» »

Teac cd-w552e

Teac cd-w552e

Ghero0 ::

Lep pozdrav!

Zanima me ce je kdo ze kupu tega hitrostneza in kako se mu je obnesel. Glede na dokaj nizko ceno okoli 23k sem mal skeptičen, pa me zanima predvsem kaksna je njegova kompatibilnost z raznoraznimi cd-r in ksna je kakovost zapisa. Zanimivo se mi tud zdi da ga na www.teac.com.tw sploh se nimajo uvrscenga na listo izdelkov???

Pa se ena stvar: teac cd-w552e al plextor 48/24/48 (seveda za mal visjo ceno ;) )

AngelOfDeath ::

nad teaci se samo pritpžujejo kar po plexa

boštjan ::

plextor 48/24/48 26k navali narode.:D

Death Knight ::

Naj vama, ki sta skepticna povem samo tole, da so bile tezave s TEACom samo pri seriji CDW540E, ki pa so jih pri hitrejsih razlicicah (48x in 52x) odpravili in sedaj delujeta kot bi morala. Sam imam 48x in pece kot je treba.

TheJack ::

T2 ::

Trenutno ga mam, zamenjali so mi ga na servisu za w540e. Prvih nekaj pisalnih simulacij je bilo šok zame, namreč vajen sem bil kvalitete w540e, tale hudič pa mi je vrgel prve tri benq 32x cd-je ze po parih sekundah ven. Enih par @proformance tud ni prebavu. Se dobro da sem sam simuliral pisanje sicer bi se valjal v skurjenih ploščkih.
Ker uporabljam veliko cdrw medijev me je tudi razočarala slaba hitrost branja cdrw-jev, maksimum 30x CAV. Na nekaj forumih sem opazil, da ma folk iste probleme in baje to sploh ni teacova enota ampak sta oba 48x in 52x samo s teac nalepko našminkana Asusa. Seveda ga nesem nazaj na servis...
Trenutno res nisem prepričan ali cdr/cdrw tehnika napreduje ali nazaduje. Vsa tale nekompatibilnost medijev, navijanje hitrosti pisanja in posredno vedno slabša kvaliteta zapisa, to ne pelje nikamor.

TheJack ::

Če ti plošček vrže po par sekundah ven (''write error''), ko še ni začel zapisovati tracka, cd NI uničen. Vsaj po mojih izkušnjah ne. Zadegaj taisti cd še enkrat v pekač, in znižaj hitrost snemanja. Če se vse skupaj ponovi še enkrat, spet znižaj hitrost snemanja, dokler ne ''prime''.

Jaz (imam Teac CD-W548E) sem recimo neke čudne cedeje (okej, Iskrini so bili...) uspel zapisati šele s 4x, pri višjih hitrostih ni šlo. Taiste cedeje kolega na 24x Teacu zapisuje z 24x....

Je zgledalo nekako takole:

Dam cd v pekač, začnem snemati z 32x hitrostjo (kot primerne za takšno hitrost jih določi Teacov nezmotljivi mehanizem za prepoznavanje kvalitete plošč). Write error po parih sekundah.
Isti cd dam še enkrat v pekač, hitrost je tokrat 16x. Write error.
Isti cd, tokrat 8x. Write error.
Še vedno isti cd, 4x. Tokrat napiše cel cd in to brez ene same napake.

Tr0n ::

Jaz ponavadi pecem na Traxdata 40x s 40x pa se nisem imel write napak. Nisem si kupo 48x pekaca, da bom s 16x ali 4x peko na CDje :). Potem ga raje v smeti vrzem pa grem po Plextorja.

T2 ::

Zanimivo, TheJack. Na srečo pa mi je tiste cd-je metalo v simuliranem načinu pisanja in nisem nič skuril. Tukaj zgleda, da je problem mehanizem za zaznavanje maximalne varne hitrosti zapisovanja. Verjetno (upam) je to stvar (tudi upam) kmalu prihajajočega firmware popravka.
Moj primer zapisovanja na 32x benq cdr-je:

teac w552e, 24x CAV način: približno 5 sekund pisanja, nato izkašljan plošček, poskusil sem s tremi benq, enak rezultat.

teac w540e,24x CLV način: normalen začetek s 16kratno, kasneje pa dvig na 20x namesto 24x. Torej tukaj mehanizem zaznavanja kakovosti deluje dosti bolje.

Pogosto na žalost nimam časa, da bi predhodno simuliral katera hitrost je še varna (to je delo pekača). Zato sem zaenkrat postavil w552e na stran in na prvi bojni liniji je zopet dobri stari w540e.
lp

TheJack ::

Tukaj zgleda, da je problem mehanizem za zaznavanje maximalne varne hitrosti zapisovanja.

