» »

Microsoftov Volan

Microsoftov Volan

Pizzicato ::

Imam Microsoftovo volan + pedala (forcefeedback). Zlomila se je vzmet na gas pedalu. Kje bi lahko dobil novo?
Bogo

Prjatu ::

Ja men je tud ta vzmet počla, tako da mam zdej not samo polovico.
Kdo je zastopnik in serviser se mi ne sanja, lahko pa vprašaš na Microsoft Slovenija.

Aja, pa če boš kej zvedu mi prosim javi na MAIL
Something else is controlling me!

gorenc ::

uvoznik za microsoft je REPRO d.o.o.
klicita tja in se pozanimajta, mislim da imajo tam tudi servis

LunKi ::

Samo pc plus!!!

Repro ma programsko, jst sm joystick popravu v pc plus.

ps:ne vem kako vem je uspelo gas zlomt, jst sm svoj volan ze tolkrat uporabu pa "zlorabu" pa je k nov

ms ma te zadeve najbolše

Prjatu ::

LunKi: ne vem kako vem je uspelo gas zlomt, jst sm svoj volan ze tolkrat uporabu pa "zlorabu" pa je k nov

ja tkole je glede tega, volan imam štiri leta, kilometrov ma za sabo več kot katerikoli avto in material se mora enkrat utrudit in popustit pod pritiskom (gas mi je poču med strastnim nažiganjem Colina >:D )
Something else is controlling me!

Kriko ::

Ker glih govorite o volanih in kilometrinah pomeni da imate izkušnje katere si jaz še nabiram, saj imam volan komaj mesec dni!
Zanima me zakaj mi v F-1 2001 forcefeedback ne dela. Po instalaciji patch-a, se mi prikaže dodatna možnost, za fedback vendar ko jo odprem je prazna!
Če odgovori ne sodijo sem mi lahko prosim pišete na mail.

Pizzicato ::

Pikola, kje pa je ta PC plus??? Telefonsko prosim....
Bogo

MikeP ::

Ooops, sele zdaj sem opazil, da imas tezave s vzmetjo za gas, ne bremzo. V tem primeru ne vec, ce je zogica dobra ideja, ker je ne bos mogel pohoditi do 100% hoda, vedno bi ti pospeseval pocasneje.

Drugace pa.. tule je moj nasvet za "poceno vzmet na bremzi" kot sem prvic prebral:

Resitev je vec:

- pozabi na zastopnika. Volani so potrosni material in se ne servisirajo. Ce je v garanciji, ti ga zamenjajo, drugace si moras pomagati sam.

- lahko poskusis sam najti nadomesto vzmet, ki je enaka originalni. Pojdi v kaksno "zeleznino" in pokazi staro vzmet. Majhen nasvet: vzami bolj trd feder, ker ti da vec obcutka kontrole na pedalu. Ta resitev je sicer tezavna v tvojem primeru, ker MS pac je le MS in v volan ne vgrajuje klasicne vzmeti v obliki spirale, pac pa neko svojo ceneno resitev. Bah...

- vzmet lahko nadomestis z drugim sredstvem- priporocam zogico za squash. Tukaj modifikacija pedalov si poglej postopek (sicer za Logitech Momo volan, obnese se odlicno- tudi sam imam tako modificiran Momo in stvar je .. res hudo)

- zamenjaj volan. Meni MS FF volan nikoli ni bil vsec- premalo je natancen in pedala se potiskajo noter, namesto navzdol, kot sem navajen. Poskusi LOgitech Momo, ce veliko vozis simulacije, ti denarja ne bo nikoli zal.

srecno !

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MikeP ()

Prjatu ::

Hmm, ne vem zakaj tako kritiziraš MS-jev volan, momo še ni dolgo na tržišču, drag je kot žafran, pol ga moraš pa še z žogico za squash modificirat oz. popravt, bolano

Kokr sem že zgori napisu, men je vzmet počla po parih letih, ko je sploh čudno da se volan še skupi drži

Kar se pa natančnosti tiče, jst je ne občutim in z njo nimam problemov, v katerikoli simulaciji sem pa s svojim "nenatančnim" volanom prekleto hiter (no ja, hiter nisem bil le na parih tekmovanjih kjer se je vozilo z logitechovi jajci >:D )
Something else is controlling me!

