» »

*tiskalnik inkjet* kako poceni tiskati?

*tiskalnik inkjet* kako poceni tiskati?

dexter ::

Mal sem gledal da bi si nov tiskalnik kupil barvni inkjet ,tko da se vcasih da tud barva stiskat.
Zdej pa ce je kdo,ki ve kje se da dobit (pri nas al tujina) barva za polnjenje kartus cim ceneje (recimo kompleti tam do 10 filanj). Barvni pa crni. Mogoce kake iskusnje?

mal sem gledal po googlu,deja pa je lexmarkova glava kao zlo dobra da prenese zlo velik filanj (hp kao ze po 2-3 crkne,kao ze tovarnisko da je cim manj zanesljiva), ce ma kdo kake izkusnje info me,please!

Kje je kaka akcija z lexmarki?

boogoo ::

Jaz imam lexmarka (Z32-dal 23 kSIT) in sem zelo zadovoljen z njim, printa zelo hitro, tiho, in kvalitetno za svoj cenovni razred. Edini promblem je visoka cena kartuš. Ponarejene kartuše ne obstajajo, zato ostane le varjanta z polnjenjem. Stvar deluje zadovoljivo, (3 polnjenja cca. 6 kSIT)vendar se barva hitro na glavi kartuše posuši, tako da moraš dostikrat čistit. Glede št. polnjenj, tip v trgovini mi je rekel da zdrćijo Lexmarki najmanj 3 polnjenja, vendar so se meni kontakti na glavi kartuše že po 2. polnjenju zažgali, ne vem kako je to mogoče, vendar če pogledaš skozi lupo vidiš zažgane kontakte. Je pa tudi res da nisem najlepše ravnal z kartušo. Če bi rad poceni printal, se po moje najbolj splača nabavit kakšnega epšsona, saj za njega obstajajo poceni ponarejene kartuše.

dexter ::

ja gledam tudi Epsona, ker je kao glava dost zdrzljiva, napram canon ki ima isto fiksno ampak zamenljivo glavo samo ta pa kosta dosti

kako je z Epsoni, glede zamasitve sob, kake izkusnje a se to scistiti?

rc-car ::

Pri Epsonu je varka v tem, da skupaj s kartušami ne zamnjaš glav. Glav pravzaprav nikoli ne menjaš (razen če se zamašijo, potem te pridejo nove cca 15k).

Zato so epsonove kartuše tudi cenejše.

Sam v Epsona (niti katerikoli drugi printer) nikoli nebi dajal neoriginalne barve..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Smorny ::

glede poceni tiska Epson definitivno rula. Mam prvega Stylus colora, pa laufa na neoriginalnih barvah že od vsega začetka - to je zdaj že 6 let, po 2-3 kompleti barve letno(PELIKAN). mam pa tudi novega stylusa 680, ki pa ima že čip na kartuši, pa se dobi od jet-techa komplet (Črna in barvna kartuša + programator za 10kSIT), pozneje pa samo kartuše - obe za 7kSIT.

Aha, pa še to, glava se mi še niti enkrat ni zamašila, normalno pa je, da če ne printaš dva mesca, da poženeš t.i. noozle check, da ti spuca šobe.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

BlackAdder ::

Dostikrat je namesto novih kartuš bolje kupiti nov tiskalnik.
Kakor se morda na prvi pogled neumno sliši, dobiš npr. v Avstriji v kakšni akcijski ponudbi soliden tiskalnik za 1000 ATS - 70 EMU, ki ga lahko uradno prepelješ preko meje brez dajatev in po vrnjenem davku (cca 15%) te pride cca 60 EMU kar znese približno 13.500 SIT.

Za ta denar nikakor ne dobiš novih kartuš, pa še nov tiskalnik imaš.

Starega pa lahko prodaš za par tisočakov.
BlackAdder stroke again!

Pepo ::

Lexmarkove crne kartuse dobro drzijo polnjenja. Imam ze tretjo, se zmerom pise ko sus. Pac pa sem nabavil originalno crnilo (ce je res) za barvno kartuso, pa so se mi popolnoma zamasile sobe za rdeco barvo, ostali dve pa tiskata odlicno naprej. Ne vem, kaj je vzrok temu. Bom probal spet polniti novo kartuso, ki sem jo kupil, morda je problem v kartusi.

V glavnem se zdi, da se da s pojnjenjem kar dobro priti skozi vsaj pri crnem tisku, kjer ni nobene izgube kvalitete, cena pa je zgolj tretjina od originalne.
Tehnika ljudstvu!

pivmik ::

jazst imam Epson stylus color 660,
ga maltretiram, na silo velčem krtuše ven, vedno uporabljam neoriginalne, ga izklaplja diritta iz elektrike...
vse živo delam iz njega in na koncu mi vedno printa ko ŠuŠ.

EPSONi so res zržljivi, ti kar kupi epsona, enega bolj cenejšega, pol pa kar uporabljaj neoriginalne kartuše, ti rečem izplača se! Ampak to je če želiš nezahteven tiskalnik za printanje preprostih barvnih slikic in teksta, ni za superkvalitetne FOTO Slike. Za to bi rabil mlo boljši model tiskalnika in ORIGINALNE kartuše in FOTO papir.

Za nezahtevne barvne slikice pa so čisto dovolj neoriginalne kartuše in cenejši modeli tiskalnika.

Moreš tudi pomislit če se ti splača dat trikrat več za barvo, ki bo dala samo 10-15% boljšo sliko. Jaz menim da NE.

Najboljše pa je imet dva tiskalnika, enega za zajebancijo in norčevanje, drugega pa za resno tikanje z originalnimi kartušami.
LP, Gregor GRE^

Smorny ::

črnigad: če bi to bilo tako kot ti praviš, bi vsi tak delali. Ko kupiš tiskalnik, so notri napol polne oz. napol prazne kartuše. Izdelovalci tiskalnikov ne služijo s tiskalniki, ampak s prodajo barve, papirja in ostale krame.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Lime ::

Nekam visoke cene pišete.
hp DJ656c dobiš za 13.990
Lexmark Z33 14.990
Lexmark Z22 9.990
Epson C20UX 14.990
Epson C40UX 18.990
To so cene v Sloveniji, z DDV!

Da pa ne bi potrošniki kupovali novih tiskalnikov, ko jih zmanjka kartuš, so se proizvajalci zaščitili tako, da poleg novega tiskalnika dobiš samo polovično napolnjene kartuše.

BlackAdder ::

Tu ste me pa našli!

Očitno so proizvajalci polni (umazanih) trikov in ta z napol praznimi kartušami (pesimistično gledanje na zadevo) je eden najhujših.

Kaj poreči na to - naj žive neoriginalne polnitve!
BlackAdder stroke again!

nodes ::

Imel sem Lemark 3200 in sem katuše polnil. Največ mi je zdržala ena krtuša in to štiri polnenja. Kakšna niti ne drugega, vrjetno tudi zaradi mal neferenčne barve. Kartuše se nesplača kupovat, ker je cenejši nov tiskalnik, z napol praznimi kartušami Sam jih lahko potem spet polniš. Obstaja več vrst črnil. Sedaj sem si kupil sharpa v big benu 30.000 sit. Kartuše ima ločene in črna naj bi zdžala preko 1000 strani. Kdor pa res veliko tiska, naj si kupi laserski tiskalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514367 (8947) matej5734
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385272 (4172) KoKi
»

Neoriginalne barve za tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
242584 (2030) ;-)
»

Tiskalniki le še kot dodatek h kartušam?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
706210 (4463) Alexius Heristalski
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433784 (3208) TheJack

Več podobnih tem