» »

Ohisje z "obesenimi" diski

Ohisje z "obesenimi" diski

hokuto ::

Iscem predloge za ohisje, ki ima moznost obesanja diskov. Torej tako, kjer diski niso pritrjeni z vijaki, ampak obeseni na elastiko, ali kaj podobno proznega. Nameraval sem ze kupiti Antec Solo, pa so ga na mimovrste umaknili iz ponudbe. Poleg predloga katero ohisje, bi prosil se za informacijo kje ga lahko kupim, najraje pri nas, lahko pa tudi v tujini, vkolikor nimajo take postnine, da bistveno povisa ceno.
Druge iskane lastnosti (Solo jim je kar lepo ustrezal):
- razumna cena
- design, ki pripomore k utisanju pc-ja, brez "gamerskega" kica
- brez napajalnika (tega ze imam)
- zazelen je tudi kak prirocen (lahko ciscenje) in ucinkovit protiprasni filter
- velikost raje preveliko, kot premajhno

Cilj je kar se da tih pc, pri cemer po mojih izkusnjah obesanje diskov precej pomaga. V koncni fazi bi prislo v postev tudi ohisje, ki ustreza ostalim zahtevam, ceprav nima moznosti obesanja diskov ze po defaultu, ce je tako zastavljeno, da bi bilo to res trivialno dodat. Vecjih modifikacij se pa ne bi loteval, ker nocem naredit hobi projekta iz tega.
doke!

Highlag ::

Imam Antec Sonato. In je točno to kar rabiš. Edino ne vem če je še dobavljiv. Ima prostora za 4 diske, ki se zmontirajo preko posebnih gumi blažilcev na sanke, ki se potem zaskočijo v samo ohišje. Moram reči, da zadeva deluje zelo dobro. Ima vgrajen dodatni 12cm ventilator za hlajenje ohišja, ki je vpet na gumi distančnikih in zelo tih napajalnik.
Never trust a computer you can't throw out a window

Tomson ::

Trenutno najtišje ohišje je Antec P182 ki sicer ni blazno poceni ni pa pretirano drago. Če investiraš v tišino je to defenitivno ohišje zate. Kar se tiče HDD Suspention to narediš sam, nobeno ohišje tega ne podpira v osnovi, pa da bi imel že elastiko zraven, sicer pa imaš obsežna navodila TUKAJ!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

kmetek ::

v P182 iih jaz sploh ne slišim, da mam diske.

Goli ::

Z Antec P182 žal nimam izkušenj, ker imam Nine Hundred trenutno.
Poznam pa Cooler master RC-690-KKN1-GP ,sam sem ga kar pregledal in ima izredno dobre hladilne lastnosti, filter za prah na dnu, gumijaste blažilce na dnu ohišja in 3 ventilatorje vgrajene(možnost montaže do 7 120mm ventilatorjev), seveda pa ima poleg tega plastično-gumijaste sanke za diske.

bluefish ::

se strinjam, trenutno je eno boljših ohišij Antec P182. Ima odlično notranjo razporeditev in je tako zelo pretočno,...

hokuto ::

hvala za predloge. p182 sem ze gledal in sem resno razmisljal o njem, samo ravno postavitev diskov mi ni bila prevec vsec, predvsem spodnja kletka kjer so vertikalno postavljeni. se za premislit.

highlag... sonat je cel kup, samo trenutno so 4 v antec programu in tudi solo je del te druzine, se pa spomnim, da so bile se druge v preteklosti.

tomson... antec solo ima suspension ze v osnovi. lahko vstavis 3 diske na elastike, ali pa 4 na standardne nosilce:

takole zgleda brez modifikacij. mislim, da imajo se nekatera antec ohisja enako varianto (nekaj so spreminjali imena, tako da ne vem tocno katera - verjetno se kaksna od novih sonat). saj v kolikor ni treba ravno rezat po ohisju bi se še lotil nekega domacega sistema in sem tudi ze gledal razne variante na silentpcreview, samo se mi pri vseh zdi, da bi bilo precej tezko zagotovit popolnoma vodoravno lego diskov. vecina domacih mojstrov ima tudi obesen samo po en disk, jaz bi pa rad obesil najmanj 2, bolj verjetno pa 3.

goli... cm tudi ne zgleda slabo in ima hladilne lastnosti verjetno res dobre, samo po mojem pa tole ni ravno tiho glede na to, da je precej odprto. jaz pa hocem zdaj sestavit cim tisji "sekundarni" pc, ki bo lahko prizgan 24h in notri ne bo nekih vrocih komponent, tako da odlicno hlajenje ni prioriteta, ceprav je seveda zmeraj dobrodoslo.
doke!

kmetek ::

imam spodaj diske v kletki in keine problem :)

Tomson ::

Hokuto: zanimivo, nisem vedel da ta suspension že obstaja v ohišjih ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

eVro ::

Jaz imam Solota in to je res ohišje, za katerega se splača potruditi. Priporočam ti, da narediš poizvedbo pri firmah AGT in elektronika.si. Razmisli tudi, da bi šel iskati ohišje v Avstrijo, če imaš to možnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih računalnik za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
678423 (6884) Bramac ^^
»

Utišanje diska

Oddelek: Kaj kupiti
322650 (1807) mr1two
»

top ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
423392 (2270) frudi
»

Kupujem kvalitetno ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6710277 (8887) M-XXXX
»

Best buy silent komp

Oddelek: Kaj kupiti
61555 (1394) bate

Več podobnih tem