» »

Za vse željne satelitskega interneta

Za vse željne satelitskega interneta

krucymucy ::

no pa a se da kupit samo kartico?

Kolos ::

Trenutno še stvar deluje prek file fetch manegerja, samo do petka, kot je napisal ts, potem pa bomo vidli kaj bo dalje. Milsim da se bo vse poštimalo.
Tako da tisti, ki mislite nabaviti rajši počakajte še malo.
Aja pa še nekaj:
1. potrebujete velik disk, priporočajo dva diska.
Sam mam 20 GB na tri particije paje premalo, ker sprejemaš ogromno podatkov na dan.
Dva diska pa zato ker je boljša instalacija software za EON posebej na drugi disk.
2. ni priporočjivo imeti sistema na isti particiji kot je direktorij za sprejem - download. zjutraj pogledaš pa imaš disk poln.
3. Kolikor sem opazil je obremenitev sistema procesorja pri downloadu do 30%.
Primer. pri 3d marku 2001 SEs em zgubil 800 pik, no med igranjem malo šteka. trenutno sploh nimam časa igrati iger.
4. pa pazite da vam kdo ne ugasne računalnike, kot je meni sestra zjutraj, pa mati zvečer ko me ni bilo.
Saj je pozneje nadaljevalo download samo par datotek od enega porniča nisem dobil-pa ravno to.

McNato ::

brane2:

Kartica v EON paketu ali Netsystem je popolnoma ista. Torej kupiš paket od Netsystema, naročiš pa se na EON. Sicer pa kakor vem (nimam kartice) je za "prisluškovanje" prometa dovolj samo kartica. Kartico pa najcenejše dobiš v Netsystem paketu. To je sicer SkyStar 2 kartica. SkyStar 1 kartica omogoča gledanje tudi kodiranih satelitskih programov. Vendar pa je bistevno dražja - cca 300 eurov.

j.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: McNato ()

cahahopie ::

Hja satelitski...to jaz že prec dolgo vem. Sem iskal nekakšno rešitev za pipico v svet za moj strežnik... pa razn ADSL kurca ni nič druzga (btw... kabl-net ni na dosegu).
Obstaja dvosmerni satelitski, ki pa je na voljo samo pri Amerigotih pa še tistga tržita AOL in eno Jenkijsko podjetje. So... Europa....dream on!

Brez skrbi...sj bo to tud kmal pr nas ("kmal" je relativen pojem, ki je pogojen z monopolizmom na naših tleh).

PaJo ::

Tak za info, tudi pri nas se da dobit dvosmerni satelitski net, ampak raje ne vprasat za kaksno ceno, na zalost predrago;(
Pa tudi v Nemciji se ga da dobit, ga telekom trzi tam kjer ADSL ni dosegliv, pac v zameno za ADSL:D

V glavnem ne govorit nepreverjenih stvari, ok? :) :)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Brane2 ::

Pri saetlitskem internetu je velika in resna omejitev bandwidth tako satelita kot sistemov na tleh.
Če veš, da ena Astra stane zlahka 1G$, skupaj s stroški izstrelitve in zavarovanja, SiOL plačuje pa za svoj bandwidth recimo 100-1000 krat manj, težko pričakuješ konkurenčno ceno priključka ane ?

Zato so ti sistemi (zelo) uporabni tam, kjer žične/fiber povezave ni.

Matr, saj bi tud ta varianta z EONom crknila, če ne bi blo MP3 in DivX fajlov. Zdaj pač vsak fajl, ki ga satelit odda sprejem na tisoče folka. Kaj bi si pa folk potem shareal ?


masterpsi ::

OK stvar je super! samo neki me še zanima: prek satelita dobiš dol fajle samo ftp in http. Kaj pa e-maili, irc( dcc send), igranje iger prek neta (quake3 primer), .... kazaa,..... vse ostalo kar ni vezano na ftp in http. In a potem, ko instaliraš software, lahko sprejemaš podatke SAMO preko sat., ali lahko "začasno" tudi preko obstoječega modema.

LP,Žiga

PS: essedi ima težave s dobavo. (stanujem 3km stran in moreš za 10CDjev čakat 14dni :D

ja in glede čeha. Če kupim kartico v essediju (netsistem) potem, se lahko samo prijavim na europa online brez dobave kartice? (cena?)

Brane2 ::

Kje na Essedijevih straneh točno je ponudba za to kartico ?

Sem vse premetal, pa je ne najdem ...

ts ::

igranje iger se ne da, emaile lahko samo dobivaš ne moreš
poslat pa še to samo na email naslov ki ga dobiš pri njih.
kazza itd odpade.
ne vem kako se prijaviš na europe online brez
njihovega EON BOX paketa, bolj težko.

lahko si istočasno povezan z modemom in dobivaš dol s satelita,
saj moraš imeti modem za satelitski internet.

