpretekle zgodovine, ter enostavno sovražno nastrojena proti moškim. In ne, ne počutim se ogroženega, ampak samo govorim o tem! Kar se tiče tistega o pretepanju žensk... ekscesi se pač dogajajo v vseh sredinah in temu pač ne bo konca pa tudi če se vse feministke na glavo postavijo. Da bi zdej vse moške označili za pretepače in družbeno nevarne je pač patetika brez primere.

Dejstvo je, da ženske preprosto niso več diskriminirane (pustimo zdej vzhod), in posledično so feministična gibanja povsem brezpredmetna. Edina stvar pri kateri so ženske v Sloveniji karkoli diskriminirane je manjša zaposljivost zaradi nosečnosti. Jebat ga, to je pa čisto biološka zadeva. Pa noben delodajalec noče vzet kandidata, k ga bo moral eno leto plačevat za nič dela, če ima pred sabo več primernejših. kandidatov.

@Cameron: ti mene sploh ne razumeš. Ne govorim o razvitosti tako kompleksnih področij, kot je sposobnost za politiko ali kuhanje, ampak o tem, da so določene lastnosti in sposobnosti, pri moških bolj ali pa tudi manj razvite kot pri ženskah. Eno si že ti omenila - boljša povezanost možganskih polovic.

jype ::

Opium> ekscesi se pač dogajajo v vseh sredinah in temu pač ne bo konca pa tudi če se vse feministke na glavo postavijo.

Skratka, nič ne moremo storiti glede tega? Prima. Trenutno stanje itak ne boli nas, moških, ampak ženske, tako da problema dejansko sploh ni.

Opium> Da bi zdej vse moške označili za pretepače in družbeno nevarne je pač patetika brez primere.

Saj jih nisem - sem pa družbeno klimo, katere utelešenje predstavljaš tudi ti in tvoje pisanje. Saj se sploh ne zavedaš, kaj si napisal, ko si napisal da "nataliteta upada" zaradi žensk.

Brane2 ::

_marko, lahko našteješ en poklic, ki ga moški lahko opravlja bolje kot ženska in hkrati bolje kot robot?


Kaj pomeni zate "bolje opravlja" ? Da ima t askupina v svojih vrstah absolutno najboljši primerek, da ima več primerkov, ki sodijo v recimo top 1% ali da je v povprečju boljša ali kaj povsem drugega ?

Recimo tako na uč:

-Vojak

-policaj

-lovec

-pilot lovskega letala



Pa ne mislim reč,d a so ženske inferiorne ali kaj podobnega. Le da so drugačne od moških in rezultat je ta, da so nekje v povprečju lahko bollše, drugje pa mogoče slabše...
On the journey of life, I chose the psycho path.

mikena ::

No ja, se strinjam s tem, da so moški predvsem v tistih delih kjer se zahteva fizična moč, enostavno boljši. Tudi zaradi tega, ker nekatere fizične obremenitve lažje in dlje prenašajo kot ženske. To so recimo poklici ki jih je že Brane2 naštel.

Opium> Edina stvar pri kateri so ženske v Sloveniji karkoli diskriminirane je manjša zaposljivost zaradi nosečnosti. Jebat ga, to je pa čisto biološka zadeva. Pa noben delodajalec noče vzet kandidata, k ga bo moral eno leto plačevat za nič dela, če ima pred sabo več primernejših. kandidatov.

Diskriminiranost zarad morebitne nosečnosti je zame povsem absurdna zadeva. Tukaj seveda niso krivi moški ampak na splošno državni sistemi, ki imajo v osnovi preveč lukenj. Recimo večina delodajalcev se ne zaveda da tudi moški lahko porabijo očetovske dneve ... in ga bo delodajalec ravno tako kot žensko nekaj časa plačeval za nič. Tudi moški imajo kar nekaj mesecev na razpolago (kljub temu da niso rodili in se ne rabijo fizično ter psihično postavit na noge po porodu), pa jih vendarle noben v službi ne vpraša: gospodič ali ste vezani in ali bo vaša punca rodila... kaj šele, da bi bili zaradi tega ob službo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mikena ()

_marko ::

jype:

Nekaj poklicev je omenil že Brane, IMO bi jih lahko našel še kar nekaj.

