» »

kateri procesor kupiti

kateri procesor kupiti

1
2
3 4 5

TehDucky ::

TOP no, mogoče pa že dolgo ni brskal po komponentah, pa je pač napisal tisto, kar je nazadnje prebral. Saj zato pa je vprašal na forumu kako pa kaj. Edino prav, ni pa zato čuden, zato se mi zdi bolj inteligenten kot pa drugi, ki grejo v trgovino kot je Big Bang z 1000€ v rokah in rečejo, dajte mi računalnik. Vseeno smo mu tukaj napisali trenutni bestbuy za ta dnar. Kako se bo odločil je pa na njegovih ramenih, denar je njegov. Tudi ohišje mi je vseeno katerega vzame, lahko svojega nzxt, jaz sem samo priporočal nekaj kar se lahko primerja z njim in je v istem cenovnem razredu. No offence ^^

__Devil__ ::

Hvala Duck 3.
Lepo si to povedal!

vsak ima svoj okus.. tako je moj kolega recimo naredil. Imel je 900€ in ni nič spraševal in podobno, in je kaj šel takoj v trgovnino (comshop), rekel da bi imel "gamerski" računalnik in je izbral kar prvega ki so ga priporočali tam v trgovini, sedaj pa že ni preveč zadovoljen z njim.
tako je to ja! :)
Jaz se samo zanimam in poslušam vaša priporočila/mnenja, nočem pa sedaj delati prepirov in kaj podobnega.
;)

Denis15 ::

6,6 GHZ ?? omg! noro! :D

Na zraku pa večina ne vidi niti 4GHz...

vidi vidi vse tja do 4,5 mja
xD

__Devil__ ::

ej TOP to ohišje ki si ga ti omenil se mi tudi zelo dopade :)

jest10 ::

6,6 GHZ ?? omg! noro! :D

Na zraku pa večina ne vidi niti 4GHz...

vidi vidi vse tja do 4,5 mja

Velika redkost je čez 4GHz na zraku. Na tem forumu recimo ni nihče še prilezel do tja

Ciklamen ::

jest, pa ti je tak hudo pomembno it na 4, če lahko solidno in da skoraj rečem perfektno delaš na 3,5..
- End of the Post ->

TOP ::

Duck 3 se strinjam,sam sem čakal da se bo oglasu X45 očitno ga ni:)).Kar se tiče ohišja moram reč da je zelo prevetreno in res hlajenje je fantastično vsi venti majo patenjometer kjer lahko izbereš med 3 hitrostmi vrtenja.Še posebej dobro je ker ma gor na vrhu 200mm vent in tisti zelo pomaga ovajat vroč zrak,sem ga probal izklopit je temp takoj narasu za 3 stopinje.Slaba lastnost nima pritiprašnih filcev.Kar se tiče proca odloči se sam,samo jaz osebno bi rajši vzel I7920 pa še mal počakal to novo revizijo.Phenom 2 955 mislim da je narejen za AM2+ podnožje naj me kdo popravi če se motim.

jest10 ::

Meni ni to prav nič pomembno. Samo če se že daje neke podatke o navijanju, potem naj se pove tako kot je ane.

__Devil__ ::

ja saj.. kje sploh rabiš teh 4 ghz?? :D

TOP ::

Ma tle se ne gre kdo rabi tolko frekvenco tle se gre kateri je najbolj smiseln nakup in tistih 4ghz se še kako pozna.če maš toliko denarja potle nema smisla kupit nekaj kar se poslavlja,drugo je da maš ti že plato pa da kupuješ proc,pač treba je gledat potle mal za naprej odgovor je ali Intel I7 ali AMD AM3.Sam pri AMD je sranje ki ni še pametnega proca za AM3 še prihajajo je pa treba vedeti da med AM2 in AM3 platami ni nobene razlike razen AM3 ma DDR3 rame,pri Intelu je pa mal drugačna zgodba in drugačno navijanje kot pri 775

jest10 ::

Če ti ne veš kje bi jih rabil, potem jih ne rabiš. Kdor ve kje in kako jih izrabiti, ta jih rabi. Preprosto ane?
In šeenkrat. Meni dol visi za te 4GHz. Samo če se že govori o navijanju nekega procesorja, potem naj se govori o nekem normalnem navitju brez vlaganja kupa dodatnih € v sistem, ne pa da se naprej meče neke 6GHz+ na tekočem dušiku...

