» »

Radar detektor

Radar detektor

RobynHood ::

Ali detektorji radarjev delujejo?

TUKAJ ga en prodaja za 220€...

glede na to, kakšne so kazni, se mi ne zdi tako drago, če to deluje...ima kdo kakšne izkušnje?

black ice ::

Ti radar detektorji delujejo učinkovito samo za stacionarne radarje. Za tiste, ki jih imajo policaji v rokah (pištole) ti javijo prepozno (ko te policaj že "dobi").

RobynHood ::

na koliko metrov pa zazna stacionarni radar?

__X__ ::

upam da veš, da so cobre in ostali detektorji z zakonom prepovedani in mislim, da je kazen cca 500EUR

Šimpanz ::

Kolega je sprobal že dva detektorja pa so ga vseeno dobili. Pravi da ti zapiska takrat, ko te radar že posname, tako da se vsaj pripraviš na pošto, ki sledi.

black ice ::

__X__ je izjavil:

upam da veš, da so cobre in ostali detektorji z zakonom prepovedani in mislim, da je kazen cca 500EUR

Kolikor vem so prepovedani motilci/jammerji.

Ejsi_Disi ::

__X__ je izjavil:

upam da veš, da so cobre in ostali detektorji z zakonom prepovedani in mislim, da je kazen cca 500EUR

Upam, da veš, da se motiš.

Sodelavec ga ima in pravi, da učinkuje. ČEprav, ko sem se peljal z njim ta hudič piska na vsak senzor, vsako kamero, skoraj na vse stvari...

Sam imam boljšo rešitev - vožnjo po omejitvi.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Zgodovina sprememb…

__X__ ::

24. člen (ZVCP-1-UPB5)
[www.uradni-list.si]

(1) Udeleženci cestnega prometa se morajo ravnati po prometnih pravilih, razen:
- če je drugače določeno s prometnim znakom;
- če drugače odredi policist;
- če v skladu s pooblastili drugače odredi občinski redar.
(2) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati tako, da ne ovirajo ali ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali jim ne povzročajo škode.

(3) Udeleženci cestnega prometa ne smejo uporabljati in tudi ne imeti pri sebi ali v vozilu ali na njem naprav, s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa.

(4) Naprav iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno vgraditi oziroma namestiti v ali na vozilo.

(5) Naprava iz tretjega odstavka tega člena, ki jo udeleženec cestnega prometa uporablja ali jo ima pri sebi ali v vozilu ali na njem, se odvzame. Če voznik ne odstrani naprave z vozila ali iz njega, se jo odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na njegove stroške.

(6) Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.

(7) Z globo najmanj 8.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 800 eurov. Z globo najmanj 800 eurov se kaznuje za tak prekršek fizična oseba.

@blackice
iz tega tudi jaz razumem, da so prepovedani zgolj motilci/jammerji, medtem ko detektorji ne. A žal, kolikor vem iz prakse (kolega je policaj), za cobre pišejo kazni, saj mora stranka dokazati, da cobra ni motila meritve hitrosti, prav tako je zanjo potrebno imeti homologacijo, itd...

Skratka na naših cestah lahko imaš težave z detektorji...odvisno na kakšnega policaja naletiš.

Vice ::

aj mora stranka dokazati, da cobra ni motila meritve hitrosti, prav tako je zanjo potrebno imeti homologacijo, itd...

Da nisi sposoben dokazati da cobra ne moti merilcev hitrosti moraš biti pa res potreben kakšnega pregleda možganov.
večji problem je homologacija. To pa ne vem, če se da dobiti.

_Matej_ ::

Napišite kakšno "homologacijo" imate v mislih? Vpisu v homologacijski kartonček vozila ali o oznaki CE na napravi ali kaj tretjega?

Kekec ::

Detektor pa motilec sta dve popolnoma različne zadeve.

T0RN4D0 ::

Saj cobra ne sodi med naprave, "s katerimi bi lahko otežili, motili ali preprečili delovanje merilnih ali drugih naprav ali tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi pri nadzoru cestnega prometa."

