» »

War: Gruzija vs Rusija

War: Gruzija vs Rusija

««
12 / 14
»»

jype ::

Karaya 52> Poleg naših forumašev, ki tiho ali odkrito kimajo Rusom se je pridružil še Hugo Chavez. Kakšno lepo skupinico imamo.

Glede na to, kdo v svetu trenutno postavlja standarde, ki se jih Rusi zdaj držijo, je težko obsojati kogarkoli. Rusi so pač naredili "vse v njihovi moči, da so zaščitili nemočno civilno prebivalstvo Južne Osetije", če temu verjamete ali ne je pa seveda popolnoma nepomembno, tako kot je nepomembno, če je imel Sadam na voljo orožje za množično uničevanje. What has been done has been done.

Počakajte da najdejo čas za te standarde še Kitajci, potem bo šele tekla kri :(

In spet, kot že tolikokrat:

We told you so.

Wolfman ::

Oprostite, ker sem bil na morju (ni bilo ne elektrike ne časopisa ne nič, razen nek zelo slab sprejemnik ki je lovil samo en kanal pa še tega nisem razumel) Zakaj se je začela vojna, povod in vzrok prosim. Potem bom povedal svoje mnenje.

Brane2 ::

Sem si pocahnil tvojo opombo pod "bookmarks" v mapo "ne pozabi!"

Ko me bo prijelo slišat tvoje mnenje, pošljem obnovo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pšenični ::

"Oprostite, ker sem bil na morju (ni bilo ne elektrike ne časopisa ne nič, razen nek zelo slab sprejemnik ki je lovil samo en kanal pa še tega nisem razumel) Zakaj se je začela vojna, povod in vzrok prosim. Potem bom povedal svoje mnenje."

Povod napad Gruzije, vzrok odcepitev Južne Osetije. Gruzijski predsednik je na dan začetka olimpiskih iger sprožil bliskovito vojno in napadel Južno osetijo. Nato je prilomastil ruski medo in so bli Gruzinci fejst tepeni. Zdej ruski medved kljub premirju še noče v brlog in zdej so vsi tisti ,ki so vedeli da bo Gruzija napadla, najbolj vztrajni v tem da se naj Rusi unaknejo. Mal še poglej nazaj debato, ker se mi ne da več razlagat.

Vanich ::

krneki0001 ::

Tko se dela! Sej slovenijo so tut priznal na podoben način.

Starodavni ::

Rusi se bodo s tem zapičili v lastno nogo, ker imajo kar nekaj separastičnih provinc, ki bi potem zahtevale osamosvojitev(dagestan, čečenija itd).

Samostojnost Abhazije in J. osetije je samo korak k kasnejši priključitvi k rusiji, predvsem j. osetija ima interes, da se pridruži rusiji.

Vanich ::

Rusi se bodo s tem zapičili v lastno nogo, ker imajo kar nekaj separastičnih provinc, ki bi potem zahtevale osamosvojitev(dagestan, čečenija itd).

Ne bi reku.
"Južna Osetija in pa Abhazija sta edinstvena primera."
"Sui generis."
"Treba se je prilagajati situaciji na terenu."
"hehehehehe"

Pšenični ::

Strinjam se da sta Osetija in Abhazija edinstvena in neponovljiva dogodka. Prav tako je edinstven primer Ukrajina, edinstven primer bo tud Moldavija. Pa kosovo je bil edinstven primer.....in še jih bo......Dokler se bodo še Američani delali norca iz Rusije, Evropa pa jim bo pri tem slepo sledila, se situacija ne bo pomirila. Prej nasprotno , lahko pride do vojne med Natom in Rusijo. V tem primeru pa zmagovalca ne bo.

Zahodnim politikom bi svetoval da načela nespremenljivosti meja, ki so zagotavljala mir po drugi svetovni vojni pač ne gre lahkomiselno kršiti. Imeli bomo srečo če bo ostalo samo pri tem. Kar so naši in zahodni politiki sejali sedaj žanjejo. Samo problem je v tem da so sejali veter. Želi bojo pa vihar. Kako sedaj zatirane narode v Evropi in širše prepričati da bodo ostali v prvotni državi, če se lahko ob pomoči večje države odcepi 70.000 prebivalcev.

