» »

Volani

Volani

kixs ::

Potem, ko mi je crknil Thrustmaster Enzo Wireless, sem kar nekaj mesecev gledal kaj bi kupil. Logicna izbira bi seveda bila G25 ali G27, vendar ne za to ceno. Nadalje sem gledal Logitech EX ali MOMO. Naceloma bi vzel kaksnega rabljenega, potem pa sem cisto mimogrede sel v BigBang in videl zanimive cene?!? EX za 40€, MOMO pa za 60€ 8-O

Kaj se je zgodilo z BB, da ima tako ugodne cene?

Seveda sem potem kar MOMO-ta kupil ;)

PS:
Ce bi se prodajali tistega Thrustmaster, bi ga verjetno se enkrat kupil - wireless je cool ;)

Yoni ::

Pomoje si zajebal ko si kupil momota... Bolj bi se splačalo kupit DFGT ali kaj podobnega...veliko več tipk, 900stopinj, novejša tehnologija.....

ABX ::

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

kixs ::

Pomoje si zajebal ko si kupil momota... Bolj bi se splačalo kupit DFGT ali kaj podobnega...veliko več tipk, 900stopinj, novejša tehnologija.....


Morda bi bil boljsi, vendar za to ceno je MOMO sigurno best buy.

denabiker ::

eno vprašanje. Ali se sploh splača kupovat te volane za 50, 60, 70 eurov, kajti sem zadnjic pri kolegu probal špilat z logitech g25 na TV v ful dobri resoluciji in vam povem NORO NORO NORO. Volan ful dober, natančen, odziven, povratna informaicja, sklopka itd. res deluje kot v realnosti in vam povem, da sem komaj šel stran. On je dal cca. 300 eur za volan, meni je to predrago, pa sem mislil, če bi kupil enega v tem nižjem cenovnem razredu, a bi bil kolikor toliko v redu? Ali je to stran vržen denar?

ta nižji cenovni razred npr: Logitech Formula Force EX, Logitech Formula Vibration Feedback, Logitech Momo Racing Force,...

Zgodovina sprememb…

matonson ::

Tak občutek, kot je na g25 dvomim, da je še kje. Sem pa nekje zasledil, da je driving force GT zelo lep približek < tukaj se vidi, da je forcefeedback hiter kar je najbolj pomembno. Pač ni sklopke in H-shifterja. Driving force pro, ki ima tudi 900stopinj je pa daleč zadaj. Sploh ni primerjave. Je pa najbolš probat nekje če se le da.

b-marko ::

zdravo kopujem volan logitech g25 kontaktiraj te me na mail.. LP! marko

dwinxp ::

Kar se volanov tiče:

Sprobal sem ze veliko zadev ter lahko podam kar dobro mnenje za vas kupce le-teh.

Volani v rangu Logitech Formula Force EX... poceni zadeva...volan bo zadovoljil uporabnike, ki se samo kdaj pa kdaj zapeljejo po kaksni virtualni progi. Se pravi za uporabnika, ki nima veliko casa ter naredi v celem tednu le par krogov glih za uzitek... Namrec igrati dirkaske igre na tipkovnico je zelo nezanimivo, ter taki volani so ravno za to da malcek popestrijo dogajanje...niso pa za neko resno dirkanje, saj jim manjka veliko natancnosti, predvsem centralni del volana je zelo ohlapen ter nenatancen za resno dirkanje z njim (kaksne F1 simulacije, kjer je tocna vozna linija skozi ovinek zelo pomembna)...

Na to sledijo volani kot so Logitech MOMO... nov volan v bigbangu za tiste 60EUR je bil vreden vsakega centa. Namrec zadeva je dobro narejena ter bo trajala kar nekaj casa... Force Feedback je veliko superiornejsi od modelov kot so Logitech EX ter podobni. Tudi natancnost volana je dovolj dobra da boste lahko konkurirali ostalim dirkacem na razlicnih simulacijah. Se vedno pa mu manjka predvsem natancnost na sredini volana (ko je volan raven, ter delate minimalne popravke levo desno), tam sem imel obcutek "luknje" namrec kot da bi volan imel nek dodaten "deadzone"...Ampak na splosno receno je volan dovolj kvaliteten za vecino zacetnikov v simulacijskih vodah, ter ce se boste odlocili zanga in do sedaj niste imeli se nobenega volana boste zadovoljni z nakupom.
OPOMBA --> Tukaj v tem razredu bi se danes dobilo tudi kakega rabljenega Driving Force Pro od Logitecha, ki je po mojem obcutku ter testiranju boljsi od MOMO-ta, predvsem center volana je veliko superioren. Tako da priporocam!