Je pa tako, deluje pogojno. Piska na vse živo, tako da jo pol začneš že ignorirat počas. Po drugi strani te pa včasih reši če zapiska na kakšnem mestu kjer sicer nikoli ne... Za laser če te speče je pa spet ponavadi prepozno... Tako da zanašat se samo na to ne gre, a
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Gregor P ::

Najboljša kombinacija je shranjene POI točke stacionarnih radarjev na navigacijski napravi, radar detektor (tipa Beltronics, Valentine One) ter motilec laserjev, ki pa je v naši državi prepovedan, tako da pač odpade. In kot so že rekli v temi, radar in laserski detektor bo zaznal laser v trenutku, ko te policist izmeri, torej prepozno; razen seveda, če imaš to srečo, da je naprej meril nekoga drugega in imaš ti potem ravno dovolj časa, da še zaviraš preden prideš na vrsto. Prav tako drži, da bodo ti radarji merili vse živo in ti bodo piskali večino časa za vsako malenkost (kar pomeni, da se po daljši uporabi nekako naučiš, kaj je lažni alarm v večini primerov).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

;-) ::

X govoriš bedarije, kak bo policaj vedel da mam kobro v avtu? Ne se hecat.

Dovoljeni niso le motilci, radar detektorji pa delajo tak tak. Sem imel 2 pa noben ni bil dovolj hiter, oglasi se ko te radar že ima.

shark_nm ::

Tole je bolj žegnena voda. Seveda pisak na vsak semafor in bi na koncu raje plačal 300 eur kazni kot tega boga skos poslušal pa trzal...Motilci radarjev? kako pa izgledajo? Mit busterja sta enkrat probala na razne načine prelisičt zadevo ap se ni dalo. Se pa še vedno od srca nasmejem, ko vidim, da ima nekdo cd obešen na ogledalcu :)

;-) ::

Izgledajo isto kot radar detektorji. In ja-delajo.

Matwic ::

Nevem zakaj ste vsi tako navdušeni nad temi radar detektorji. Kolikrat ste pa res že plačali kazen na stacionarnem radarju. Največkrat ustavijo iz kakšnega grmovja, tam pa uporabljajo laserje, kjer pa detektorji povejo prepozno v 99% primerih.

Gregor P ::

Kot že rečeno, detektorji vedno prepozno zaznajo laser, torej 100% prepozno ... od sreče pa je odvisno, če gre npr. policaj meriti še enkrat ker s prvim merjenim ni zadovoljen, ali pa ker meri najprej vozilo pred teboj ipd. ... tako da upam, da resnično ne kupujete teh detektorjev samo zaradi laserjev, razen seveda če uživate ob dodatnem nenadnem piskanju v vozilu preden boste plačali kazen:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

cyber_killer ::

Za une, ki ste preveč pametni. Radar detektor po tistih členih ni naprava, ki bi motila, otežila, preprečila delovanje. Saj ti samo javi, da se v bližini nahaja radar. Torej takole iz izkušenj. Dober je za avtoceste, s tem ne mislim, da če je omejitev 80km/h, da smeš voziti 150km/h. Tega niti jaz ne delam. Tudi, ko je prižgan vozim po predpisih, vendar včasih človk ni dovolj pazljiv in si že na 100-110km/h in v tem primeru plačaš kazen.

Nekateri pravite, da ni dober v primeru, da te policaj "peca na pištolo". Seveda ni dober, če si divljak in če voziš 100km/h v naselju. V naselju je omejitev 50km/h, včasih vozimo 60,65,70. Na tej hitrosti zlahka zmanjšaš na 50km/h oz. vsaj za 5-10km/h, preden te policaj dobi.

Naj posplošim: zadeva je ql, če res nočeš plačati kazen, ker si prekoračil nevem 10,20km/h, nikakor pa ni za divljake, ki mislijo ah imam radar detekor nemore me dobit. Pazite na sebe in soudeležence v prometu.

Gregor P ::

Prosim da ne širiš krive vere na tehničnem forumu kar se policijskih "laserskih pištol" tiče; laserski detektor (ki je običajno obenem tudi radarski) zazna laser takoj ko te policist nameri in sproži žarek; tebi zapiska detektor, njemu pa pokaže tvojo hitrost. Ali morda meniš, da si hitrejši od svetlobe, ali kako si ti to pravzaprav tehnično razlagaš?