T-h-o-r ::

mene zanima, kaj bodo storili z 20milijoni kurdov :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vanich ::

mene zanima, kaj bodo storili z 20milijoni kurdov :)

Nč.
Turki jih bodo še zmeral bombardiral vsak teden doma pa še v Iraku.
Treba se je prilagajat situaciji na terenu, aveš.

nurmaln ::

ahodnim politikom bi svetoval da načela nespremenljivosti meja, ki so zagotavljala mir po drugi svetovni vojni pač ne gre lahkomiselno kršiti.

Tudi Slovenije kot samostojne države potem ne bi bilo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

USS Liberty ::

Gledano svetovno globalno sta zmagovalki tega konflikta na Kavkazu Rusija in ZDA, poraženki pa Gruzija in Srbija. Rusija je zmagovalka, saj je dokazala, da je gospodar na svojem kavkaškem dvorišču in je še vedno vojaška sila. Po tem konliktu pa je je pridobila še nekaj malega ozemlja. ZDA je zmagovalka, saj je še bolj povečala svoj vpliv v V. Evropi: na Poljskem, Češkem, Baltiku in Ukrajini, saj je sedaj pri teh državah strah pred Rusi še večji in se bodo še bolj pro ameriško obrnile. Gruzija je seveda poraženka, saj bo verjetno za vedno izgubila ti dve separatistični pokrajini. Poraženka pa je tudi Srbija, saj so Rusi so s tem priznanjem kavkaških mikro držav zadali udarec tudi Srbiji pri njihovim interesom na Kosovu, saj je sedaj Rusija sama ustvarila dva Kosova in Srbi bodo sedaj veliko težje uveljavljali svoje argumente glede Kosova...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Poljske reakcije so razumljive. Poljaki vlečejo z Rusi dolgo zgodovino, v kateri niso bili vedno žrtve.

Kar se zmage ZDA na tem področju tiče, ni nedvoumna in bo po moje treba počakati na razplet.

Prav zlahka se lahko stvari razpletejo v smislu "eto, Gruzija je bila kao v milosti USA, pa je na*ebala"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ales ::

ahodnim politikom bi svetoval da načela nespremenljivosti meja, ki so zagotavljala mir po drugi svetovni vojni pač ne gre lahkomiselno kršiti.

Tudi Slovenije kot samostojne države potem ne bi bilo.


Primerjaš jabolka in hruške. Slovenija je bila republika, ki se je z drugimi republikami prostovoljno združila v skupno državo. Ko ji ni več bilo do tega, se je osamosvojila. Čisto v skladu z načelom o nespremenljivosti meja. Pri Kosovu, Južni Osetiji in drugih podobnih primerih pa temu ni tako.

Na primeru Kosova so odprli Pandorino skrinjico in kaj so ob tem pričakovali mi ni jasno. Vidim pa, kaj bodo dobili...

krneki0001 ::

Zdej pa še korzika, andora, pa v španiji. To bo še zanimivo.

Južna osetija je nekaj takega kot srbska krajina ali kosovo in ker je večinsko prebivalstvo rusko, so se odločili za samostojnost pos zaščito svoje mame rusije. Seveda so v tem uspeli.


Brane2 ZDA so zmagale v tem primeru. Sedaj bodo namreč veliko lažje postavile ščit, ker se bodo države ob rusiji bale, da bi se še njim zgodilo lahko isto, kot se je gruziji. So pa s tem ruskim napadom na Gruzijo izgubile del ugleda, ker se niso postavile po rodbu rusom, da bi zaščitile Gruzijo.

USS Liberty ::

>>>>>>Zdej pa še korzika, andora, pa v španiji. To bo še zanimivo.

Kje si pa Androro najdu? Andora je samostojna država že ene par stoletij...

>>>>južna osetija je nekaj takega kot srbska krajina ali kosovo in ker je večinsko prebivalstvo rusko...

še ena neumnost.... v J. Osetiji nikakor ni večinsko prebivalsko rusko... Oseti so iranskega porekla. Rusi na kavkazu ne branijo rusov, ampak si samo prisvajajo tuja ozemlja kot sta to nekoč počela hitler in stalin...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Poldi112 ::

Ali pa mogoče branijo uboge osetijce, tako kot so ZDA branile uboge kurde. Saj veš, ker se spodobi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

T-h-o-r ::

rusi so tam, da ohranjajo mir, kot američani :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

OmegaM ::

JA dejstvo je to, da so s skladom imeli tam mirovnike in je bil mir, al ni bil?
Gruzijci pa so naredili na Osetijo marš.
A Američani gledajo, ko njiove nekje spokajo?
Ne, oni še vse kaj drugo naredijo.

