» »

Pozor! Goljufija iz strani G4S

Pozor! Goljufija iz strani G4S

MTm2H37rqt7B ::

Pozdravljeni, odlocil sem se, da bom o tej zadevi porocal na forumu. Ne gre za nikakrsno blatenje firme, vendar za opozorilo javnosti na mozne in ze izvedene goljufije.

Odlocili smo se, da bomo na objekt montirali alarmni sistem. Kot ponudnika resitve smo izbrali slovensko podruznico podjetja G4S (Group 4 Securicor).

V sistem smo tudi vgradili GSM pozivnik/posrednik (v nadaljevanju GSM modul) za posiljanje SMSov na GSM aparat v primeru prednastavljenih dogodkov. V predracunu zadeva ni bila prikazana oz. vsteta, saj smo se za GSM modul odlocili naknadno.

Po instalaciji sistemskih komponent, smo prejeli racun. Na racunu je bil GSM modul opisan kot: Zevs4 GSM pozivnik. Cena: 388 EUR + DDV.

Cena se nam je zdela nekako pretirana, vendar smo sprejeli to dejstvo. Ker pa cloveska radovednost ne da miru, smo odprli NO-NAME skatlo v kateri naj bi bival Zevs4. V skatli, ki je velika 20x20 cm, je bila notri majhna komponenta z napisom Telit (+stevilka modela). Po spletu smo odkrili, da je to cisto navaden GSM modulcek za 90 EUR (za toliko se prodaja v tujini).

Torej, hoteli so nam prodali Zevs4 sistem za 388EUR+DDV, kateri je v bistvu cisto nekaj drugega - Telit GSM modul za 90EUR. Ce bi racun placali bi bili oskodovani za vec kot 300 EUR!

Zato bi prosil vse tiste, ki so kupili sistem pri G4S, naj preverijo, kaj so dejansko kupili.

LP

EDIT: typo fix

MTm2H37rqt7B ::

Dodatek: Firma G4S montira samo Zevs module, torej obstaja moznost, da se je podobna situacija dogodila se komu.

Keyser Soze ::

Repack.

Kot maljon drugih malih stvari. Kupijo pri cenejšem prodajalcu. Zadevo prepakirjo, morda še malček priredijo svojim zahtevam in prodajo po mnogo višji ceni.

To je IMO že ustaljena praksa. Ker vi niste kupili Telit GSM modula, ampak _Zevs4_ modul. Je pa logično identičen prvemu. =)
OM, F, G!

MTm2H37rqt7B ::

Zevs4 ni identicen Telit modulu, niti podoben. Zevs4 opravlja mnogo vec funkcij kot Telit.

Zevs4 in Telit sta samostojna produkta, vsak zase, vsak od drugega proizvajalca.

Zevs4:



Tisto kar je v noname skatli, tudi slucajno ni ista zadeva.

Telit:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Keyser Soze ::

A Zevs4 potem ni blagovna znamka oz. produkt G4S?

Sem imel občutek, da imajo pač, glede na to da gre za multinacionalnko, svoj lasten varnostni sistem. Kaj pa specifikacije pravijo? Če ne frugače v specifikaciji ponudbe piše, kaj obsega Zevs4.
OM, F, G!

MTm2H37rqt7B ::

Tudi ce je blagovna znamka, tisto kar je na sliki za Zevs4, oz ki se prodaja kot Zevs4, to kar imamo definitvni ni.

Specifikacije Zevs4, ki so javno dostopne:
http://www.nord-team.com/tehnicni_opis_...
http://www.veiliggevoel.nl/ZEUS4VD_eng_...

Specifikacije Telit GM862 Modem (pise na komponenti):
http://www.glyn.co.nz/HF_Opto_Telit.htm
http://www.jimdgrayassoc.com/gm862-quad...


Ni ista zadeva, ni repack, ampak nateg. Vglavnem, odlocili smo se, da zadevo poberejo in gremo resitev iskat drugam. Druge produkte ipd.

EDIT:
Kdo je tukaj kriv, me prakticno ne briga, ali direktor, monterji, skladiscniki, ostali - popolnoma irelevantno. Taki firmi ne moras vec zaupat, saj glede takih zadeve ne.

