» »

Tycoon.si

Tycoon.si

1
2
»

Avby ::

Sam sem sprva tudi bil navdušen. Ampak to je pač politična floskula!

Priznavam da imajo jajca ampak to ni dovolj, da bi dobili moj glas. Janez Janša in "novi klerikalci" so pri meni opleli. Takoj po tem ko so dobili mandat so predolgo trosili sranje nakoli da bi to pozabil. Naredili pa tako niso nič.

Prav tako Zares in Golobič, prav tako LDS in SNS. Prav tako SLS.

Sedaj bom videl pred volitmami, kaj pravi Pahor in SD in LIPA in podobne "nove" stranke.

Moj glas gre k tem ali pa sploh ne gre nikamor. Načeloma nikoli nisem bil pripadnik SD in tudi sedaj se ne čutim kaj preveč pripadnik SD ampak tokrat mislim, da bodo dobili moj glas če me le ne razočarajo s kakšnimi bednimi stališči.

Te bitke na nož, ki pa jih Janša ima proti simpatizerjem SLS pa ne rečem, da obsojam, celo podpiram jih in naj se ubada s tem mi je vseeno. Mojega glasu pa nebo dobil NIKOLI.

Pa četudi gre 1 Zidar v zapor še skoz bo 1000 drugih zidarjev ki so razpaseni naokrog. Jaz pač ne rabim 1 žrtvenega jagneta za to, da bi namenil politične točke njegovem krvniku. Take zgodbice se naj gre on doma z svojimi otroci.

Tožilstvo pa tudi tako kot je zanič že 20 let bodo morali obsoditi ogromno Zidarjev da bom spet v njih vrjel. Skratka preprosto premalo bo to zame da se mi zdi omebe vredno. Nažalost.

Zgled pompozno ampak na koncu bo obveljal rek: Tresla se je gora, rodila se je miš. Upam samo da ta miš nebo Janez Janša.

Avby ::

Na kratko še:

Preveč sem razočaran nad to državo, da bi to odtehtalo. Še 1000 takih pa bom spet vrjel!

luli ::

Ne po moje je komunist nekdo, ki je na veliko kradel ljudem, kasneje se pa se ponuja kot njihov rešitelj. Pravzaprav so danes komunisti največji pokazatelj, da komunizma ne more biti več, saj bitveno idejo enak med enakimi ne zagovarjajo pri ljudeh, ki so na veliko in nepošteno jemali.

Ideja, da se dogovorijo pravila in potem pustimo tekmovanje njim ni blizu, saj sploh ne znajo tekmovat. Bližje jim je ideja o močnih (nesposobnih) "gospodarstvenikih", ki dobijo priviligiran položav, v zameno za uslugo pa financirajo leve stranke. Lep primer sta Rusija in Slovenija. Avby pa je na lepi poti, da bo dosmrtni mandatar morebitne njihove naslednje vlade.

Thomas ::

Sploh ne imej nobenih iluzij! Da ne boš potem se tolk presekiral zaradi Janeza Janše ali Danila Turka.

Kar se pa tiče tele akcije policije in tožilstva, se zadeva komot razširi še na veliko znanih Slovencev, ki so imeli posle s temile. Ker od koga so prejemali, komu so neupravičeno dajali darila? Sigurno ne svojim tajnicam bonbonier za rojstni dan.

Glejte poročila nocoj!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Pa dejte že dojet, da beseda "komunist" ni apriori nobena žaljivka. Komunist je vsak, ki se zavzema bolj za planske kot za tržne rešitve. Vsak ki misli, da je Ministrstvo za oskrbo bolje sposobno zadovoljiti potrebe ljudi s pametno organizacijo vsega, kot to lahko stori množica kramarjev ki se samo pehajo za svojim dobičkom.

Problem je v tem, da pri tvojem predalčkanju sem pade marsikdo, ki nima kakih simpatij z Ministrstvom za oskrbo. Al pa s centralnoplanskim gospodarstvom.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Avby ::

To je samo POMP.

Jaz ne rabim zabave. Jaz sem skrajnež. Jaz hočem rezultate nasploh.

POMP mene ne zadovolji!!!

Jaz nebom gledal poročil da bi si ustvaril mnenje. Jaz bom ko bo vzdušje pravo to ZAZNAL iz okolice.