Dejstvo je, da se tu gre za globoke interese ZDA, za naftovod/plinovod, in ne samo to.

Recimo se spomnite ko se je slo za tisti mig ko bi naj zrusil vohunsko letalo.

Za bozjo voljo, kdo bi se tako dolgo nastavljal z migom nato pa ga sestrelil, to je bila provokacija.

Seveda Rusi hocejo pokazati da se nekaj veljajo in se zagotovo ne bodo pustili, kar tako, je pa res da si jo tudi pridobivajo.

Sedaj kako bomo mi vse to cutili je drugače, Evropa je odvisna od ruskega plina, pipico mislim, da nam ne bodo zaprli, lahk pa se zgodi, da postane se kako zelo vse drago, to pa je tudi v interesu, in se mi zdi sedaj ko grejo cene nafte dol, da je to le nekako zatisje pred nevihto.

In da, Slovenija je bila republika katera je sla prostvoljno v SFRJ, kosovo, osetija, abhazija, baskija al ka ze je in vse te pokrajine podobne tem je nekako drugace.

Tako da se strinjam z Alesom kakor je napisal.

Najbolj trpijo navadni civilisti, pa se to bom napisal ... to kar se je zgodilo v Osetiji in sami Gruziji je kriv Sakašvili sam in kakor je rekel, da je to napad na ZDA pol pa ... heh.

Ne vem no.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Pšenični ::

"Brane2 ZDA so zmagale v tem primeru. Sedaj bodo namreč veliko lažje postavile ščit, ker se bodo države ob rusiji bale, da bi se še njim zgodilo lahko isto, kot se je gruziji. So pa s tem ruskim napadom na Gruzijo izgubile del ugleda, ker se niso postavile po rodbu rusom, da bi zaščitile Gruzijo."

Res je lažje bodo postavili ščit, pa vendar se bojim da Rusov ne jemljejo dovolj resno, ko pravijo da bodo vojaško intervenirali in verjetno poskusili ščit onesposobiti. Tako verjetno sledi Ruska intervencija na poljskem ali češkem. Pač naredili bodo tisto kar hočejo Izraelci z Iranom. Ko se počutiš ogroženega interveniraš.

edge540 ::

S to razliko da Iran razvija ofenzivno orožje, ščit pa je izključno defenzivno.

Pšenični ::

Pri ščitu gre za dosti resno stvar in sicer za poskus omejitve Ruskega balističnega orožja, nuklearnega in za repenčenje na tujem interesnem dvorišču. Zadeva je zelo resna in lahko zaradi Ameriške prepotentnosti pripelje do marsičesa. Pred par dnevi so vsi ropotali da si Rusi ne bodo upali priznati separatistov, pa so jih gladko priznali. Zdaj govorijo da bodo napadli morebitne instalacije na Poljskem pa se Amerika še vedno smeji. Ne vem kam to pelje. Gre pač zato da se Rusija počuti ogroženo, ker Nato ne drži obljube ki jo je dal v 90 letih prejšnjega stoletja ob razpadu sovjetske zveze. Da se ne bo širil na vzhod.

OmegaM ::

tako je telebanc, americani pa bi naredili vse ce bi postavili rusi znova na Kubi.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

joze67 ::

Mislim, da je ključno vprašanje vsega tega dogajanja Iran.

Ker zaostrovanje na Kavkazu, kjer so ZDA in vsi njihovi, khm, prijatelji, skupaj z nami, že zadostili svojim geostrateškim interesom (ki so, že stoletja, zadrževanje in obkoljevanje Rusije), zahodu ne prinaša kaj dosti. Gruzijski demokratični režim (pri tem je potrebno besedo demokratični pravilno razumeti) ne bo nič bolj pro-zahoden, ops, demokratičen, kot je bil pred krizo. Uradna Ukrajina si bo sicer še bolj želela v NATO, kar pa zna samo pospešiti "reševanje" krimskega polotoka. Ali razpad države, kdo ve. Ampak, kaj bi lahko/je zahod pridobil v tej aferi, ni jasno.

Jasno pa je, kaj je/bo izgubil. Podporo Rusije v zvezi z Iranom. Ker ne glede na odnos Rusije do Irana, če si sam proti vsem, se zaveznikov ne otepaš. Enako velja za Iran.

