» »

Eizo LCD

Eizo LCD

roscha ::

Kot že naslov pove, me zanimajo mnenja o Eizovih LCDjih. Pač mika me nakup tegale heca. Sicer sem si za čez praznike priboril na test L685 (18") vendar bi za pametno primerjavo potreboval še kak monitor drugega proizvajalca. Pa ga nimam, torej mnenja o EIZU zaželjena.

Drugače cikam na 16" model, vendar bo dobavljiv šele sredi maja, 450kSIT +DDV za tole zverino se mi pa zdi malo veliko.. Bomo videli če se mi bo dalo čakat, mogoče me premami 18".
Ima kdo kaj izkušenj? Kako je s kvaliteto, se nakup splača, ali preplačaš le ime firme? Po tehničnih podatkih so monitorji kar zanimivi.

Btw.: Za CRT EIZOte me mnenja ne zanimajo....

Hvala za apomoč!

by!

krucymucy ::

Jah je EIZO je znan po zelo dobrih monitorjih, saj so svoje čase orali ledino z raznimi novostmi - je pa kvaliteten, kar pa že cena pove!!!

TESKAn ::

Če si lahko privoščiš - go for it! Ker monitor ni nekaj, kar boš čez 6 mesecev zamenjal, ampak ga boš imel, dokler bo delal...tako da, če ti finance dovoljujejo, le plani po 18 palčnem modelu...po moje ti ne bo žal:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

YoYo ::

Za 16'' in 18'' ne vem kakšni so, lahko pa povem za 15'' LCD monitor Eizo L365. Ga posedujem in sem zadovoljen z njim (še nihče ni svojega spljuval, ane).
Ugotovil sem sicer, da je imel tudi NEC prste vmes (pri izdelavi), ne vem pa kako je z drugimi modeli.
Izbral sem ga predvsem zaradi daleč najboljšega odzivnega časa - igre, filmi in podobno tečejo gladko (zamazanj pri hitrih premikih nisem opazil).
Gotovo nekaj plačaš ime samo, vendar o kvaliteti ni dvoma.

detajli:
- Kotna vidljivost je odlična (ni potreba, da gledaš ravno pravokotno nanj)
- Barve so zelo žive (dober kontrast), osvetlitev pa je morda celo premočna (nastavljeno imam na 10-30%, v igrah do 60%). V popolni temi gledat ni dobro.
- Osvetlitev tudi ni najbolj enakomerna. Malo izstopajo robovi (predvsem spodnji vogali), vendar stvar opaziš le pri temnih ozadjih, sicer je neopazna.
- Nižje resolucije od priporočene (1024x786) prikaže dobro (ima neki smoothing se mi zdi). - Glede crknjenih pikslov baje ne poznajo primera (prodajalci), sicer pa potrebuješ 4 za reklamacijo.
- Zvočniki, ki so vgrajeni so popolnoma zanič. Neuporabni takorekoč.
- Monitor je premičen samo gor-dol, levo-desno pa samo skupaj s podstavkom. Mene ne moti.
- Ima oba vhoda (DVI in analognega), razlike v kvaliteti slike pa ne opazim.

Moti me tudi, ko premikam drsnik z miško zelo počasi slika ''fleša'' oz. čudno utripa, ampak je to hiba vseh LCD jev. Se navadiš oz. uporabljaš kolesce.
Oči in glava so mi vsekakor hvaležne za investicijo...

P.S.: Zanimivo je, da ima Gambit nižje cene teh monitorjev kot pa Repro, ki je uvoznik.

Pozdrav, M

matter ::

Se strinajm z maam wade. Jaz mam isti monitor (pri gambitu nabavu) pa je odličen.
Vse se strinjam z njim :)
wade a maš ti dvi vhod ? JEst mam analog pa je slika čist oredu.

YoYo ::

DVI vhod (na monitorju) imaš tudi ti...verjetno pa nimaš DVI izhoda na grafični oz. DVI kabla.

DVI kabel sem kupil iz čistega firbca (če monitor podpira je treba probat). Bila je ravno prilika (rahlo nižja cena), ampak sem fuknu dnar proč, ker enostavno ne opazim NOBENE razlike (čeprav naj bi bila). Edino text je morda rahlo boljši.
Razlika je tudi ta, da sedaj LCD laufa na 60Hz, prej pa na 75Hz. Pri LCDjih je MANJ boljše (menda...)
Tolažim se, da je sedaj PERFECT!

matter,
Dej povej mi prosim, kako imaš ti nastavitve od grafične naštimane (vsaj v grobem, pa kakšno grafo imaš). Predvsem me bega nastavitev ''wait for v-sync'', ali je sploh razlika med vklopljenim in izklopljenim? Saj pri LCDjih ni osveževanja kot pri CRTjih (ima v-sync sploh kakšen pomen?)...

Igraš mogoče RTCW in pa MOHAA? Pri teh dveh igrah mi namreč sliko ''reže'' pri premikih levo-desno (dela take hitre horizontalne črte). Saj če igraš, se vživiš in ne opaziš, če pa detajle gledaš, pač vidiš. Ampak ni fora LCDja ali grafične same (ker je na CRTju isto, pa z drugo grafično tudi!!). Vse nastavitve sem prebrodil, pa ni nič boljše.

M

matter ::

HM ja vem to z dvi. Grafična nima izhoda za dvi ker je Yuan GF2 pro. Sicer pa je slika super. PReigral sem tudi MOHA in RTCW pa nisem mel problemov s kakimi črtami al tistim kar si opisu. Refresh mam pa na 60 hz, ker ma nvidia u igrcah itak 60 brez fixa :))

subz ::

Pomoje kupovanje EIZOta je mal metanje denarja stran. Pred casom so sigurno bili tehnolosko korak pred ostalimi proizvajalci, si vstvarili ime in zdaj od tega zivijo. Od lovorik. Precej drugih firm dela enako dobre, tudi boljse in kar je najlepse....za normalne denarje. EIZO monitorji so se samo za snobovske dizajnerje kterim vec pomen ime ne pa razmerje kvaliteta-cena.

IIYAMA ALL THE WAY ;)

roscha ::

Ehem? Si lahko malo bolj konkreten? Katere so tiste ostale firme? Zaenkrat nisem kupil še nič pa me zanima best-buy opcija. Aja zanimajo me 17 ali 18" variante.

by!

klemen338 ::

a ma kdo eizo 17 lcd ... kako je z odzivnim časom monitorja v praksi?? zelo me zanima, ker ravno kupujem.

na uno da ima eizo samo ime.. ni čisto res. Pojdi pogledat sliko eizota.. sam sem videl morje lcdjev v teh dneh.. edini ki je blizu eizota, bi bil sony, philips, nec.. morda se iiyama.

Obstaja sicer Planar .. je tud super, se pa ga pri nas ne da dobit. niti v avstriji mislim da ne. :(

še to: eizo je ravno naredil nov 17 lcd l550, ki je verjetno najboljša odločitev ta hip.. slika je super, odzivni čas je 16ms, pa še lep je. in cena ni zasoljena.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8373987159 (4559) crnski0
»

Kater velik LCD? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17016520 (9972) franci
»

LCD ali CRT pri ločjivosti 1600x1200

Oddelek: Kaj kupiti
282414 (1975) Brane2
»

DVI kabel

Oddelek: Strojna oprema
9913 (778) YoYo
»

Dejstva o LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
503941 (3153) matter

Več podobnih tem