» »

Kera TV kartica?

Kera TV kartica?

mamut ::

Razmisljam o nabavi Pinnacle PCTV Pro kartice. Ima kdo izkusnje s to ali podobnimi?
Na kaksen nacin poteka snemanje na HD?

primozn ::

Kartica je med boljsimi v tem cenovnem razredu... Mogoce bi se ti splacalo pogledat se Hauppauge Win/TV... to je po moje najboljsa izbira...

Eagle ::

Mamut jaz prodajam mesec dni staro
PCTV-Pro Kartico, tak da ce si zaintresiran povej !

Info:
http://www.bolha.com/index.php3/ukaz/bi...
eagle44@email.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eagle ()

Boky ::

Zakaj jo prodajas ? Kaksna je slika v primerjavi z Ati-evimi tuneri(mogoce si kaj primerjal) ? Zna prikazovat sliko samo v interlaced nacinu ali tudi v both field(tako pise pri ati-jevem isa tuneru) nacinu? Sprasujem zato, ker tudi jaz razmisljam o novem tuneru, ki ni vezan na ATI-jevo graficno kartico.

pin29 ::

Jst jo mam kake pol leta (PCTV Pro), pa sm zaenkrat še čist zadovoln z njo. Po pravic povedan, nism pa še zadovoln z Pinnaclovim softwarom (čeprav ma funkcije kot so 1 field; 2filds deinterliced; 2fileds interliced; noise filter; zoom). Manka mu (zaenkrat) podpora različnih kodekov pri snemanju (npr. Divx) oz. ma default (MPEG 1) zlo slabo kompresijo (10s = 5,32Mb;( ), kar je glede na kvaliteto posnetka zelo slabo.
Zato pa obstajajo drugi programi namenjeni snemanju (od Pinnacla noben shareware).
Slabost je tudi ta (v zadnjem updatu) : požrešnost CPU ja. Npr. 70-90% (odvisno od načina prikazovanja) pri Cel 800@1120Mhz...
Drugač pa je kvaliteta slike nevprašljiva, vsaj po mojem mnenju (vidu sm že tud Zoltrixa, Flyvideo-a, ATI TV wonder-ja - eden najboljših -)
Še ena dobra plat je vsestranski remote, ki ga lahk uporablaš za kerokoli aplikacijo (samo ukaze definiraš poljubnim tipkam)...
Zaključek: splača se (po mojem)
Napisan pa je (zares) vse kar moraš vedeti v zvezi s PCTV pro pred nakupom!
8-)

mamut ::

pin29 hvala za iscrpne podatke. :)
to snemanje je tud mene skrbelo sam ne vem ce majo v tem razredu drugi boljse resitve. se cekirat moram cene v Italiji pol bom pa neki nabavu.

[SpydeR] ::

V zadnji številki Jokerja so precej pohvalil nov Terratecov tuner (Cinegry 400). Cena naj bi bla okol 20kSit.

-MiS- ::

Kupi raje Terratec TV kartica Cinergy 400 TV stereo (daljinski upravljalnik, TTX) , slika je po testih malce boljša kot pri opevanem Pinaclu, teletext dela odlicno brez tezav, za namecek pa je kartica sposobna stiskati mpeg 2 (DivX codec), torej ni odmuh, zatopnik za prodajo v sloveniji je PCX, pa se cena, ugodnih 19.600 sit z DDV, torej vsekakor najboljši nakup TV tunerja, na zadeve Flyvideo al pa ATI...itd pa se ta tuner ne more primerjat, ker je enostavno predober, torej nakup vsekakor priporocam, ... Z daljincem lahko krmiliš tudi druge programe like DVD predvajalnike, DivX playerje ali pa enostavno prevzameš funkcijo miške :)):D

Vredna nakupa - Terratec - Nemcija 8-O opa!! in ne taiwan

pin29 ::

-MIS- : No ja, kdo koga opeva, mislm de ti bol Terratec, kot pa jz (al pa kdo drug) Pinnacla, ne mi rečt de nima Cinergy 400 TV nobene slabe lastnosti!
Bistvo pri stiskanju (snemanje) ni hardware ampak software;Če si zloadaškak bol profesionaln program maš še kak drug kodek ne sam MPEG2.
Pa še to: MPEG2 ni Divx! (kukr jz vem Divx bazira na MPEG4 kodeku)
Predober za primerjavo z ostalimi :
Mogoče predober za primerjavo v smislu kakovost-cena, nikakor pa ne samo kakovost!
Sicer pa kukr jz vem mata Fly video in Terratec licenčno pogodbo, tko de (ja Terratec je boljši od Flyvidea, sam kolk?) kake ogromne razlike tu spet ni!
Za Terratec nevem, vem pa da PCTV Pro ni narjen v Taiwanu, ampak v -pazi to- Nemčiji!!! (vsaj tisti ki so na evropskem trgu)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pin29 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507160 (5227) Tiash
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172380 (1902) nadzorni
»

Nakup TV tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
372148 (1509) zdravc
»

Tv kartica!

Oddelek: Kaj kupiti
242223 (1790) toni22
»

TV KARTICA - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
302566 (1729) AngelOfDeath

Več podobnih tem