» »

wireless 5.1 Surround Sound System

wireless 5.1 Surround Sound System

gabola ::

Zdravo!

Zanima me, če ima kdo kak predlog za nakup wireless 5.1 surround sound systema? Cena nej bi segala tm do ene dobrih 600 evr.
Zavedam se, da je verjetno kvaliteta boljša preko kabla, samo glede na prostor, bi bila lažja ta rešitev, pa me zanima, če je že za kej wireless?
No sej si bom še mal prebral, pregledal, samo kaka smernica bi bila zelo dobrodošla.

Vnaprej hvala za morebitne predloge!
  • spremenil: gabola ()

popster ::

ja cel kup jih zgleda vrne google images.

gabola ::

Lej, da ti malo bolj jasno razložim, pa da ti ne bo treba brskat v google images, kaj hočem povedat. spraševal sm, če mi lahko nekdo iz prve roke poda kak predlog glede nakupa, torej nekdo ki ima malo več pojma od mene, mogoče celo nekdo, ki ga uporablja sam. Na slo-tech sprašujem zato, ker ga spremlam že neki časa, posledično raje vprašam za kak nasvet tukaj, in ker mi vrjetno ni treba vrjeti vsemi bučami, ki jih najdeš na netu. Kokr lah vidš gor, sem že napisu, da si bom zadevo prečikiru tudi sam, na kar lah pomisliš, da bom uporabil google, in ne pričakujem, da mi bo zdej 20 folka postal linke, do katerih bi lahko prišel tudi sam. Kokr vem naj bi bil forum namenjen tudi temu, da dobimo mi laiki kakšen koristen nasvet. Torej odločitev je od posameznika al se mu bo dal kej napisat , ni mi pa treba kle pisat neuporabnih zadev za tvoje zadovoljstvo.

popster ::

Oprosti sem te razumel da iščeš stvar, ki je v sloveniji praktično ni. Zgleda da je.

pa me zanima, če je že za kej wireless?

http://www.lovecnacene.si/racunalniski-...

Drugače je moje mnenje tako, da boš poleg presevanega prostora imel prazne baterije. Sam nisem bil ravno navdušen niti nad 5.1 tehnologijo (je uredu stereo:D)

Kar se tiče brezžičnega zvoka (brezžični rca) pa obstaja dlje časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popster ()

gabola ::

hehe... hvala za koristen odgovor. vidš, na sevanje sploh nism pomislu. boljš kable po stropu vlečt :)sej kar se mene tiče, mi je dost vseen za kable, samo k nism edini, ki ima tukaj besedo:) no bomo že probal prepričat. pa oprosti za mojo negativno nastrojenost ;)

lp

bluesman ::

Lep pozdrav,

tudi sam sem iskal podobno rešitev, pa so mi na drugem forumu kaj hitro razložili, da na to lahko kar pozabim. Citiram:

"Kot prvo:za 5.1 zvočniški sistem(seveda tudi za 7.1) bi rabil kar 6 aktivnih zvočnikov(torej takih z vgrajenim močnostnim ojačevalnikom!)!Saj menda ni kdo pomislil, da lahko ojačan audio signal(recimo 100W) prenašamo kar po zraku brez žic?!
Do vsakega boxa moramo torej pripeljati točno tisti del zvočnega zapisa, ki ga mora reproducirat in to neojačanega!To pravzaprav vsaj v principu ni kaj posebnega, saj so t.im. FM transmiterji že dolgo poznani, a imajo vrsto pomanjkljivosti in za resno uporabo niso primerni.Zato gre dandanašnji za WIFI prenos kot ga poznamo iz računalniških mrež.
Ta signal se potem v močnostnem ojačevalniku, ki je vgrajen v samem boxu, ojača.Govorimo o aktivnih zvočnikih kot je dandanašnji večina subwooferjev.Tudi zato je brezžična tehnika pri wooferjih že precej razširjena, kar je pomembno tudi zaradi večje svobode pri njihovi postavitvi.
V omenjeni številki AUDIA je navedenih par primerov brezžičnih povezav za reprodukcijo sterea.Moram vas razočarati, da se pri prostorskem zvoku stvari tehnično res močno zakomplicirajo.Vsak od 6 (ali celo 8 kanalov). t.j.center+2xfront+2x(ali 4x)surround+subwoofer(a ta za surround niti ni pogoj!) bi moral imeti svoj predojačevalni izhod(veliko AV receiverjev to ima) in na njem "oddajnik", ki bi pošiljal signal do vsakega zvočnika posebej.
Da se ne bom preveč razpisal:zaenkrat to še kar pozabite!
Kabli za zvočnike se redko polagajo pod omet.Najbolje jih je speljati pod plastične kanale, le-te pa privijačit na stik med steno in podom.Stvar potem res ne moti.
Ni pa nekih ovir za nakup brezžičnega subwooferja.Vem, da so se spodobni od JBL po kar ugodni ceni dobili celo v BigBangu(enih 400EUR), mislim, da tudi od Infinity(nisem siguren).Izgub na kakovosti menda ni! " Konec citata.

No zdaj sem že nabavil 5.0 Jamo sistem in posebej Sub. Pa seveda ojačevalec. In bom veselo vlekel po stenah žice :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluesman ()

Blazz ::

pri logitechovem kompletu sta samo zadnja dva satelita brezžična, potrebuješ pa poleg njiju za vsakega svoj štekar, torej gredo kabli tako ali tako iz njiju do elektrike. Cena kompleta je tam kot cena najboljšega logitech kompleta Z5500, torej se ti ne splaca vzet wireless kompleta spljoh. Pozabi na wireless....

CompMaster ::

Jaz imam lepo kable za zadnje zvočnike čez podstrešje napelane pa je.
Res da je blo treba mal dela ampak zgleda pa lepo :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22351701 (18071) naruto2
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627004 (14260) psytoma
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634135 (16906) josko674
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363081 (2629) ciper

Več podobnih tem