» »

Kateri Notebook

Kateri Notebook

Silvano ::

Kupujem notebook im me zanima na kaj je potrebno paziti pri takem nakupu, kaj naj prenosnik vsebuje, a se ga da nadgraditi?
Uporabljal bi ga poslovno (na terenu); kdaj pa kdaj bi se poigral tudi s kako igrico.
Kupujem pa nakaj novejšega (okrog 1GHz).

Tomi ::

Prvi nasvet je, da ne kupi Gericoma ali česa podobnega.
Kupi raje firmo ( Compaq, Hp, Dell, itd ), ker je bolje poskrbljeno za servis, ki ga po moje ne boš rabil, pa tudi prenosniki so bolj kvalitetni. Vsaj pri moji Armadi je tako, da je ram nadgradljiv, in to bp. Prej se pozaminaj, kako in kaj je s tem. Poleg tega pa pazi na akcije, ker lahko prihraniš tudi 100k sit, kar niti ni malo. Če te pa zanima pa še kaj bolj podrobnega, pa na dan z besedo.
Aja, ima pa naj vsaj 14'1", 20 ali 30 GB, 256 rama, pa DVD ali CDRw.
metrodusa.blogspot.com

Silvano ::

ja,.. DVD ali CD-RW... to me zdaj zanima!
Brez RW-ja bi bilo po moje malce težko, DVD pa se občasno tudi rabi. A se splača kupiti zinanji RW? Ali pa bi mogoče kupil kar kombinacijo DVD+CD-RW (se te enote zanesljive)?
Ja, pa še to, občasno bi naj priklopil "hišni" monito (19") pa me zanima ali bo možno spremeniti resolucijo na kaj več kot le 1024x768 in ali si bom lahko ogledal kak DVD film na TVju (TV izhod - je to priporočljivo in katera kartica naj bo).

P.S.: Vprašanja so mogoče za nekatere slišati smešna, to pa zato, ker s prenosniki še nisem imel opravka!!!:8)

rc-car ::

Ja, jaz ti bolj priporočam DVD kot RW, ker se mi zdi to bolj uporabno. Če boš ti bolj snemaml CDje, kot uporabljal DVDje (načrtuj malo za prihodnost) se pač odloči za RW.

Za priklop na drug monitor načeloma ni problemov, se pa pozanimaj do katerih resolucij in frekvenc kartica podpira.
Glede TV-outa se pozanimaj kakšnega ima. Ponavadi ima s-vhs izhod.

Vsekakor se bolj splača kupiti malo slabšo konfiguracijo in od boljšega proizvajala (Compaq, HP, ...). Modeli boljših proizvajalcev imajo ponavadi tudi boljše LCDje, kar je vsekakor zelo pomembno. Ker sem videl (in uporabljal) 'najboljši' prenosnik od Pc-plusa in me je zelo razočaral. Tako kvaliteta izdelave, slab LCD, kot prekomerno gretje, in predvsem to, da vsakič tretjič se ni zbootal (samo barvaste črte na monitorju..). :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rc-car ()

Tomi ::

Verjetno boš imel eno od Atijevih mobile kartic, in tu je zelo dobro poskrbljeno za več zaslonov, lahko delaš, kar ti paše ( sem danes preverjal ).
TV out je že vgrajen, če boš kupil firmo, tako da nobene panike.
Pa DVD je bolje za moje pojme vzeti, ker pekač tako ali tako ima vsaka desktop mašina, tako da verjetno ni problem najti. Sicer pa, mrežno itak imaš, pa samo cross kabel in narediš domačo mrežo.
metrodusa.blogspot.com

zenaj ::

Zgoraj berem kritike na račun Gericoma. A ma kdo kakšne slabe izkušnje? Naj prosim pove, ker ga mam namen kupit.

Hvala.

Tomi ::

Malo poglej stare poste, če jih boš kaj našel, ker je tam na dolgo in široko napisano o tem.
Drugače pa gre graja predvsem na račun procesorjev, ki se grejejo, in pa baterije, pa tudi nabora čipovja na matični.
metrodusa.blogspot.com

TylerDurden ::

Meni osebno je od hpc ja notebook ql, npr dosti bolj kot pa gericom supersonic, s tem, da je 150k SIT razlike v ceni. Uporabljam oba in se mi gericom nonstop usuva, slabša tipkovnica, jako čuden tv out (uporabljam za prezentacije DVDjev na projektorju ali TVju). Sicer je res malo lepši ampak vseeno. Pa nikarte ne kupuj compaq presaria, ker je shit, vsaj tisti za 370 jurjev pri comingu, divx štekajo, neka u qrcu grafika itd itd.
Let\'s make some soap ...

