» »

Program za defragmentacijo

Program za defragmentacijo

Pirmy76 ::

Pozna kdo kaksen dober program za defragmentacijo? Ta od windowssoj je smet... O&O defrag tudi ne velja nic... Rabim program ki ima funkcijo VERIFY AFTER WRITE kot je to imel dobri stari Norton Speed Disk.

LP Alan

PacificBlue ::

Acronis Disk Director Suite. Link

Nisem pa prepričan če uporablja to funkcijo..ga že nekaj časa nisme uporabljal;)

dzinks63 ::

kixs ::

Ne uporabljam defraga odkar ne uporabljam vec Win98.

lp

Spike Edin ::

Definitivno program Diskeeper. Sam ga uporabljem že kar nekaj cajta in ga toplo priporočam.
@kixs97: Kaj bi se zgodilo če nebi pospravljal svoje sobe? Koliko časa bi potem potreboval da v razmetani sobi najdeš določeno stvar? Posobno je pri disku ;)
The PC Doctor

kixs ::

Bom za foro pogledal doma kok je disk fragmentiran.

Vem pa, da kdajkoli pogledam je stevilka okoli 1%. Tako se mi zaradi tega 1% res ne da ukvarjat :P

Sicer pa sem ze dooolgo casa v racunalnistvu, da vem kako naj bi to izgledalo. Vendar imajo sodobni filesystemi malo drugacne algoritme kot jih je imel FAT16 in FAT32.

lp

pozitron ::

Jst uporabljam perfectdisk (ver.8), mislim da ta ali pa diskeeper je najboljše od defrag programov. Poskusi pa boš videl kateri ti bo pač bolj všeč, oba imata veliko funkcij.

jan01 ::

Od free priporočam jkdefrag. download-preprost, odprtokoden in zelo dober.
Me prav zanima, če kdo sploh kupi drage defragmatorje30-40€), sploh diskeeter-99€

Pirmy76 ::

kixs97 jaz tudi ne uporabljam Defraga prav zaradi pomanjkanja te funkcije. Nekajkrat sem namrec ze prisu do zakljucka da po defragu od windowsov se kaksna zadeva zgubi. Prav zato hocem da ima Verify funkcijo. Glede boljsih algoritmov v NTFS... Tudi jaz sem dooosti let v racunalnistvu in vem, da tudi najboljsi algoritem ne more preprecit fragmentacije. In na disku kjer se ti v 1. tednu obrne 700GB je defragmentacija dokaj pomembna.

kixs ::

Odvisno od potreb.

Fragmentacija bo dosti manjsa, ce ne bos imel problemov s prostorom na disku, saj potem sistem lazje ureja lokacije datotek. Ce imas nekje vedno okoli 20% prostega prostora, bo fragmentacija minimalna, pa ceprav obrnes velike kolicine. Je pa vprasanje, ce si "tok" prostega prostora lahko privoscis. Recimo Linux filesystemi imajo se dosti manjso fragmentacijo.

Sem preveril doma na svojih diskih.

Pri treh je fragmentacija manj kot 1%. Edino en disk, ki je pa vedno skoraj do konca zapolnjen ima RES grozno fragmentacijo. Velikost 400GB, trenutno prostega 300MB. Uporablja pa se vecinoma samo za "dump" failov iz interneta. V zadnje pol leta je bilo max. prostega diska okoli 10GB, ker se vedno kaj izbrise in takoj potem zapolni nazaj. V takih pogojih ni mogoce, da ne bi bilo fragmentacije. Disk analysis v WinXP pokaze prakticno vse rdece. Fragmentacija vec kot 90%. Vendar se sploh ne sekiram in niti pod razno, da grem ta disk defragmentirat. Bo dlje trajalo, kot ce enostavno celotno vsebino prepisem na drug disk in potem obratno.

Ce si lahko privoscis, da ti defrag dela se Verify, potem verjetno nimas zelo veliko podatkov - saj tak defrag traja veliko dlje. Nisem pa se nikoli opazil, da bi kaksne datoteke po defragu zmanjkale?! Pa upam, da delas redni backup. ;)

lp

jan01 ::

Če defragmator uporablja microsoftov api za defragmiranje(velika večina), je zagotovljeno, da do izgube datoteke ne more priti!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je trdi disk slab ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141026 (708) DragonHeart
»

Kateri brezplačni Defragment program?

Oddelek: Programska oprema
162622 (2233) Gregor P
»

kolko kaj defragmentirate vaše diske?

Oddelek: Strojna oprema
241600 (1147) fahrenGONE
»

Defrag

Oddelek: Programska oprema
9893 (795) Tear_DR0P
»

Kateri program za defrag?

Oddelek: Programska oprema
243410 (2881) Jeebs

Več podobnih tem