A boš za te poklice priznal, da so slabše?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Carousel ::

Cameron:

Ja lahko je bit feministka, posebno če je tvoj tip copata. Pol verjamem, da sklepate kompromise, sej mu je itak vse prav, kar ti rečeš. To kar nekatere feministke poudarjajo niso nikakršni kompromisi, ampak enostavno vsiljevanje svojega mnenja nasprotnemu spolu.

_marko ::

jype:

A si ti malo pristranski?
To kar očitaš moškim, vzpodbujaš pri ženskah?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko> A boš za te poklice priznal, da so slabše?

Ja, seveda - predispozicije pač določajo neka razmerja večje in manjše primernosti za določen poklic, ampak vse te poklice, ki jih je naštel brane, lahko opravlja robot. Nekatere celo že (vojak, lovec, pilot lovskega letala).

Inflacija osebne fizične moči je v tehnološki dobi očitna - z njo pa tudi družbeno napredovanje žensk v izrazito patriarhalni družbi, kar se meni zdi prima.

_marko> To kar očitaš moškim, vzpodbujaš pri ženskah?

Kaj "spodbujam pri ženskah"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mikena ::

Carousel> Ja lahko je bit feministka, posebno če je tvoj tip copata. Pol verjamem, da sklepate kompromise, sej mu je itak vse prav, kar ti rečeš. To kar nekatere feministke poudarjajo niso nikakršni kompromisi, ampak enostavno vsiljevanje svojega mnenja nasprotnemu spolu.

džizs... sej ne morem verjet :\

To, kaj je tip, nima veze s tvojimi prepričanji. Tudi najbolj zatirana muslimanka je lahko feministka, sicer bo morala to skrivat, če bo hotela glavo na vratu obdržat, ampak misli si pa lahko kar hoče. Sploh pa feminizem nima dosti veze s copatarstvom tipov. Saj smisel feminizma ni zatiranje moškega spola. Dejte to že enkrat dojet.

_marko ::

->Kaj "spodbujam pri ženskah"?

->Če so feministke edine, ki so pripravljene poskušati vplivati na družbeno klimo v odnosu moških do žensk, potem naj jih bo še več.

Evo ti jype.
Feminizem spodbujaš - to pa ni dobro.
Zakaj ni dobro? Ker sta spola enakovredna in ni razloga, da bi ti želel, da so ženske vredne več. >:D


Aja, pa sej sam veš, da je tisto o robotih bolj bučka... :8)


Sicer pa namen mojega posta je ta, da začneš obsojat feminizem in jasno povešš zakaj se ti gre(enakopravnost).
Feminizem pa to žal ni, zato ga nehaj enačit z enakopravnostjo.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

dexterboy ::

Uf uf, zdej pa še jest moram svoje dodat :D

Opium; popolnoma se strinjam s tabo in mislim, da drugi niso popolnoma doumeli kaj si hotel povedat. Ker tale feminizem gre tudi meni včasih pošteno na k... Tudi osebno sem za to, da je med spoloma enakopravnost, kar se tiče dela, izobrazbe, kulture, volilne pravice in kar je vsega drugega. Vendar smo si pa biološko glih toliko različni, da ne bomo nikoli v vseh pogledih enakopravni. Če me mislite spljuvati, zgolj v razmislek; jaz bom z veseljem ostal doma, likahl, kuhal, pospravljal, pral (kar itak že znam), ženska pa naj gre v tretjo izmeno velenjskih rudnikov... ups, ne bo šlo? Ja, muci, pa saj si vseskozi govorila o enakopravnosti med spoloma...
To je samo eden od primerov. Kar ste se na začetku posta kragali o rojstvih; sej ni problem v tem, da naj bi ženske rojevale po 10 otrok. Problem je v tem, ker jih sploh NOČEJO imeti/rojevat. Pustimo sedaj islam in podobne kulture... V mislih imam tukajšnje prostore.
In še to; delam v oragnizaciji, kjer nas je okoli 400 in je večina žensk. In ko gremo na kavo ali čik pavzo, imajo starejše ženske in tiste z družino in tiste, ki imajo fanta oz. partnerja, popolnoma DRUGAČEN pogled od ostalih punc. Tiste, ki so pa samske (in teh ni malo, ene so že preko 30)... sorry, ne vem, kaj se jim mota po glavi, ampak... bojim se, da jim za njihovo stanje niso krivi moški.
Pravi moški ni dec, ki bi vska dan pretepal ženo. Takšni so dobri samo še za rehabilitacijo pri Ruglju. Za pravega moškega je, bojim se, zgubljena definicija, kakšen bi moral biti. Ker če ti smrklja (mislim zrelo punco, ne otroka) ne zna še reči hvala, ko ji pridržiš vrata ali kakšno drugo "kavalirsko" gesto... tu ne pomaga nobena moškost v najširšem pomenu besede.
Sam ne pretepam punce, nikoli nisem nobene tudi udaril. Če je le možno, dam ženskam prednost pri vstopu, iztopu, na hodniku... tako, da, fantje, ne zdej name valiti vso krivdo tega sveta ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

jype ::

_marko> Feminizem spodbujaš - to pa ni dobro.