Tudi. Ampak ni fora samo v tem. Hujši problem je to, da drugi pekači plošče, ki mojemu Teacu povzročajo probleme že pri 8x hitrosti, normalno zapisujejo s 24x ali več. Tako da je problem tudi v pisanju samem. Teac cd-w548e (verjetno pa tudi 552e) na nekatere (predvsem slabše) plošče preprosto ni sposoben tako hitrega pisanja kot drugi pekači. Najverjetneje gre za hudo napako firmwarea.


Verjetno (upam) je to stvar (tudi upam) kmalu prihajajočega firmware popravka.

Popravka ne bo sploh.

Teac CD-W548E & firmware

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

T2 ::

Ja, oba w548e in w552e očitno trpita za tem. Morda je temu vzrok prehiter prihod obeh enot na trg oz želja po konkurenčnosti in s tem premalo testiran produkt. Nekje sem slisal, da je zadnje kar je teac sam načrtoval w540e, novejši naj bi bili zgrajeni okrog asusovega jedra. Tega ne morem potrditi ampak testi zapisovalne kvalitete (zadnji 52x shootout na cdrinfo) so močno pod pričakovanji za teacov (bivši) sloves.

Gejmer ::

Jz sm razmislu o Teacu sam kr majo vsi težave sm kupil Plextorja!
Nanda yo?

T2 ::

Dej Gejmer povej kako ti kej obdeluje "cheap" aka 50-in-a-box cdr-je na našem trgu (smartbuy, benq, @eproformance....). Slišal sem, da ni ravno toleranten. Kaj maš tale zadnji 48x model?

Gejmer ::

Ja zadnji 48x model.Bom probal.Maš srečo da mam enga Benq-ja glih tle bom sporočil...
Nanda yo?

Clone ::

Jst mam TEAC-a 52X in sm ful zadovoljen, prej sm mu 24x pa ga je ful srov, ta pa pe?e na vse, tud z 52x hitrostjo, Cd zape?e na 52 v 2minutah (700MB). Vglavnem vreden je svojega dnarja

T2 ::

Na katere medije si snemal pri 24x in na katere pri 52x teacu?

Gejmer ::

Evo testiral Benqjuja zapeku mi je normalno kot vse druge...
Nanda yo?

T2 ::

Hm, ja, Gejmer zanimivo. Da nima tuki kaj chipset tudi vmes. Testiral sem na svoji msi kt7266pro 2 (pod linuxom) in na sosedovi abitkt7a in na obeh je vrglo benq-ja ven. Mozno pa da mam kako res cudno serijo benqjev. Na w540e mi je pa zapeklo s 24x, no zaznal je, da ne bo slo s 24x ampak ga je z 20x.

Kako plato/chipset pa mas?

T2 ::

Ah sori Gejmer, vcash ne vidm 2cm pred nosom...8)

Gejmer ::

Hehe. :D Drugače pa nevem ka bi bil vzrok.Jz sm mel tega Benqja že ene 3-4mesce se je poležavu.Mogoč ga morš pustit da se sprosti. :D
Nanda yo?

HyperKiller ::

e fantje vi k mate pa ste mel W552E no jz ga mam pa mi kompjuter ne pogrunta de je to toaster!
zalaufam nerota pa nejde imiđ recorder (virtual device)
zalaufam easy cd ne najde nč.
drgač pa bere nurmaln ,pa računalnik tud pogrunta de je W225E
?????????????????????????????? na kvadrat:( :(

T2 ::

HyperKiller, slišal sem, da morš za te nove pekače met zelo zelo zadnjo verzijo nerota sicer ne bo kruha iz te moke. Naj kdo potrdi to prosim.

Han ::

Tako je, poleg tega pa še ustrezno serijsko številko...

HyperKiller ::

ja damn men so ga pa na servisu za prejšnga zamenal ker prejšn ni znov brat.
cdjov pa nism zravn dubu, sej jh bom pa poklicu u pondelk. hvala

|CyGNUS-x ::

Jz sem mev prvo teaka 8x/8x/32x pa sem bil full zadovoljen z njim.
Sedaj pa imam sonyja 48x/24x/48x pa me je malo razočaral

Lp

EagerWolf ::

Jest sem meu Yamaho ;) pa je šla rakom žvižgat :D ... zdej bom pa pomoje dobu Teac-a ... pa me zanima, če stvarca podpira CD-Text ... zdi se mi skorej neverjetn da nep ... sam nikjer pa ni napisan da ga :D ...

LP

T2 ::

Teac w540e podpira cd-text, po moje bi mogu tud w552e. Verjetno je to ze tolk samo po sebi umevna zadeva, da se ne omenja v review-ih.