Kriko ::

Prjatu!
ker vidim da si že dolgoletni "voznik" in hodiš tudi na razna tekmovanja si sigurno vozil tudi F-1 2001. jaz imam volan šele kak mesec in sem navdušen. (Ferrari Force Feedback-Thrustmaster)
No, imam problem ker mi v F-1 2001 feedback noče delat. Ko instaliram patch, se mi pokaže funkcija feedback, samo ko odprem je vse prazno!
Igra ni original!
Če mi lahko pomagaš, se res priporočam, lahko pa tudi na mail!

MikeP ::

Prjatu... mislim, da si me narobe razumel. Klampfer je v rubriki pomoc in nasveti prosil za pomoc v zvezi z volanom MS FF. Jaz sem mu napisal par realnih moznosti, med katerimi je precej verjetna tudi ta, da se vzmet za ta volan tezko dobi in je mogoce lazje kar zamenjat volan za novega.

Mojega mnenja nisem napisal na slepo, ampak iz lastnih izkusenj, saj sem do sedaj imel ze 4 volane. Kronolosko so si sledili takole:

-slovenski volan (s 3mi pedali)
- MS FF USB (prav tak, kot ga imata vidva)
- Trustmaster Modena Pro
- Logitech Momo

Igral sem in igram v glavnem samo Grand Prix Legends, ker se mi zdi, da je to edina simulacija, kjer je razlika med volani res obcutna. Sicer sem precej vozil se F1 2001, in razne rally in NFS od podobne "igrice". Moja izkusnja z MS FF volanom je bila precej negativna, k temu je sodilo tudi menjava volana v garancijskem roku, ker je enostavno mrknil. Volan se mi je zlasti zameril, ker je porabil prevec procesorskega casa. V casih, ko smo imeli Celerone 300-500 MHz, je MS volan porabil reci in pisi 20% slik na sekundo v igri GPL. Ce si uporabljal prevzete gonilnike od Winsov, je delalo normalno hitro. Bah.. go figure. Drugace... pedali na MS volanu so mene motili, res pa je, da nekateri prav dobro vozijo tudi s tem volanom. Ker so me motili, in nisem mogel voziti enako dobro kot prej, sem kupoval naprej. Kupil sem se trustmaster volan, ki je imel zelo dobre pedale, sam volan in pa bil iste kvalitete. Zato sem pred pol leta kupil Momo, in mi tistega denarja do danes se ni zal. Ce veliko uporabljas recimo Autocad ali pa recimo igras Quake 3, potem ves, da je izbira dobre miske zelo pomemba. Isto je pri meni z simulacijimi. Ker jih zelo veliko vozim, sem pac kupil najdrazji volan, ker sem se prej ze 2x nategnil s cenejsim. Tudi pri volanih velja pravilo kolikor denarja toliko muzike.

Ce ne veste, zastopnik za logitech ponuja tudi nakup na obroke, in so nasploh pravi profesionalci. V primerjavi z Reprom, ali kdor koli ze je zastopnik za MS volane, kjer to dela 1 oseba za celo podrocje Slovenije, in je njihova ucinkovitost, da ne omenjam razpolozljivost, temu primerna, je nakup Momota se toliko bolj upravicen. Da ne omenjam 2 leti garancije, in odlicne podpore s strani proizvajalca Logitech volani (res odlicen forum, pogovarjas se lahko z ljudmi, ki so dizajnirali oz. razvili Momo volan , in prav od njih sem tudi dobil par zelo dobrih odgovorov o Windowsih XP in Microsoftovi podpori volanom v tem operacijskem sistemu. Ce se ne ves, je M$ v Winsih XP onemogocil delovanje gameporta in to pomeni, da pol igralcev simulacij ne more poganjati tega OSa, ker njihov volan enostavno ne dela, oz. dela samo preko genericne podpore (2 osi in 2 gumba.. kot pred 10 leti) .