Brane2 ::

Ahh, najdu sem- pod "Modem / Comunicazioni" kdo bi reku :D

Tisto "ampia" na koncu verjetno pomeni, da je stvar na zalogi ?



igranje iger se ne da, emaile lahko samo dobivaš ne moreš
poslat pa še to samo na email naslov ki ga dobiš pri njih.
kazza itd odpade.
ne vem kako se prijaviš na europe online brez
njihovega EON BOX paketa, bolj težko.

lahko si istočasno povezan z modemom in dobivaš dol s satelita,
saj moraš imeti modem za satelitski internet.


Če pa jemlješ stvari iz lufta, ki so jih zahtevali drugi (leech), se najbrž ne rabiš prijavljat ?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

masterpsi ::

ok.. Zdej mi pa povejte za kak server, kjer se dobijo filmi (DivX-i) za downloadat. Jst več al manj vedno uporabljam kazza in/ali WinMX. Neki mi gledu za serverje maa .. ni neč konkretnega. hmm .. me je malo minilo za kupit paket

Brane2 ::

Kewl ! Kot je videt, je shtacuno v Gorici ful simpl najdet. Sam cene pa jim niso bogvekaj. Razen NetSystem kartice prevzeprav nisem našel ničesar cenejšega kot v domačih štacunah. Tu pa tam je kaj za kak drobižek cenejše, a precej stvari je tud dražjih.

Anyway, gremo v špagettiland po kartico...

Brane2 ::

masterpsi :

Naj te kar spet prime. Iskanje takih stvari na ST je, kot vem prepovedano.

Poleg tega, tudi če kdo ima in ve za kak server, ti valjda tega ne bo kar tko reku.
Te stvari niso majhne in dvajset dripcev na ADSL, ki se obesijo na FTP ti zabezeca 10 MBit line totalka...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

ts ::


Če pa jemlješ stvari iz lufta, ki so jih zahtevali drugi (leech), se najbrž ne rabiš prijavljat ?



se mi zdi da res ne, samo tist eon box paket je tako poceni da če boš šel kupovat samo kartico kje kle v sloveniji te bo prišlo dražje.

Brane2 ::

ts:

Mogoče res, samo sekira me razlika v ceni.

Čehi hočjo €92, kar znese po trenutnem tečaju 20.800 SIT. Če k temu prištejem še 5KSIT za poštnino na poštnino (v tistih €92 je namreč že €33 za poštnino), sem na 26 kSIT, raje kak tolar več, ker si bo folk po svoje obračunal tečaje in stroške za stroške.

Če pa grem v Essedi po kartico, me stvar pride 9.500 SIT VAT Excluded. Za nadaljnjih 5 kSIT si lahko ladno plačam benz. Privoščim si izlet, pir, pa še kartico imam takoj, ne pa v treh tednih.

EON box je mogoče res zanimiv, samo ne zame ker pač že imam ADSL. Mogoče bi ga vzel, če bi Essediju imeli to v ponudbi, bolj zaradi firbca- pa tega ni videt/ponujajo samo kartico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Hux ::

Nevem ce se splaca ta satelitski net. Prvic pri ADSL dobis stvari dol en film recimo men in black 2 (2CD) 3 ure na CD. Tam zgoraj pa en pravi da rabis 1 dan da pride file do tebe. Torej si z ADSLom hitrejsi. XDCC boti majo res do 2000kb/s uploada tak da z hitrostmi sploh ni problema vlece okol 60kb/s kdaj ces in se enkrat nisem vido da je bil bandwith popolnoma zaseden. Takrat sem vleko z 128kbps ISDN.

Pol se pa je to da lahko smao ciste ftp in http uporablas. Prostor tam pa mas tocno 700MB in ce film zasede 724MB v BIN obliki ga nebos mogo prenest.

Donkey je ze cool rabi dolgo vendar nikoli nebos mel corrupt downloada. Donkeja takaltak nemores uporablat tam Kaaze pa tudi ne ker je P2P.

Sploh pa v kombinaciji z ADSLom je prava glupost.

To kaj sem napiso jaz se ne okvarjam z tem, tak da ne me lincat povem samo kak je.

masterpsi ::

HUX2: 1. Kar se tiče ADSL: adsl je res super zadeva, SAMO telekom je rahlo drag zame in tle kjer jst živim bo prej T3 linija ku ADSL :P tko da.. mi ostane za popestritev interneta najcenejša varjanta satellite (anteno in LNB že mam).

Brane2: kot sem že povedal imajo v essediju težave s dobavo in ti povem iz lastnih izkušenj: NIMAJO neč na zalogi (1 tipkovnico v vitrini in kataloge)

question:

ma ja no .. sicer imaš pa za ta keš kar dosti možnosti :) . Samo še neki. Ta internet access via satellite vklopiš samo kadar želiš- torej,
ko imaš kej za zdownloadat napišeš URL in ko pride v "inbox" ti ga pošle na disk (250kB/s). Za surfat, pa uporabljaš SAMO obstoječi modem? Torej je kot, da bi reku frendu k ima ADSL kej nej mi downloada in mi da na CDRW in si posnamem.

