» »

Katero matično za xp 2000 med...?

Katero matično za xp 2000 med...?

SisQ ::

Namen imam kupit athlon xp 2000+, ddr 256mb PC 333, Maxtor40 Gb 7200 ATA133, Creative live 5.1, ATI Radeon 8500, (ostalo že imam) in se nikakor ne morem odločit za matično ploščo. Igranje iger vsekakor pride v poštev in gledanje filmov. Čez čas tudi kakšno overcloc.

Odločam se med temi: Gigabyte7VRX, Asus A7V333, Abit KX7, Epox 8K5a2+, MSI KT3 Ultra2. Ne svetovat po dodatkih ki jih imajo nekatere (lan, zvočna, usb2.0), ampak po lastnostih.:O

Ali potrebujem RAID, če bom imel en disk (več jih ne bom potreboval) in USB 2.0, če imam samo printer, ki ga redko uporabljam?

LP
  • spremenil: SisQ ()

dexterboy ::

HOJ!
Ne, ne boš potreboval RAID krmilnika.
Za matične je pa odločitev tvoja, kajti vse so dobre za to, kar boš potreboval. Edino ne vem, ali imajo vse dvoletno garancijo - ABITke majo sigurno.
Navijal proc - veliko sreče!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

SisQ ::

Navijal ne bom takoj, šele kasnejo ko bo prepočasen, zato pa bi rad matično ki bo zdržala nekaj časa in bi jo kasneje malo navil pa dodal kakšen ram in menjal grafično ostalo pa nič. Vsaj booobro leto.

Pa še to: je tako sestavljen sistem OK za igre in filme?

Matek ::

Abit KX7 - maksimalen OC

ASUS A7V333 - stabilna, kvalitetna

Gigabyte GA-7VRXP - ne najboljša za OC, drugače kr fajna

EPoX 8K3A+ - Dobra za OC, nekaj dodatnih možnosti, priporočljiva

MSI K73 Ultra - Fajn dodatne možnosti, za OC srednja, stabilna

Bronasto nagrado sta dobila epox in gigabyte, srebrno pa msi in asus. Abit je super, ampak le za extremni OC, nima pa kakih posebnih dodatnih funkcij.

Jaz pravim MSI
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

usb2.0 ::

Jest mam asus A7V333 RAID, pa ti povem, da je plata super, tudi za OC, je zelo dobra, podpira tudi RAID in usb2.0, nikoli ne veš, kdaj boš rabil katerega jest pravim...Potem, dosti funkcij, skratka zame je bla najboljša, ABITke, nism vzel zato, ker mam kolega, ki prodaja računalniško robo, in ma zlo pogoste reklamacije z ABITkami...Skratka, zdele če bi kupoval bi vzel pa MSI KT4 ULTRA 8-O..

SisQ ::

Lepo, da svetujete po svojih izkušnjah in vidim da so vse plate dobre vsaka po svoje. Iščem pa takšno, ki bi ji kasneje lahko dodal močnejši procesor in le menjal grafo. Bo pa za igre in filme. Zvočno bi imel rajši posebej, ker pravijo da on board jemlje moc procesorju. Verjetno ne veliko ampak... Kaj zdaj?????:\

Easx ::

Hja če hočeš kasneje menjat proc, pol mal počaki in kup mat. ploščo z kt400 ali nvidia 2 čipsetom. Ne samo da bodo podpirale hitrejše proc ampak imajo tudi agp 8x, kar bodo podpirale vse novejše graf. kartice.

Konec koncev pa se moraš uprašat ali se ti bo taka nadgradnja izplačala, kajti sedanja konfiguracija ti bo služila zadovoljivo vsaj 2 leti, takratne procesorje pa sedanje plate sigurno ne bodo podpirale in graf. prav tako ne. Tako da po mojem mnenju boš moral ob nakupu novega proc kupiti tudi novo mat. plato.

MSI KT4 ULTRA je pa od navedenih no.1
V vseh primerjalnih testih je dosegala najvišja mesta.

danielka84 ::

ali pa kupi Abit AT7 Max /Max2

plata ima vse kar imajo zgoraj nastete skupaj.. OC, stabilnost, kvaliteta; 4x firewire, 8x USB2.0, 4x USB 1.1, do 12 IDE naprav, 5.1 zvocna, opticni izhod, 100Mbit LAN...

priporocam!
ni-da-ni

SkIDiver ::

Če bi sedajle kupoval novo plato bi se med tvojim naštetim odločil za Abitko. Čez abit je pač ni.

SisQ ::

Ker sem se že sam bolj nagibal k Abitki, sem se tudi po vaših mnenjih za njo odločil. Očitno ni slaba plata, pa tudi draga ne preveč.

HVALA VSEM ZA MNENJA IN NASVETE!!:P

LP, do naslednjič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava maticnih plosc

Oddelek: Kaj kupiti
81218 (929) schurda
»

Again :)

Oddelek: Kaj kupiti
231424 (1062) Moonman
»

Kera matična?!

Oddelek: Kaj kupiti
362107 (1198) Vulcano_7+
»

matična, ABIT KX7?

Oddelek: Kaj kupiti
191447 (1195) nodes

Več podobnih tem