In kot sem rekel še 1000 Zidarjev je treba da bom to zaznal!

Če pa hočem POMP pa si kupim Direkt. Ali INdirektr ali kaj so zaj. Žal da imam tako mnene se srtinjam. Meni je tudi žal! Vrjemite.

Calligulla ::

Thomas, Toyota, najvecji proizvajalec vozil na svetu (po novem) je potem leglo komunistov. Imajo do potankosti razdelane in najavljene plane za naslednjih 15 let. Se drzijo teh planov. Tri petletke :D

Globok si kot luzica ampak si pa za moje pojme tudi najvecji komunist tukaj. Me ne cudi, da ti Jansa tako odgovarja, ker tudi on ne more skriti, da se je v najboljsih letih solal za komunista a bil zavrnjen. Metode pa so ostale.

No na kratko, sam mocno podpiram nadzor trgov ampak na nacin, ki takoj in rigorozno kaznuje management. Podjetja sesuvat, delit.... ni smiselno samo po sebi. Pac pa izgon in kaznovanje posameznikov in skupin ki ubirajo nezakonite strategije, ki skodujejo sirsemu okolju.

Novim je tako takoj jasno kaj jih caka v primeru zlorab.

Thomas ::

> Toyota, najvecji proizvajalec vozil na svetu (po novem) je potem leglo komunistov.

Vsak kramar ima plan znotraj svoje beznice, če je dober.

Komunisti bi pa plan ZA VSE kramarje hkrati in celo državo. To je napaka. TOYOTA še zmore planirat znotraj sebe, ali pa propade če ne zna. Normalna funkcija kapitalizma.

Centralno planiranje čez VSE, pa ne gre. In ne samo da ne gre. Jemlje svobodo kramarjem in sploh vsem ljudem, da počno, kar bi hoteli početi. Najmanj 2 krat evil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> sam mocno podpiram nadzor trgov ampak na nacin, ki takoj in rigorozno kaznuje management.

Vem. Pač kot vsak taprav komunist.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luli ::

No na kratko, sam mocno podpiram nadzor trgov ampak na nacin, ki takoj in rigorozno kaznuje management.
Da zadeva na letališču se dogaja zdaj.

Podjetja sesuvat, delit.... ni smiselno samo po sebi.
Vse kar je nelegalno pridobljeno je potrebno vzeti. Če to pomeni, da bo Zidar moral začeti prodajati opeko potem naj to naredi. Če je kriv, naj se v zaporu nauči pravil in zaradi mene ustanovi novo še večje podjetje. Vsaka čustva so tukaj odveč.

jype ::

Thomas> Komunist je vsak, ki se zavzema bolj za planske kot za tržne rešitve.

Ah, tako grobo poenostavljat pa ni treba. V principu se strinjam, ampak je okoli še toliko balasta... Raje reči marksist, pa je precej bolj natančno, pa še Matthai ni takoj užaljen.

Thomas> Centralno planiranje čez VSE, pa ne gre.

Janši kar ratuje :)

Thomas ::

Kaj zdej spet duhovičiš?

Kaj Janša centralno planira? Ne seri. Prodali so NKBM, prodali bodo pozavarovalnico Sava, Telekom, Triglav ... planirali bi prej vsi ostali, kot SDS in NSi.

Eno elementarno poštenost pa le imej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Kaj Janša centralno planira?

Centralno je splaniral, da zdaj je pa čas za polovit barabe. Prej pa ni bil, al kaj? Ni blo dost dokazov? Je blo preveč drugega dela, ki ga pa itak ni nihče opravil in je še vedno?

Njegova nova ministrica za delo je mojim računovodjem naredila en hud glavobol z njeno plansko birokracijo, ti pa govoriš o elementarni poštenosti. Naj gre prot hudiču taka vlada, če sama sebe ne zastopi, kam bi rada. Seveda velja isto za vse prejšnje, ampak zdaj je treba kritizirat tisto, ki je aktualna.

MadMicka ::

Če prav razumem, je zaenkrat glavni problem gradnja novega letališkega stolpa, kjer naj bi se največji trije zmenili, kdo bo posel dobil. Seveda, če se zmenijo za ta posel, so se verjetno zmenili tudi za vse ostale največje posle. Zadevo udejanijo tako, da tisti, ki bi posel dobil, pošlje za malenkost boljšo ponudbo, kot ostala dva, pri tem pa seveda vnaprej poznajo vse tri ponudbe.

