» »

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

taurus78 ::

Katerega od zgoraj nastetih priporocate, ce mi je najbolj pomemben kriterij zanesljivost delovanja (da bo dolgo casa delal / veliko zapekel).

Han ::

Dandanes v tej nori hitrostni tekmi kvaliteta igra le še postransko vlogo. Kupi tam, kjer dobiš recimo dveletno garancijo in kjer veš, da z reklamacijo ne bo težav. Zaželjeno je tudi, da trgovina prodaja več znamk pekačev, saj lahko v primeru nepopravljive okvare izbereš drugo firmo, v kolikor se ti je določena zamerila...

Preberi si teste oziroma ocene modelov in se odloči na podlagi tega, za kaj boš snemalec največ uporabljal.

Firebat ::

jest osebno bi ti priporocal Lite On je cenejsi pa se kvaliteten.
Ce nous dele kupu pa pocak da Lite On =48x 24x 48x pride v slo>:D

Stripy ::

Meni je bil kriterij ta, da čimbolj uspešno bere (tudi zaščitene) glasbene CDje. Zato sem se odločil za Teaca in zdaj dela tudi s Key2Audio in CDS zaščitenimi CDji. :D

black block ::

Mislim da z Teac W540E nimaš kaj falit je poceni in izredno kavaliteten CD-R jaz ga mam od kar je prigrmel v Slovenijo in dela 100% fantastično zapeče vse kar gomazi trk trk...

BaRtMaN ::

Sam imam LiteOna 40x12x48x in sem z njim zelo zadovoljen. Če ti nekaj dodatnih jurjev ni škoda, pa le kupi Teaca!

Wolverine ::

Pa saj je ze 48x Teac na voljo, ga videl v akciji, tisji od 40x Teaca, pladenj se mogoce malo pocasi odpira, cena tam okoli 22k sit.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

TheJack ::

A ga maš? Jaz ga kmalu dobim kot zamenjavo (reklamacija) za mojega 40x Teaca.

Prosil bi te za nekaj podatkov:
-kakšna je kvaliteta snemanje v primerjavi s W540E?
-v koliko conah snema? Kako so razporejene cone?
-katere hitrosti zapisovanja in prepisovanja podpira?

Še splošno vprašanje, če kdo ve. Čigava konstrukcija je sploh ta pekač? Ker baje da ga niso naredili pri Teacu, ampak ga je za njih naredil nekdo drug. Kdo? Kateri pekači z istim mehanizmom še obstajajo na trgu?

Wolverine ::

Ne, nimam ga, ima ga moj kolega, ki dela v rac trgovini, 700Mb je posnel v 2.30min, samo potem je finaliziralo kar 50s tko da je bil cd zapecen v 3.20 min, verjetno so bili krivi Traxdata 40x cd-ji, ker so za en kurac.Druga bi ti tezko povedal, ker ni bilo nobenih specifikacij zraven prilozenih.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

TheJack ::

Hja, dvomim da ima kvaliteta medijev kaj pri finaliziranju....

Jaz sem slišal, da peče v treh conah, kar ni ravno dobro, saj to pomeni počasnost in hrup ob menjavanju con.

Moram pa nekako reči, da se mi zdi 48x (in 52x, ki ga bo Teac tudi v kratkem poslal na trg) Z-CLV pekač huda bedarija. Kot prvo je verjetno celo počasnejši od 40x P-CAV pekačev. Kot drugo, je nižja kvaliteta posnetega, saj CAV skoraj gotovo nudi boljše rezultate (manj vibracij, konstantna hitrost vrtenja, ni presledkov). Kot tretje, mora biti tak pekač ob menjavanju con obupno hrupen.
Ampak to sem pripravljen vzeti v zakup, saj pri 16x snemanju, ki ga večinoma uporabljam, (CLV) vse našteto odpade.

Živi bili pa videli....

borchi ::

hmm, a pol sam liteon-i delajo super s traxdata cdji? men liteon 40/12/48 s traxdata cdji dela super (kar ne morem rečt za navadne smartbuy cdje - črni smartbuy so super - isto hitr kot traxdata in 0 errors, če ga pregledam v CDspeed)). na traxdata zapiše 650Mb v 2:48 sec. zaključi ga v 3 sekundah! najlepš pa je, da so traxdata trenutno tako poceni.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Han ::

Kar se tiče Z-CLV, CAV, P-CAV in kvalitete, malo dvomim, da (P)CAV res nudi občutno boljši zapis. Konec koncev je od čipovja in mehanike odvisno, kako dobro krmili pisalno glavo in uravnava moč laserja. Napovedani Plextorjev 40x SCSI pekač bo npr. baziral na Z-CLV, čeprav je Plextor v svojem 48x IDE zapisovalcu uporabil (P)CAV tehnologijo...

