» »

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Buggy ::

Zdravo!

Nameravam dati Tualatin C1200 na Abit BH6 v1.0 preko adapterja Abit Slotket III v 1.1 (z crnim cipom).
Pregledal sem po forumih kako se stvari streze, vendar imam se nekaj vprasanj, ki me malce begajo.

Kot sem razumel je prvo kot prvo potrebno izolirati AN3, AK4 in AJ3 pine na procesorju. Najlazje se to naredi z lakom za nohte (ni potrebno siriti lukenj na slotketu) ali pa z ATA 33 kablom (njegovo izolacijo).
Sedaj pa, ce prav razumem na Abit Slotketu III V 1.1 (ki ima jumprje za nastavljati voltazo) ni potrebno delati povezave med AK4 in AK26 z zicko, ker lahko voltazo nastavim na adapterju - A je to res?
Se pravi edino, kar mi je narediti v tej moji konfiguraciji je da polakiram "tiste" tri pine in nastavim voltazo na 1.5v na adapterju, zmontiram in prizgem? Ali bom imel v BIOS-u voltazo 1.5 kot sem jo nastavil na adapterju ali pa bo tista najnizja, ki jo SS verzija biosa ima po defaultu.

Prosim Spajky, ce ti ni odvec stvar se enkrat razloziti za moj konkreten primer (BH6 1.0 in Slotket III v1.1) ali mi je potrebno na temu adapterju povezati AK4 in AK26 ali ne.
Ali lahko procesor skurim brez te povezave in ali se skuri tudi, ce "tisti" trije pini niso dobro izolirani?

Ce ima kdo izkusnje s tem podvigom, bi bile informacije mocno dobrodosle.

P.S: Spajky na tistih forumih si pa res glavna faca!

Hvala za nasvete,
Buggy

akulp ::

Tukaj:
Tualatin-BX440-Abit slotket- odličen članek

Poglej prvi čalnek od Spaykija:) kjer maš link za DL-jat navodila. Moral boš še povezat dva pina pol bo pa to vse...

Mene pa zanima kje bi lahko dobil še kakšen Abit Slotket III??'

Buggy ::

akulp: Saj za proceduro vem, zanima me konkretna situacija za BH6 in Slotket III V1.1, saj so si postopki od konfiguracije do konfiguracije razlicni. Ce prav razumem naj bi bila povezava AK4 in AK26 potrebna le v primeru, ce na adapterju nimas opcije (jumperjev) za nastavljanje voltaze (genericni adapterji).
Torej, ali je v mojem primeru dovolj samo izolirati pine in nastaviti voltazo na adapterju?
Ce prav razumem pa sta AM34 in AK36 potrbna samo za to, da se ti procesor zbudi z "default" voltazo 1.6 (in ne na 1.45) in da imas potem visje opcije v BIOS-u za voltazo, kar potrbujes ce mislis procesor navijati (v mojem primeru to odpade).

Je kdo probal na Abit BH6 v 1.0 in Slotket III V 1.1?
Razlika iz sedanjega C633@950 zna biti kar velika, ce upostevam da bo sistem delal takorekoc z PIII 1200 (256)?

akulp ::

Mislm da je tkole, obstajata dve povezavi pinov, ena je v zg. desnem kotu proca , to je za voltažo.
Druga pa je iz enega od pinov ki ga izoliraš do enga drugega pina, ne wem točno imena...

Jest bom tud poskuisl BH6 + Tualatina sam če mi bojo frendi iz firme zrihtal Slotket...al pa če kdo ve kje ga dobim....

Black Adder ::

Buggy, a si pogledu tale post.
BlackAdder stroke again!

Spajky ::