Ampak pri tem kakega posebnega problema sploh ne vidim. Namreč investitor bi moral dobiti konkurenčne ponudbe še iz tujine. In potem takšnile dogovori med največjimi tremi nimajo nobene teže. Dopuščam pa možnost, da, kadar je investitor država, daje prednost slovenskim podjetjem. Tudi jaz bi jim dal prednost, vendar le pod pogojem, da je njihova ponudba konkurenčna tujim, sicer pa ne in bi se tako "slovenski gradbeni kartel" stopil kot sladoled na soncu.

Da pa bi dokazali dajanje oz. jemanje daril, to je pa hudičevo težko.

Thomas ::

> Centralno je splaniral, da zdaj je pa čas za polovit barabe.

To ni "centralni plan", tudi če bi on tako splaniral v resnici.

Centralni plan je dirigirano gospodarstvo, potrošnja in proizvodnja, s strani Ministrstva. Ah ja, jure ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Centralni plan je dirigirano gospodarstvo, potrošnja in proizvodnja, s strani Ministrstva. Ah ja, jure ...

Še naslednjo vrstico preberi, no. Saj ni toliko črk.

MadMicka> Ampak pri tem kakega posebnega problema sploh ne vidim.

Protizakonito je. A to ni dovolj?

MadMicka> Namreč investitor bi moral dobiti konkurenčne ponudbe še iz tujine.

Nikar! Nacionalni interes bi trpel! Pa še kakšna druga nepomembna abstraktna izmišljotina. Pa državni denar ne bi šel "našim". Janša ima kar prav, ko je oster glede tega, škoda je samo ta, da tega ni začel počet takoj, ko je prevzel krmilo.

Thomas ::

Ne se sekirat. Vladal bo še 4 leta, tako da je čist OK.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

He he, optimist:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Pesimist, po tvoje. Ti upaš na Pahorja, da bo mandatar?

Hehe ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Itak. Če takole pogledaš, bo Janši počasi zmanjkalo koalicijskih partnerjev (SLS, Desus - običajni partibrejkerji pač). Kak bo pa pol fural vlado? Simpl - ne bo je:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

En zanimiv članek o Pahorju in volitvah 08.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

luli ::

Levica bo Pahorja spodrezala sama. Pahor je po svojih stališčih preveč zmeren. Ravno tako kot trenutni predsednik, ki je za svojo prvo pot izbral Italijo in Vatikan (zanimivo za levičarja a ane?). Ja kot sem že pred drugim krogom rekel je predsednik desničar. Pahor pa na srečo več ni naiven. Združitev s krščanskimi demokrati ne pomeni nič drugega kot delitev glasov z matično stranko. Čeprav komunistična struja napoveduje vlado SD brez Pahorja noben ne ve, kako bodo to sprejeli krščanski socialisti. Ja jesen bo še kako zanimiva. Tudi nalednje merjenje javnega mnenja bo zadevo zamegljilo, Šrotu se lahko zgodi, da bo stranko vodil iz zapora, za Desus in Lipo pa ne verjamem do bodo še v parlamentu.

_sas_ ::

Da pa bi dokazali dajanje oz. jemanje daril, to je pa hudičevo težko.

verjetno z dokazi, pridobljenimi s kakšnimi posebnimi metodami, ki bi jih policija od lani poleti naj uporabljala.

drugače pa v financah naštevajo kar cel spisek nezakonitosti - link

Karaya 52 ::

Če bo državi svet podelil imuniteto Črnigoju jih nataknem na vile. V primeru obsodb, pa upam da novi predsednik ne bo delal bedarij in jih pomilostil (Drnovšek pomilostil Kovačiča).

MadMicka ::

luli, zakaj točno je Janša desničar? Ker živi na koruzi? Ker je šel v Vatikan? Ker prodaja pod mizo podjetja v lasti države? Ker zaradi protestov ni uvedel EDS? Ker ni zmanjšal davkov? Ker je bil aktivni član ZSMS? Zakaj točno?

luli ::

Ker živi na koruzi?
Sam sem imel dve leti starega otroka, preden sem se poročil. Sem levičar?