TehDucky ::

Sem mel že spisan sestavek, pa sem ga pobrisal, ker sem videl da se boste zadržali glede phenomovih 4GHz(vsaj upam). X45 dans spi :) TOP, sammy misle to nabavit okoli junija, tako da mu čakanje na novo revizijo pomeni ampak 0, ker jo bo dočakal 5x :)

Offtopic:It's no secret that AMD's quad-core AM3 Phenom II is expected to hit the market in April... http://www.tomshardware.com/news/amd-ph...

sammy, mogoče bi se kdaj zapljav v kakšno štacuno, pa da vidiš kakšen ohišje. Mogoče bolje, če vprašaš v trgovino, če ga imajo za pogledat. Mogoče se dogovoriš, da ga vidiš v skladišču, pač da se vse, samo treba je bit prijazen in nevsiljiv :)

jest10 ::

Sam zakaj potem zdej sprašuje, če bo nabavljal čez nekaj mesecev? Takrat bo marsikaj drugače kot sedaj. Zgleda samo išče pozornost

TOP ::

se strinjam jest10 sedaj je brez veze nekaj zbirat ker do takrat se lahk še marsikaj spremeni.

__Devil__ ::

Mirno kri fantje, samo zanimam se, da bom potem prav kupil! :) pozornost iščem?? zakaj pa to? mislim, da mi pozornost ne bo koristila veliko. ali?

kaj pa ta nov od Amd3 phenom 2 se bo dal kaj navijat?

cyoo ena napaka pa je že vse narobe! :)) :D

d0rK ::

Folk kle ma ponavad pouhn kufr osebkov ki hocejo pomoc pri izbiri, vsi pomagajo, potem se pa nic ne kupi.

TehDucky ::

Sammija sem dodal na msn in je rekel, da bo kupil si tole kar smo mu priporočili, čeprav šele junija pa vseeno. Drugače pa za pomoč niti ni prosil, samo vprašal je razliko med 2 procesorjema i7 in Q9550, pomoč smo mu nudili mi in po resnici povedano, prav nič mi ni žal.

__Devil__ ::

jap.. bom malo kasneje vse kupil, ker bo tudi malo ceneje vse..
hvala za nasvete vsem! :)

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Joj, jest, zakaj pa potem ti mečeš nekaj naprej...

Jaz sem mu samo povedal, da se da tudi AMDja naviti tako kot Intel, nisem pa rekel da bo to nujno potrebno. Sem mu dal možnost, da pač vidi česa je AMD zmožen, ker so vsi proti njemu.

Karkoli si se/se še morda boš odločil, se boš odločil, z nobenim ne boš falil.
- End of the Post ->

Cico ::

Živ. A si mojo ponudbo spregledal. Prodajam ti to, kar ti ostali svetujejo in sicer P6T Delux, I7 920 in Ram Corsair 3x 1GB 1600 MHZ, staro vse skupaj en teden. Cena 600€. Prodajam pa zato, ker se slabo obnese pri moji specifični igri FSX, ki ne zna izkoriščat tega procesorja, ampak bolj pali na visoko frekvenco dvojedrneža E8600 3,3.

