» »

Flashal sem BIOS in sedaj..

Flashal sem BIOS in sedaj..

billy ::

...zadeva ne deluje!!!

Imam abit bh6 plato. Bral sem en clanek o navijanju procesorjev in naletel na podatek da je najboljsi bios za navijanje "xx" verzija. Ker sem sam imel nekoliko problemov z sistemom sem se odlocil da pac flasham z "xx" biosom. Ta je sicer bil starejsa razlicica od tiste ki sem jo uporabljal ( ampak mislim da to nebi smel bil vzrok problemov). Pozenem flash program.....dela vse lepo in prav....pride do konca....se reboota....in se ne boota vec. Lucka za disk sveti, drugo pa nic. Fuknem vem vso odvecno opremo ( disk...zvocno...modem...) se vedno nic. Predpostavljam, da se je BIOS narobe flashal, vendar kaj storiti v tem primeru ? Je edina resitev nov BIOS? Hvala za pomoc.

tejo ::

Ja, neki je narobe. Zaenkrat resetiraj bios, če pa potem ne bo nič, pa nesi plato na servis.

billy ::

Ja no sem ze probal vse mogoce ( vsaj mogoce za mene :)) ce bo komu pomagalo pri nasvetih: sound ki ga plata proizvede ob "bootanju" je dolg ....potem pa enako dolga pavza pa spet dolg pisk...in to se ponavlja dokler ne izklopim.

Lith ::

Lej, takih kot ti je vsak teden veliko, pa ne vem še kako bi kakem webmasterju rekel, naj to da nekam na en link na glavni strani.

NABAVI SI PRAVI in DOBER BIOS !

Piskanje pa pomeni, da išče zagonsko disketo z flash.exe in bios.bin fajli, zato vključi samo disketnik na plato, daj disketo (naredi sistemsko pri kolegu in vse zbrisi dol, razen IO.SYS, MSDOS.SYS, COMMAND.COM) not, počakaj da začne nalagat in po disketi žagat in po 2 min, bi morala zadeva bit OK, če ne poskusi

Izpuli (če lahko) BIOS čip ven in ga nesi h kolegu ki ima ČIST ENAK čip (ne plato in ne verzijo) in na njegovem prižgi v DOS, daj flash.exe in bios.bin na disketi gor in izpuli NJEGOV BIOS ven in daj svoj pokvarjen not, programiraj in ...dela (pazi da je čip ČIST enak - voltaža, verzija npr. AWARD 4.51PG in to je to)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

billy ::

hmm...nekako dvomim v "inteligenco" racunalnik da bo nasel flash.exe in bios.bin file. ampak vsaj upam...kako jih moram poimenovat da bi delalo ? flash.exe in bios.bin ? al pustim imena default?

billy ::

aja pa se to me zanima.....s cim najlazje izpulis cip ? obstaja kaksno posebno "orodje" za to al gre kr tko?

billy ::

Sedaj sem probal tvoj prvi nasvet in zadeva ne deluje. sploh ne zasveti lucka na disketniku....in piskat zacne takoj po zagonu....disketnik je 100% delujoc prav tako je priklopljen pravilno

billy ::

Hm...sedaj sem resil problem s beepanjem na zacetku.....to je bilo zaradi rama, zdaj sem ga dal na dimm1 pa ne beepa vec. ampak se vedno je plata mrtva. ima kdo podobne izkusnje z abit platami, bo tisto z ISA graficno delovalo?

borchi ::

Prvo pravilo pri težavah po flashanju BIOSa:
-ISA gr. kartico in vse ostalo ven
-disketa z flash programom in biosom
-če to ne pomaga pol pa je treba probat s hot-flash-anjem ( zamenjava BIOS čipov tako kot je že en opisal )

borchi
l'jga

billy ::

Hvala vsem za nasvet, bom probal s hot-flashom, ker se mi nekak disketnik ne obnese.....sploh se ne prizge lucka pa nic.

a je lahko se kaj drugega narobe kot pa bios da plata nebi delal ok, a je mozno da sem jo s tistim "xx" biosom tako zjebu da je sedaj zanic?!?