Ker je šel v Vatikan?
Prepotoval sem skoraj celo Evropo več krat (s tem ne mislim Unije ampak Evropo kot celino). Da in že okoli 10x v Srbiji sem zato levičar?

Ker prodaja pod mizo podjetja v lasti države?
No to bi v ga v kolikor mu boste dogajanje res naredilo levičarja.

Ker zaradi protestov ni uvedel EDS?
Sicer je bila predvolilna obljuba, da bo o EDS premislil. Če je razmislek po tvoje družbi škodljiv potem si res Stalinist. Po moje bi moral biti razmislek daljši, ne pa da se je ustrašil sindikatov.

Ker je bil aktivni član ZSMS?
Da to se mu še danes na žalost pozna. Ampak niti približno toliko kot tebi, ki takrat verjetno sploh nisi živel.

MadMicka ::

luli, ne bit hud, samo vprašam, kaj točno naredi Janšo desničarja? Morda to, da ga ne marajo "levičarji"

p.s.: tega z ZSMS-jem in to, da jaz takrat nisem živel, pa se mi to vseeno bolj pozna, kot njemu, pa tudi ne razumem najbolje

luli ::

Vidiš, zadev ne poznaš, ker takrat nisi živel. Seveda je najenostavneje otresat gofljo, če si bil v prejšnjem režimu priviligiran. Marsikdo verjamem, da si želi nazaj v tiste čase, saj se danMes enostavno ne znajde.
Mladost je naivnost. Vsak mlad človek je v fazi iskanja in situacijo pri nas poznaš. Nas je kot mlade vedno privlačila ideja svobode in smo takrat protestirali proti Jugoslaviji. Tako se danes nekaterim dopade ideja enakopravnosti v komunizmu. Nekateri potem odrastejo, nekateri (tukaj se bodo prepoznali) pa ostanejo celo življenje otroci.

Če ti povem, da je v osnovni šoli po mene prišla policija v razred in me odvlekla iz razreda zaradi politične propagande se ti verjetno še sanja ne, kako zna to biti pri 12. letih. Če misliš, da lažem ti lahko na ZS pošljem kdo sem in lahko podatke preveriš.

No danes pa na internetu berem, da je JJ gnoj,... in da ne dopušča svobode. Po vrhu vsega pa ti iti ljudje navijajo za Putina. Da v Rusiji je pa imajo res novinarsko svobodo.

NO PA ŠE ZAHTEVANA RAZLAGA
Idejno si bližje ZSMS kot Janša. Vsi smo enaki, le da so nekateri vredni več. Nekaj postov nazaj si celo zapisal, da se ti nekatera dejanja korupcije sploh ne zdijo sporna.

MadMicka ::

luli, bodmo natančni:
1. Mene samo zanima, katere so tiste poteze, ki naredijo Janšo desničarja?
2. Zakaj točno misliš, da sem jaz bližje stališčem tedanje ZSMS, kot Janša?
3. Glede korupcije: zapisal sem, da dogovarjanje slovenskih gradbenih lobijev NI NOBEN PROBLEM, če bi investitor PONUJAL delo tudi TUJIM gradbenim podjetjem. Razumeš? Potem dogovarjanja znotraj slovenskega gradbenega lobija sploh ne bi moglo biti.
4. Policija te je preganjala? Ponavadi so to počeli, kadar je mularija risala kjukaste križe po zidovih ali pa pošiljala Cigane v tri krasne.

luli ::

Ponavadi so to počeli, kadar je mularija risala kjukaste križe po zidovih ali pa pošiljala Cigane v tri krasne.

Zopet več več kot tisti, ki so takrat živeli.

Ne tematika se je navezovala na Bosno in Čečenijo. Ciganov pa takrat civili niso tepli, saj je to delo redno opravljala policija. Nekateri policaji so potem delali kot varuhi človekovih pravic.

jype ::

Vse kaže, da smo od aktualnega Janeza pričakovali preveč.

Tožilstvo ni uspelo obdržati niti enega tajkuna v priporu, saj zoper njih očitno nimajo sestavljenih resnih primerov. Edini potencialno smiseln razlog za "zamudo" pri urejanju kartelne problematike slovenskega gospodarstva je s tem splaval po vodi.