Je tako?

hmm. kej pa radio recimo z real playerjem se da poslušat? (k je itak samo download)

LP

Brane2 ::

Moje izkusnje so ravno obratne. Kojekakvi Edonkeyi, Xoloxi itd. preko Gnutella P2P so IMHO neoptimalne za prenos ehm- dolgih datotek :8) . Ne vem, če sem uspel snet en fajl dolžine 700 Mb preko ADSL-a v celoti. Kakšna muska dolžine par Mb- ne rečem, samo daljše stvari so pa tema.

Zgodi se mi to, da vlečem fajle od tipov, ki so enako kot jaz na ADSL- in ker je tam upload beden, stvar ne gre nikamor. Klasičen TCP/IP ne omogoča multipointa, torej če več userjev zahteva isti fajl od serverja, bo pač fajl poslan vsakemu posebej, kar bo zaglupilo prenose vseh ostalih.

DCC serverji so svoja zgodba. Čim najdeš ugoden in hiter server, je na njem že tolk folka ko muh na dreku.
Server je hiter, samo je že 27 prenosov v vrsti in tvoj bo 28-ti. Server se bo nate spomnu, ko pride tvoj čas, če ti do takrat SiOL ne bo spremenil IP-ja, takrat pa jovo na novo.

Precej podobno je s FTP serverji. Vsi dobri so full zasedeni. Da ne govorimo o tem, koliko se take stvari opazijo in koliko motijo providerje. Glede na to, da se plačuje ponavadi upstream promet, lastnik takega FTP serverja pljuva sebi v skledo. Ko postavi zanimiv server, takoj full folka vleče nekaj dol in mu zabezecajo kanal s prometom, ki ga plačuje on ali njegov ISP posredno ali neposredno.

Zato se mi zdi satelit idealen. Sediš in čakaš da stvari prikapljajo. Ne povzročaš gužve na linijah, glavobolov sebi, SiOLu in drugim, dobivaš pa par 10 Gb na dan povsem zastonj. Edino kar moraš narediti je to, da ločiš zrnje od plevela. Meni se zdi super.

Aja, še nekaj na temo prenosa. ADSL je v teoriji že mogoče 512Kb/s downstream, ka pomeni 64 KB/s a rad bi videl kak zanimiv FTP server, ki bi mi lahko poslal stvari s hitrostjo, vsaj približno podobno tej. V tem trenutku vlečem fajl dolžine 700 Mb s hitrostjo 34 KB/s (se pravi 53% teoretične hitrosti) in se mi glede na 26 KB/s povprečje zdi NORO hitr. Pri satelitu imaš pa stalno hitrost.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

masterpsi ::

hmm zanimivo :) samo pomoje se prej kot ftp serverji in dcc boti bolj uporabni programi ala kazza (samo 2x klikneš na želeni file!) to je za tebe k maš ADSL.;( Pr sat. pa tega ni in .. ne vem kje bi dubu kak server. Če povem po pravici tisto o prenosu "ločit zrne od plevela":) ne razumem prav dobro. Samo .. za tak dnar se pa ITAK splača! samo kako je pa s radiem in tv? Ker oboje je samo download tko da. ti ni potreba bit na netu.

LP

Brane2 ::

Kaj ti ni jasno ?

Satelitski link je ENOSMEREN. Torej, ti naoračaš EONovemu serverju, kaj te zanima. EONov server gre to iskat in spravi v priročno skladišče. Drugi del EONove službe jemlje stvari iz priročnega skladišča in jih z visoko hitrostjo pošlje na satelit Astra, ta pa ponovi prejete podatke skozi svoje antene tako, da jih lahko sprejme folk na zemlji.

Torej isti podatki pridejo hkrati do mnogo naročnikov. Ti v množici podatkov najdejo svoje naročene podatke in jih shranijo. Vse do tu je stvar dolgočasna.

Ampak, ker pridejo vsi naročeni podatki do anten vseh naročnikov, lahko vsak shrani tudi podatke, ki so jih naročili drugi !

Zakaj, zaboga, bi to naredil ? Paaa, mogoče zato, ker ves folk zanimajo bolj ali manj iste stvari in so velike šanse, da so med podatki, ki padajo z neba taki, ki bi te zelo zanimali, recimo filmi, mogoče pr0n, kak programček (recimo Linux distribucija), MP3 itd.

Torej, po vsakem dnevu pogledaš, kaj se je nabralo na disku, pobereš zanimive stvari, ostalo pobrišeš.

