» »

Blue screen

Blue screen

brokoly ::

Zdravo!

Imam težave z novim notebookom hp pavilon dv6 1320eg, na katerem imam inštalirane originalne widows 7 home edition 64bit, na vsake par dni se mi pojavi blue screen, vsakič z drugim opisom napake(v roku 2 tednov se je pojavil približno 6x), zagnal sem memtest86, pustil čez noč in ni javilo nobene napake, prav tako na originalnem hp testu ni pokazalo nobenih napak, driverji so vsi inštalirani za 64bitne windowse, prav tako naj bi bili vsi programi kompatibilni z OS. ali je BSOD že kar prirojen windowsom 7 ali se da zadevo kako odpraviti? naredil sem tudi system restore in brez vsekakršnih updejtov se je BSOD pojavil 2x. če ima kdo kakšno idejo, kako zadevo rešiti bom zelo hvaležen.

Hvala za vse odgovore!
Lp Domen

st0jko ::

Pazi na temperature. Prenosniki se radi pregrevajo. Če temperature niso probelm probaj na novo naložit windows. Ne pozabi na najnovejše gonilnike iz uradne strani.
keks?

brokoly ::

temperature niso problem(vsaj po občutnku), enkrat se sesuje takoj po zagonu drugič pa po celem dnevu, windowse sem že naložil še 1x iz hpjeve varnostne particije, gonilniki so pa tudi vsi najnovejši iz njihove strani, a je možnost da majo sami windowsi na hp particiji že kakšno softversko napako? in kaj v tem primeru narest?

Pentium ::

če je še v garanciji je najbolje, da neseš na servis. lepo jim pojasni situacijo (BSOD na 24-48 ur), tako, da ne bodo rekli da je ok, laufal jim bo pa samo uro ali dve. drugače pa sumim matično ploščo. pred tem pa bi za pomnilnik pognal še program GoldMemory (free verzija je dovolj), toliko da naredi 1 pass. sem že imel primer ko je memtest86 šel lepo skozi, goldmemory pa je že po minuti vrgel ven napake.

za test bi naložil tudi Windows XP ali Windows 7 (ne iz restore hp particije - ampak lepo iz dvd-ja na sveže) in preveril situacijo tam.

Duhec ::

Hm, če se vedno pojavi drugačen BSOD bi osebno stavil najprej na slab spomin. Lahko se kaki ram palčki oblasno sfuzla.
Če imaš spodaj dostop do spomina vzemi eno palčko ven in uporabljaj prenosnik s pol manj spomina. Če se BSOD spet pojavi, zamenjaj ram palčko in še 1x testiraj. Če se ne pojavi je lahko že ta ram palčka, ki si jo izločil kriva za BSOD. Če se BSOD pojavi pri katerikoli ram kombinaciji potem je res lahko kaj s plato.

NazgulRR ::

Kaj točno ti javi? Tudi sam mam problem..pavilion in win 7 x64..poglej tu: Blue Screen na Windows 7! Help!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Driver BSOD nonstop (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
596554 (5334) Janac
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
495476 (4937) CyberAD
»

prosim za pomoč- kako odpraviti tole napako...

Oddelek: Pomoč in nasveti
233737 (3246) Mavrik
»

Blue Screen - HP prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
172434 (2059) StarMafijec
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
594841 (4176) BB4l

Več podobnih tem