Ali pa so, kot ugotavlja tisk, primeri tako zelo trdni, da ni mogoče, da bi se ti strašni tajkuni izmuznili roki pravice, kar mora pomeniti, da bodo tudi razmeroma hitro rešeni.

Bomo videli. Jaz stavim (in pri tem črpam iz izkušenj) na nesposobnost vlade (in še vedno upam, da bo tožilstvo preseglo pričakovanja).

McMallar ::

O tem sem se pogovarjal z bivšim kriminalistom. Po njegovem imajo kar trdne dokaze, da so se lotili tako obširne preiskave.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

drejc ::

Tožilstvo ni uspelo obdržati niti enega tajkuna v priporu, saj zoper njih očitno nimajo sestavljenih resnih primerov.


Mislm si pa legenda. Niso jih zadržal, ker očitno vse potrebne dokaze že imajo. Ni pa to ameriški film da so kr v zaporu do obsodbe. 0:)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

> Ni pa to ameriški film da so kr v zaporu do obsodbe.

No, kadar ni nikogar, da plača varščino, če varščina je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luli ::

Niso jih pridržali!?
Pa kaj je s tabo? Pridržijo jih lahko samo zaradi treh stvari:begosumnost,vpliv na priče ali možnost ponovitve. Vse kar se dela izven zakona je podobno sistemu Afriških vračev. Po tvoje bi bilo bolje, da bi sodnija naredila procesne napake in bi tako odbolženci ne samo postali nedolžni, temveč na koncu celo tožili državo. Ja na srečo zgleda, da je ta tožilska skupina sestavljena iz profesionalcev in ne nekih kvazi izobraženih levičarjev ala Jype. Ti so bili vendo znani po tem, da so kljub pomanjkanju papirjev vedno obvladali široko področje. Celo vodili so državna podjetja. Ja časi se spreminjajo...

jype ::

luli> vpliv na priče

Če prav razumem, jim točno to očitajo.

donfilipo ::

Jype>>Vse kaže, da smo od aktualnega Janeza pričakovali preveč.

Nope smo ga morali skoraj 'tepsti', da je do tega sploh prišlo>:D Zadeva je enostavna. Temelj uspeha kapitalizma je, da do kapitala pridejo inovativni, delavni in bistri, pa tudi iznajdljivi ljudje. S pridevniki se tu kar počasi konča. Davčna utaja, lobiranje, podkupovanja, divje lastninjenje, sumljiva zadolževanja pod pritiski itd. itd so stvar tranzicije iz prosperitete v mafijski fašizem. Lahko mu dodaš mura srajce ali krasne uniforme, napredka v takih državah ni! Lude žurke včasih, a prosperitete nikdar!
Vsak 'slepec' vidi, da so ravno mafijski sindromi tisti, ki nam kljub demokraciji, samostojnosti in marljivosti slovenskega slehernika, lahko zafrčkajo pot v deželo blaginje. Večina bo odločala, a bo to Suemi, USA ali unique style. Blaginja pa je cilj vsem. Zato je policija morala in mora ukrepati. Janša jih lahko samo rahlo priganja in skrbi za njihovo kvalitetno izobrazbo in delovne pogoje.
Če (in normalno bi bilo tako) so gospoda užaljeni, bodo zbrali vse pravne moči, da očrnijo tudi stran, ki jih je napadla. Pomeni - zvolili bodo predsednika, ki bo odredil izredni nadzor vseh tajkunov v Janševi stranki in zagotovo bodo našli par mafijcev:)
Če je šlo za političen obračun, ki nima pravne podlage, se bo gospod na oblasti, za nekaj časa moral zadovoljiti z negativnimi točkami, policija pa bo morala še piliti metode dela. Prejkoslej se bodo navadili, da je njihov uspeh vendarle nestrankarski, odvisen od strokovnosti in ne od trenutne oblasti. In v kolikor obstajajo mafijski pritiski strank na strokovnost in temlje pravne države, bo policija kmalu iznašla pravne poti obrambe proti takim pritiskom.
Najslabše bi bilo, če bi tajkuna Sibenmaurerja, takrat ko bi pretepel kakega delavca, utajil miljoček ali dva davka, z plehmuzko in kočijo dopeljali v spremstvu mažoretk na policijo, da 'un ta mal bumbar' naredi zapisnik. Potem bi ga advokati z helikopterjem odpeljali na bližnjo orgijo:) Ljudje bi ponoreli, verjemi. Tudi, če ga kljub skritim grehom, ljudski duh samo sumi zlobe. Ne maram ljudi, ki menijo, da komunizem in fašizem prideta tako sama od sebe, zaradi pomanjkanja molitve.
Ne glede na to, da je povsem mogoče, da so dotični Zidar in druščina v tem primeru povsem nedolžni in je policija naredila napako. Ne bi je prvič! Vsak bumbar pa ve, da čisto brez vsakega vzroka, pa ne letajo naokoli. Sama prisotnost policije ima nek smisel, če ne ne bi delali policajev lutk. In če šef mafije zadovoljen tehta kile evrov v prepričanju, da bo policija na oskrbo prevzela, samo res najbolj lačne, bolane in nezadovoljne člane 'sindikata', je blizu najmanj velika recesija ali inflacija (in kar je še ekonomskih bolezni) Malo strahu tudi tajkunom in mafiji ne škodi. Nasprotno, dokler je ta na zavidljivo nizkem nivoju, jih le krepi:D
Ko delo policije postane strokovno, uspešno in učinkovito se najhušji mafijaši začnejo preusmerjeno izobraževati. Sinovi jih potem pospravijo v žare in odprejo igralniško zabavne komplekse, včasih tudi odvetniške pisarne ali se spustijo v politiko. No nekateri se pa zapijejo. Khm:8)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Daedalus ::