RiNC ::

Pred kratkim sem kupil Compaq Presario 2700, zelo zadovoln z njim. Tudi sam sem razmišljal o Gericomu pa so mi ga še pravočasno odsvetovali (se pregreva, slaba plastika, baterija hitro opeša, tastatura se noter vpogiba - sem primerjal z mojo, ...).
Glede DVD in CDRW sem rešil na račun tega, da sem si kupo dodatek - CDRW ki ga zamenjam z disketnikom v notebuku. Preprosto potegnem ven disketnik in noter CDRW, pa ze dela. Combo drajvi mi niso vsec, ti crkne pa s tem zgubis dvd pa pekac obenem.
Predlagam ti da razmislis o malo bolsi firmi, npr. Compaq pa ga kupis čez mejo.

windy ::

mogoce besedo glede nasih "genijev" pri HPCju, pa glede entry level modelov pri Compaqu, pa se kake poceni zadeve: vsi so bazirani vecinoma na raznih poceni OEM modelih firme Mitac, ki je vsaj za moje pojme zivo sranje, ne toliko po kvaliteti izdelave (Spoji so dokaj v redu ,skripajo niti ne veliko pri obremenitvi) ampak po kvaliteti vgrajenih komponent... Groza...

aja, ko smo pri Gericomu, kolega ima enega njihovih srebrnih modelov, ki sicer lepo zgledajo, ampak ce morate zaradi narave dela vecinoma zapestja imeti spredaj na plastiki pred tipkovnico ,se bo barva odrgnila v ca 2 mescih, in zadeva potem grozno zgleda... Da o vseh drugih slabostih ne bi...

Silvano ::

Kaj pa kakšen Acer.
Imam ponudbo za Acer Travelmate 613TXV
Cena : 300.000 Sit
Ima pa 8xDVD, je to dovol za gledanje filmov?

rc-car ::

Silvano: za gledanje DVD je dovolj 1x, torej vsak DVD pogon.

Drugače pa ti jaz svetujem, da raje kupi model priznane firmo malo slabše konfiguracije in boš z njim mnogo bolj zadovoljen! Sam ravno zadnjič dobil v roke HPjev najcenejši prenosnik in lahko rečem, da bi ga takoj zamenjal za enega od dražjih PC-plusov (razlika v ceni med tema dvema je približno 150k). LCD je neprimerno boljši, touchpad je pri HPju odličen in ponuja ogromno naprednih možnosti (driverji so odlični!). Da ne omenjam glasnosti. HP je neslišen! Ne sliši se ga nič! Ko daš v HPja CD je njegova glasnost primerljiva z Pc-plusom...

Jaz ti toplo priporočam kako priznano firmo!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

govno ::

če ne boš kupil della nočem nč, ker je preprosto najboljši ...

jz bi kupu kakšno custom verzijo al pa inspirona 4100 za 480 kSIT

Jux ::

ej kaj mi svetujete za circa 500k sit, z resolucijo nad 1024.
Gledal sem Inspirona 4100 (pa je kar hud). Kako je z kvaliteto monitorjev pri taki resoluciji. Kaksen test kje?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

dizel ::

Ko je že govno omenil Dell-a, jst mam izkušnje z modelom Inspireon 8100, zadeva ma čist vse kar je možno dobit, LCD resolucija je pa 1600x1200 (grafična GeForce-Go). Zadeva je preprosto fenomenalna, slika na zaslonu je taka, da se vse skrije proti njej, ni primerjave, enakomerna slika, kontrastna, vse no,... Tud vse ostalo je seveda brez problema. Jux: kot so že drugi rekl, kup orenk firmo Dell, Hp,.. Se splača mal več dnarja dat, brez skrbi.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Dirkac ::

Do sedaj ste našteli že skoraj vse mogoče firme, vendar se mi zdi krivično, da nihče ne omeni Toshibe, ki je zadnje čase pojem kakovosti. Jaz absolutno stavim na Toshibo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916255 (7216) Seb4
»

Firme prenosnih računalnikov...

Oddelek: Kaj kupiti
161703 (1446) Pithlit
»

Kateri Notebook

Oddelek: Kaj kupiti
61087 (910) govno
»

Kter notebook kej priporocate?

Oddelek: Kaj kupiti
221619 (1313) zigadr
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322600 (2286) andrej

Več podobnih tem