» »

SuSe linux 8.0 iso - kje?

SuSe linux 8.0 iso - kje?

Jux ::

Zdele brskam po netu iskajoc iso od suse linuxa (8.0 valda) pa ga ne najdem - majo samo ftp install varianto - TO PA SUXXA u nulo.
Pomagite, plz.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

PaJo ::

Suse ne izdaja vec iso fajlov, ponuja le dl iz ftp-ja posameznik paketkov:D Iso lahko dobis le pri nekum, ki zadevo ima in ti jo zapece:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

McHusch ::

PaJo ::

Ja samo tam dobis samo verzijo ki jo lahko le iz cd-ja poganjas, instalirat pa nemres, tako da beda;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

dr.J ::

Saj lahko potegneš live-eval-8.0.iso; za osnovni sistem zadošča. kaj več pa je treba potegniti k sebi posebej. Vsaj pred kakim letom je bilo tako.

CaqKa ::

ker pri linuxu tole kopiranje naj ne bi bilo nelegalno bom pripomnil da poglej na edonkeyu
sicer pa imajo kaki pubeci na kakem ftpju to

Polde ::

edonkey 2000 pa search
ali
www.sharereactor.com

lp
Ni da ni!!!

teac ::

OK, mene pa zanima, če je Thomson cable modem podprt v Suse 8.0. Sem gledal po njihovi hardware bazi, pa nisem našel tega modema???:\

kuntek ::

Pajo: kaksna je ta verzija, ki jo lahko samo iz CDja poganjas? Kako to deluje?

Tiger ::

No jaz sem nazadnje imel verzijo Suse 7.0 Live Evaluation in se še malce spomnim kako je bilo. CD daš not, pa bootaš - ob prvem boot-u ti pokaže nekaj stvari za nastavit (grafični način, root password itd..), pa zahteva da imaš neko particijo FAt32 (recimo od windowsov; C:), kamor potem zapiše te nastavitve. Potem pa pač zboota v linux (najprej konzolni način, potem pa v X-windows, če ti je ratalo usposobiti grafično)

PaJo ::

kuntek:Ja nekako tako kod je Tiger povededal:D

teac:hm, zakaj bi pa rabil podproro kabel modema? Kaj ga imas na USB-ju? Ker ce ga mas preko mrezen tak ne rabis podpore za kabel modem, rabis le podopro za mrezno karto katero mas v masini. No ce pa mas na USB-ju pa ti zal nevem pomagat, probas pa lahko:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

celica ::

Ojla ..

Suse 7.0 lahko dobi kdor rabi pri meni. Stroska ni, razen vrednosti nosilca (1.CD cc.120-SIT) in PTT ...

Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

teac ::

Ja, saj v tem je problem, ker ga mam na usb-ju. Zgleda, da ga bom dal kar mrežno noter.
Aja, kaj Suse 8.0 pa nima nihče? :\

dr.J ::

A ne moreš narediti inštalacije iz live-eval verzije? Saj pravim, enkrat sem to naredil (najbrz je bila 7.0) pa je čisto dobro šlo. Edino kake druge programe sem si potem moral zložiti z neta posebej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

Aspirinix ::

Z live-eval CDji ni blema. Na disku si naredijo image file velikosti cca. 800MB v katerega vse skupaj shranjujejo. Seveda, če hočeš lahko namestiš light verzijo, ki je konkretno okleščena.
Glede SuSE8.0 ni blema. Samo mail, pa pošljem za stroške CDjev. Je na 3 cdjih.:D

Gapi ::

Personal verzija je na 3 cd-jih dokler proffesional pa na 7-ih

Ziga Dolhar ::

Imam 8.0, PRO.

Sokrates ::

Ja pri meni lahko dobiš Suse 8.0 se mi zdi da je 7 ali 8 CD-jev.
siamensis@email.si

whatson ::

- Pametni slo-techovi piratolovilci™ ... Ko govorimo o downloadu cele verzije SuSeja govorimo o piratstvu (strah, groza,... :P). Če bi govorili o downloadu XPja, bi brihtneži zaklenili temo, a SuSe, ki pa je tudi payable OS, pa ni pomemben.

God damn M$ kiddies.

(glede zgornjega se zezam, ne mi zamert.. :D )


- Pa pi*da valda vam ni dat težko tistih 20 jurjev da kupite (verjetno 1. v življenju:P) celi OS, dobite 7 CDjev + 1 DVD + manual (ki pa je 100x obširnejših od Wintendo bukev).

Je pa užitek inštalirat zadevo s CDja.