__Devil__ ::

ja, opažam ampak nisem zainteresiran.. samo še vedno nevem ali bi vzel E8500 ali i7 920.. E8500 sem slišal da je boljši v igrah pa še cenejši je od i7.. :))

__Devil__ ::

WaW !! Sem gledal malo to igro FSX, ki praviš da je je i7 ne zna izkoriščat.. ma "insane" grafiko :D Full dobro zgleda. Je res tak dobra kot pravijo? pa palico rabiš za igranje ne? drugač ni zanimivo. :)

Steinkauz ::

i7 vzem če serješ dnar, kej druzga če ne

xnnx ::

no jaz z AMD jem nisem bil še nikoli razočaran
imel sem že amd athlon 3000+ 1,8Ghz 939 podnožje z orgimalnim hladilnikom se je grel do 42 stopinj
AMD Athlon 64 5200+ X2 2,600Ghz AM2 podnožje ta se je grel pa do 45 stopinj
z orginalnim hladilnikom

x45 ::

V igrah je najboljši AM3 AMD x3 720 BE, cenješi je od intel platform, pa še navit se da krepko:

http://www.tomshardware.com/reviews/soc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: x45 ()

rudmajstr ::

Mislim, da se najbolj splača kupiti quada--npr q6600.

Denis15 ::

Mislim, da se najbolj splača kupiti quada--npr q6600.

tale quad je svetlobno leto za duotami v igrah
xD

Cico ::

Ja FSX je lepa igra za letalce, na žalost pa tudi najbolj požrešna, sploh, če daš kakšen dodatek gor in imaš potem samo še ogled diapozitivov pri 5 FPS.

jest10 ::

Mislim, da se najbolj splača kupiti quada--npr q6600.

tale quad je svetlobno leto za duotami v igrah

Navit niti ne. Pa tudi odvisno od igre.

__Devil__ ::

do zdaj sem slišal še samo, da naj vzamem i7 če ti ni škoda dnarja.. in? v čem je dober tale i7 :D

x45 ::

v igrah ne .... ma pa " dobro " ceno ....
poglej si test zgoraj pa boš videl.

__Devil__ ::

Ja pa saj pomoje bom itaq vzel i7 920, ker jemljem komp za daljši čas, kaka 3 leta, pa še nova tehnologija je tale i7. Za igre pa je tako, igral bom igre kot npr. GTA IV, undercover, pa bol dirkalne pa tako sranje xD. Zdaj za tistih 5 FPS gor ali pa dol mi je čist vseeno :), nebom pa igral verjetno kakšnih kot so crysis in FSX, ki pa zahtevajo nadmočne procesorje ipd. :D. Ne pričakujem "zlata". Nekaj normalnega, ki bo zdržalo vsaj 3 leta. :). Če sem kaj narobe rekel, potem me ne tepst xD. Nič slabega nočem!

LP!

Steinkauz ::

i7 je trenutno zlato :), ceno ma tut tako.
Boš pa verjetno čez kake 3 leta lahko nadgradil.

Samo malo podcenuješ pomoje kolk časa ti lahko zdrži.
Moj komp v podpisu(ajde je navit) bo pomoje 3 leta gonil večino špilov na max, edino seveda grafo bom menjal.

__Devil__ ::

i7 920 se da tudi overclockat a ne?

__Devil__ ::

ja Steinkauz, ne upam aj preveč rečt, da je to zelo dobro ali kaj podobnega, ker potem se vsi spravijo na tebe ipd. :)

macgajver ::

i7 BO ŠEL počasi na 32nano takrat upam da se ddr3 poceni in platam malo padejo cene potem bo dober nakup ker načeloma sam procesor ni tako drag.
In če imaš proc dobro hlajen komot zdrži 3in več let tudi pri višjih obratih. Recimo jas imam na vodi 20-25 stopinj na overclockanem procesorju. Ampak dobro vodno te pride 200eur tako da se malo ljudi odloči za to.
tenstan krompir je pa zakon

__Devil__ ::

jap.. to pa so samo PRO overclockerji :)

Cico ::

