» »

ADSL in HUB

ADSL in HUB

XsenO ::

Zanima me, če je možno ADSL povezati na HUB in nato na HUB dva računalnika. Torej situacija je taka, trenutno ima ima računalnka v mreži preko huba. PC s winxp ima dve mrežni in je direktno povezan na ADSL. Drugi računalnik, ki ima win98se pa se povezuje na net preko ta drugega PCja (tem s winXP). Torej je možno in kako se, da povezati oba računalnika na ADSL preko Huba, tako da nebi rabil enega računalika kot serverja in imeti dve mrežni v njemu, in tako da mi ne rabi ICS. Aja hub je complexsov RX1204 micro 4-port 100TX repeater. En port se lahko uporablja za uplink.

Hvala za pomoč.
1 + 1 = 1

Opica80 ::

Stvar je čisto preprosta. ADSL in HUB povežeš direktno preko up-linka. Ostala dva računalnika pa priklopiš direktno na HUB in stvar deluje.
Na ta način imaš lahko na netu največ dva računalinka na 1x.
Uporabiš pa "navadne" in ne cross-links kable za povezavo.

XsenO ::

Sem že probal samo mi hotelo delat, kako vam kateri so navadni in kateri cross over kabli oziroma kako jih lahko razlikujem
1 + 1 = 1

Opica80 ::

To pa jaz ne vem točno. Vem samo to, da imajo cross drugače razporejene kable na eni strani kot na drugi.
Cross kabel je tisti, ki si ga imel za povezavo med dvema računalnikoma. Navaden pa tisti, ki je bil med ADSL in prvim računalnikom.

moby-dick ::

Navadni UTP kable boš prepoznal po tem , da je na obeh straneh vtikača enaka vezava (enake barve po enakem razporedu).Cros-link pa uporablja samo 4 žice in te so med sabo zamenjane.
Enak hub imam doma in imam tudi dva rač. (WinXP - Win2000 Server) ter čez kakšen teden dobim ADSL.Mogoče je problem v tem, da je HUB samo 100 Mbit in ne 10.I mogoče zato ne gre ADSL preko up-linka do rač.
Hear me out...

DJroky ::

Ko boš imel vse priklopljeno, poglej če ti na hubu svetijo vse potrebne lučke. Morajo svetiti tri LINK in pa mogoče še kšna druga pri kanalih, kjer maš gor računalnike. Če ti omenjene tri lučke ne svetijo imaš naroben kabel!!! Drugače pa bi mogla zadeva delat bp. Ti komunikacija med računalnikoma dela?

Trance-X ::

Problem je definitivno v tem ker je hub 100 M ... sam sem mel isti modem in stvar ni delovala ker je mrežna karta na adsl modemu 10 M ... tko da rabis hub 10 al pa 10/100 M.

XsenO ::

DAMN IT! Stupid useless HUB!;((

Ehhh... nič treba bo čakati da stari nabavi Router:\
1 + 1 = 1

cmocko ::

Takole izpelji zadevo. ADSL modem priklopi na up-link port na hubu za crossover kablom. Ostale masine naj imajo navadni kabel za priklop na hub (rj45). Moras pa na obeh masinah namestiti ADSL odjemalca (client) modri cd na katerem piše siol ADSL. Potem bi ti naceloma moralo delovati. Še bolje pa je da si omisliš swich.

XsenO ::

Ja sam ni v tem fora ker zgleda da ta hub podpira le 100mbit povezavo ne pa 10 ki je iz adsl modema.
1 + 1 = 1

l0wc4 ::

Cmocko ti je prav odgovoril. Od ADSL modema do HUB imej cross over kabel, od HUB-a do mašin pa navadne kable. Na obeh mašinah imej odjemalca za PPPOE ali pa tistega default SiOLovega. Ne vem, zakaj na 100 MB HUBu ne bi to delalo, mora delati, razen če je 100 MB only hub kar pa ne verjamem. Res pa je da si za take stvari najbolje omislite ADSL router, ki ima nat, pa virtual serverje in si preko tega zaščiten tudi pred morebitnimi vdori. PRed nekaj časa sem jih naštimal nekaj 10 Allied Telesynov AR 220E ADSL routerjev in delujejo bombastično, cena pa je tam od 30.000,00 - 40.000,00 SIT. >:D