O, seveda ni - nenadoma so moški ob svoj de-facto priviligiran družbeni položaj.

Dokler obstaja ena sama ženska, ki se mora proti svoji volji podrediti kateremukoli moškemu, je feminizem gibanje s pozitivno konotacijo, imho.

_marko> Aja, pa sej sam veš, da je tisto o robotih bolj bučka...

Meni se pa zdi, da je tebi nerodno, ker je "unmanned" zadnje čase postal mainstream trend. Joystick obračat zna pa tudi ženska - nemara še bolje kot moški... Saj veš, biološke predispozicije.

_marko> Feminizem pa to žal ni, zato ga nehaj enačit z enakopravnostjo

Feminizem je odgovor na diskriminacijo. Dokler obstaja diskriminacija, mora obstajati gibanje, ki se tej diskriminaciji upira. Če gre čez mero dobrega okusa, je to seveda slabo - ampak v trenutni situaciji je to praktično nemogoče - moški se pač do žensk obnašamo na povprečno izjemno neolikan in grob način - ne vsi in ne vedno, jasno, ampak povprečje je pač zajebana reč.

Ko bo enakopravnost nastopila v praksi, bo pa feminizem nenadoma postal nazadnjaško gibanje - takrat se mi pa tudi v sanjah ne bo zdelo potrebno verbalno braniti nobene ženske, kaj šele feministke.

jype ::

DexterBoy> Pravi moški ni dec, ki bi vska dan pretepal ženo. Takšni so dobri samo še za rehabilitacijo pri Ruglju. Za pravega moškega je, bojim se, zgubljena definicija, kakšen bi moral biti.

Saj ravno to je problem - da ta "izgubljena definicija" povzroča, da se povsem jasna družbena načela prenehajo upoštevat takoj ko stopiš med štiri stene družinske intime - včasih pa celo to ni potrebno.

Če opazuješ folkloro ti je hitro jasno, kdo se obnaša neandertalsko, kdo pa je zgolj zafrustriran.

Keyser Soze ::

Hej fantje. Treba bit politično korekten. Ženske niso nikjer slabše od moških.:\
OM, F, G!

nevone ::

> Pa ne mislim reč,d a so ženske inferiorne ali kaj podobnega. Le da so drugačne od moških in rezultat je ta, da so nekje v povprečju lahko bollše, drugje pa mogoče slabše...

Ni ta delitev čisto črno-bela. Odvisno je od situacije v keteri se posameznik znajde. Ampak biološko imata moški in ženska drugačno vlogo in iz tega izvira marsikatera ovira za marsikatero žensko in marsikaterega moškega. Napredna civilizacija pač skuša premoščati te razlike.

Kar se pa tiče enakopravnosti. Šele ko razumeš, kaj enakopravnost je, lahko razumeš vse ostalo. Dokler pa mešate jabolka in hruške (kot nekateri tako radi povedo) - bo pa pač jabolčno-hruškina čežana.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Avby ::

Po drugi strani dela barske plesalke moški ne morejo opravljati, celo če se pobrijejo še vedno nekaj manjka (in je nekaj odveč).


Jah no. V Gay baru pa mislim da je ravno po takih povpraševanje. Tako da... :)

Brane2 ::

nevone:


Saj ne mislim na popolne delitve.

Mogoče je kaka ženska v kaem "moškem" jobu lahko daleč nad povprečjem ali celo v vrhu. Kdo ve, mogoče ravno zaradi tega, ker je ženska. Ali ker so ji do*ili "dobronamerni" nasveti drugih, kaj ona lahko in kaj ne . Ali mogoče zato, ker je bila zaradi spola neobremenjena z določenimi predsodkiin pričakovanji v danem poslu in je lažje delala ali kaj petega.