Še bolje je, če te nič ne zanima in ne komuniciraš z EON serverjem, ampak samo sprejemaš fajle, ki so jih naročili drugi- in upaš na črnogorski raj, da bo kaj vrednega padlo kar z neba >:D

V tem primeru pač samo sprejemaš podatke, torej EON sploh ne ve, da obstajaš, torej ne plačuješ naročnine (upam).


masterpsi ::

Ampak, ker pridejo vsi naročeni podatki do anten vseh naročnikov, lahko vsak shrani tudi podatke, ki so jih naročili drugi !

aaa ma to je prestige!!!! sepravi kupim samo sat. kartico (max 10.000sit), povežem na anteno in dobivam podatke, ne morem pa jih zahtevat.

fajn :D sicer pa bom najverjetneje vsel kar cel paket z naročnino.

vendar še vedno me neki zanima:

A SE DA POSLUŠAT RADIO PREK SATELITA??? (zdaj to počnem s real-playerjem k ima 1 italjanska postaja to ponudbo.)

LP

ts ::

Ta internet access via satellite vklopiš samo kadar želiš- torej,
ko imaš kej za zdownloadat napišeš URL in ko pride v "inbox" ti ga pošle na disk (250kB/s).


Ja, najprej vpišeš url (to lahko samo če imaš naročnino pri europeonline - 3000 SIT na mesec je)
in potem ti da tist fajl kar hitro v tvoj file zone, približno pol ure,
potem moraš pa še enkrat "requestat" file in takrat ti pove da ti bo čez en
dan prišel file dol - takrat moraš imeti računalnik prižgan, tudi če je
ob 3h ponoči.

Za surfat, pa uporabljaš SAMO obstoječi modem?

Ja, obstaja SkyBooster samo je drag.
Obstaja en program Casablanca ki ti pošilja najbolj popularne strani- ga še nisem sprobal.


hmm. kej pa radio recimo z real playerjem se da poslušat? (k je itak samo download)


Za satelitski radio in tv sem na EON cdju dobil poseben program, tako da z realplayer se ne da.

prejemat fajle in poslušat radio ne moreš oboje hkrati.


Zato se mi zdi satelit idealen. Sediš in čakaš da stvari prikapljajo.
Ne povzročaš gužve na linijah, glavobolov sebi, SiOLu in drugim, dobivaš pa par 10 Gb na dan povsem zastonj.
Edino kar moraš narediti je to, da ločiš zrnje od plevela. Meni se zdi super.


In to ni tako lahka naloga kot se ti zdi!
Ker v en direktorij dobiš vse na kupu,
filmi in velike igre so skoraj vsi razdeljeni
na .r01 .. fajle po 14 MB in potem jih moraš
razširit - to ti računalnik dela kar dolgo, ene 5 minut enega.
kakšen od teh .r01 fajlov včasih tudi zaostane in moraš gledat kdaj ti
bo prišel od satelita.
So tudi problemi z incompletes - fajli ki so corrupt (poškodovani).
Kar nekaj jih ima večina ljudi, jaz tudi nekaj.

Pa ko sediš za računalnikom in delaš nekaj
in ti začne satelit pošiljat dol stvari:
če so to majhni fajli, mp3ji ~4MB, se še da delati
če pa prenaša kakšne filme, igre ~14 mb pa
ti tako škrta računalnik da lahko še
živce zgubiš če hočeš kaj delati , tako da je najbolje
da takrat pustiš pri miru računalnik in greš
delat kaj drugega. to ni dobro ker ti zdaj
satelit diktira kdaj boš bil za računalnikom..

mp3jev je dosti zazipanih, kakšni imajo še geslo,
ali pa so preimenovani v .vip, .ky, .pln, ...
seveda so tudi normalni .mp3 fajli, ti so najbol enostavni,
samo klikneš in poslušaš (in zbrišeš).

Lahko je če imaš še en računalnik samo za EON - jaz nimam,
pa še tist računalnik mora imeti velik disk (50+ GB), razen če
boš vsak dan pregledoval - kar ne moreš, pregledujš kadar se ti da
ne pa vsak dan, pa še dosti časa ti vzame to pregledovanje.

Zato zdajle jaz pišem en program kjer boš moral obkljukati
kaj želiš prejeti in ne tako kot je v FFM zdaj kjer moraš zbrisati kar ne želiš prejeti.

PS. FFM ni šel dol v petek, so zbral denar za nov Server.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ts ()

Brane2 ::


Lahko je če imaš še en računalnik samo za EON - jaz nimam,
pa še tist računalnik mora imeti velik disk (50+ GB), razen če
boš vsak dan pregledoval - kar ne moreš, pregledujš kadar se ti da
ne pa vsak dan, pa še dosti časa ti vzame to pregledovanje.


Zato pa sem si zrihtal ena stara jetra. Dobil sem nekje K5-ko na 100 MHz, ki ni delala, jo zrihtal, dal not Cyrixa 233, ga friznil na 210 MHz, preluftal par stvari in zadeva že čaka na kartico...

Zanima me samo še , če bo to programje delalo z Wineom- blo bi super.
V tem primeru skočim u štacuno po tavelik disk in to je vse...

Aja, ravno zdaj predelujem plato, da bi spravil not K6-550. Takrat verjetno tud razzipavanje ne bo tak problem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

ts ::

brane2:
pojdi na to stran
http://www.eoninsideboard.com
in išči wine.
kakor sem jaz videl je enemu nekaj uspelo.