Zgodovina sprememb…

MTm2H37rqt7B ::

Zanimivo naknadno dejstvo, sporocili so nam, da je prislo do napake pri ustvarjanju racuna. :\

Naj drugic bolj pazijo.

Super Sonic ::

"Zanimivo naknadno dejstvo, sporocili so nam, da je prislo do napake pri ustvarjanju racuna. "

Ja no, seveda. Čisto logično, oz. se zgodi (res je, nekaterim firmam so to "dogaja").

Sam sem imel prejšni teden servis na avtomobilu in je stric povlekel neke filtre od Opla na račun (namest VW). Sem šel nazaj in stric se je lepo opravičil in dal še 3% popusta.

Če vlečeš račun iz baze se lahko kaj hitro zjebeš in potegneš napačno postavko. Je pa res, da je razlika ali narediš na dan +200 računov oz. +5. Enemu od teh delavcu gre napako priznati, drugemu ne.

Previdnost pa tako ali tako ni nikoli odveč. Upam samo, da boš korektno poročal do konca, se pravi tudi takrat, ko ti bo (če) G4S zaradi napake priznal dodaten popust.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

perci ::

Sicer se pa lahko predstavnik G4S tudi sam javi na forum in pojasni svojo plat medalje - da ne bo kakih dvomov med bralci.

MTm2H37rqt7B ::

S firmo smo se dogovorili za ponoven in popravljen predračun. Tako upam, da smo to zgodbo zaključili.

Mogoče je bila reakcija iz moje strani malo burna/evforična, vendar iz vseh izkušenj, ki jih človek doživi pri nabavljanju takšnih in drugačnih produktov oz. storitev, mi ne more noben zameriti.

Sem tip tehnične narave in mi zadeve, ki niso poštimane po 'regeljcih' stopijo na živec.

Zgodovina sprememb…

bosmla ::

Zanimiva reakcija z vase strani...

Mujo proda Hasotu ponarejen BMW (dogaja se celo s Ferrariji tu in tu) Haso cez cas ugotovi, da vozi nekaksnega Opla... Skoraj mu poci film in gre nad Mujota ta pa rece, da mu proda za 3% popusta Opla in Haso se veselo odpelje v Oplu..:D :\

Daedalus ::

Tisto so replike... običajno ti kaj takega pošljejo domov v škatli, pol pa lepo šravfaš. Je en kup čisto lepo priznanih proizvajalcev - tole je recimo prvi zadetek z googla. Delajo Shelby Cobra replike, MB 300 SL in podobne klasike.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Poldy ::

Neznanje se plača.

Vi ste se odločili, da bi imeli varovan objekt, ker pa tega ne znate narediti sami, ste se obrnili na neko drugo podjetje, ki se s tem ukvarja. Logično.

Oni so vam predlagali določeno opremo za določeno njihovo ceno - normalno, saj oni delajo na projektu. Tu se sploh ne gre, kakšno opremo so oni uporabili (vi se na to ne spoznate, če bi se, bi naredili sami), tu je važno samo to, če ste vi zadovoljni s ceno glede na stopnjo varovanja in pa na ponudbe ostalih podjetij. Če vam ni všeč, boste varovanje naročili drugje.

To, da v takšnih primerih lahko preplačaš določeno stvar (material, opremo ki je bila uporabljena v projektu) tudi do 10x, je nekaj povsem normalnega.

Edino to, da so vam v ceno všteli neko javno znano opremo, vi pa ste odkrili, da je notranjost zamenjana.
V tem primeru so oni kršili avtorske pravice, ker so prodajali svoj produkt pod drugim imenom. Jaz bi na vašem mestu obvestil oškodovano firmo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

perci ::

Poldy: Dej ne nabijej. Oni so na račun napisali, da so jim prodali nekaj drugega, kot so jim v resnici dostavili. Ja? Če se jst ne spoznam na avte, mi lahko prodajalec proda bencinarja, na racunu mi pa pise, da gre za dizla?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Poldy ::

Oni so na račun napisali, da so jim prodali nekaj drugega, kot so jim v resnici dostavili.
Če sem prav zastopil, so jim v škatlo pod znanim imenom zapakirali nekaj drugega.

