» »

Tully in BX čipovje

Tully in BX čipovje

HardwareMaster ::

Ej Spajky in drugi, k to berete, mi prosm mal pomagite. Zdej sm kupu še en FC-PGA adapter (katerega sliko bi rad obesu gor pa ne znam), ki bi ga predelu tako, da bi delu s tully celeroni. Kaj morm nrdit. mam pa plato Abit BX6, pa me zanima tudi, kolk me lohka kej BOIS zajebava. Aja adaptr pa nosi oznako PC133. Njihove strani pa na netu nism najdu.

Hvala

Spajky ::

HardwareMaster,
Mislim, da bo s to plato teško šlo, ker ni Cu-Mine ready /je samo PPGA kot se mi zdi po info na netu!/ in verjetno nikakor ne more z voltažo iti nižje kot maximalno 1,8Vcore, kar je hkrati praktično maxsimalna voltaža za Tulca in bi se grel ko sam hudič na njej, tudi če bi ti ratalo! Poleg tega pa obstaja nevarnost (zelo realna), da če bi kaj minimalno falil pri vezavi Vid pinov za defolt voltažo na procu ali slotketu, /ker ne vem kam ti pelje vid4 na slotketu, če ti kam sploh pelje!/; bi se ti lahko hitro zgodilo, da bi ti full voltaža prišla (preko 3V!!!) in bi skuril Proc!!! Nekdo na netu je tako proc skuril potem, ko je že delal na drugi plati!

Na tej tvoji plati bi se dalo samo (brez lotanja po plati!!!) verjetno samo s PowerLeap-ovim dragim slotketom to uredit in njihovim updejtom Bios-a, ker ima na sebi posebej čipe za voltaže in ne samo jumperjev za štelat to! Sicer je nekomu tudi nekaj takega ratalo s "adekvatnim slotketom" in modifikacijo njega, vendar je moral tudi plato modificirat, kar pa jaz osebno odsvetujem početi, če nimaš precej prakse in znanje iz elektronike tudi! Pa tudi vprašanje je, če bi stari clock generator na plati zmogel te frekvence!

Vprašljiv pa je tudi tvoj slotket, ali sploh valja za modifikacije, ki so do sedaj poznane! Ker pa imaš "nevarno" plato, je to zelo riskantno izprobavat! Jaz imam srečo, da imam MSI-jevo 6163pro Cu-Mine ready plato z odlično pre-Post diagnostiko in Post LEDicami in se mi tako ni moglo kaj tragičnega zgodit do sedaj, ker plata prepreči pred post-om kako oslarijo in je težko normalno kej skurit! (sem metal not svašta: skurjene proce, slotkete, narobe modificirane s procom not (gulp!) itd, pa je še vedno cela! in proc tudi). MSI, hvala!

S to zdej tvojo Abit BX6 pa raje pozabi; z njo lahko narediš več škode kot bi blo koristi... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Jackal ::

Spajky... Js mam eno vprašanje zate, ko vidim, da se ful spoznaš na to.
Mam plato Asus P2B in zdaj trenutno na njej laufa "prastari" P II 266@333. V kratkem pa sem razmišlo, da bi ta procesor zamenjal s celeronom 1200. Kaj morem pazit pri adapterju za slot? Kaj je s to voltažo (1,8V). Če je treba sem prpravlen tut pol plate razlotat (ne bi blo prvič8-) ), da bi bla napetost pol 1,5V
Navsezadnje sem razmišlo, dsa bi lahko sam naredo adapter tak, ko bi ga js hotu...>:D -> mislim...mam za sabo že kr neki PCBjev za vezja, tako da to mi ne bi bil tak problem.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

HardwareMaster ::

če je problem samo v napetost, pol se da to rešt z Abitovim SLOTketom, ki ima najmanšo napetos misl da 1.35V. tud s tem ne gre??? Kaj pa če bi plato zamenu za BE6-II. A tm bi se pa dal, pa kolk je tud ta plata kej bolša od BX6???

HardwareMaster ::

Pa še to:

A ko se Slotket enkrat modificira, a se ga da tud ODmodificirat?

runner ::

na be6-2 dela bp že kar nekaj časa.spajky lahko potrdi.plata sama po sebi je stabilna do vsaj 165 mhz.priporočam nakup.

Spajky ::

@ Jackal:
Brez veze modificirat tako staro plato, ker zna bit pa problem potem z zmožnostjo Clock generatorja, da gre tako visoko...se bolj splača jo prodat za 10kSit in kupit drugo Cu_mine ready za 15kSit npr. ali celo do 20kSit za Abit BX133r; za delat slotket pozabi, se spet ne splača ker ni to tko enostavno dvoplastno vezje samo s par čipi gor!

@ HardwareMaster:
problem z napetostjo: ne reši ga slotket, ki nima lastnega regulatorja gor (in ne samo jumperjev za menjat), ker večinoma imajo ti slotketi samo jumperje za štelat voltažo, vendar jo mora bit sposobna plata (volt.regulator na njej) tudi dat tako nizko; če je ne more, tudi tisti jumperji nič ne pomagajo! (zato je pa firma PowerLeap kar nekaj profitirala svojčas...)

Kar pa se tiče slotketov, med množico njih vseh znamk in ne-znamk le redki delajo ok z nekaterimi več ali manj različnimi modifikacijami (praviloma Brand name in FcPga P3 ready!) in da, če je modifikacija narejena lepo, ni nobenega problema spet "odmodificirat" nazaj! Slotketi: Abit Slotket!!!v1.0 in višja; MSI MS6905masterV2 in višja; ASUS_S370-133 v1.01, ASUS_S370-DL v1.01 ali višja; Tekram P6TS3 Rev. 2.01 ali višji; soltek sl02-a++; QDI ver 5.1; Iwill Slocket II v1.2 ali višja; noName SuperSlotketIIIv1.0 in še se bo našel kak slej ali prej, ki bi delal, sam bi blo treba probat...(sam probal drugega in zadnjega! ki imata rahlo drugačni modifikaciji).

Ja BE6-II dela ko bog Runnerju! BX rocks!

Vprašanje pa je ali se nekomu, ki nima že Coppermine ready BX /ali ViaApolloPro133a/ s370 ali Slot1 plate že v kompu splača iskat drugo plato in adekvatni slotket za modifikacijo ter grafično, ki brez problema zmore delat na 89MHz AGP clocku. Potem je bolje kupit Asusovo Tusl-2C za 27kSit in not počit Tulca ter ni več nobenih problemov!
Pa tudi stare plate razen novejših revizij imajo relativno švoh regulatorje za Vcore in V-I/o in se ti potem grejejo ko hudič, ker Tuallie cuga ful toka pri nizki Vcore; jaz sem na moji plati za vsak slučaj nanje zalepil dodatne hladilnike, da se mi ne bi slučajno pregreli in riknili, pa tudi nisem navil do konca; sam proc mi gre do 1,55G!8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410891 (7229) Spajky
»

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Oddelek: Strojna oprema
452958 (1930) sidney
»

s370fcpga-2-fcpga2 cheap NOT-PL ! Adapter!!!

Oddelek: Strojna oprema
171702 (1279) bmen
»

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Oddelek: Pomoč in nasveti
191644 (1262) Spajky
»

Tualatin+BX-brezPowerLeap-a !!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
262299 (1572) HardwareMaster

Več podobnih tem