Z i7 boš z lahkoto igral Crysis, seveda s primerno grafično, jaz imam trenutno GTX 285 in zadeva leti. Imel sem tudi že 4870x2 ob slabšem procesorju quad 2,4, pa sem tudi z lahkoto igral to igro. Fsx se pa najbolje igra z 9800 GTX in core2 3,3, kar je več od grafične, se komaj kaj pozna, v denarnici pa velik, procesorja bolšega za to igro pa še ni, mogoče najhitrejši i7 za blazno ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cico ()

__Devil__ ::

moja grafična bo ATI HD4870 X2 2048mb za 390 € :P ekran pa najverjetneje en samsung 24" do 280-290€

jest10 ::

do zdaj sem slišal še samo, da naj vzamem i7 če ti ni škoda dnarja.. in? v čem je dober tale i7 :D

V vsaki stvari, ki ima dobro podporo večjedernikom ima I7 veliko prednost. In jasno se tudi v igrah dobro obnese-razen par izjem, kjer je X4 940 boljša izbira.

starboi ::

Pozdravljeni bom kar tukaj vprašal da ne odpiram nove teme...trenutni procesor Intel Core2 Duo E4500 in grafično Ati 4870 1gb...zanimam se za nakup novega procesorja in prodajo starega ( koliko ?)... monitor imam 22" samsung 2253bw in uporabljam na resoluciji 1680x1050. Največ uporabljam računalnik za gledanje HD vsebin in igranje PES09 in me zanima kateri procesor mi priporočate, v mislih imam nekaj takega
http://www.mimovrste.com/artikel/242002.... V kratkem nameravam priklopiti LCD 42" z računalnikom . Ali bo ta procesor dovolj močan za nemoteno delovanje vsebine 1080p ? Hvala vnaprej. LP

Cico ::

To grafično sem jaz prodal enmu štajercu za 380€ pred 14 dnevi, je pa zelo vroča kartica, da boš lahko brez ražnja pekel čevapčiče...

jest10 ::

Najprej povej katero matično imaš, če ga sploh podpira.
Kot drugo pa raje obstoječi procesor navij. Čez 3GHz boš šel brez težav, če le imaš normalno matično.

__Devil__ ::

Procesor Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz, 775 rajše kupi, novejši je malo pa samo 15 € daš poleg.. moje mnenje!
lp :D

starboi ::

Matično tudi menjam ker imam Fujitsu Siemens G31T-M2( kupljen računalnik v big bengu prejšnje leto, ne sprašujte zakaj:| ) ... procesorja pa ne mislim navijat, nisem toliko napreden uporabnik ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: starboi ()

jest10 ::

Zakaj da ne bi poizkusil navijati?? Raje kar takoj vržeš stran še nekaj denarja, namesto da bi poizkusil iz trenutne konfiguracije iztisniti maksimum?

starboi ::

sammy20 hvala za predlog, se bo dobro obnesel tudi za HD 1080p ? :)

Denis15 ::

sammy20 hvala za predlog, se bo dobro obnesel tudi za HD 1080p ? :)

E8500 je trenutno med najbolšimi procesorjih v igrah... seveda se bo obnesel
xD

__Devil__ ::

ni blema :).. mislim da bi to šlo ;)

starboi ::

sammy20 hvala za predlog, se bo dobro obnesel tudi za HD 1080p ? :)

E8500 je trenutno med najbolšimi procesorjih v igrah... seveda se bo obnesel


Mislil sem ob priklopu na Lcd 42" ? :) Več ali manj ga rabim za HD vsebine... ali matično menjam tudi in katera je najboljša ob predlaganem E8500?.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: starboi ()
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD phenom II X4 955...DDR2 ali DDR3? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605967 (4603) Meizu
»

Katero plato za Phenom II x4 940 BE, pa da se dobro navija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19210990 (7275) x45
»

Intel pocenil štirijedrnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7310295 (6951) Meizu
»

Nakup PC ja po delih (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
887717 (6439) zigasoncek
»

Sestavil nov računalnik. Komentirajte! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675497 (4391) klinker

Več podobnih tem