Lith ::

Uf, billy sorry, ampak če lučka na disketniku ne dela pomen da si BIOS totalno nepravlino FLASH-al, torej čisto pravo verzijo najdi, pa potem OBVEZNO hot-flash, drugače ne spraviš plate do delovanja (sicer za ven-jemanje čipov obstaja pinceti podobno orodje, ker ima na koncu kaveljčke, da lahko pravilno zagrabiš čip, drugače se pa na to prej pripravi s tankim 'šraufcigerjem', tako da na obeh platah v ugasnjenem stanju zrahljaš čipe toliko, da jih lahko z roko ven snameš - saj je ravno toliko dovolj, da ima kontakt in potem zamenjaj ko se prižge)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Loki ::

Emm, a nis vidu tistga opozorila na spletni strani?
I left my wallet in El Segundo

billy ::

Kje se da dobit pinceti podobno orodje?

Ja pa za vse tiste ki mislite da sem dal kr nek "bla bla.xx" bios. Dal sem namrec original bios od abita, tko da mi je se manj jasno zakaj nic ne dela.

Loki ::

OK povej ker BIOS si imel prej in katerega si neuspesno flashal sedaj.Zakaj si flashal z starejsim BIOS-om? To je lahko vir tvojih tezav?
I left my wallet in El Segundo

billy ::

Prej sem imel SS pa sem ga flashal z HN, in sicer zato kr sem imel tezavi pr overclockanju. pa sem mislil da je mogoce kriv bios......

malinavc ::

A lahko nekdo tukaj še enkrat opiše hot flashanje in to podrobno, ker je en kolega narobe flashal bios, tako kot billy, in jaz imam isto plato k on in bios isti pa bi mu rad zrihtu!!

Tisti ki bo to opisal mu bom resnično hvaležen!
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Tjulenj ::

joj prejoj. kaksen procesor imas? kje si videl da naj bi se s eno leto starejsim biosom bolje OC-jalo?

ce pa ze bos delal hotflash pa majcen nasvet. ko bos prvic zagledal svoj BIOS cip bos ugotovil da je totalno nestandarden, zato izvijac ne pride v postev, ker je priporocljivo izpuliti vse nogice hkrati. dobi si koscek trde zice in jo na obeh koncih malo zapogni, konca vstavi v tista dva vogala kjer je prostor, zahakljaj cip od spodaj in potem hitro povleci ven oba konca naenkrat. poizkusi najprej na ugasnjeni masini. ce ti postopek ni jasen povej, ti bom poskusal bolj slikovito opisati :D

MadMax ::

Al ga pa (pri ugasnjeni masini seveda) vzami ven, daj vmes tanko, a mocno (sinteticno) nitko, ga vstavi nazaj in zatlaci le toliko, da bojo vsi pini imeli kontakt. Prizges, ven potegnes, zjahanega not, flashas, zmagas...

malinavc ::

rad bi sam povedu de sm dons kolegu zrihtu mašino, bil vesel k nevem kva, jst bi se pa rad zahvalu temle threadu, k če ne bi blo bi on spet mašino nesu na servis in mu SPET računal 13.000 SIT al pa zdej še več...
...odvisno s katere perspektive gledamo...

TESKAn ::

Hehe, zdej ti pa dolguje pir:D. Aja, za čipe odstranjevat obstajajo posebne klešče. Ne vem, kje se jih dobi, jih majo pa skoraj gotovo na kakem servisu.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jokeman ::

Ce kdo rabi bios za BH6, nej mi rece, ker mam enga s skurjene plate. Sam mislm da je se dobr.

billy ::

Jaz bi prosil za tvoj bios, ce ga lahko dobim. Pisi na mail: dare.vodusek@uni-mb.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava slik pri zagonu računalnika in Windows-ev

Oddelek: Programska oprema
133505 (3250) Azrael
»

WinFast Bios update error!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71741 (1656) ender
»

fleshanje X800 GTO2

Oddelek: Navijanje
191196 (1023) jest10
»

Zaflashan bios na ASUS bordu

Oddelek: Pomoč in nasveti
71282 (1080) Voluhar
»

FAILED flashanje biosa

Oddelek: Pomoč in nasveti
111107 (852) andrejc

Več podobnih tem