Hux ::

Ne sej ni tak cist.

Jaz pravim samo da bi bila kombinacija z ADSL in satelit res bedna.

Po drugi strani pa so XDCC boti zelo dobro vendo mi vlece z 59.8-62kb/s zaj mi trenutno Donkey vlece na 55kb/s. To je cist odvisno kolk surcejev mas in ce mas DSL ni slabo da nastavis tam 1000 ali pa 2000 not. Ce je dosti surcejev bo trjalo nekaj casa ampak bo zacel dol vlecti in bos tudi 100% dobo ce bos malo poterplel. JAz sem na ISDNu vleko z edonkeja dol in vedno vse 700MB file dobo.

Kaj bi te ti reko na fallout tacticse. 3CDji jaz na ISDNu dinamicna linija da se preklapla na 128 ko doseze 7kb/s za 10 sekund. Nevem niti kolk dni sme dol vleko ampak en frend ko ma ADSL se zaj ni potegno dol ker ni vedo kak nove surceje isces in da treba nove servere vedno updejtat. Drukace pa Kaaza jaz osebno se ne spoznam kaj na to ker ko ma en file 700MB tam ga najdem pa ma samo 180MB torej kaj za vraga je to nevem. WinMX pa tudi najde vse ampak cakalne dobe so tudi dosti dalse kot donkej. Drugace pa tisti nemorem imenuvat server za irc tukaj ker bi bilo zbrisano z XDCC boti je res superca ker ma vsak bot 1000 do 2000kb/s uploada in se enkrat nisem vido da bi bil kiri polni ker je omejeno na 20 istocasnih transferov ampak tak je nonstop kaj free edino ko so novi releasi samo tam pocakas do 30 minut in mas linijo tudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Kolos ::

Mislim, da je ts vse povedal!
Sam se tudi kupil nov 60Gb disk, starega pa 20 GB pa uporabljam samo za download.
Brane2: če imaš ADSL se ti ne splača EON, kotje ts rekel dobiš file v en direktorij potem pa loči plevel od ostalega (ni tak fajn), npr ti manjka "sof2.r48" datoteka potem pa se lahko j*, če je ni več ko jo zahtevaš.
pa tista ura sprejema tudi ne štima vedno tako da mi računalnik gori 24/7 .

Zdaj pa si misli kako vroče in glasno ti je v sobi pa probaj spati.

TS: Svaka čast, če napišeš dober program (lahko še bi kaj zaslužil) jaz ti nekaj plačam pa boš imel za večji disk starega pa uporabljaj za download, (ali pa obratno) pa ne boš imel več problemov s škrtanjem.
Res svaka čast.

Brane2 ::


Brane2: če imaš ADSL se ti ne splača EON, kotje ts rekel dobiš file v en direktorij potem pa loči plevel od ostalega (ni tak fajn), npr ti manjka "sof2.r48" datoteka potem pa se lahko j*, če je ni več ko jo zahtevaš.


Zakaj bi jo zahteval ? Pač tisto stvar bi shutiral v kanto in hvalezno sprejel pac tisto, kar je kompletno. Nicesar ne bi posebej zahteval, razen mogoče (če brez naročnine res ne bi šlo) tu pa tam kaj ogromnega "za svojo dušo".

Nocoj sem skompletiral eno mašino prav za to. Mater, prastaro plato za K5-100 sem predelal tako da zdaj dela z Cyrixom 6x86MMX na 210MHz, če pa najdem kje še kako K6-ko poceni, bi pa tudi znala verjetno delati gor.

Saj vem, da se verjetno ne splača, a je nek užitek v tem, ko pol čipov odlotaš dol in jih zamenjaš s čiperajem neke druge plate, zamenjaš BIOS nato pa stvar dela bolj, kot si je proizvajalec v osnovi zamislu !

Danes plato zapakiram v škatlo in te dni dodam kak megastično velik disk (recimo 120 Gb) in to bi moralo biti O.K. za EON...

Rippy ::

Hm vsi tukile govorite o leech strani tega sistema. Jst si bom najvrjetneje na narocnino vzel. Pa me zanim ce je mozno datoteko povlect dol ko se meni sprdne in ne tistim v eu online :). Em a prenos je skos 250/kbs ali je tudi kaj vec in ali je tudi kaj manj :) oki hvala ce ste dali kaj info uživite

Brane2 ::

Hehe. Včeraj sem plačal Čehom. Bomo videl, kaj bo iz tega.