Naslednje vrste volanov so recimo Logitech Driving Force GT ali Thrustmaster Ferrari F430... to so za stopnico boljsi modeli od prej opisanih... namrec force feedback se drugace obnasa... veliko bolj natancni povratni sunki. Volani so nasplosno bolj natancni pri voznji na limitu, velika vecja odzivnost...Kvaliteta izdelave je tudi na nivoju. V bistvu so volani primerni za resnejse dirkanje, to se pravi vsakodnevno uporabo le tega... tudi pri teh modelih nisem nikoli opazil, da bi volan sam od sebe trzal... (primer--> se vozis po ravnini pa sam trzne za kak cm levo ali desno na zaslonu, ceprav drzimo volan cisto ravno). Na splosno receno tudi ce so volani 100EUR ++ se jih splaca nabaviti ce se mislite bolj resno ukvarjati z simulacijami.

Zadnja stopnica so pa seveda volani visjega razreda, kjer mislim da besed ni treba izgubljati... Logitech G27, G25 razni Fanatechi... Zadeve so izredno izpopolnjene ter natančne ter pričarajo izreden občutek simulacij... Zato tukaj kar lahko rečem je samo to, da če si lahko privoscite tak volan potem kar v nabavo kajti boste izredno zadovolnji z njim...

Ce napisem se moja lastna mnenja ter nasvet pri nakupu:
- Pri nabavi poceni volana za vstop v svet simulacij --> Osebno bi preskocil poceni volani, kajti se radi hitro kaj zlomijo oz se hitro odcentrirajo...sredi voznje je potem treba drzati volan pod dolocenim kotom da gre avto ravno...Tako, da bi svetoval nakup volanov kot so Logitech MOMO.

- Ce vam je MOMO premalo ter nimate okoli 150EUR potem vam ostanejo modeli kot so Logitech Driving Force GT ali Thrustmaster Ferrari F430

- Najboljsa varjanta ce imate za to namenjenih okoli 150EUR pa je da spremljate malo eBay ali pa Bolho ter ob priloznosti da kdo prodaja G25-tko rabljeno jo je za pogledat ce je vse ok ter kar v nabavo! Osebno sem dobil G25 iz eBay-ja za kar ugodno ceno ter sem z njim izredno zadovoljen!

Toliko od mene...

Lp

sonac ::

Za 160EUR je odličen nakup tudi Fanatec Carrera. Je edini volan, kjer za to ceno dobiš tudi ročni menjalnik s 6+1 prestavami in pedale s sklopko, ima pa tudi vse funkcije dražjih volanov. Gotovo dober nakup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sonac ()

mr1two ::

Za g25/g27 sem slišal, da je zelo dobro met garancijo nanga. Skoraj obvezno je met garancijo zanj...kolega je namreč že 2 menjal, pa z njim dela res z občutkom. Spet drugemu dela b.p.(odvisno od sreče :) )
Momo ima eno hibo, ki je precej nadležna...po dolgoročni uporabi se lahko znuca tisti del volana, ki drsi po ohišju(v notranjosti). Zadeva namreč nima prilagojenega "ležaja" oz. ga sploh nima, v katerem bi bil vpet na drugi točki(vpet je na koncu ohišja, kjer je motorček in na začetku ohišja-tu je problem, nekje med obema pritrdilnima vijakoma), in plastika se s časom obrabi-> rezultat je za občutek preveč "lufta", volan pohaja gor in dol. Trenutno iščem rešitev za to, ampak bi potreboval nekolko več pozornosti za ta volan :).
Za ostalo izkušenj nimam, je pa momo za 60 evrov kr dober deal...

kixs ::

MOMO mi se vedno dobro sluzi. Sicer spilam bolj obcasno, a ko me prime, obrnem od zacetka do konca TDU v dobrem vikendu :)) . Vmes sem zasledil, da je Funtech prodajal novega G25 za 145EUR in me je zamikalo, da bi menjal. Vendar se mi zdi, da je tale MOMO vec kot dovolj in bo ostal na mizi se nekaj casa.

Blinder ::

Jaz sem imel enega poceni in, kot pravi dwinxp, res je imel luft na sredini volana. Toliko lufta, da je bil neuporaben. Kako lahko sploh jim dovolijo dat tak shit na trg -.-
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ABX ::

Kaj pa kupuješ stvari ki niso od Logitecha.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Blinder ::

Ja to maš prav ABX, sam vseeno volan z tolko lufta je v bistvu neuopraben. Sej jaz tisti volan sem naslednji dan vrniil v trgovino in so prijazno ga sprejeli nazaj.
Sem pa imel tudi logitecha - rabljenga - pa ni delal prav, je bil delno pokvarjen pomoje. Tudi logitech se pokvari.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blinder ()

ABX ::

Nič ni perfektno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volan Logitech Formula Force EX ali MOMO

Oddelek: Kaj kupiti
224528 (3084) krispe
»

Igre z volanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
698034 (7474) Mojchy_3_
»

Kateri volan za računalnik kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
235666 (4949) ABX
»

Momo volan

Oddelek: Kaj kupiti
453988 (3416) __Devil__
»

Kateri volan?

Oddelek: Kaj kupiti
342340 (1679) LittleDevil

Več podobnih tem