» »

Temperature

Temperature

Madafaka ::

A kdo ve koliksna je normalna temparatura nenavitega Procesorja Pentium 2 733 Mhz ! Vsaj priblizno !!>:D

OwcA ::

Za kake natančne odgovore si navedel precej pramalo podatkov, kako je procesor hlajen, kako je ohišje hlajeno, kakšna termalna pasta... A si prepričan, da je sploh PII in ne PIII 733EB (5.5*133)? In ce je, katera serija je (razlikujejo so po privzeti napetosti, poglej). Klik za specifikacije Intelovih procesorjev.

MadMax ::

Mislim, da se ta procesor ne ogreje nad temperaturo okolice.
Naj bo navit ali ne.


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

OwcA ::

MadMaX: na temperaturi okolice je le, če živiš v Sahari (pa še tam bi bil pri pasivnem hlajenju precej bolj vorč...). S "serijskim" hlajenjem, bi rekel, da deluje nekje med 40 in 50 (do velikih razlik pride zaradi hlajenja sistema in gladkosti hladilnega rebra).

MadMax ::

Zagovarjam svoj prejsnji post!

Utemeljitev: P2 733 ne obstaja;)


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

OwcA ::

MadMax: uaaa, kok si ti pameten. Tokrat samo opozorilo, ne si nabijat postov z brezveznimi odgovori!

freejack ::

Kot prvo; Intelovi Pentiumu se na splošno ne segrevajo veliko, še manj, pa bi lahk uporabjlali pasivno hlajenje ala Cyrix.Drugič; matr (pardon my french) me razjezi, ko bluzite, naj si nekdo ne nabija postov. Sploh pa, a sploh veste kaj pomeni nabijanje postov? Očitno je mnenje posameznikov, da že vsak post, ki ne vsebuje tehtnega argumenta, neke dobre poante, zakaj je sploh objavljen, pomeni nabijanje postov. Pa ne živimo več v srednjem veku, nazivov na Slo-Techu ni več. Prej si vsaj mel razlog, da bi nabijal poste, kdo jih bo pa zdej? In čemu? Popolnoma razumem, da nabijanje postov ni zaželjeno in sem tudi sam proti temu, a prosim, uporabljajte zdravo pamet, kaj JE in kaj NI nabijanje postov. +-1 post več ne bo naredil ne vem kako velike razlike, oz. 10 oz. 50, oz 10000, kdo gleda, koga zanima ?Tut če ma nekdo več postov kot drug, še ne pomeni, da več ve, bolj sodeluje, itd.Kot je bla debata mnogih prepirov, nič ekstemov, nič protekcije, ampak SAMO zdrava pamet.

OwcA ::

"A si prepričan, da je sploh PII in ne PIII 733EB (5.5*133)? "
.
.
.
"Utemeljitev: P2 733 ne obstaja"

freejack: upam, da opazis razliko med post-om brez tehtnega argumenta in pa takšnilem skrupucalom.
Poleg tega tovrstni odgovori temo zreducirajo na nivo medsebojnih sporov in s tem odvrne ljudi, ki bi podali resne odgovore. V konkretnem primeru je zelo verjetno, da se je Trunabilax enostavno zatipkal, pa poglej kam smo prišli. Se pa strinjam, da je število postov popolnoma postranskega pomena, bolj gre za princip in boj proti smetenju foruma.

Dr_M ::

spet eni misljo da drzijo boga za jajca...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

freejack ::

OwcA: vem, kaj hočeš povedat, te popolnoma razumem, vendar ne mislim, da je omenjen post v vsej svoji "veličini" nabijanje.Mogoče oz. priporočena bi že bila kak dodatna beseda, oz. argument, vendar ima tipo prav. A gre res za P2 in ne P3? Ker ima en frend namreč cca. 766 (okrog tu nekje, od 700 naprej skratka, nimam pojma), ampak tu gre za P3.Nimam pojma a je delal Intel P2 do te frekvence, mislim, da ne, vendar ne bom trdil. Ok, to je mal satirično.Očitno je res šlo za tipkarsko napako, a če je kdo ne bi popravil, bi jst še zdej mel v mislih P2, malce sumljivo, a dobr. Glede na to, da je bila tipkarska napaka, bi lahko podal še odgovor baziran na P3...s tem se popolnoma s strinjam, oz. beri zgoraj nekje.Sicer pa vidim, da sem se v tem konkretnem primeru pretirano razburil, (sicer to ni letelo izključno nate, ampak na splošno, a se kljub tega opravičujem), kljub temu pa zgornji post še vedno velja za bodoče reference, saj je bilo mnogo očitnov glede nabijanj postov, tudi v primerih, ko ni šlo za to.btw. pr frendu sn pogledal in ima z nekim tovarniškim lousy hladilnim rebrom+ventom 22°C ob normalnem delu, kar pomeni, da max naj nebi presegel 30°C, ob dobrem prezračevanju ohišja pa bi ga lahko verjetno hladil kar pasivno oz. z ventom na 5V za minimalen hrup. Glede tega so mi P3 oz. sami Pentiumi prav povšeči, saj :D največ hrupa izhaja ravno od procesorja,.. /me think so

freejack ::

OwcA: Sn še 1x pregledal celo temo in ti moram dati prav, čeprav sem že videl hujše primere. Edina pametna izjava, da zagovarja svoj post, čeprav bi pa MORALA biti argumentirana.Nisem prej opazil, da si že ti postavil isto vprašanje. Še enkrat, sorry. :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ponoci nihce ne sourfa?

Oddelek: Omrežja in internet
291359 (1031) KamikazA

Zvezdice mi gredo na ku*ac (ni kletvice, vpraši cenzuro)..

Oddelek: Slo-Tech
231203 (921) Tomi
»

KYRO 2 - kdaj v SLO

Oddelek: Pomoč in nasveti
11775 (635) Dalmatinc

Zvezdice

Oddelek: Loža
352001 (1649) orkan
»

GOrb za P2!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161844 (1717) mojsterpeter

Več podobnih tem