BTW: prodaja kdo sat. krožnik z digitalnim LNB ? :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

PaJo ::

Brane:bolj se ti splaca it po novega, LNB pride 3k krozik pa tudi nekaj takege, pa mas mir za naslednjih 10 let zagotovo:D Ce bos pa rablenega kupil, pa je lahko ze star in bo lahko pocasi izdihnil:'(

Sploh pa kolko bos zdaj cehom placal za tisti komplet in katero DVB karto bos dobil zraven? Ker ce je stvar res pod 20k se zagotovo splaca, pa se vec kod 1000 TV in radijskih kanalov se da dobit, pa se kakega kodiranega odkodirat:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Brane2 ::

92 EUR= 59 EUR za kartico in naročnino + 33 EUR za poštnino...

Sem emailiru Essedija v Gorici a še vedno nisem dobil nikakršen odgovor, slovenski model hoče 45 kSIT + DDV, dobavi pa stvar naslednji dan. Glede na to, da ima tip samo lastne gsm poleg emaila kot kontakt in da to dobavlja že naslednji dan, se mi zdi 100% da samo odkoraka do bližnje štacune, zapakira zadevo, zaračuna zelo bogato maržo in mi jo pošlje.

Ne vem, u razponu vseh možnosti so se mi zazdeli čehi kot sprejemljiva sredina...

Brane2 ::

Aja, kera kartica ? Pojma nimam. Me nitni ne zanima, dokler dela. Koneckoncev me zanima samo internet stream, ostalo je nepomembno.

Kje je tapravi naslov za nabavo krožnika +LNB ?


PaJo ::

Ok, pol pa je zakon ta zadeva, daj postaj se enkrat natancen emal od ovega ceha, ker se mi ne da iskat, bomo si mi to tudi omislili:D
Pri nasem prodajlcu pa je verjetno res tak da naroci iz tujine in potem tu mastno naprej proda;(

Kar se pa tice kroznikov in LNB-jev pa za Ljubljano ne vem natancno, vem kje se jih da lepo dobit v Mariboru, drugace pa probaj kaj informacij najdit na tejle strani:http://www.sibila.si/telstar/
Tu ti bodo zagotovo lahko pomagali, meni so do sedaj zmeraj, pa se revija je kar cool, ker vcasih kaj zanimivega povedo iz sveta satelitiskih zadev:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Brane2 ::

Kot je nekdo že prej reku, Čeh je na dopustu, zato na maile odgovarja Čehinja:

Milena Vorlíčková ( vorlickova@enet.cz )

Je precej pozabljiva, zato ob ponudbi/predračunu obvezno zahtevajte podatke banke:
(SWIFT kodo, ime in naslov)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

dobaluka ::

tam na EOL uradni strani na FAQ stranije en e-mail kamor moraš pisat če si iz vzhodno evropske države.


Pa folk js zdej ne vem a vam manjka splošna izobrazba al kaj? To ne leti sam nate ts. SLOVENIJA je SREDNJEEVROPSKA DRŽAVA in ni nikakršna Vzhodna Evropa. Predlagam vm da mal ugasnete računalnik pa kako knjig od geografije al pa atlas odprete. In pol se čudmo če ns Evropa ma za Južne Evorpejce če sami mislmo da smo Vzhodni evropejci.

Sandi79 ::

Hudo komplicirate.
Hočete kupit kartice od čeha?
Pri EOL-u dobite komplet z naročnino za eno leto za 59€ EOL
Potrebujete digitalni ali pa UNIVERZALNI NLB od 10.70-12.75 GHz. Stane okrog 5000 sit (nevem kdo ga dobi za 3 jurje)
Sicer se pa paket, ki ga je na začetku teme ponujal Boštjan za 45K zelo splača.
Te kartice so zelo dobre za Internet preko satelita, kar se pa tiče za spremljanje Tv-ja pa niso kaj prida.
Edini zastonkarski način je uporaba CASABLANCA Clien-ta, ta deluje popolno offline Preko satelita se pa vam samodejno downloadajo popularne strani. Zadeva sicer onesnažuje disk vendar zastonj !
Hkrati ne morete gledati TV in Downloadati
Sicer pa s temi karticami lako gledate le free to air kanale, ki so pa tudi sama beda.
Če hočete imeti kvalitetne kartice si raje nabavite Hauppauge DVB s (NEXUS) ali Skystar-1 edino te kartice lahko uporabljate za softwersko dekodiranje skoraj vseh možnih kanalov. :)

Brane2 ::

Od čeha sem dobil kartico, ki me je stala z vsemi stroški skupaj kakih 26 kSIT.

Kaj je tol slabega na njej ? Kot sem reku, ne rabim TVja, zanima me le internet.
V tem trenutku težko rečem kako dela, ker še čakam na krožnik, LNB in kabel (dobim jutri).

Sandi79 ::

Domnevam, da je kartica skystar-2, no ja vso srečo8-)

Brane2 ::

Ja, na kartici piše "Model:SKY2PC".

Zakaj "vso srečo" ? Je SKY2 neuporabna za EON BOX ?

Aja, un tvoj link za 59 eurov:

1. ne dela. Page not found

2. Ko sem razmišljal o opcijah, ga ni bilo videt nikjer na kaki uradni strani.


3. Očitno je to to, kar čeh ponuja. Plačal sem 59 evrov za robo, 33 evrov za poštnino, vse ostalo pa so mi pobrali tu (kakih 7 kSIT).