Torej je dilema: Ali je Gruzija zahod postavila pred neprijetno dejstvo (ali kdo verjame kaj takega), ali pa so ZDA sklenile potihem opustiti bojevito retoriko do Irana.

Pšenični ::

Napad na Iran skoraj verjetno bo. Morda hočejo Ruske vojaške kapacitet vezati na kavkaz, vendar v to skoraj ne verjamem, razen če se začne še v Ukrajini. Če se začne še v Ukrajini, potem bo morala Rusija udariti na polno. Američani medtem lahko napadejo Iran, Rusi pa Iranu ne bodo mogli pošiljati vojaško pomoč ali pač. Scenarijev je več, nobeden ni dober za Evropo, ki jo lahko Amerika, ki je v zadnjih imperialističnih vzdihljajih lahko zvleče v konflikt, ki ga sama ni sposobna izpeljati. Upam na razumno vlogo Evrope, da bo poskusila stvar pomiriti. Če je cena za to Gruzija in npr. Krim pa naj bo samo da bo mir.

Vanich ::

Če je cena za to Gruzija in npr. Krim pa naj bo samo da bo mir.

Nehote mi na pamet pade patetični Chamberlain kako maha z enim papirčkom na letališču ko se je vrnill iz Berlina.

Takrat je bila cena Čehoslovaška - samo da bo mir.
Miru seveda, ni bilo, ampak se je vse šele voreng začelo.

Deja Vu?

Pšenični ::

Začelo se je s kosovsko pokrajino. In nato gradnjo Ameriške baze, ki nima tam doli kaj počet. To je bil prvi del nadaljevanke, sedaj se odvija drugi del. Končalo se bo pa k sam bog ve. Dvoličnost zahoda se maščuje sedaj in še se mu bo , samo spomnite se npr. prizorov Miloševiča ko ga je zahod potreboval in je bil "garant miru na Balkanu", ko pa ga niso več potrebovali so ga odvrglii kot kakšno staro cunjo.

Vzrok za napad na Srbijo je bil poboj 40 civilistov. V afganistanu so pred nekaj dnevi natovci pobili 90 civilistov. In to se dogaja že leta. Ta dvoličnost in sprenevedanje je dosegla vrhunec.

Mednarodno pravo ni več nedodakljivo, to je sedaj že jasno. Kakšne posledice iz tega sledijo se počasi že kaže.

OmegaM ::

Mednarodno pravo se ocitno samo takrat uveljavi kadar je to nekomu v interesu, zato ga zame tudi ni, in ko se bodo nasi politicni bebci tega zavedali bo to preprosto prepozno, zakaj, ker oni vse delajo diplomatsko ... drugi pa ne.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

edge540 ::

>>Vzrok za napad na Srbijo je bil poboj 40 civilistov

Kaj pa bi mogli čakat? Novih 40? 400? mogoče kar 4000? Potem bi bil napad po tvoje legitimen?

Nekaj je klanje civilistov v 'miru', ubiti civilisti med vojno pa so drugo.

OmegaM ::

Nekaj si pozabil, ne me razumet narobe sem bil proti temu in sem proti temu, toda to so notranje zadeve suverene drzave, to kar seje dogajalo.

Kako dolgo pa so prej kosovski albanci terorizirali pa nic ne ves, al se ne spomnis?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

edge540 ::

>>Kako dolgo pa so prej kosovski albanci terorizirali pa nic ne ves, al se ne spomnis?

V bistvu mi ni znano, da bi nabrali skupaj vojsko, zbrali par srbskih civilistov, jih postavili v vrsto in poklali.

Če nekdo dela sranje z vojsko ga je lahko ustaviti, če se gre terorizem pa težje.

Karaya 52 ::

teblanc> Vzrok za napad na Srbijo je bil poboj 40 civilistov. V afganistanu so pred nekaj dnevi natovci pobili 90 civilistov. In to se dogaja že leta. Ta dvoličnost in sprenevedanje je dosegla vrhunec.

Pa mu je le ušlo!

OmegaM ::

Ja, vse lepo in prav, svet ni roznat, to se zavedamo vsi, poglej Kurde, kaj jim delajo Turki, celo v Irak si lahko privoscijo izlet.

Recimo, sadam je res ubil tiste uboge ljudi, tudi kurde, pa se koga, ampak se ne more primerjati s tem kar se dogaja sedaj, koliko mrtvih, trpeljenja ...