XsenO ::

Ja hub je 100mb only in še en težava je kabel imam speljanega v steni zato igranje s kablo je malo težko
1 + 1 = 1

DJroky ::

Čist tako neumesno: ADSL se na up-link na hubu priklopi z navadnim kablom in ne crossover. Zato pa obstaja up-link kajneda!!!!!!!! Če pa priklopiš na navadn port potem pa z crossover kablom!

cmocko ::

Koliko takih uspešnih postavitev si pa že izvedel z takim kablom? Me res zanima ker je tehnično nemogoče. Menda bom že nekaj vedel, ker sem jih par zmontiral. Pa brez zamere ;))

Gandalfar ::

Men se zlo zdi, da sem na moj switch zmontiru ADSL z cross kablom. Nasploh ti svetujem da uporabi kar kabl, ki ti ga je dal siol. Tist kabl vtaknes v uplink. In to je to. Potem dela.

DJroky ::

Na ta način sem zmontiru moj ADSL, pa dvema kolegoma pa deluje. Kabel, ki ga dobiš od siola pa je navadn kabl! Če adsl priklopiš na up-link da navadn kabl, če pa na navadn port pri hubu pa daš crossover kabl. Kabl iz ADSLja direkt v mrežno je NAVADN kabl!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DJroky ()

cmocko ::

Kabl iz ADSLja direkt v mrežno je NAVADN kabl!!!!!


To drži ja.

LP

DJroky ::

In kako razlagaš dejstvo, da jaz zmeri ta kabl uporabm za povezavo na up-link?

Zdej me pa še neki zanima če slučajno veš?
Prenos mi vsake toliko časa kr počaka. Nekaj časa ne prenaša nič, v Eksplorerju mi napiše da te strani ni možno prikazati, malo počakam dam osveži pa je vse ok. To se dogaja tudi pri prenosu datotek z WinMX. V Ircu mislm da deluje skos, email pa tudi včasih traja celo večnost da se konekta. Sem ugasnil Zonealarm pa je isto, firewalla v winsih nimam vključenega! Mam winXP. ADSL preko switcha. Sem dal še enkrat winXP gor, ko sem zajebal boot, pa je bilo prej in zdaj isto. v win98 pa mi zadeva deluje bp. Probal sem zamenjat tudi DSN pa isto. Povezava med dvema računalnikoma, ki sta na switchu mi dela ok. Mrežna je ok, ker sem probal z drugo.

Kaj mi je še za storiti?

cmocko ::

Konfiguriraj še :

start/nastavitve/nadzorna plošča/omrežje/
tcp/ip...lastnosti (NE TCP/IP od mrežne)

IP Address:
IA 10.0.25.2
SM 255.255.255.0

Gateway:
10.0.25.1

DNS configuration:
host: djroky domain: siol.net

DNS server search order:

193.189.160.11
193.189.160.12

Klikni 2x ok in resetiraj mašino.
Napiši rezultat.

LP

DJroky ::

V winXP je vse drugače. pod netvork conection je vse drugače kot pod win9x!!!
Slučajno veš kako naj nastavim v WinXP zadevo?

cmocko ::

Na žalos ne. Se bom pa pozanimal če obstaja kaka skripta.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kakšna je razlika med navadnim UTP kablom in cross-over

Oddelek: Omrežja in internet
63804 (3742) alesrosina
»

Od razcepnika do ADSL modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
201966 (1722) danielka84
»

Domace omrezje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151769 (1465) ToniT
»

hub in ADSL

Oddelek: Strojna oprema
71172 (987) burekar
»

ADSL in dva compa

Oddelek: Pomoč in nasveti
7832 (729) SkIDiver

Več podobnih tem