"Ostalo" pomeni:

-plačan DDV na tistih 59 EUR (cca 4.800 SIT)
-stroški domače pošte
-nasmeh poštarja
-stroški na stroške domače pošte

Torej, lahko bi kaj prišparal, če bi stvar kupil zase osebno ali če bi jo šel sam v tujino iskat. Ne vidim, kaj je tu čeh kriv...


Sandi79 ::

Saj ne rečem da je zanič ampak mal dnara mal manj muske Sam imam Hauppauge Win TV-NOVA, ki je najboljša odločitev za europeonline
tam imajo sfukan 5 stream, ki ostale kartice večinoma moti. zato dobivas nepopolne downloade.
Sicer je pa paket, ki si ga dobil od tega čeha, super ugoden. Jaz zdaj trenutno nisem naročen ne europe online za to bi se pa splačalo kupiti ta paket saj je cenejši kot Celoletna naročnina na EOL z Skyboosterjem, pa še kartico dobiš zraven.
Daj prosim povej mi kako se pride do tega čeha.
Pa na kaj si ti dal 19% DDV ???

email,,
nonamerider@volja.net

Brane2 ::


Daj prosim povej mi kako se pride do tega čeha.


Pošlješ email na

Milena Vorlickova

s prošnjo, naj ti da ponudbo za EON BOX (najcenejšo varianto) in navodila za plačilo.


Pa na kaj si ti dal 19% DDV ???



DDV ni19% ampak 20% .
kartico sem naročil na firmo. Kaka dva tedna po vplačilu me je domača pošta pozdravila s pisemcem, v katerem je bilo:
-račun češkega podjetja za 92 EUR, razdeljeno po postavkah:
a. cena paketa EON BOX 59 EUR
b. cena poštnine trebic-->Ljubljana 33 EUR

-priložen račun in potrdilo EMS pošte

-Prijazno obvestilo carinske pošte, naj priložim vso potrebno dokumetacijo za carinjenje v roku 30 dni, drugače vrnejo stvar pošiljatelju.

Ko sem klical tipa na pošto, da preverim kaj hočejo od mene, mi je reku, da glede na to, da gre za paket majhne vrednosti, lahko napišem izjavo in prošnjo za carinjenje po poenostavljenem carinskem postopku.
Gre za kos papirja, na katerem je štempelj in tvoj podpiis, in kjer pač napišeš, da ker gre za pošiljko z vrednostjo manjšo od 80 kSIT, prosiš za carinjenje po poenostavljenem carinskem postopku.

S tem kosom papirja ob tistih papirjih, ki si jih dobil v pismu, odkorakaš na carinsko pošto (pr meni je bilo to v Murglah, Cesta v mestni log 81).

Zglasiš se na okencu. Tipu pomoliš papirje. Zazre se v tvojo izjavo in reče "aha". Odkoraka v skladišče in se prikaže s tvojo odprto pošiljko. Na vprašanje "kaj je to" odgovoriš z "računalniška oprema" (na to ni carine).
Nato te pa ucurijo. Hočejo imeti DDV na vrednost pošiljke,. Ker si plačal stvar na češkem, cesar ni dobil DDV, ki ga hoče od tebe SEDAJ TAKOJ. Odkeširaš mu DDV in ostale davke, kar je zneslo mene vse skupaj IIRC 7.010 SIT, pobereš kartico in to je to.

Če je v Essediju na razpolago natanko isti paket za 59EUR, potem bi se mogoče kazalo odpravit tja. V tem primeru prišparaš 33EUR +7 kSIT stroškov, daš pa nekaj za benz pa še čakat ti ni treba. Seveda pa reskiraš, da kartice nimajo.

Sam sem poslal kar nekaj mailov v Essedi, a ker ni bilo odgovora sem raje kontaktiral Čeha.












Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Stayerc ::

Zivijo!

No ce ze toliko govorite o teh karticak. Kaj zdaj to dela ali ne dela? In, ce dela kako dela (hitrosti prenosa)? Ste zadovoljni ali niste zadovoljni s temi karticami?

Lp

Sandi79 ::

Joj, Brane zadeva je hudo komplicirana, oželi so te kot limono:'( , Pri EOL-u lahko plačaš s kreditno kartico ali z wire transfer cena je 59€ + 12€ p&p in nekaj za našega postarja, ki ti zadevco z mopedom pripelje na dom. Cesar Kučan se bo pa obrisal pod nosom za našo tlačansko petino.>:D Jaz že cel teden tečnarim EOL-ovcem, da mi že dajo zaston username in password, ki naj bi bil brezplačen po pravilih oni računajo 9.9€ na mesec za uporabo Skyboosterja. Ostalo storitce naj bi bile zastonj! poglej to:
Your Purchase order


the activation of your SkyBooster account and access to the Europe Online Digital Convergence Network : 0.00 EUR
Additional options: 0.00 EUR

no/non/kein Skybooster
Total amount: 0.00 EUR

;((

NICeBOY,
zadeva je malce komplicirana ampak odlična.
hitrost 250 KB na sekundo !
8-)


-------------
i want username and password and i want it now !! weeeeeeeee:'( :'( ;(

Brane2 ::


Joj, Brane zadeva je hudo komplicirana, oželi so te kot limono.