Se tretja stvar... modifikacija z zogico je povsem nepotrebna, za povprecnega igralca itak ni razlike. Volan dela odlicno tudi brez tiste zogice, brez skrbi. Razlike se pojavijo samo v finesah, kot so variabilna povratna sila in posledicna moznost da gum ne zablokiras pri zaviranju in podobno, hitrejse reakcije, ipd. Bi pricakoval, da resni igralci simulacij poznajo ta trik, mislim, da je ze zelo star.


Se odgovor za kriko-ta:

Ce imas rubriko Force Feedback povsem prazno (nobenega drsnika) si verjetno narobe namestil popravek 1.1 .Preberi si dokument imenovan F1 2001 Advanced Options.doc.
, ki pride skupaj s patchem 1.1 . V datoteko s nastavitvami imenuje se "ime tvojega voznika".plr in je v meniju save, moras skopirati se nekaj vrstic teksta, ki ponuja dodatne FF nastavitve. Lahko da moras namesto pozitivne FF sile v igri nastaviti negativno vrednost - 75 recimo, samo vseeno bi ti moralo vsaj malo delati.

Force Feedback v F1 2001 se ponavadi nastavlja z rocnim urejanjem datoteke plr, zato ti predlagam, da ko pozneje poisces na kaksnem forumu par nastavitev za tvoj volan. Priporocam tega:High Gear forum

Veliko srece,




Pizzicato ::

MikeP, prav imaš. Nad MS Slovenija sem totalno razočaran. Preklicaril sem celo SLO in nikjer tega ne popravljajo.

REPRO MS, pravi, da če se to pokvari ga pač zamenjajo z novim (če je v garanciji). Če pa ni v garanciji se to pač baje ne popravlja. Haloo..... Naj celi volan in pedala vržem vstran zaradi ene ušive fedrce?!?!?!?!?;(

Zdaj sem pisal na MS v ZDA. Bomo videli, če so kaj bolj podjetni kot tile naši "kvazi" zastopniki.
Bogo

Prjatu ::

MikeP: s parimi stvarmi ki si jih napisal se žal ne morem strinjat, če je tebi crknil volan še ne pomeni da so vsi slabi, to ti je upam da jasno; meni v WinXP delajo prav vsi gumbi, res je sicer da imam gonilnike od Win98, ampak iz meni neznanega razloga delujejo in to zelo dobro; kar pa se tiče porabe procesorskega časa, mislim da sedaj to ni več problem, večina ima že kar močne računalnike.

No ja, dost je, mava pač vsak svoje argumente :D

Kar se pa tiče žogice, nisem videl da si napisal modifikacija, čeprav sem za podobne poskuse tudi že slišal...
Something else is controlling me!

Polde ::

MikeP: Mena pa zanima kdo je uvoznik za Logitech, ker nameravam kupit volan.

Hvala

lp
Ni da ni!!!

MikeP ::

Zastopnik za Logitech je Eventus Computers iz Ljubljane. Tule je njihova stran: Eventus comp , so pa v neposredni blizini Interspara na Vicu.

Veliko veselja pri volaniziranju, in ne pozabi spremljati strani Logitech volani za nove gonilnike in odlicen forum z nasveti in nastavitvami.

Kriko ::

MikeP:
ej hvala za nasvet, bom probal naredit kaj z volanom. Ja dokument Advanced Option imam, samo me malo angleščine zafrkava.
Če se da da mi poveš katere vrstice in kam naj jih vpišem bi bil res hvaležen, za nastavitve pa bom se potrudu ozirma bom probal več stavri!
mail

Polde ::

thx man

Ni da ni!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri volan za računalnik kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
235637 (4920) ABX
»

Kateri volan?

Oddelek: Kaj kupiti
342332 (1671) LittleDevil
»

Kateri volan oziroma kje kupiti Lgitech MOMO Force?

Oddelek: Kaj kupiti
111594 (1359) Tattoo-
»

Volan

Oddelek: Kaj kupiti
422455 (1988) borchi
»

Kateri force feedback volan?

Oddelek: Igre
191568 (1333) AtaStrumf

Več podobnih tem