EagerWolf ::

Ql! ;) ... ja tut men se zdi to zlo samoumevn ... sam ... sem bral neke opise po nekem ceniku ... in je biu CD-Text napisan le pri Plextorju ... Strange an ;)

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Han ::

Praktično vse nove pečke podpirajo CD-Text, TEAC zagotovo.

EagerWolf ::

a ma kdo izkušne z Benq CD-ji na tem pekaču? jih normalno potegne al kej škriple? pa še to ... kere CD-je bi priporočal ... jst kopujem najrajši tiste 25 alo 50 komadov .. zdi se mi najbolš - beri škatl ne rabm ...

Hvala, LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

perci ::

CD text podpira že moj TEAC 8kratnik, tako da se to sploh ne omenja več.

T2 ::

EagerWolf, poglej na moj prvi post v tem topiku, da se ne bom ponavljal.

EagerWolf ::

Am ;) ja ... sm vidu .. zj mam pa še en problem ... mam Teaca doma ... ga zmontiram Winsi ga zaznajo .. Nero pa ne .. kaj nej nardim!?

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Han ::

Namesti novejši Nero. Ali pa imaš serijsko, ki ne deluje s Teacom...

T2 ::

EagerWolf, tisto se je dogajalo v mojem primeru, cist možno je, da ti ne boš mel takih problemov. Povej kako ti peče benqu-je (smartbuy-e, @proformance).

EagerWolf ::

Am ... ratalo! ;) ...

OK benq .... testno sem posnel audio CD .. vse naprave v bajti ga berejo brez problemov ... edina stvar ki mi ni bila všeč ... Snemal naj bi s hitrostjo 52× .... čeprav je stvar trajala 5 min ;) .. no ja .. pa saj ni tako boleče ..

Čudno... v Nerotu obkljukaš naj napiše CD Text ... ok vredu končano ... ampak od CD Texta ni 0!? .. kwa je to?... oz. kako se peče cd text :D

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

T2 ::

Probaj še peko kakega 700mb divx-a z npr >24x hitrostjo. Meni jih je metalo ven. Šele pri 16x jih je prebavil, govorim o 32x benq (25/50 v škatli)
Za cd-text pod nerotom ti ne znam povedat. Vem sam, da mi je teac w540e posnel delujoc cd text (pod linuxom).

EagerWolf ::

eh .. jst mam Benq 48× pack 25 ... pa mi snema na 52 ... tko da .. prtožujem se ne čez tole zadevco .. sam tale CD Text bi blo pa dobr poštimat :> ... če mi bo pa kak cd brejknu pa valda sporočim ...

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Han ::

Če ne kopiraš že posnete plošče s CD-Textom ali delaš kompilacije iz MP3 datotek z vnešeno ID3 značko, moraš CD-Text vnesti ročno. Dvakrat klikneš na vsako skladbo in vpišeš ime avtorja in skladbe... Vsaj včasih je bilo tako, so pa nekaj spreminjali.

klemen1 ::

tud jest sem mel podoben problem. z novejšo verzijo nerota pa dela normalno...

EagerWolf ::

klemen1 ... mojo pečko podpira sam ta nov nero tko da novejšga ni ...

pol pa recmo da men na radio jebe cd text ... kašn način da to stestiram na kompu? ... a bi mogu Audio CD k ga not daš u MediaPlayerju kazat naslove komadov?

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

tx-z ::

js mam tega teaca(cd-w552e), že en mesec ga mam,pa ja zlo dobr,, tko da...Ne vem kaj nekdo prav da je samo sranje okol njega..(ocena 9/10 -nima modrih lučk >:D )
tx-z

Han ::

S te strani si potegni HACP predvajalnik, ki prikaže CD-Text. Media Player tega ne podpira, moral pa bi ga prikazati Nero...

HyperKiller ::

ja aldje sm zbzu ka je narobe de ne dela w552e v nerotu.
nero poč ne pozna pekača z takšnimi karakteristikami in ga ne zazna.
upgrejdaš nerota pa nej bi delal!! ma še nism probau k nemam cajta!

tx-z ::

men dela v nerotu 5.10.0.0 normaln
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

verbatim cdrw - 32x - in pa teac 52x

Oddelek: Pomoč in nasveti
7960 (897) Quikee
»

tezave z TEAC CD-RW pogoni !

Oddelek: Strojna oprema
151031 (867) HyperKiller
»

TEAC CDW548E

Oddelek: Pomoč in nasveti
5917 (801) Jochaan
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515207 (4520) wilecoyot
»

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

Oddelek: Kaj kupiti
201616 (1354) TheJack

Več podobnih tem