Buggy, bi prej ma me ni blo na Net-u par dni.. torej:
tiste 3 pine izolirat bo treba kar z plast.izol. od kake žičke, ker z lakom zelo težko rata, ker se skine dol, ko dajaš proc notr; torej boš moral razširit rupice na slotketu ročno z cca.1,2mm svedrčkom do 3mm globoko! Most z zelo zelo tanko vmes izolirano žičko med pini izol.AK4 - neizol.Ak26 služi, da Tuallie sploh dobi začetni impulz in boot-ne, vendar priporočam raje most izol.AK4 - neizol.AN11 (ali en drugi Vtt pin)! Kar se tiče Vcore, pa itak jumperji na slotketu služijo za nastavit Vid kombinacije in bi moralo delat, če nastaviš na 1,5Vcore z njimi! Svetujem ti, da imaš 300W psu, če imaš bolj švohnega, pa upam, da je kvaliteten (pa NE samo 200w!)... Pa bi ti tudi svetoval, da montiraš (zalepiš?) dodatne hladilnike na voltažne regulatorje zraven slota na plati! Nič ne delat na silo s procom, ker tudi Intel mehansko ni več kar je bil; meni je iz čista mira naprimer na enem primerku kar ena x nogica odpadla (ostala v S370!) Shvashta! Skurit po moje ne bi smel nič, vendar nikoli se ne veš, kaj gre lahko narobe /glej prejšnji stavek!/. S to plato tudi ne boš kaj dosti navijal oz. raje ne! je mal prestara za Tuallija in njegove tokove...in zaradi varnosti dolgoročno! Osebno sem probal Tuallija 1000 na tej plati brez bios updejta in je delalo BP in MSI slotketom do nesreče z odpadlim pinom...kar pa se tiče hitrosti glede na tekoči tvoj proc: razlika bo opazna, vendar ne drastično! LP ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Spajky: Najlepsa hvala za tvoj odgovor - tocno to sem rabil. Naslednji teden grem v podvig. Hvala vsm za pomoc.

Pozdrav,
Buggy

Buggy ::

Spajky: Tako, vzel sem procesor C1200 in izoliral tiste tri pine. Naredil sem dosti velike luknje v slotketu, nastavil jumperje na FSB 100 Mhz in voltazo na 1.5v. Montiral hladilnik in procesor vstavil v plosco. Ventilator se je zavrtel in ekran se je prizgal. CPU 800 Mhz. Stetje RAM-a in pokaze se "speed hold error..." ter Flopy ... error (40).
Grem v BIOS in nastavim FSB na 100 Mhz disable-am "speed hold" precekiram kable in stvar zopet pozenem, zbudi se Pentuom III 1186 Mhz. Stetje RAM-a ter detectiranje master IDE naprav. Potem pa, ko skoci gor tisti ekran kjer je napisano kateri diski in IRQ-ji so zaznani in nekaj kot "verifying DMI ... " pa se masina zopet boota sama od sebe. Kaj je to narobe?
Povecam napetost - nic bolje , Menjam napajalnik, tudi nic. Resetiram BIOS z jumperjem in ponovim se enkrat. Nic bolje. Zmeraj pride do tam kjer bi moralo pokazati boot izbiro. (dual boot).
Probam na novo zdetektiati diske - nic bolje. Probam bootati z sistemsko disketo tudi nic. Vedno lepo pokaze P III 1186 in vse lepo detektira ko pa bi se moral naloziti sistem pa nic.
Probal sem povezati tudi tiste dva pina (AK4 - AK26) z zicko (IDE kabel), pa ni bilo nic bolje. (morda nisem bil prevec spreten ). Ali ni ta povezava samo zato, da se da Tualianu boot signal. Meni se je zbudil samo naprej ne gre. KAj bi lahko to bilo?

Prosim kdorkoli - ideje?

Spajky ::

Torej boota= OK! Tisti "most" služi tudi za stabilnost-z ak4 pina izoliranega na neizoliran ak26 (ali an11 =bolje)! Zdi se mi, da si pozabil čekirat PCI/AGP delitelj! Preveri še enkrat kontakte; PS, kateri slotket pa maš-marka+verzija? Mašina se zboota sam od sebe? To mi diši na slabe kondenzatorje na plati pri Slot1 :-( /ni nujno!/
Kako kažejo voltaže v Bios-u? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Spajky: Hvala lepa, da si se oglasil. Zgleda da z povezavo AK4 in AK26 ne bo nic, ker sem ravnokar odtrgal AK4 pin :8) . AGP/PCI delitelj sem nastavil na 1/3 in 2/3 tako da to ni problem. Morda bi zdaj, ko je skoda narjena (zlomljen pin / prav si imel Spajky/ Intel ni vec kar je bil) , polomil se oba druga. Morda, ker sta odebeljena (izolacija) potem v slotketu kaksen drug pin nima kontakta, ker se vse malo zamakne (IDEJA ?). Sedaj ko imam zlomljen pin ne morem narediti povezave ali kaj? Ali ni ta povezava samo za boot signal? Meni se zbuta in v BIOS-u nastavim delitelje in speed hold error disablam. Vcore je 1.5v probal tudi vec nic bolje. Nastavljeno je na Abit Slotketu III v1.1 z cipom (....A). Jumperje sem nastavil tako na Auto kot na 100 FSB -nic.
Kaj pa tisti jumper, ki je pod zelenimi jumperji za dolocanje FSB-ja. Lahko je ?PGA? ali pa Coppermine. NA obeh pozicijah mi dela.
Masina se bootne, ko pride do nekaj takega kot ( Verifying DMI pool data) to je zadnje kar vidim (po tisti razpredelnici, kjer bi naj bili podatki ATA33...) in potem se boota sama od sebe. Neskoncen LOOP. Plosca je Abit BH6 V 1.0 SS BIOS.
Ce dam nazaj mojega 633@950 na taisti zmodiiciran (preluknjan) slotket dela vse brez problema (kondenzatorji potem niso krivi ali pac?)Kaj naj sedaj naredim z C1200 saj ga ne morem vrniti. Najbolj me jezi ker je stvar obstala na polovici in ne vem kaj narediti. Moram ga usposobiti. Zbrisal sem tudi BIOS - nic boljse.