Buy Suse #1

Buy Suse #2

Buy Suse #3


SuSE Linux 8.0 will be available directly on April 22nd, from
http://shop.suse.com, as well as from software retailers.The recommended retail price for SuSE Linux 8.0 Personal (3 CDs, 2 manuals,60 days of installation support) is USD $ 39.95; SuSE Linux 8.0 Professional(7 CDs, 1 DVD, 3 manuals, 90 days of installation support) is USD $ 79.95. SuSE Linux 8.0 Professional Update is available at the price of USD $ 49.95.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: whatson ()

PaJo ::

Hm glej fora je v tem, da tale suse naceloma lahko kopiras, ker je celotna vsebin cd-jev na voljo na njihovem ftp-ju, tako da ce je nekdo dobra dusa ti ga pac zapece in s tem ne krsi kaksnih pravil. Torej nebi zdaj opet debate zacel, ker smo enkrat o tem ze debatirali:D Pac Suse se je samo odlocil da na ftp-ju ne bo vec objavljav iso-ov le pakte;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JLP ::

Točno tako kot je PaJo reku. SuSE nima na serverjih ISO fajlov Tko nekak kt Debian k jih tud nima. In tud pr Debianu lahk nabavš CD. Pa ne boš zej reku da Debian ne smeš kopirat k je najbolj strogo prosta distribucija pod soncem.
Live long and prosper!

whatson ::

SuSe se je odloču zati, ker namerava svoj OS prodajat. Torej SuSe je postal komercialen.

Debiana najdeš vsepovsod. Še na arnesovem ftpju.

Vse (ok večino) public free in available distribucije najdes na tej strani. Med njimi JE Debian in je tudi Suse. Ampak eval. verzija, ki pa je skoraj neuporabna za vsakdanjo rabo. Celo verzijo kupi.

In točno to ti hočejo povedat s tem, da ni tega na ftpju.

Tiste pakete ki so na suse ftpju pa kar kopiraj na CD, če ti kaj koristijo. :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

SLOWWWeb.net ::

Jaz sem pred kaksnimi tremi meseci dol vleku SuSETa 8-3 CDje, ampak sem ga enemu dal, pa ga sedaj ni doma, ker je sel na Škotsko.

Probaj še na kakšnem drugem tujem forumu vprašat, ki obravnavajo računalniško temo, še posebej Linux ;) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Zgodovina sprememb…

PaJo ::

whatson> Ja Suse zeli na tak nacin le se prodajat vso zadevo, ampak kakor si sam omenil se zmeraj imajo vse na ftp-ju, torej, kje je tu problem? Torej ce je nekdo zelo zagrizen lahko dobi vse dolj iz ftp-ja in ustvari lasten cd, ampak zakaj bi ce pa je nekdo ze spravil ta cd skupaj:D No v glavnem glede linuxa in kopiranja se tu ne bomo kregali, ker je bilo ze receno da to ni nelegalno in tu se debata konca:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

dr. Jst ::

Preber si to, pa boš vidu da ga lahk talaš okol kok hočeš.

whatson ::

Heh, ta link sem že en cajt iskal.

Tnx for enlightening me.

;)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

footprint ::

se popolnoma strinjam z "whatson" tudi v Linux svetu se zadeve spreminjajo in komercializirajo. Tako SuSE postaja prva komercialna verzija Linux-a, ki je tržna in ne prosto dostopna. Problem je v tem da je Linux zastonj vendar le jedro same distribucije pa so lahko tržne in če se bo en spomnu napisat programje, ki ni Open source in free, bo za to potrebno odšteti dinarčke. Poleg tega pa je vedno več produktov ki temeljijo na linuxu in se jih ne da dobiti zastonj, razni Firewali, serverji, specialna orodja. itd. Linux je pač prišel k pameti in ugotovil da če bojo tržili pametno, potem bodo lahko plačali programerje za njihov razvoj. Zmeri manj pa je tistih ki delajo iz intuziazma kot so Debianovci. Zaot se debian in suse ne moreta primerjati. debijan je res free in je v lasti folka iz celga sveta suse pa ima svoje delnice, kateri lastniki odločajo kako in kaj. Poleg tega pa se dela neki na tem da se TurboLinux in SuSE združita pa bomo pol vidl kwa bo, k tud turbo linux nima svojih strežniških (cluster) različic prosto dostopnikh (pa vsi vemo da je no1 med clustri).

Upam da bodo če ne drugega obdržali ceno primerno da bo lahko tud en nadobudnež doma postavu cluster iz nekaj starih računalnikov in poceni OS-om. Sam si ne predstavljam da moram za Cluster linux plačat nekaj 1000$. Nesprejemljivo (rad bi se pa mal igral in učil brez sponzorjev).

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Suse 8.1

Oddelek: Operacijski sistemi
141321 (1068) jlpktnst
»

SUSE 8.1

Oddelek: Operacijski sistemi
472064 (1633) shock
»

ima kdo linux?

Oddelek: Operacijski sistemi
251446 (1011) CaqKa
»

še ena o linuxu

Oddelek: Programska oprema
151645 (1350) Ziga Dolhar
»

Keri Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
201488 (1119) CaqKa

Več podobnih tem