Nato Mnjamnar in hunto, tudi kaj pocnejo, v afriki ... in še bi se lahko nastevalo.

Ampak se ne vtikujejo nekaj preveč, v ogromni večini vse diplomatsko, ampak očitno se ne zavedas koliko krat so Srbe terorizirali.

Zal, tak je svet in se se spreminja.

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

USS Liberty ::

Rusiji ni uspelo dobiti podpore pri Kitajski in ostalih centralno azijskih državah za njene "podvige" na Kavkazu...

Najbrž ne bo poleg Rusije nihče priznal J. Osetije in Abhazije. Edini, ki še ostane in lahko prizna J. Osetijo in Abhazijo je kakšen nori Chavez...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

edge540 ::

>>OmegaM

Postavi se v kožo Američanov. Boš vsekal po državi kjer boš naredil dobro delo, zase pa pridobil nič, poleg tega pa žrtvoval svoje vojake (recimo Darfur)? Ali boš raje počil po nekom ki je enaka baraba, ima pa nafto in s tem vsaj pridobil še nekaj za sebe (Irak)? Ne me razumet narobe, Iraka so se lotili tako da bog pomagaj, ampak ok, vsaj Sadama so skinili in dobili neke biznise za svoje in evropske firme.

Kaj pa bodo dosegli z lovlenjem divjakov po Afriki? Nič, samo lastne izgube, to pa jim razumljivo ni v interesu.

Svet je biznis, vojna je biznis, vse skupaj je biznis. Plemeniti cilji gor ali dol.

joze67 ::

No, če je definicija dobrega dela dobiti biznise zase in za prijatelje, potem pa ne vem...

Ales ::

No, če je definicija dobrega dela dobiti biznise zase in za prijatelje, potem pa ne vem...


Seveda ni. Hoče povedati da ta vojaška posredovanja niso motivirana s ciljem storiti dobro delo pač pa z lastno koristjo. Ne verjame menda še kdo da je posredovanje v Iraku človekoljubna misija...

username ::

. Ne verjame menda še kdo da je posredovanje v Iraku človekoljubna misija...
V primerjavi z rusko agresijo na Gruzijo - pravzaprav je.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> V primerjavi z rusko agresijo na Gruzijo - pravzaprav je.

Čak mal, come again? Ruske mirovne enote rešujejo Osetijce pred krvoločnimi Gruzijci, ti pa praviš temu agresija? Za tako neresnega sogovornika je škoda vsake besede.

Pšenični ::

"teblanc> Vzrok za napad na Srbijo je bil poboj 40 civilistov. V afganistanu so pred nekaj dnevi natovci pobili 90 civilistov. In to se dogaja že leta. Ta dvoličnost in sprenevedanje je dosegla vrhunec.

Pa mu je le ušlo! "

Zame je pobijanje civilistov nespremenljivo. Ni važno kdo to počne. Če se tebi zdi normalno kar v Iraku in Afganistanu počnejo men se ne zdi. Tud je nekdo napisal da je razlika kdaj se jih pobija. Za njih (civiliste) verjetno ni. Za tiste ki so jim poboji civilistov postranska škoda, verjetno je. Ne opravičujem Srbov ampak tudi albancem je treba priznati da so bli dobri kirurgi.

Pšenični ::

Še glede objektivnosti naših medijev bi napisal, da so postali navadno Natovsko trobilo. Če pogledamo kako so predstavljali konflikt v Gruziji. Bedno je bilo to da so se pred enim požganim blokom v Goriju gruzijci kar menjavali, in seveda bili predstavljeni z različnih aspektov. Če so sploh bili Gruzijci. Sej zastopim da smo v Nato paktu ampak da smo bolj papeški od papeža. Ob tako enostranskem predstavljanju situacije ljudje takoj posumijo da ni nekaj v redu.

T-h-o-r ::

. Ne verjame menda še kdo da je posredovanje v Iraku človekoljubna misija...
V primerjavi z rusko agresijo na Gruzijo - pravzaprav je.



mwahaha >:D

jaz sem pa mislil, da se oboji borijo proti teroristom? oz. ohranjajo mir? oz. ščitijo svoje interese?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

edge540 ::

>>Še glede objektivnosti naših medijev bi napisal, da so postali navadno Natovsko trobilo.

