» »

težave z klimatsko napravo cooltech

težave z klimatsko napravo cooltech

gklancar ::

Pozdravljeni.
Lani sem pred poletjem kupil klimatsko napravo v Šparu. Na dom mi jo je prišel zmontirati mojster in naprava je delovala cca 3 dni potem pa vedno manj hladila. Mojster ki mi je napravo montiral je dejal da je kiva zunanja enota in sicer kapilarne cevi in da naj klimo vržem....garancija mi seveda ne velja ker je nisem dal montirati pooblačenim....z takšno diagnozo strokovnjaka ki mi je klimo montiral se ne strinjam zato sprašujem ali ima kdo morda podobne izkušnje? za vsakršno pomoč bom izredno hvaležen...LP

Tilen ::

A ko pa je potrebno pri novem avtomobilu na X kilometrov narediti servis, če ne ti gre garancija pa ni problem? Tam se tudi lahko "ne strinjaš" vendar je pa to tudi vse. Pozabi, si zamočil. Edino če se boš spravil popravljat zadevo na svoje stroške kar pa dvomim da se splača.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BuzzFuzz ::

Če ti je klima vedno manj hladila je možno da je mojster naredil slabe spoje pri konekciji cevi.
Poglej zunanje celi ki so priklopjene na zunanjo enoto če so kaj mastne od olja. Če so, probaj vijake bolj zategnit. Dobro obriši vse kar je mastno in kasneje boš videl če še zmeraj masti-spušča. Če še zmeraj masti pomeni da je slabo naredil spoje. Če ne masti lahko pomeni da ti plin spušča na notranji enoti. postopek je enak kot na zunanji. vse kar je mastno-je napaka. Le da zna bit problem videt cevi na notranji enoti, sloh če so direkt skozi zid.

Poglej če je kaj mastno od olja na zunanji enoti, ali mogoče ledeni... Vklopi klimo na Cool, 17 C in poročaj kaj se dogaja na zunanji enoti.

gklancar ::

ne nikjer ni nič mastno, sej je predhodno tudi vakum iral in bi verjetno videl če kje ne tesni ane...je pa ena od cevi zmrzovala...seveda ko je klima še hladila, zj tud tega ni več...

JohanP ::

Pomojem ti je nespretno zakrivil cevi med zunanjo in notranjo enoto in je cev na krivini stisnilo.

icy ::

vakuum ni ravno dober pokazatelj tesnenja :)Pri delovnih pritiskih so razmere čisto drugačne.

Tako kot so ti povedali, zadeva ti nekje pušča -zato tudi postopno prenehanje hlajenja. Dobi "dobrega" mojstra , da ti zadevo uredi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4118 119 120 121 )

Oddelek: Kaj kupiti
60161167496 (789) APPluk
»

Težava klimatske napravae

Oddelek: Loža
163204 (2778) #000000
»

Panasonic klima problem hlajenja.

Oddelek: Loža
405546 (4892) Mare2
»

klima

Oddelek: Loža
144470 (4027) zoricasara

Več podobnih tem