Če se jst ne spoznam na avte, mi lahko prodajalec proda bencinarja, na racunu mi pa pise, da gre za dizla?
Ja, na žalost. Prijatelj je imel tak problem (ne z avtom :D ). Ko je čez čas ugotovil, je prinorel v trgovino, tam pa so rekli ta so se pač zmotili.

MTm2H37rqt7B ::

Da pojasnim, da ne bo napačnih razumevanj.

V škatli, ki je no-name, oz. ne veš kaj je notri dokler ne odpreš. Na računu je produkt A, montiran pa je produkt B. Na zunaj ni nobene razlike, dokler ne odpreš škatle in dejansko vidiš kaj je notri. Seveda je med produktom A in B razlika v ceni.

MTm2H37rqt7B ::

Da bi pa sedaj zamahnil z roko češ: "Ah, saj dela isto." pa, žal, nisem tako naiven.

Zadevo smo sedaj zaključili tako, da
smo se zmenili za popravljen predračun, da se zaračuna tisto kar je montirano.

Tako da upam, da bo te zgodbe sedaj konec, škoda kurjenja dodatnih živcev.

Zahvalil pa bi se vsem za replike.

Zgodovina sprememb…

Poldy ::

Temu ne moreš reči goljufija, pač pa iznajdljivost podjetja. Oni pakirajo v svojo škatlo karkoli jim pač paše in ti potem tako tudi zaračunajo, pa če je notri kolo s hrčkom. Lahko da so enemu pred teboj računali 50% manj, pač spreminjajo cene glede na projekt.

Žalostno, vendar tako to je.

Matek ::

Poldy, ni cisto tako. Najbrz si narobe razumel, ker je bilo malo bolj cudno napisano, ampak ne gre za to, da bi oni samo zapakirali nek produkt v svoje ohisje in ga drazje prodali, temvec so slabsi prodajali pod imenom nekega drugega, boljsega in bolj zmogljivega izdelka po primerno visji ceni.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

T0RN4D0 ::

To je tako kot da bi naročil novo A8, z določenim motorjem in opremo. Dostavijo ti novo Fabio, brez vse opreme. Sej avto je avto, če nisi avtomehanik nimaš kej za govor o tem. In če na računu piše da je A8 je tista škoda pač A8, prodajalc se je pa znajdu in te vrgu na foro in morš naslednjič bol pazit. Po tvoji analogiji Poldy.

Drug problem je ta da proizvodnja avta stane pol tolk kot daš za njega, neki potegne proizvajalc, neki prodajalc, če ga kupiš pol od nekoga ki ti ga še mal držaje proda in ti recimo da zarad tega kakšne ugodnosti (recimo 24/h na dan pomoč na cesti) to je pač trgovanje. Ne more ti pa zadnji prodat Audija in dostavit Škode. Tud če bi zamenjal znake od škode z audijevimi.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

perci ::

Tornado: Ma ne vem, če bo Poldi tole zapopadu.:\

Keyser Soze ::

Zadeva bi šla, če bi prodani modul nudil isto kot obljubljeni. In če ni na specifikaciji/računu ne bi bil omenjen točno določen izdelek točno določene blagovne znamke.

Ko enkrat tako natančno definiraš prodajan artikel, IMO ne moreš kaj dosti odstopat od tega. Lahko se delno zaščitiš z dodanim "ali enakovreden" na koncu ponudbe. To je pa tudi to.

Kar ponudiš, tisto moraš tudi prodat. Drugače gre za nateg ali pa pomoto.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6916521 (5171) Invictus
»

Prenosnik + mobitel = internet

Oddelek: Omrežja in internet
2015241 (6583) mat89
»

Temperature za nazaj

Oddelek: Loža
4111355 (10141) CaqKa
»

Kje poiskati napoved vremena?

Oddelek: Loža
83302 (1855) innerspace
»

Toča 2008 ?

Oddelek: Loža
272940 (1970) PaX_MaN

Več podobnih tem