Glede naših medijev tako raje nebi, je pa zanimivo prebirati kakšne komentarje na rtvslo forumu. Vsak drugi je v stilu 'živela mati Rusija' ali pa 'bravo Putin, pokaži tem zahodnim barabam'. Premlad sem da bi se spominjal kaj dosti iz časa SZ, ampak zgleda da je res moglo lepo bit... samo malo, zakaj so pa razpadli? Hm

username ::

username> V primerjavi z rusko agresijo na Gruzijo - pravzaprav je.

Čak mal, come again? Ruske mirovne enote rešujejo Osetijce pred krvoločnimi Gruzijci, ti pa praviš temu agresija? Za tako neresnega sogovornika je škoda vsake besede.
Hehe, "ruske mirovne enote" - joke of the century!

Ta besedna zveza je seveda popolni oksimorom, razen za patološke rusofile.

Lahko bi recimo tvoj stavek "Ruske mirovne enote rešujejo Osetijce pred krvoločnimi Gruzijci" priredil na leto 1938, in bi se glasil "nemške mirovne enote rešujejo Sudezske Nemce pred krvoločnimi Čehi"...


Pomojem edina slabša stvar ki se ti lahko zgodi razen tega da se znajdeš sredi kake vojne, je to, da na to sceno pridejo še "mirovne sile" iz Rusije.

Ne razumem, kako da eni še vedno malikujejo iluzijo "mat' Rossija"...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

jype ::

username> Ne razumem, kako da eni še vedno malikujejo iluzijo "mat' Rossija"...

Likewise za ZDA. Ni mi jasno, kako nekateri še vedno lahko podpirajo "loss of innocent life", ki mu vojaška hunta, ki vodi ZDA, reče "war on terror".

A moram še enkrat ponovit tisti žalostni stavek?

We told you so.

Ko so se ZDA spravile v Irak, so odprle pot takim svinjarijam. Naredili so precedens, ki mu zdaj sledijo mnogi, med njimi seveda tudi Rusija in Kitajska.

Kaj ste pa mislili, da se bo zgodilo? Da bodo ZDA masovno teptale človekove pravice, ostali bodo pa križem rok stali in čakali, da jim zdesetkajo vplivna območja?

You thought wrong.

USS Liberty ::

>>>>Ko so se ZDA spravile v Irak, so odprle pot takim svinjarijam. Naredili so precedens, ki mu zdaj sledijo mnogi, med njimi seveda tudi Rusija in Kitajska.

A je Irak mogoče prva vojna na svetu po tisoč letih, da bi bil to nekakšen precedens. A ste mirovniki res tako nevedni in naivni, da mislite, da ne bi bilo več nobene vojne tem svetu, če ne bi bilo Iraka. Vojna med Rusijo in Gruzijo se ni začela 8.8.2008, ampak že leta 91-92...

Pa tudi ni mi jasno, od kod ti razlaga, da naj bi tudi Kitajska sledila ameriškemu "precedensu"?
Razsvetli nas in razloži v kakšne vojne se je zaradi ameriškega "precedenska" sedaj vpletla tudi Kitajska?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Nimitz> A je Irak mogoče prva vojna na svetu po tisoč letih, da bi bil to nekakšen precedens.

Če ne razumeš, kaj je "problem" okupacije Iraka, potem ti bom težko razložil, zakaj je to nevaren precedens.

USS Nimitz> Pa tudi ni mi jasno, od kod ti razlaga, da naj bi tudi Kitajska sledila ameriškemu "precedensu"?

Ker spremljaš napačne medije, si drznem reči.

Azrael ::

ZDA so imele pokritje za zasedbo Iraka v resulucijah UN po vdoru Iraške vojske v Kuwait in nadaljnem sprenevedanju Husota, ki je na koncu dobil zaslužen oddih in njegove klike.

Resulucije UN po so sicer tipično politično korektno s*anje, samo kaj drugega UN že vsaj od Korejske vojne dalje, ni sposoben spraviti skupaj, ampak nekaj je.

Rusija ima pa kaj?
Nekoč je bil Slo-tech.

jype ::

Azrael> Rusija ima pa kaj?

Vse kar si naštel za ZDA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
««
12 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združitev Rusije in Belorusije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17526684 (13168) Pac-Man
»

Rusija grozi z jedrskim napadom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15914396 (11566) gruntfürmich
»

Protiraketni ščit

Oddelek: Problemi človeštva
372867 (2134) jype
»

Bo Rusija napadla Gruzijo?

Oddelek: Loža
252047 (1620) DavidJ

Več podobnih tem