Res je, ampak če naročaš stvari na firmo (in ne nase osebno) je ta papirologija nujna.

Mislim, da se DDVju lahko izogneš samo, če greš sam zadevo iskat. Drugače ga vedno plačaš.

Mogoče bi šlo, če bi ti EON stvar poslal brez vrednosti po navadni pošti, a tako nihče ne pošilja stvari. Čim pa stvar pošljejo po normalnih poteh, pristane na carini.


, Pri EOL-u lahko plačaš s kreditno kartico ali z wire transfer cena je 59€ + 12€ p&p in nekaj za našega postarja, ki ti zadevco z mopedom pripelje na dom.


Ne razumeš. Ni problem v EONu ali Čehu, problem je v našem poštarju in cesarju.
Prvi hoče denar zato, ker ti je stvar dal na šalterju, drugi pa hoče DDV.






ts ::

brane:
priporočam ti da namestiš sistem po navodilih na tej strani:
http://www.eoninside.com/

jaz sem gilh danes formatiral disk in reinstalliral winxp
ker mi je preveč škrtalo po disku ko sem dobival dol kakšn fajl
iz satelita. mogoče je bil System Restore kriv.

tale stran je tudi dobra:
http://www.blkviper.com/WinXP/supertwea...

Jeronimo ::

Torej se počasi klasičnemu internetu bliža konec.... tudi prav!!!:))
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

branko_bm ::

Mene zanima ce komu dela download for free ? Je mozno samo z kartico in pa anteno brez narocnine prestregati fajle, tako kot je to slo vcasih.

A kdo prestrega fajle brez narocnine?

Sandi79 ::

branko_bm
Nekajkrat sem že omenil Casablanco, katera je free !
Programček instaliraš zaženeš data program od kartice spodaj se pokaže rumena žaba :)) ki steguje jezik in na disk se ti začnejo pretakati kompletne strani z ineta preko satelita. Zadeva deluje z internet explorerjem 4+ seveda ti ni treba biti povezan preko modema.
Evo link je tukaj: Sat@Once Casablanca.:)
To pride v poštev za take ubožčke kot sem jaz, ko nimajo računa pri Europeonline.:'( :'(

Casablanca je dober začetek free via satelite ineta zato naj raste in se razvija...>:D
A kdo prestrega fajle brez narocnine?

Upam, da jih kdo in če jih nas naj razsvetli z to dejavnostjo.
Upam, da bo kmalu vse freeeeeee !:))

Sicer pa te zadeve ogromno koštajo življenska doba satelita je okrog 15 let, da ga izstrelijo in pozicionirajo stane kar nekaj tolarčkov, da o vzdrževanju ne govorimo serviser pride z biciklom težko do njega ?!

Brane2 ::

O.K. predvčerajšnjim sem končno zmontiral vse skupaj in nekako uskladil softver s hardverom.

Anteno sem naštimal kar ročno (brez strokovne kalibracije) in stvar špila.

Samo, imam par vprašanj:

- do sedaj nisem uspel sprejeti NITI ENEGA fajla ! FFM sem naštimal na transponder 103 (ASTRA ponuja 103,113 in 115). Stvar je po enodnevnem visenju v etru pokazala kup fajlov, za katere je bila oddaja napovedana, a sprejel nisem NIČ. Stvari so kvečjemu spremenile status iz "Waiting for transmission" v "Delayed ??? ".

- Kej s tisto Merlinovo predelavo FFM-a ? Ko instaliram FFM, ga ne morem registrirat na EONtoolsih, ker www.eontools.de ne obstaja. A je kje kak drug naslov za registracijo ?

-ker transponder je optimalen za DLOAD ?

- a se da dobit kartico, ki je lahko na vseh transponderjih naenkrat ?

Brane2 ::

Aja, pa da mi ne bi kdo tupil o štelanju antene, ker mi EONtools pokaže moč signala na vseh transponderjih več kot 50, ponnekod 70, tako da mislim da je to O.K., glede na to, da se zahteva 40. Je pa res, da verjetno tudi 95 centimeterski krožnik pa 0.6 dB LNB pripomoreta kaj k temu.

Aja, kaj je s Casablanco ? Kako se uporablja to čudo ? Stvar sem instaliral, pa ni blo nič od nje. Po drugi strani pa tudi FFM ne da nič od sebe kar nekaj časa, dokler ne dobi iz lufta seznama fajlov...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128352 (29714) chrush
»

SkyDSL kot ADSL?

Oddelek: Omrežja in internet
71403 (1205) Tovaris Stalin
»

satelitski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
666977 (5461) branko_bm
»

EUROPE ONLINE

Oddelek: Omrežja in internet
101321 (1028) ABX
»

javi se (ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
372352 (1532) kuky

Več podobnih tem