» »

ne zazna diska = crknjen disk?!

ne zazna diska = crknjen disk?!

The Player ::

lep pozdrav!

kot je iz naslova viden mam problem z diskom, ker mi ga komp ne zazna in sklepam, da je crknu. Upam, da stvar ni resna, čeprav dvomim, a ostanimo optimistični.
sedaj me zanima vaše mnenje kako reagirati in kok % mam možnosti, da dobim nazaj podatke? Disk sm nesel na servis in je še zmeraj pod garancijo in v primeru, da je res šel disk k vragu, kok bi me koštal recovery podatkov?

drgač zgodil se je približno tkole:

- windows se noče boot-at iz diska (javi napako, da naj zamenjam boot ali naj vstavim boot disk)
- BIOS-i zaznajo samo DVD pekač
- ko vstavim cd da bi naložil windowse mi javi napako
- luč za disk sveti non stop in disk je neslišen
- Linux ne zazna disk-a :'(
- zanimivo je to, da kljub temu, da je disk "crknu" se še zmeraj čudežno segreva, ali to pomeni da so plošče aktivne??? (imam termometer v ohišju, ki ni nujno zanesljiv (ohišje: NZXT Lexa blueline))
- disk je delal še isti dan 5 ur pred smrtjo :(

no zdej čakam kaj bojo rekl na servisu,...wish me luck ;)

bluefish ::

Lahko da je šla elektronika. V tem primeru je dovolj, če najdeš enak model diska s kar se le da podobno serijsko številko - po možnosti enak teden proizvodnje.

Je pa odvisno od tega, kam si ga nesel na servis oz. kaj si tam rekel. Nekateri zadevo avtomatsko pošljejo proizvajalcu brez predhodnega posveta s stranko.

cobrica ::

Eh na tvojem mestu nebi bil kaj preveč optimističen,ker je logično da je nekaj hudo narobe.
Glede nato da nikjer ne zazna diska dvomim da je sw kriv.
Če maš še garancijo zmagaš drugače pa bolše da vržeš vse skupaj, sem mel podobne težave in mi jih ni uspelo rešit drugače kot drug disk nabavit.

Lonsarg ::

Oba diska do sedaj ko sta "napol crknila" sem rešil od dveh kolegov, vendar napol pomeni, da operacijski sistem disk je zaznal, pač pa ni particije zaznal in si je blo treba malo z ledeni obhladki pomagat, al pa zmrzovalnikom, da sem dobil nazakj, ker je kar particija zginla, odmountala pa nazaj, al pa je kak error vrglo. Če pa ti pa diska sploh ne zazna pa ni kriv obrablen disk, ki napol dela, pač pa je nekaj resno šlo pri disku, to so pa potem dosti bolj resni posegi, če se hoče podatke nazaj dobit, tak da če noček cele ali več plač dajat za te podatke, potem ne bo nič, no razen če poznaš kakega mojstra, ala gremo probat neki k sm na intenetu prebral sam tisto je par % šans da rata, hardwerska okvara pač ni tko kot softwerska, tam ni problem.

Dela se backup!
Ne razumem kako ljudje vedno rabijo eno slabo izkušnjo da šele potem začnejo pazit, kakor bi bilo treba že na začetku.

The Player ::

ja vem, da sm zajebu, pač, če bi biu vedež nebi biu revež. back-up-a si pa nism delu, ker nism mel nobenga diska na voljo, da bi naložu gor, ker je čist preveč podatkov, dvd-ji so pa mal nerodni.

drgač mam garancijo sm nesu na agt kjer sm tut kupu računalnikć

čudm se tut to, da nism slišu nobenga klikanja v disku, namreč ni mi prvič crknu disk, tko, da je to že drugič, sam tkrt nism mel nobenih pomembnih podatkov gor, tko, da se nism preveč sekiru, crknu mi je pa zato, ker sm mel prevročo kišto, tko, da sm pač zdej čis pozabu da se mi lahko to spet zgodi.

za dnar se pa itak ne sekiram, res je da ga nimam, bom pač šel par tednou delat na študenta, pa bom našparu lih tok za popravil, pa konc debate, pa redno delat backup.
sm pa jezn sam nase, ker sm mel prou namen kupt disk, pa hkrati nism utegnu ker sm full bizi zarad fax-a hkrati sm pa upu, da se mi to ne more zgodit. jbg, vsaka šola neki stane pravjo.
LP

fosil ::

Upam da si tam kamor si nesel disk povedal da nujno rabiš podatke. Drugače se lahko kar posloviš od njih, saj bodo disk enostavno zamenjali za drugega.