Mimogrede, zadnjič sem s Teacom CD-W540E (1.0H) posnel 700 MB podatkov na 40x Platinum CDR ploščo pri polni hitrosti z WinOnCD 6 Power Edition. CD je zaključil v približno 5 sekundah, celotno zapisovanje pa je trajalo okrog 3 minute. Rezultat sem potem preveril v Nero CD Speed (CD Quality Check) - rezultat je bil brezhibno spečen CD, ki ga je Toshiba SD-M1612 prebrala brez kakršnih koli težav s polno hitrostjo (48x).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

TheJack ::

Hja, to je tudi meni uspelo kdaj pa kdaj (le ne s temi mediji, ker jih ne poznam). Mimogrede, nov pekač (nisem točno razumel tipa, ali mi bodo dali istega ali nov model) dobim baje čez 14 dni, ko dobijo novo pošiljko...:D Napako (oz. napakico, po njihovo) so priznali brez slepomišenja. To malokdaj doživim.

Aja, da bo nov Plextorjev SCSI Z-CLV??? Sedaj sem pa malo zmeden. Zakaj so pa potem 48x model naredili na CAV tehnologiji? Katera je torej boljša? Navsezadnje je pri CAVu res manj vibracij, pa tudi prekinjanja ni... Zakaj sploh delajo SCSI pekač s 40x hitrostjo? Kaj ni pri SCSIju edino merilo kvaliteta? A ni tako, da če hočeš brezkompromisno kvaliteto, čez 12x sploh ne bi smel iti? Preveč sprašujem danes....:D

Han ::

Tako je. Lahko preveriš v arhivu novembrskih novic na CDRLabs oziroma kar na Plextorjevi japonski strani.

Mislim, da so 48x izdelali v CAV izvedbi zaradi večje povprečne hitrosti in lažje prodaje. Izdali bi ga že prej, a so pilili kvaliteto... Očitno je po SCSI še povpraševanje. Nenazadnje ponuja hiter SCSI pekač le Yamaha, pa še ta je v bistvu IDE z adapterjem. Pri SCSI ni merilo samo kvaliteta, ampak posledično tudi trajnosti in vezava v "verigo", kar ponuja hitro snemanje na več plošč hkrati.

AngelOfDeath ::

Sam imam teaca 40x in moram rečt da je to največji poden od pekačev

poleg nekvalitetnega izjemno hrupnega delovanja mi je zdaj začel uničevat še cdje :SSSSSS

res klump od klumpa :/

Nocko ::

Lp!

Zanimive številke glede peke 700 MB cd's!!

Jaz osebno mam Plextora 40X pa mi za 703 MB porabi od 3.30-3.40 min, pa me zanima kako je pol mogoče da Teaca al pa kak drug pekac zakljuci cd prej?

Zanimam me če se da tu kaj naredit,ker to pa je že skoraj sramota za Plextora!!

Potrebno pa je res rečt da nekateri programi za pečk kar fejs pretiravajo z časem in da ni varno ta čas pravilen, tak da ne vem!

Lp

@ Nocko

Jst ::

Jaz sem nedavno nazaj kupil LiteOn 48125s. Ker mi na začetku ni pravilno deloval (cd je zapekel, vendar je v nerotu na koncu še vedno pisalo, kao da piše lead out. To je pisalo dokler nisem resetiral. Potem sem pa xpje zbrisal, dal w2k gor in flash-al rw z firmware od 48125w. Potem je delovalo vse OK).

Najraje ima pa moj rw Traxdata cdje. Pri 40x peki zapiše cd v približno 3 min, kako sekundo več. V Nero CDSpeed: scandisk 100% ok, cd quality check mi pa rw bere pri povprečno 38x.

Drugače, če pa imaš denar kupi PlexWriterja. Ne morš zgrešit! Jst nism mel 10k več za plextorja... :(
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Han ::

CDR-Info je objavil test novega Teaca CD-W548E. Na moje veliko presenečenje uporablja P-CAV način zapisovanja...

TheJack ::

Sem prebral in sem pozitivno presenečen. No, bomo videli....

Je pa vprašanje, zakaj je Teac najprej razglašal, da bo pekač uporabljal Z-CLV (in to v le treh conah!), nakar so naredili P-CAV pekač. Tu se poraja vprašanje, ali vsi CD-W548E uporabljajo enako tehnologijo zapisovanja....

Han ::

Lahko bi rekli, da je tale Teac 48x izboljšan Lite-On. :P

Mene nekaj drugega zanima: zakaj ni novih Teacovih modelov na njihovi japonski strani, kjer navadno najprej objavijo nov firmware... 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

TheJack ::

Še dobro da je izboljšan, saj je cena (skoraj) ista. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac cd-w552e

Oddelek: Kaj kupiti
442137 (1531) tx-z
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515207 (4520) wilecoyot
»

Kateri cd rekorder

Oddelek: Kaj kupiti
241503 (1294) Gejmer
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191624 (1255) TheJack
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605585 (4578) ender

Več podobnih tem