Koneckoncev Stephen Hawking po nekih kriterijih ne bi smel biti živ danes, pa je kar glava za fiziko- ena od vodilnih.

Mislim, da se folk preobremenjuje s temi odnosi moški/ženska in ne gleda na folk kot na posamezna inteligenta bitja, ki pa imajo svoje atribute, od katerih je spol eden bolj izrazitih, nikakor pa ne edini.


Cela "fora" enakopravnosti je optimalnejši učinek prebivalstva. Manj nesmislenih spon in zaprek pri ustvarjalnem izražanju.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

jype ::

Avby> Jah no. V Gay baru pa mislim da je ravno po takih povpraševanje. Tako da...

Jah, tam pa pač ženske ne pridejo v ožji izbor - to ni tisto, kar se smatra kot neenakopravnost.

Največji problem z neenakopravnostjo je, da moški skoraj vedno nastopa s pozicije moči in pogosto ponudi prednost moškim, če se odloča med ženskami in moškimi s podobnimi atributi, iz povsem nematerialnih razlogov, pogosto pa celo takrat ko so ženske očitno boljše in primernejše za dano nalogo.

Po drugi strani se ženske na poziciji moči tradicionalno odločajo bolj pragmatično, v večini pa žal še bolj čustveno kot moški - a ženske te pozicije ne dosežejo niti v 10% vseh primerov, tako da se o enakopravnosti govori precej težko.

Edina resna ovira pri vzpostavljanju enakopravnosti je po mojem odsotnost kulture medsebojnega spoštovanja. V tej luči se mi zdi feministično nespoštovanje moških povsem logična (ne pa tudi zaželjena) posledica družbeno sprejemljivega nespoštljivega odnosa moških do žensk na vseh področjih javnega in zasebnega. Že v drugi temi sem tudi povedal, da tudi feministke praviloma spoštujejo moške, ki jim spoštovanje vračajo, čeprav ne dvomim, da se najdejo tudi take, ki ne.

BigWhale ::

> Pa noben delodajalec noče vzet kandidata, k ga bo moral eno leto plačevat
> za nič dela, če ima pred sabo več primernejših. kandidatov.

Ti dejansko nimas pojma kaj govoris, mar ne? Nakladas v tri dni.

Porodnisko placa drzava.

jype ::

BigWhale> Porodnisko placa drzava.

In to celo moškim, si morte mislt!

Keyser Soze ::

Piz**, so tej geyi zajebani. Diskriminirajo ženske. Banda zmešana.:\

Meni se pa zdi, da je tebi nerodno, ker je "unmanned" zadnje čase postal mainstream trend. Joystick obračat zna pa tudi ženska - nemara še bolje kot moški... Saj veš, biološke predispozicije.


A bejž, bejž. Zakaj že? Tista, ki ga bolje obvlada v roki je sigurno več streljala v prazno kot tista, ki ga obvlada... z druge strani.:D
OM, F, G!

Keyser Soze ::

In to celo moškim, si morte mislt!

Kaj, hočeš rečt, da nismo enakovredni?
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> Kaj, hočeš rečt, da nismo enakovredni?

Ne - da smo za lastno "enakovrednost" zelo hitro poskrbeli, za njihovo se nam pa ne mudi tako zelo.

Keyser Soze> A bejž, bejž. Zakaj že? Tista, ki ga bolje obvlada v roki je sigurno več streljala v prazno kot tista, ki ga obvlada... z druge strani.

Morda imaš prav, o tem nimam prav dosti podatkov, a moje skromne izkušnje kažejo, da ženske bodisi obe spretnosti razvijajo skupaj, bodisi obe zanemarjajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Luka Percic ::

To da bi morali moški ženskam kaj zagotvaljat, je spet ena tako sporočilo, da jih imamo za otroke, ki si nemorejo sami pomagat.
Spoštovanje pa tako.

Moramo se obnašat kot da ni nič narobe, in po stari navadi, gledat le na svojo denarnico- zaposlit tistega ki se nam bolj splača. Če slabo ocenjujemo kaj se nam splača, nas bo konkurenca prehitela.
To seveda pri nas deluje bolj za silo, saj povsem prostega trga skoraj ni.


Imo je največji problem pri ženskah, da nerade tvegajo. Mogoče ima narava spola kaj opravit s tem, da ne pusti ženskam toliko tvegat, saj "morajo" poskrbeti za zarod. Ali pa le pritisk okolja. Najbrž oboje.