Zato je policija morala in mora ukrepati. Janša jih lahko samo rahlo priganja in skrbi za njihovo kvalitetno izobrazbo in delovne pogoje.

Mah, lih to je problem. To se ne počne. Še tistih par resno sposobnih kadrov ponavadi iz policije zbeži, ker so pogoji dela...v kurcu. Policija, vojska - to je pri nas bolj smeh, ko pa kaka resna organizacija. Na vsake tolko lahko policiji rata kak veliki met, v povprečju pa ni sposobna zagotavljat nekega spodobnega nivoja dela, vsaj kar se gospodarskega kriminala tiče. Al pa recimo splenega kriminala. Skupaj s tožilstvom in sodstvom, se razume. So precej za časom, rezulatati dela pa temu primerni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Kilgore T ::

Vse vlade Slovenije so komunisticne.

Vsa ministrstva nase drzave menijo, da so bolje sposobne zadovoljiti ljudi s pametno oragnizacijo... preostala definicja je nizje.


By THomas: "Pa dejte ze dojet, da beseda "komunist" ni apriori nobena zaljivka. Komunist je vsak, ki se zavzema bolj za planske kot za trzne resitve. Vsak ki misli, da je Ministrstvo za oskrbo bolje sposobno zadovoljiti potrebe ljudi s pametno organizacijo vsega, kot to lahko stori mnoziica kramarjev ki se samo pehajo za svojim dobickom.
Vsi, ki se s tem strinjate, ste komunisti.
Zdej vam ne bomo naredili nič hujsega, kot povedali, da se zelo motite. Pa mogoce se to, da nas je to vase prepricanje ze veliko stalo.
Platon je nekako zacel z vaso solo mišljenja in podlegli so ji mnogi pametni ljudje. Albert Einstein tudi.
Samo je vseeno le tragicna pomota."


OK. Dodatek je se, da so se populisticne.

Ce ljudje pravijo, da ne potrebujemo vladnega letala (ga nimamo).
Ce ljudje pravijo, da ne potrebujemo kontrolnega stolpa (ga nimamo).
Ce ljudje pravijo, da nocemo ciganov (jih nimamo).
Ce ljudje pravijo, da ne potrebujemo dzamije (je nimamo).
Ce ljudje pravijo, da potrebujemo rampe na vseh neavarovanih prehodih (jih "skoraj" imamo).
itd.

Vox populi.
"Prepricanja so sovrazniki resnice, nevarnejsa kot lazi. "
Friedrich Nietzsche
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766673 (55066) Gandalfar
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6715826 (14040) Calligula
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996381 (79721) poweroff
»

SOVA (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
91444205 (30844) Jst
»

Kdo še potrebuje leva politična gibanja? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16610753 (7899) Gavran

Več podobnih tem