Edina možnost zoper laser je pri nas prepovedan motilec; namreč ta pošlje žarek nazaj in zamoti napravo, da policistu javi napako, kar seveda nadalje vzbudi pri policistu sum, da je velika verjetnost, da za napako ni kriva njegova naprava za merjenje, temveč da vzrok tiči drugje:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

cyber_killer ::

Okej GregorP ti si pametnjakovič bodi naprej. Meni je kristalno jasno, kako deluje pištola. Vendar en čas te vseeno meri v tem času ti zapiska, v tem času ti zmanjšaš. Tok o tem IN IMAM IZKUŠNJE. Če si pa ti nekje na policijskem forumu to prebral pol je to tvoja stvar, pa še nekaj, imam kolegico, ki je končala policijsko šolo in ko sem ji omenil za radar detektor je rekla da sploh neve kaj je to. Torej??? Vici o policajih še zmer veljajo.

Gregor P ::

cyber_killer je izjavil:

Vendar en čas te vseeno meri v tem času ti zapiska, v tem času ti zmanjšaš

Tvoji prijatelji na tem forumu, kjer si anonimen, res niso neka referenca:D Obrazloži prosim kaj misliš s tem meri? Če laserska naprava ne pošlje nobenega žarka, signala ga tudi tvoj detektor ne more zaznati.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Chelios ::

Kolikor je meni znano lahko imaš radar, tudi ko je policija ustavla ni bilo problemov, če ne pa ga lahko dol daš, ta cobra se prilepi z tistimi priseski na steklo tako, da to ni problem.

Koliko zadeve delujejo, no ta podoben model piska pravočasno, če ne voziš 220 namesto 110 ampak mogoče 150 največ, drugače v nobenem primeru ne moreš do radarja upočasnit dovolj, lahko pa vsej nekaj - manjša kazen.

Glede splošnega piskanja pa, sej si lahko nastavljaš bande, pa še city pa highway mode maš tako, da ni taka sila, zna pa kdaj mimo vsekat pa res piska za brezveze :) .
Just juice me!

;-) ::

Vendar en čas te vseeno meri v tem času ti zapiska, v tem času ti zmanjšaš


Če je policaj policajka ali pa policaj pred penzijo pol mu lahko zmanjšaš ja.

Chelios ::

Zakaj? Potem pospešiš pa sploh ne vidi kdaj si mimo šibno :D .
Just juice me!

OttoParts ::

cyber_killer je izjavil:

Okej GregorP ti si pametnjakovič bodi naprej. Meni je kristalno jasno, kako deluje pištola. Vendar en čas te vseeno meri v tem času ti zapiska, v tem času ti zmanjšaš. Tok o tem IN IMAM IZKUŠNJE. Če si pa ti nekje na policijskem forumu to prebral pol je to tvoja stvar, pa še nekaj, imam kolegico, ki je končala policijsko šolo in ko sem ji omenil za radar detektor je rekla da sploh neve kaj je to. Torej??? Vici o policajih še zmer veljajo.

Kar tako zlahka se ne boš mogel ustavit.

Laserske pištole oddajo okrog 100 in več laserskih impulzov na sekundo in na podlagi razlik v času odbojev teh signalov izračunjo tvojo hitrost. Signalov ne oddjajo neprestano (da bi jih detektor lahko zaznal kar tako) ampak samo ko policist pritisne na sprožilec (opravi meritev). Opravljeno meritev bo detektor sicer zaznal in zapiskal, ampak takrat bo meritev že opravljena. Če h temu dodaš še lasten reakcijski čas in čas da avto upočasniš do dovoljene hitrosti, ti laserski detektor pravzaprav ne pomaga dosti (razen v primeru, da je zaznal signale meritve na avtomobilih pred teboj, ali pa da je policist slabše usposobljen in je moral meritev ponoviti).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar detektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5714517 (2395) A. Smith
»

Radar detektor-kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
348602 (7666) RockyS
»

Kateri radar detektor, tudi Navi

Oddelek: Loža
435347 (3891) ;-)
»

Avto Radar Detektorji/Opozorilniki

Oddelek: Loža
163902 (3630) birdy

Več podobnih tem