Bolj sposobnim pa se v osnovi splača tvegat, odpret nove biznisi, postavit drugačne vrednote. In če imajo prav, da so ženske bolj sposobne, potem bi tudi taki biznisi morali bit ane?

Ne?
Potem pa niso bolj "sposobne". Nič hudega, nismo vsi za vse.
Nevem jaz kdo je bolj sposoben- pravim le da moramo trg čimbolj sprostiti, potem bodo pa ženske že same prevzele vodstvo, če so bolj sposobne. Pa druge rase/kulture tudi.

Daedalus ::

Večino raznih delitev na moške/ženske poklice je tu kot posledica družbene klime. Še ne tako dolgo nazaj so pač babe mogle bit doma, držat goflo, tipi pa so pač rulali po svoje (če malo stereotipno privzamem vse skup). Od tod se je razvil feminizem - ene babe pač niso htele bit tiho. V osnovi je pa danes feminizem eden izmed filozofskih pogledov na svet, ki zavrača prevladujoč (po njihovih besedah) moški pogled na svet in poskuša prikazat nekakšno žensko alternativo. Na tak način so recimo feministične politologinje sesuvale tradicionalne opredelitve odnosov med državami (samo surova vojaška moč in nič drugega).

Dretje nekih wannabe emancipirank, kako se ne bojo kao podrejale tipom pa nima veze s feminizmom. To so pač prebrale nekje v kaki babji reviji, pol so pa pametne:D One, ki majo v glavi razčiščen odnos do sebe, pač vedo, kako razmerje hočejo. In se jih tudi ni strah dokazat na kake bolj "moškem" področju.

Glede primernosti za poklice pa - ženske so lahko komot vojakinje. Prenesejo nekje tolko, kot vojaki. Lahko so tud pilotke, lahko dirkajo, ipd... Sklicevanje na nek biološki podstat je pač IMO prej obramba tipov, ki se počutijo ogrožene ob izgubljanju prevlade v druži:D :D

Ok, da sem malo resen - že če pogledaš pristop k vzgoji, ti rata hitro jasno, da se že od začetka treniramo (glede na spol) za neke družbene vloge. Kar pa ma po mojem skromnem mnenju več vpliva, kot pa sama razlika glede na biološko plat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Boeing ::

Porodnisko placa drzava.

Ti si pa brihten.

Država plača oz. nakazuje osebni dohodek porodnici. Kje so pa:

- prispevki, ki jih je delodajalec dolžan plačati v vsakem primeru,
- upad produktivnosti zaradi 1 človeka manj, oz.
- stroški uvajanja in zaposlitve nadomestnega človeka za ta čas
- stroški "bolniške" oz. urgentnih dopustov v naslednjih X letih
....


Da ne bo pomote, vse to se v dobrih firmah upošteva in plača, ker ustvarja dober kolektiv in povečuje zavezanost firmi. V večini pa nažalost ne, in kot je nekdo že zgoraj ugotovil - statistika je pač zajebana reč.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Karaya 52 ::

Enakopravnost bo takrat, ko bo neka joškarca dobila za isto stvar enako oceno kot jaz na faksu. :D Ostalo so krokodilje solze. Pa da ne bomo ostali samo pri fizičnih poklicih. Ženske imajo v povprečju slabšo prostorsko predstavo od moških. Tudi tehnične stvari jih manj zanimajo, zato pač v povprečju ne dosegajo takih rezultatov kot moški v arhitekturi.

Brane2 ::

Deadalus:

Nikjer nisem rekel, da ženske teh poklicev niso sposobne. Le da so v povprečju slabše v teh poklicih.

Poglej si recimo vasrnostnike, če so že tako "na tapeti" te dni. kakšen procent jih je žensk ? Ali recimo specialcev ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Poglej si recimo vasrnostnike, če so že tako "na tapeti" te dni. kakšen procent jih je žensk ? Ali recimo specialcev ?

To samo izkazuje superiorno inteligenco žensk napram moškim, nič drugega :)

Jinto ::

"As intelligence scores among the study group rose, the academics say they found a widening gap between the sexes.
There were twice as many men with IQ scores of 125, for example, a level said to correspond with people getting first-class degrees.
At scores of 155, associated with genius, there were 5.5 men for every woman. "

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/educ...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42653739 (48031) BigWhale
»

Feministke - kdo so? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
777041 (5897) undefined

Več podobnih tem