Katere kontakte je za preveriti? Prosim Spajky - pomagaj.
Ali je morda problem z mnozilnikom pri BH6 saj je 12 najvecji, kar jih je na voljo? Ali si ze kje zasledil tak problem. Ce jaz prav razumem se masina boota ali pa ne, kaj pa je potem s tem nekaj vmes?

Spajky ::

Ja lahko so še vedno slabi kondenzatorji; ali lahko je pa tudi slab mosfet za Vcore -Tulci cugajo dost toka!, lahko je marsikaj; na slotketu mora biti tisti jumper nastavljen na Coppermine; kar pa se tiče odlomljenega ak4 pina: če je ostala na procu vsaj bakrena baza pina, se še vedno da napravit most z prevodno barvo /zelo zajebano!!!/ ali pa s finim spajkalnikom in mirno roko zalotat zelo tanko izolirano žičko na njega in na oni drugi pin! Če pa te baze ni več, je pa shit!!!!! Probaj v Bios-u nastavit Hold on: NO errors! in rame na Cas3. To mene tudi muči, da se ti ko bi moral brati podatke iz diska reboota; mislim, da tu ne bi trebal bit problem; kot, da bi kompu zmanjkalo elektrike, ko hoče brat z diska; very strange! Onesposobi disk v Biosu /da ga ne vidi kontrolerja/ in se malo zezaj z boot disketo od W98 v DOS-u; če tam vse dela, potem definitivno ni problem s procom in slotketom! To lahko probaš na neki drugi Slot1 Cu-Mine ready plati od frenda! Če bo tam delalo, potem išči problem drugje! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Spajky: Tam kjer je bil pin je samo crna luknjica, nic sledi o kaki bakreni bazi. Pin se je odlomil z kapico vred. A mislis da je problem ker nimam povezanega Ak4 z drugim pinom (An11, Ak26, Aj5).
Aj5 je najblizji - bi slo ce povezem AK4 - Aj5 z prevodno barvo.
Ko smo ze pri temu : KJE BI LAHKO KUPIL TO BARVO V Lj.
Ram -e sem tudi nastavil cas3 , Vzel ven vse kartice razen graficne -nic bolje, Menjal graficno - nic, Vseeno je ce nastavim da se boota iz diskete ali pa diska - vedno isto.
Mislim da BH6 nima "Hold on: No errors" nastavitve. Mogoce mislis speed hold error - to sem ze probal.
Torej lahko populim se ostala dva pina, ki sta ostala brez skode?
Ali na populjenem pinu ne ostane niti trohica kontakta ki bi funkcioniral ce bi ga povezal z Aj5?

Hvala ti za pomoc in tvoj cas. Vem, da se kaj prevec ne bo dalo narediti a vseeno. Zakaj se boota samo napol ;((

Buggy ::

Ce kaj pomaga:

Procesor je 1200/256/100/1.5v
SL68..
Pack date 7/19/2002

Spajky ::

