» »

Programcki za MREZO

Programcki za MREZO

Tzar ::

S kolegom sva povezala compa v mrezo. Za komunikacijo uporabljava programcek VCM (za chat pa to). Zanima me ce obstaja kaksen progi k bi se lahko pogovarjala prek mreze v real time-u? Vem da za internet obstaja,sam mene zanima izključno samo preko mreže.
Pa še kakšni nasveti za boljšo in kakovostnejšo povezavo (nastavitve) so tudi zelo dobrodošli.
hvala
lp8-)
Življenje je lepo!

sasox ::

Netmeeting >:D

Tzar ::

SASOX - trenutno sem se v sluzbi tko da nisem mogu sprobat kako del,sam zgleda super. Ce bo pa delal tko kokr pise, pa zasluszis pir (ce si dovolj star) ali pa sok :D. Ce si z Gorenjske seveda :D
Thanx
Življenje je lepo!

sasox ::

To sigurno dela! Sam moras pa imet v mrezi nastavljene IP-je (192.168.100.1 oz. kakorkoli ze) da ves kam poklicat:))

Opkow ::

Jst uporabljam PonyChat ... Cist simpl progi, nc ni treba stelat configov za network ... Instaliras na oba ali vec kalkov in ga ze uporabljas .. Kalka prau nec ne obremenjuje ... k da ga ni :)

Ce ga zelis mi posl mail...

Tzar ::

Net meeting je zakon. Sam ma pa eno ogromno pomankljivost. Ce laufa, ne morem zagnat nobenga spila alii gledat filmov prek TV outa na TV-ju. SUX ;((
Drgač je pa kr v redu. Pa premalo stvari se da nastavt, recimo način zvonenja, pa tistga oknca za Video se ne da znebit (razen če ga zamenaš s številčnico)
Vseeno hvala, pa tud drugi nasveti za mrežo so dobordošli
8-)
Killer --> tzar@sfrj.com
Življenje je lepo!

Kekec ::

Men je zelo odmeval z netmeetingom, pol sem pa z neta potegnu dol en zastojn program ki se imenuje Roger Wilco deluje ful dober tudi prek interneta če te zanima pojdi sem!

Shershen ::

jaz uporabljam LanChat
super program, majhen, z nekaj nastavitvami, skini,...

sicer sosed nekaj jamra, da mu ne deluje pravilno pod W2k, ampak meni dela brez problema (pod w2k), tak, da ga priporočam.

dll

pramarko ::

Ce si navajen ICQja si lohk dol potegnes ICQ server in ICQ client ki sta narejena za LAN. Niso potrebne nobene nastavitve... Sam en rac si izberes za server. Ves izgled in delovanje je enak "normalnemu" ICQju. Nisem preveril, ce se imajo to zadevo na www.icq.com serverju... meli so jo pred cca. 1.5 leta k sm jo jst dol potegnu.

Tzar ::

v bistvu sem iskal progi preko katerega se bom lahko pogovarjal prek LANA (govor). Netmeeting res odmeva,Roger Wilca pa nisem mu cajta se dobro prevert,sam sem hit pogledal in mi ni delal. Drgač mi je pa všeč to da lahko določim kje je MIC in kje slušalke, tko da lahko izbereš voice modem in vse to opravljas prek njega in SB frej. Zgleda kul samo se usposobit ga se moram.

8-)
Življenje je lepo!

Tjulenj ::

ima kdo kaksen program ki bi laufal na win in na linux masini? trenutno na mrezi uporabljamo Speakfreely ampak velikokrat pride tudi do sekundnega in vec-sekundnega zamika... nekako izgubi na veljavi.. je pa fino ker deluje v ozadju in lahko zraven laufas tudi kaksen q3 in podobno :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Net Meeting

Oddelek: Programska oprema
141548 (1268) Cowboy6
»

Program za pogovor v mreži

Oddelek: Programska oprema
121177 (984) 2nemesis
»

program za pogovarjat preko mreže?

Oddelek: Programska oprema
161422 (1190) bosstjann
»

P2P telefoniranje po Internet

Oddelek: Omrežja in internet
151472 (1103) ferjan
»

Ethernet chat

Oddelek: Programska oprema
51019 (891) matter

Več podobnih tem