Sicer pa tako reševanje lahko stane več sto evrov.
Pa še dve firmi ki se ukvarjata s tem Maitim in Kotar
Tako je!

tvoja_mama ::

zdravo
na tla mi je ravno padel moj zunanji trdi disk. znamke fujitsu siemens. če ga priklopim na elektriko in priklopim kabel usb začne glasno zavijati. ne morem dostopati do podatkov. disk mi je sicer zaznalo ampak je pisalo da namešča gonilnike. na njem imam pomembno podatke. garancijo mam še do 27.6. kupil sem ga mensezdi da v compshopu. obstaja kaj, da bi ga sam popravil ali ga naj raje nesem na servis. kupil sem ga v comshopu preko spletne trgovine! kam naj ga torej odnesem?
LP in hvala za čimhitrjši odgovor.

Lonsarg ::

Uveljavljanje garancije ali reševanje podatkov, to maš na izbiro, težko boš našel servis, kjer boš obojega hkrati deležen.

tvoja_mama ::

koliko pa bi recimo plačal za popravilo? plastika na disku je na eni strani strta. takda garancije nemorem uveljavlat. :(

LuGi ::

LAhko da je samo elektronika (od zunanjega ohisja) zanič disk pa deluje bp..najbolje da ga "direktno" priklopis na pc ter sprobas.

Drugače pa kupis drug 2.5/3.5" disk in vstavis v ohisje..

tvoja_mama ::

to sem že pomislo pa sem ga razdrl pa me zanima, čpe se lahko mojemu računalniku zaradi tega kaj "Zgodi" pa če nucam kak kabel da ga priklopim?
LP

LuGi ::

Niti ne.. odvisno kaksen disk je IDE/SATA

Za sata rabis http://www.mimovrste.com/artikel/114023... & http://www.mimovrste.com/artikel/234001... (ce nimas napajalnika ki ima ta konektor)

ide http://www.mimovrste.com/artikel/231001...

The Player ::

ok. situacija je taka. Iz servisa so rekl, da sicer ne vedo kaj je narobe, so pa rekl, da je možno, da je krivo vezje.

Kaj je treba zdej narest da pridm do podatkov in če kdo ve kok bi me koštal?

LP

bluefish ::

Kot sem rekel že v prvem postu:

"Lahko da je šla elektronika. V tem primeru je dovolj, če najdeš enak model diska s kar se le da podobno serijsko številko - po možnosti enak teden proizvodnje."

Če pa boš to zaupal kateremu od podjetij, ki jih je omenil fosil, potem pa jim pošlji mail s poizvedbo okvirnih stroškov. Ponavadi pa je tako, da jim v začetno oceno pošlješ disk in plačaš okoli 20-30EUR, potem se odločaš naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

The Player ::

bluefish je izjavil:

Kot sem rekel že v prvem postu:

"Lahko da je šla elektronika. V tem primeru je dovolj, če najdeš enak model diska s kar se le da podobno serijsko številko - po možnosti enak teden proizvodnje."

Če pa boš to zaupal kateremu od podjetij, ki jih je omenil fosil, potem pa jim pošlji mail s poizvedbo okvirnih stroškov. Ponavadi pa je tako, da jim v začetno oceno pošlješ disk in plačaš okoli 20-30EUR, potem se odločaš naprej.


ja sj sm se že pogovoru s svojim znancm, tko, da mogoče kej cenej pridm skos. Najprej nism mel predstave kaj si hotu povedat, no zdj mi je vse jasno.

problem je le v tem, da so na servisu rekl, da niso za zihr, tko, da ja...

na servisu so mi tut rekl, da zamenjava vezja ni lih enostavna, saj so baje ta novi diski tko kompleksni, da se ob zamenjavi vezja, začne glava nekontrolirano gibati. mogoče ga js nism dobr razumu, ampak neki v tem smislu je reku.
bomo vidl kva bo...

LuGi ::

Elektroniko diska najdes-kupis na ebay-u in zamenjas.. ENOSTAVNO (3-4 torx šraufi)

primer

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

The Player ::

moment...
a za menjavanje elektronike, rabš laboratorij al ne?

da nebi pol nevede uniču plate, samo zaradi tega, ker ni blo delan v laboratoriju?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Ne. "Laboratorij" bi potreboval, če bi odpiral disk - pa še v tem primeru je za hitro reševanje podatkov dovolj kak normalen manj prašen prostor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pridobit podatke iz laptop diska?

Oddelek: Strojna oprema
131404 (1154) p|X|
»

SATA III PCI-e kartico

Oddelek: Kaj kupiti
342297 (1995) Migelo
»

Kako vem, ali matična WinFast podpira HDD SATA II

Oddelek: Pomoč in nasveti
122008 (2008) solatko
»

Problemi z trdim diskom

Oddelek: Strojna oprema
101095 (919) zajcek
»

Disk je umrl!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141450 (1012) žvau

Več podobnih tem