Štorija je GOTOVA :-( ! Naredi se bedak, z mikro kapljico super lepila zalepi odpadli pin nazaj da proc zgleda kot nov (da se nič ne vidi narobe) in reklamiraj - NE DELA! (meni je posredno takrat ratalo ga zamenjat!= so padli na finto! ma jest sem imel čist en x pin odpadli takrat), ker mislim, da ti ne bo uspelo s prevodno farbo narediti kontakta na aj5 - to probaj šele, če reklamacija ne uspe in če ne rata, naredi obesek iz njega! POPREJ pa lahko dobiš (si sposodiš) Asus S370-DL slotket, na njem ta most NE rabi in bi moralo delati tudi tako! Probat ni greh!
Ti si imel te težave zgleda, ker se je tisti pin zgleda že nalomil pri zalockanju socketa in ni imel več kontakta že prvič! Moje sožalje! Dalje ti ne morem več pomagat!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Hval Spajky, no tako hitro ne bom obupal bom poskusil se kaj. Ce bo pa kaj novega se pa se oglasim. Se enkrat Hvala za pomoc.

Spajky ::

OK! Pripomba: pri vrtanju lukenj v socket jih je treba povrtati 3-4mm globoko, da se navrta malo notranja plastika in notranji kontakt stisne k strani; jaz sem vsako luknjo tako ne samo pokrov in potem testiral lockanje slotketa s svedrčkom notri, da sem videl, da ga ne zvije preveč in sem ga zalockanega še mrdal notri ,raje kot da pin proca stisne in odlomi, ker je pač potem z izolacijo debelejši in je verjetnost, da se zgodi to kar tebi /prečna strižnost!/ in ga poči! Toliko za v bodoče: ful slotketov sem probal in nekaj procov in mojega fulkrat ven in not, pa se ni nič zgodilo, pol pa tudi meni pri enem kot sem omenil kljub hudi previdnosti sranje! Shit happens! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Spajky: Tam kjer je odlomljen pin je spodaj povrsina povsem gladka in na istem nivoju kot plosca procesorja. Je taka rjava pikica v kateri je se taksna crna kroznica. A je mozno da je stvar se prevodna?
Bi se dalo povezati z prevodno barvo? Kje kupiti ti barvo?

Spajky ::

Odkrito povem, da ne vem (oboje); ma zdi se mi, da ni prevodno; edino če bi prevodna barva šla v luknjico in naredila kontakt (lahko, da bi not naredila kontakt tudi na kaj drugega in vseeno ne bi delalo...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Buggy ::

Spajky: Se enkrat hvala in povem ti da se je vzstrajat splacala. Povezal sem AK4 in Aj5 z prevodno barvo, populil se ostala dva pina, ki jih nisem potreboval, pocakal da se barva posusi. Na procesor sem namazal termalno pasto, jumperje na slotketu nastavil na 1.5v in stvar prikljucil. Power on in masina se boota. Grem v BIOS nastavim vse potrebne parametre in ponovim vajo . Ali se bo sedaj Bootal ali ne?
Nenadoma zaslisim skrtanje po disketi - ALELUJA!
Uspelo mi je - ko sem ze mislil da je vsega konec in je bilo to (vezava z prevodno barvo) zadnje dejanje, preden bi procesor postal obesek za kljuce, procesor ne samo da dela na 1200 Mhz ampak celo na 1350 Mhz in to z default voltazo.
Benchmarki v Sandri so primerljivi z XP1600+ .
Moja stara BH6 je zopet dobila krila, da ne govorim kako so usesa hvalezna Intel original coolerju.
Z Gf4 Ti 4200 imam v 3D Marku 2001 se 330 - 8135 pik

Se enkrat hvala za tvoje informacije na tem in na drugih forumih.
Buggy

Spajky ::

Ni kaj, več sreče ko pameti.. :-)))) ; no ja pa si izgubil "nedolžnost"; zdej pa lahko začneš serijsko predelovat plate in slotkete še za frende... industrijsko pač! :-)) , sam najt prave slotkete bo problem...Kar se tiče venta ga pa lahko daš tudi na 7V, bi blo zadost-ne bo Rpm sensinga enostavno!; mislim, da se ne bi toliko segrel, da bi tisto tvojo barvo stopilo in bi odtekla ven iz luknjice...no vidiš, pa smo dokazali, da se lahko tudi Intel "farba", ne samo AMD-ji... :-))) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410924 (7262) Spajky
»

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Oddelek: Strojna oprema
452965 (1937) sidney
»

pretvornik za slot 1

Oddelek: Strojna oprema
352074 (1675) Spajky
»

Kako spravit Tualatina 1.2 na ABIT BH6?

Oddelek: Navijanje
172144 (1751) Spajky
»

Spajky - Tualatin strokovnjak:)....potrebujem te!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51188 (1083) akulp

Več podobnih tem